Dodaj do ulubionych

Sahel Voyages

IP: *.intermedia.net.pl 14.09.06, 22:40
Mam pytanie czy ktoś korzystał z usług tej firmy. Wybieramy się do Tunezji
28.09 chcemy wybrać się na saharę i nie wiem czy korzystać z biura z którym
jedziemy ( Oasis) czy lepiej z Sahel. Ceny są podobne tylko może oferowana
usługa jest lepsza.
Obserwuj wątek
    • Gość: sylka Re: Sahel Voyages IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 16:53
      My bylismy z Sahelem i jesteśmy bardzo zadowoleni. Także polecam to biuro.
      • Gość: ev27 Re: Sahel Voyages IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 21:19
        Witam !
        Ja również byłam z Sahelem i i mogę potwierdzić że naprawdę warto> Wycieczka
        była świetnie zorganizowana, przewodniczka i kierowca bardzo sympatyczni i
        kompetentni.
        • Gość: Magda Re: Sahel Voyages IP: *.intermedia.net.pl 16.09.06, 20:42
          Dziękuje za informacje mam pytanie płaciliście tu w Plsce czy na miejscu?
          • Gość: darek_80 Re: Sahel Voyages IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:38
            Byłewm z Sahelem na saharze i również polecam.Zapłaciłem jeszcze w Polsce
            przelewem internetowym. Trzeba tylko się z nimi skontaktować.
          • Gość: ev27 Re: Sahel Voyages IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 21:54
            Hej !
            Wycieczkę zamówiłam w Polsce przez internet, natomiast zapłaciłam na miejscu w
            drodze na Saharę !
    • Gość: gotcha Re: Sahel Voyages IP: *.centrum.punkt.pl 18.09.06, 09:38
      Tez zastanawiamy sie nad skorzystaniem z tego biura, slyszalam o samych
      pozytywnych opiniach, dodatkowo przy zebraniu wiekszej grupy tez sa znizki.
      Maja swoja strone internetowa www.sahelvoyages.com, po polsku. A do ktorego
      hotelu jedziecie? Bo wlasnie mamy oferte 2 hoteli z oasis nad ktorymi sie
      wahamy, tez w terminie 28.09 :-)
      • Gość: Magda Re: Sahel Voyages IP: *.intermedia.net.pl 18.09.06, 22:06
        Jedziemy do Club Bousten to co piszą na forum o tym hotelu troche mnie
        przeraziło ale pocieszam się że opinie są różne więc zobaczymy i po prostu się
        przekonamy bardziej martwi mnie pogoda ktoś tu pisał że jest właśnie w tunezji i
        ciągle pada a morze jest zimne. Na sahare wybierzemy się z sahel
    • roma7777 Re: Sahel Voyages 18.09.06, 12:15
      Cześć. Własnie wróciłam z Tunezji. Na wycieczki jechałam razem z Sahelem....nie
      wiem jak inne biura podróży, ale Sahel mogę spokojnie polecić. Wycieczka do
      Tunisu średnio mi się podobała, ale nie pod względem organizacji, tylko, że sam
      Tunis był dla mnie nieciekawy - podobno w grupie można tą wycieczkę zrobić
      taniej na własną rękę (busikami i taksówkami). Ale Shara była rewelacyjna!
      Polecam gorąco! Zarezerwowałam sobie wycieczkę jeszcze w Polsce, po przylocie
      potwierdziłam sms, tą samą drogą otrzymałam informację o godzinie zbiórki, a
      płaciłam już w autokarze. Bardzo wygodnie. Miłym zaskoczeniem był np fakt, że w
      momencie gdy autokar miał spóźnienie właściciel Sahela osobiście powiadomił
      wszystkie osoby czekające na wyjazd na wycieczkę o tym fakcie, przeprosił i
      poprosił o chwilę cierpliwości. Bardzo profesjonalnie. Pani Przewodniczka
      bardzo sympatyczna z ogromną wiedzą. Sahara super (koniecznie wielbłądy!!!).
      Jeszcze raz polecam i życzę miłych, pełnych wrażeń wakacji!
    • Gość: Aguchaa Re: Sahel Voyages IP: *.stat.gov.pl 18.09.06, 12:56
      Polecam to biuro. Dobra organizacja, program jest tak ułożony że przy
      zwiedzaniu nie ma tłumów. Jedyny minus to hotel w którym nocowaliśmy na
      objeździe...masakra karaluchy biegały po cieście przy kolacji...fuj. Ale poza
      tym pod względem organizacyjnym spoko. Dostaliśmy nawet płytki CD zdjęciami z
      objazdu. Bardzo miła pani przewodnik. Polecam.
      • Gość: darek_80 Re: Sahel Voyages IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:37
        Fakt. Jeśli będą mieć nadal fory w tym hotelu to niedobrze. Hotel niby ładny
        zadbany ale te karaluchy i nam sie trafiły więc to nie jednorazowy przypadek. A
        w barze jaszczurka na ścianie. No ale to pustynia więc i lokatorzy różni ;-)))
        Może taki hotelik ma to na celu obniżenie ceny? Na szczęście w pokojach nic nie
        łaziło.
        Polecam Sahela bo jeździ w odwrotnym kierunku niż reszta i zwiedza się na
        prawdę w małych grupach. Zdjęcia wtedy wychodzą superaśne. Zupełnie jak
        pocztówki.
    • Gość: ja_eva Re: Sahel Voyages IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 16:55
      w zeszłym tygodniu byłam z biurem Sahel na dwudniowym safari i zapeniam Cię, że
      zarówno autokar, Pani przewodnik oraz wszystkie zapewniane przez nich atrakcje
      są super,gdybym miała taką możliwość pojechałabym na Saharę jeszcze raz z tym
      samym biurem,

pozdrawiam

ps. koniecznie weźcie swoją kawę z Polski :)
    • Gość: wczasowiczka Re: Sahel Voyages IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:07
      My również wybieramy się 08.09.2006 do Boustena. Wylatujemy z Katowic z
      Oasisem. Mam nadzieję, że sie spotkamy, zwłaszcza że tez zastanawiam sie nad
      skorzystaniem z wycieczki sahela.
      Pozdrawiam - wczasowiczka
      • Gość: Magda Re: Sahel Voyages IP: *.intermedia.net.pl 20.09.06, 22:50
        Hej my lecimy z Gańska 28.09 na miejscu będziemy myśle tak koło 14 a wycieczkę
        na sahare zarezerwowaliśmy już u sahela przez internet pozdrawiam
        • Gość: wczasowiczka Re: Sahel Voyages IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 08:11
          My lecimy z Katowic o 9.00 rano, więc sądzę że napewno sie spotkamy. Co do
          sahela to chyba też sie skuszę choć nie wiem jeszcze na jaki termin. Pozdrawiam
          i do zobaczenia.
    • Gość: sopel Re: Sahel Voyages IP: *.icpnet.pl 21.09.06, 09:36
      Skorzystałem z tego biura podczas wyprawy na Saharę i polecam w 100%.Wszystko
      zorganizowane jak należy.Koniecznie bierzcie przejażdżkę na wielbłądach i
      dorożkami.
      • Gość: Magda Re: Sahel Voyages IP: *.intermedia.net.pl 21.09.06, 19:12
        Dziękuje wszystkim za opinie wszystkie były bardzo pozytywne więc
        zarezerwowaliśmy u sahela wycieczkę na sahare- to już w następną sobote pozdrawiam
        • Gość: ev27 Re: Sahel Voyages IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 21:40
          Zyczę niezapomnianych wrażeń i świetnej zabawy !
    • aggulek Re: Sahel Voyages 11.10.06, 17:53
      Niedawno wróciłam z Tunezji i polecam wszystkim wycieczkę na Saharę z
      Sahelem !!!
      My z mężem wybraliśmy wariant dwudniowy (30.09. - 01.10). Było wspaniale,
      świetna organizacja i koordynacja w czasie. Pani przewodnik potrafiła taktownie
      zdyscyplinować maruderów, tak by grupa nie musiała na każdym postoju czekać na
      spóźnialskich :) Doskonale radziłą sobie również z małymi niedogodnościami
      spowodowanymi Ramadanem - podając przykład wprost: kawiarenka na zaplanowanym
      postoju technicznym zostala otwarta specjalnie dla naszej grupy! Pani
      przewodnik posiadała ogromną wiedzę, którą z pasją się dzieliła: wiele
      opowiadała nie tylko o konkretnym miejscu, które zwiedzaliśmy, ale też o
      historii Tunezji, o zwyczajach, kulturze, religii, dzisiejszym życiu, polityce,
      odpowiadała na każde pytanie - w tym porady praktyczne: sklepy, zakupy,
      taksówki i co kto jeszcze wymyślił :)
      Program wycieczki był dość intensywny, ale w moim odczuciu nie forsował
      uczestników ponad siły. Miałam okazję porównać propozycję Sahel Voyages z
      programem innego biura. Sahel wypadł taniej i o wiele ciekawiej.
      Hotel, w którym nocowaliśmy podczas safari, zrobił na mnie naprawdę dobre
      wrażenie. Pokoje czyste, stylowe, odnowione, łazienka bez zarzurtu. Generalnie
      w całym hotelu przyjemnie, czysto i stylowo - nikt nie zauważył żadnego
      robactwa. Do dyspozycji basen, nawet przez całą noc :) Obsługa w hotelu bardzo
      miła, gdy grupa relaksowała się po kolacji w barze i na tarasie, puszono nam
      utwory Chopina! Byłam bardzo mile zaskoczona jakością hotelu.
      Podsumowując: wyprawę z Sahel Voyages uważam za naprawdę bardzo udaną. Jestem
      dość wymagająca (chyba jak każdy) gdy chodzi o wydawanie pieniędzy, ale w tym
      przypadku nie żałujemy z mężem ani jednego dinarka :) To były najfajniejsze dwa
      dni z naszego pobytu w Tunezji!
      • Gość: Magda Re: Sahel Voyages IP: *.intermedia.net.pl 11.10.06, 22:08
        Hej my też byliśmy z Sahelem na 2 dniowym safarii(30.09-01.10)Podpisuję sie pod
        wszystkim co pisze o wycieczce i organizacji aggulek. Było super mimo mojego
        złego samopoczucia : ) wszystkich którzy byli z nami pozdrawiam bardzo serdecznie
        • aggulek Re: Sahel Voyages 12.10.06, 19:33
          Hej Magda! Jakie miłe spotkanie !!!
          Ja Ciebie również serdecznie pozdrawiam i wszystkich z naszej grupy, którzy tu
          zajrzą :)
          Tak się zastanawiam Magdo, czy to Tobie dawałam leki przeciwbólowe? Może się
          jeszcze okaże, że razem jechaliśmy bryczką?
          A czy pamiętasz może nazwę hotelu, w którym nocowaliśmy? Nie zapisałam sobie, a
          wielka szkoda, bo przydałoby się do opisu wycieczki w albumie...
          Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam !
          • Gość: Magda Re: Sahel Voyages IP: *.intermedia.net.pl 13.10.06, 20:06
            Tak to ja umierałam na pustyni dzięki za leki i życzliwośc mi okazaną niestety
            nie wiem jak nazywał sie hotel szczerze mówiąc to w ogóle słabo go pamiętam : )
            Jeszcze raz gorąco pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka