Dodaj do ulubionych

Jak jest z wypożyczeniem autka??

IP: *.crowley.pl 19.03.07, 15:42
zastanawiamy sie czy nie wypozyczyc auta i nie zwiedzac na wlasna reke bo
jedziemy z 3 letnim dzieckiem i fakultatywne nie wchodzą w gre.Jak to wygląda
cenowo a jak z bezpieczenstwem? Dodam ze mieszkac bedziemy w Port el
Kantanoui i souse i monastyr trzeba zobaczyc:)
dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: ninka Re: Jak jest z wypożyczeniem autka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 15:46
      około 60-70 dn za dzień, ale jeżdzą okropnie i najbezpieczniej będzie dla was
      jeśli do Sousse i Monastiru dojedziecie taksówką, które to w Tunezji są tanie.
      • Gość: madzinka2 Re: Jak jest z wypożyczeniem autka?? IP: *.crowley.pl 19.03.07, 16:46
        tak?na takie odległości lepiej brać taxi?:)dzieki za odpowiedz
        • Gość: ninka Re: Jak jest z wypożyczeniem autka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 17:30
          Ja mieszkałam w Sousse i za dojazd taksówką do Portu płaciłam 4-5d.Co
          wychodzi,że wycieczka ta kosztowałaby Was 10 dn. Monastir około 30 w obie
          strony.Samochód radze Wam w wypadku dłuższych podróży np Tunis ale by tylko
          dojechać do Sousse i Monastiru to naprawde się nieopłaca.
    • Gość: Sas Re: do madzinka2 IP: *.net81.citysat.com.pl 19.03.07, 19:23
      Cena autka 60-70din + benzynka. Fakultet / Tunis,Sidi-Abu-Said , Cartagina/60
      din , dziecko 50% / Exim/.W miastch jeżdżą jak szaleńcy , natomiast poza jest
      O.K. Drogi w miare przyzwoite.Mnie zepsuła sie klima i odechciało mi sie
      ichniejszych autek. Do Sosse i Monastiru wybierz sie luagem , lub taxi lub
      środkami komunikacji publicznej.Jezeli chcesz cos zobaczyć to proponuje ci
      wybrac sie do El Jem i Kairouan- w Porcie nie ma nic ciekawego , w Sosse cos
      tam jest w Monastyrze zobaczysz mauzoleum ichniejszego Lenina.Reszta -
      mediny , ribaty , meczety i takie tam sa wszędzie takie same. Jedź , zwiedzaj -
      bo warto - Sas
      • Gość: wypoczęty Re: do madzinka2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 19:53
        Tyle co jenajeżdziłam się taxi w Tunezji w ostatnim tygodniu , to w polsce w
        ciagu roku tyle nie jeżdże. Naprawdę wyjdzie was taniej jazda tym środkiem
        lokomocji. Tylko wcześniej zorientuj się w cenach i zawsze podaj dokładnie
        gdzie chcesz jechać. przykładowo podróz z sousse do monastiru powinna kosztować
        40-50dinarów. a jak pojedziesz taxi , to zobaczysz dlaczego nikt nie poleca
        wynajęcia samochodu. Jeżdża bezpiecznie - bo wypadków nie ma, ale wszystkie
        nasze przepisy biorą w łeb. Np. generalnie nie używają migaczy, ani przy
        zmianie pasa czy przy opuszczaniu skrzyżowania. Jadą środkiem jezdni nie
        trzymając się żadnej strony.
        • volta2 Re: do madzinka2 27.04.07, 09:23
          Zdaje mi się, że do monasiru dojedziesz pociągiem, my właśnei tak się
          poruszaliśmy na miejscu - ichniejsze metro jest bardzo tanie , tak jak i
          laguage, 2, 3 razy taniej od taxi. My podróżowaliśmy II klasą (a jest i
          pierwsza), z dwójką dzieci 2 i 4 lata, ludzie sympatyczni i uśmiechnięci, nic
          złego się nie działo w podróży. Dzieci za darmo.

Gdy chcieliśmy wziąć taxi do el jem to zaśpiewał facet 60 din(to ponad 100zł),
          pojechaliśmy laguagem za 10 - 15 din, w dwie strony. I jeśli ktoś pisze, że
          taxi są tanie, to się myli. Są tańsze od wynajęcia samochodu, ale nie są tanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka