Dodaj do ulubionych

Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie!

IP: *.toya.net.pl 25.05.07, 14:41
Dzisiaj w nocy wróciliśmy z hotelu El Fell w Hammamecie, wycieczka ze Sky
Club`u.
Były to najlepsze wakacje na jakich byłam.
Jeśli macie jakieś pytania, zadawajcie, odpowiem.
Obserwuj wątek
    • tomeka251 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 25.05.07, 20:20
      Witam.Ja z żoną lecę 31maja do tego hoteliku.Fajnie że chcesz się podzielić
      wrażeniami z pobytu.Napisz proszę które pokoje są z widokiem na morze,jak
      jedzonko smaczne,jak rezydentka biura jest pomocna?Bardzo proszę opisz na co
      zwracać uwagę jaka jest pogoda jaka woda w morzu jak wycieczki są
      organizowane,przepraszam za ten chaos w moich pytaniach,ale chciałbym jak
      najwięcej się dowiedzieć jak w rzeczywistości wygląda wypoczynek z biurem Sky
      Club w hotelu Primasol .Pozdrawiam iproszę o info.
      • Gość: Forumka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.toya.net.pl 25.05.07, 23:00
        No witaj,

Znajomi byli w pokoju 208 i mieli widok na morze. jak Ci się uda weź pokój od
        402 do 404, będziesz miał wyjście do ogrodu prosto z pokoju, do tego wszędzie
        bliziutko: do basenu, morza, na stołówkę.
        Rezydentka, pani Kasia, jest bardzo pomocna. Jest w godzinach dyżurowania,
        podchodzi, pyta, interesuje się. Tutaj możecie być spokojni.
        Jedzenia jest dużo, urozmaicone, donoszą jedzenie jak się skończy dotąd, dopóki
        ludzie jedzą. My nie mogliśmy tam zgłodnieć::)) No i jedliśmy lody, truskawki,
        owoce, warzywa i nie mieliśmy problemów żołądkowych.
        Pogoda... jak wyjeżdżaliśmy był upał, na słońcu bez kąpieli cięzko wysiedzieć.
        Ale pierwszego dnia padał deszcz. Tylko to był deszcz, a na niebie nie było ani
        jednej chmurki tylko słoneczko, a my się opalaliśmy. 31 maja będziecie mieli
        piękna pogodę.A raczej upał.
        Woda w morzu już jest taka, że spokojnie można się kąpać,a do Waszego przyjazdu
        będzie cieplutka. W basenie tak samo.To znaczy w morzu u nas na początku była
        woda cieplejsza niż w basenie, ale jak wyjeżdżaliśmy to juz sie wyrównało.
        Drinki bez- i alkoholowe wydawane są w barze Hibiscus do godz. 23 bez
        ograniczen. Wiedz jednak, że alkohol jest tam słabszy niż nasz, polski. Moj mąż
        pił po 20 piw dziennie i trzymał się ok, no takie normalne szumienie w głowie,
        ale to jest oczywiste. Bo wyobrażmy sobie, że serwują nasze mocne piwo, a
        ludzie piją tam od 10 rano....
        Co do wycieczek to nie wiem, nie byliśmy na żadnej:) Nie chciało nam się
        wychodzić z hotelu. Byliśmy raz w Hammamecie prywatnie, taksówką (4 dinary w 1
        stronę), zwiedziliśmy sobie medinę i uciekliśmy do hotelu. Mój mąż stwierdził,
        że on w zasadzie to by z tego hotelu nie wychodził wcale:::)))) Tylko, że my
        nastawiliśmy się na totalne lenistwo i odpoczynek, więc to mieliśmy w 100%.
        W hotelu są świetni animatorzy, organizują zabawy i gry: siatkówka, rzutki,
        pilka wodna, gimnastyka w wodzie, aerobic, nauka tańca i inne. A wieczorem
        tance i zabawa z animatorami.
        Zależy na co się nastawiacie. Pokoje są skromne, podkreślam: skromne, ale
        czyste. Pokojowki sprzątają codziennie.
        Byliśmy w 4 osoby: ja z mężem, szwagierka (33 lata) z 5-letnim synkiem. I
        wszyscy zgodnie stwierdziliśmy, że były to nasze najfaniejsze wakacje.
        Ważne jest, że codziennie w hotelu jest dyrektor hotelu, wychodzi do ludzi,
        patrzy, rozmawia. Jest zainteresowany.
        No i obsługa-Tunezyjczycy w tym hotelu to przemili ludzie: zero zdenerwowania,
        zawsze pomocni, uśmiechnięci, mili.
        A na koniec animatorzy zgotowali nam takie pożegnanie, że się popłakałam.
        Jechaliśmy w autokarze z ludźmi z Azur Plaza, i oni stwierdzili, że jeszcze
        nigdy nie widzieli żeby animatorzy tak się żegnali.
        Słuchaj, jedź i bądź spokojny. To były moje najlepsze wakacje w życiu. Tylko,
        że ja nie oczekiwałam luksusu, wiedziałam, że jade do hotelu 3-gwiazdkowego, a
        nie 5-gwiazdkowego. Jak tak sie nastawisz, to spędzisz tam cudownie czas.
        Pozdrawiam!
        • tomeka251 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 26.05.07, 20:17
          Bardzo,bardzo dziękuję za info,my z żoną nie szukamy złotych klamek i jesteśmy
          pewni że cały pobyt będzie bardzo udany,zwłaszcza po tym co piszesz jesteśmy
          bardzo pozytywnie nastawieni.Jeśli możesz to napisz co warto tam kupić na
          pamiątki i w jakich cenach.Jaka kwota kieszonkowego jest wystarczająca na dwa
          tygodnie dla dwóch osób bez szaleństw(planujemy tylko wycieczkę na saharę i
          drobne pamiątki)Pozdrawiam
          • Gość: Forumka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.toya.net.pl 27.05.07, 01:14
            Bardzo proszę::))
            My kupiliśmy prezenty: torby skórzane i buty -dosłownie za grosze. Para fajnych
            klapek skórzanych- 8 dinarów czyli ok 20 zł, torba taka sredniej wielkości-17
            dinarów czyli ok 42 zł. Ale pamietaj: targujcie się!! O wszystko. Najpierw
            pomyslcie ile mozecie za daną rzecz zapłacić. Za klapki od nas chciał 20
            dinarów, a kupiłam za 8. Powiedz mu swoją maksymalną cenę, jak się nie zgodzi
            to podziękuj i odejdź, jeśli ta cena będzie dla niego dobra to Was zawoła. A
            dla ojca kupiliśmy, ale to na bezcłowce tunezyjskiej, ichnią wódkę, tzw.
            boukha, za 7 dinarów.
            Nie wiem ile kosztuje wycieczka na saharę. My z jednym wyjazdem taxi do miasta
            wydaliśmy cale 200 zł, i to z napiwkami.
            Pozdrawiam i napisz parę słow po powrocie
            • tomeka251 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 28.05.07, 19:42
              Witam jeszcze raz.Ostatnie pytanko jak w tym hotelu wygląda sprawa
              przechowywania kasy i cennych rzeczy (aparat itp.),wynająć sejf czy spokojnie
              zostawiać w zamkniętej walizce,na jakich zasadach funkcjonuje sejf i gdzie
              najlepiej wymienić kasę na dinary.Pozdrawiam i dziękuję
              • Gość: Forumka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 08:18
                Jak my byliśmy to nic nie ginęlo. Do tego stopnia im ufaliśmy, ze telefony
                komórkowe zostawialiśmy na wierzchu jak szliśmy na plaże, czy aparat
                fotograficzny. Ale to też chyba zależy od ludzi-turystów, bo Tunezyjczycy sami
                w sobie nic nie weżmą. Nawet jak przyszedł do nas facet Tunezyjczyk naprawiać
                toaletę, to zostawiliśmy go samego w pokoju, on miał otwarte drzwi i nic nie
                zgineło.
                Moja rada: na początku bądźcie ostrożni, lepiej schowajcie cenne rzeczy w
                walizce na szyfr, popytajcie tych sąsiadów, którzy są tam dłużej czy coś im
                zginęło.
                Co do sejfu, to z tego co wiem jest bezpłatny-nie słyszałam żeby coś zginęło.My
                nie korzystaliśmy z sejfu więc nie wiem na jakiej zasadzie to działa.
                My kasę wymienialiśmy w hotelu. Generalnie są wyznaczone godziny otwarcia
                kantoru, ale wymieniali kasę przez całą dobę.
                Pozdrawiam!
            • tomeka251 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 21.06.07, 20:34
              Wróciliśmy 14.06 opaleni i bardzo zadowoleni.Było naprawdę super.Jedzonko
              bardzo dobre,przytyliśmy parę kilo,drinki ok. Pozdrowienia dla
              Malwii,Agaty,Arka i Marcina,tęsknimy za wspólną sziszą o smaku pomarańczowym-to
              były cudowne wakacje.Jeśli ktoś ma pytanka służymy radą.
    • Gość: jj. Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 19:50
      Jakimi liniamileciałes ijak miną lot.
      • Gość: Forumka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.toya.net.pl 30.05.07, 21:01
        Leciałam liniami Nouvelair, nie ma cateringu bezplatnego, lot trwal ok 2,5
        godziny-minął spokojnie
    • Gość: ewe Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 13:25
      czy można było się opalać topless
      • Gość: habibi69 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 09:13
        byłam niedawno w tym hotelu,podczas tygodniowego pobytu, widziałam tylko jedną
        osobę opalającą się topless i to w dodatku na plaży. przy basenie nikt nie
        pozwalał sobie na to. może ze waględu na obecność dzieci,bo było ich sporo,albo
        dlatego,że byli głównie Polacy a u nas nie jest to tak rozpowszechnione.
        czytałam kiedyś,że w Tunezji jest to zabronione,ale może na przyhotelowj
        plaży,(pięknej)można!Zyczę udanego pobytu!pozdrawiam.
        • Gość: kksia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 16:53
          Ja też byłam i też wróciłam;-). Byłam w terminie 24 maja - 7 czerwca.
          Potwierdzam znakomitą opinię o hotelu El Fell w Hammamecie.
          I uzupełniam informację:
          Wycieczka na Saharę kosztuje 170 + 20 dinarów od osoby. Te dodatkowe 20 to za
          jazdę wielbłądami po Saharze (15dinarów) i bryczkę.
          Warto się wybrać.
          Polecam zabranie też jakiś cienkich kurtek nieprzemakalnych lub parasolek. Ja
          nie miałam nic, a w trakcie 14-dniowego turnusu wypadły dwa deszczowe dni.
          • dora1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 12.06.07, 23:07
            Mam kilka pytań:
            czy na plażę hotelową mogą wchodzić tubylcy?
            czy w łazience jest suszarka do włosów?
            gdzieś w necie czytałam ,że jest w hotelu fitnes club, czy faktycznie jest?
            jak jest z wodą do picia w wersji all czy jest bez ograniczeń czy są limity
            (butelki)?
            a teraz pytania odnośnie lotu : jakimi liniami lata Sky Club? lecimy z
            dzieckiem dlatego chciałabym wiedzieć czy jakiś catering jest w samolocie?
            mam nadzieję ,że nie zanudziłam pytaniami:)
            • Gość: Forumka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 08:50
              Na plaże hotelową mogą wchodzić inni ludzie, jednak raczej się to nie zdarza.
              Tubylcy wchodzą, a w zasadzie przechodzą przez plaże z tym ichnim handlem
              obnośnym, co chwila ktoś idzie z papierosami, koralikami, owocami itp.
              Natomiast ochrona plaży od razu reaguje i ich przegania gdy podchodzą do ludzi,
              zaczepiają.
              W łazience nie ma suszarki do włosów.
              W hotelu jest siłownia, natomiast fitness masz na basenie - gimnastyka wodna,
              aerobic, taniec.
              Wodę do picia dają w butelkach, bez ograniczen.
              O liniach pisane było wcześniej w tym wątku-poczytaj. Są to linie Nouvelair-bez
              cateringu (tzn jest ale płatny)
            • Gość: kksia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:12
              Lot trwa 2 h 25 min, więc brak cateringu nie przeszkadza zbytnio. Póżniej jednak
              chwilę czeka się na odjazd autokaru do hotelu, no i sam przejazd też trwa około
              godziny. Jedzenie i picie można kupić w trakcie lotu,a także zabrać ze sobą w
              bagażu podręcznym. Tylko picie warto kupić już w strefie wolnocłowej, bo nie
              przejdzie się przez kontrolę z napojami w większych butelkach. Butelkę dla
              dziecka można mieć, ale przezroczystą i zapakowaną w przezroczysty woreczek z
              zamknięciem strunowym.
              Uwaga! Przy powrocie z Tunezji nie ma już takich problemów. Niby też
              prześwietlają bagaże, ale ja i moi znajomi spokojnie przenieśliśmy 1,5litrowe
              wody mineralne w bagażu podręcznym bez problemu.
              I jeszcze jedna informacja. W drodze powrotnej zakupiliśmy w strefe wolnocłowej
              lokalne alkohole na prezenty (np. Likier Thibarine za 9,10 euro, Cedrative, czy
              coś takiego - podają to w hotelowym barze za 8 euro), a później okazało się, że
              to samo można kupić w samolocie około 1,5 - 2 euro taniej).

Co do picia w hotelu - jedyny limit polegał na tym, iż nie wydawali w barze
              jednej osobie więcej niż dwa napoje na raz. Czyli mój mąż nie mógł podejść do
              baru i wziąść dla nas dwóch drinków i coli dla córki. Któraś z nas też musiała
              pójść. Przy pobieraniu napojów w barze na stołówce (przy posiłkach) już nie było
              takich problemów.
              Generalnie alkohole mocne, wina i inne napoje bardzo dobre (no, może oprócz
              soków, bo robili je z koncentratów) i wydawane od 8 do 23 bez problemów. Moim
              zdaniem nie rozcieńczane, na co skarżyli się ludzie z hotelu Azur Plaza.
              Podawano oryginalną colę, sprite i fanty w różnych smakach. Wszystko wydawane w
              szklankach (dla dzieci w plastikach). W butelkach wydawano tylko wodę mineralną
              gazowaną i niegazowaną i można było ją zabrać do pokoju czy na wycieczkę. Tylko
              trzeba poprosić o butetelkę, bo normalnie dostaje się szklankę.
              Barmani nie mają problemu ze zrozumieniem po polsku jakichkolwiek zamówień
              (kawa, herbata, napoje, drinki - rozumieją wszystko). I uwaga - doskonale
              rozumieją też słowa proszę i dziękuję. Nie wiem czemu manierą charakterystyczną
              dla naszych rodaków było rzucanie zamówień w stylu - "dwie cole", zamiast
              poproszę dwie cole, albo dwie colę proszę.
        • Gość: Jaszczurka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.master.pl 03.07.07, 13:29
          czy na plaży jest bar,jeśli tak to co serwują i jaka jest odległość do plaży?
    • tunhotel Opinie o Primasol Club El Fell 13.06.07, 13:37
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22878&w=16730639
      • dora1 Re: Opinie o Primasol Club El Fell 13.06.07, 20:28
        Dziękuję wszystkim za informacje.Mam jeszcze pytanie:Czy dla dzieci są
        organizowane jakieś tańce wieczorne?(przy piosence np "kaczuszki")
        To samo dotyczy dorosłych czy są organizowane dyskoteki w hotelu lub np. po
        występach wieczornych wspólne tańce:wąż
        Czy w tym roku też przebojem jest piosenka "Pizza Hut i Mc Donald"? W ubiegłych
        roku w Tunezji wszędzie leciała non stop:)
        • dora1 Re: Opinie o Primasol Club El Fell 14.06.07, 20:30
          Ponawiam pytanie:)
        • Gość: Forumka Re: Opinie o Primasol Club El Fell IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 08:45
          Wieczorami, chyba o 20:00 jest "Mini-disco" podczas którego animatorzy przez
          pół godziny tańcują z dzieciakami przy różnej muzyce. Z tego co widziałam
          dzieci chętnie biorą w tym udział i fajnie się bawią. Po mini-disco muzyka
          pozostaje włączona i dzieciaki moga jeszcze tańczyć sami czy z rodzicami, o
          21:30 jest "ShowTime", trwa godzinę, na koniec wszyscy tańczą wspólny
          taniec "Mueva la collita" z tym słynnym "ari-ari, asi-asi";;;))) Świetna ta
          piosenka i zabawa przy niej! Jak my byliśmy dyskotek nie było bo...nie było
          chętnych. Większość ludzi przyjeżdża tam z dziećmi, które o 22:30 są już w
          większości padnięte. Ale myślę, że gdyby byli chętni to na pewno byłaby
          dyskoteka-raz zostało więcej osob po ShowTime i zrobili dyskotekę.
          W tym roku nie grali "Pizza Hut Mc Donald" ani razu.
    • camile1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 17.06.07, 19:36
      Do tunezji wybieram się dopiero za 2 miesiące, ale zbieram już informacje na
      ten temat i ciekawi mnie jak tam wygląda sytuacja z dostępem do komputera w
      przypadku zgrania sobie zdjęć z aparatu? Jak wygląda sytuacja z elektrycznością
      w pokoju, czy gniazdka elektryczne są takie jak nasze? czy trzeba jakieś
      przystawki? i ile kg bagażu można ze sobą zabrać do samolotu?
      za odpowiedzi dziękuję.
      • dora1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 17.06.07, 22:49
        Do samolotu można zabrać 20 kg oraz 5 kg bagaż podręczny
        gniazdka w Tunezji są takie same jak u nas
        • dora1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 18.06.07, 19:52
          Czy hotelu są ręczniki którymi spokojnie można się wycierać.W ubiegłym roku
          pierwszy raz nie wzięliśmy ręczników( w poprzednich latach we wszystkich
          hotelach były ok)i rozczarowanie.Musieliśmy kupić ponieważ ręczniki były nie do
          wycierania.Ludzie mieli wrażenie, ze z jednego pokoju są zabierane a w drugim
          pokoju bez prania zostawiane.Nie jesteśmy ludzmi malkontentami , ale czystość
          na pierwszym miejscu w każdym hotelu:)
          • dora1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 21.06.07, 21:14
            tomek 251
            czy brać ze sobą ręczniki czy są ok?
            Wolę zapytać gdyż w ubiegłym roku pierwszy raz nie wzięliśmy ze sobą a były w
            takim stanie, że musieliśmy kupić:(
            • tomeka251 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 21.06.07, 21:52
              ręczniki są dwa kąpielowe i dwa małe do rąk zmieniane codziennie i są dobrej
              jakości,jednak na plażę braliśmy swoje ręczniki kąpielowe.życzę udanych
              wakacji
              • dora1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 21.06.07, 21:58
                dziękuję za informacje:)
                pozdrawiam
    • Gość: zepter 34 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.stk.vectranet.pl 23.06.07, 11:31
      byłem widziałem było super najlepsze moje wakacje a byłem juz w tunezji trzy razy
      • Gość: darko Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 18:55
        Wiecie może jakie są ceny w aquaparku obok hotelu
    • Gość: zepter34 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.stk.vectranet.pl 23.06.07, 11:33
      wiecej info o hotelu pod tel nr 0515081140 lub meil amorekpers@interia.pl
    • goha1070 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 23.06.07, 20:43
      Część.
      Bardzo proszę o informację, ile należy (około) wziąć waluty na trzy osoby.
      Wykupioną mamy wersje all inclusive. Chcemy pojechać na wycieczkę 2 dniowa na
      Saharę i moje dziecię bardzo pragnie korzystać z pobliskiego aquparku.
      Jak wygląda sprawa napiwków, ile jest mile widziane by nie urazić.
      • Gość: Gość Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 18:45
        Ja również przyłączam się do tego wątku, tym razem z pytaniem o pobliski
        Aquapark: czy ktoś korzystał? Jak kształtują się ceny wejściówek dla dorosłych i
        dla dzieci? Czy płaci się za wejście na dowolny czas czy np. za godzinę?
        Dziękuję za odpowiedź.
    • kleejo Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 25.06.07, 12:10
      witam:)
      pierwszy raz chcemy leciec do tunezji w tym roku i do Primasol Club El Fell w lipcu mam pare pytan i nieweim czy na tydzien czy na dwa czy nie bedziemy sie tam nudzil.Jaka jest okolica tego hotelu jest czysto i czy bezpeicznie???
      Ile kopsztuje wycieczka na sahare???
      • Gość: etrfrt Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 12:36
        jest czysto! na pewno nie bedziecie narzekac na nude, sahara około 105 euro-
        ale naprawde warto:) poza tym mozan skorzystac z innych wycieczek np. świetne
        są quady czy kłady:)ale nie na saharze chyba z e ktos lubi kąpiele piasikowe,
        inne : skutery wodne, spadochron ciagniety przez motorowke- piekne widoki
        itp.ale wam zazdroszczeeeee:(ja tez chce do tunezji
        • dora1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 26.06.07, 22:31
          Mam pytanie : jak w tym hotelu ubierają się ludzie na kolację czy elegancko czy
          raczej na sportowo? Czy kolacja jest w restauracji czy stoliki są ustawiane na
          wieczór na powietrzu? Zauważyłam ,że to zależy od hotelu.Wyjeżdzamy w czwartek
          dlatego nie wiem czy zabrać dużo eleganckich ciuchów czy raczej na luzie:)
    • dora1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 27.06.07, 18:48
      Czy wszyscy wyjechali i nikt mi nie odpowie:) ???
      Bardzo proszę o info dot. mojego pytania
      • Gość: aga Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 20:12
        Z tym ubieraniem to zależy od ludzi. Jedni przywiązywali wagę do stroju i się
        przebierali do kolacji a inni przychodzili prosto z plaży. Ubieraj się tak
        żebyś czuła się dobrze.
        • Gość: adga24 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 27.06.07, 20:49
          jak wygląda dzień odjazdu, kiedy kończy się all inclusive; o której godzinie
          należy opuścić pokój i czy jest pomieszczenie na bagaże oraz do dokonania toalety?
          lepsze pokoje w budynku głównym czy w bungalowach?
          pozdrawiam
          • Gość: Forumka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.toya.net.pl 29.06.07, 22:20
            My wyjeżdżaliśmy o godz. 15:30, do 12:00 trzeba było opuścic pokój, torby (my
            zostawiliśmy nawet te z paszportami i biletami) można było zostawić w recepcji.
            Pomieszczenie do dokonania toalety....hmmm... jest tam po prostu ogólna toaleta
            z umywalką.
            Lepsze pokoje w budynku głównym-pisałam o tym gdzieś wyżej.
            Aha, do końca przysługiwało nam jedzenie-obiad i mogliśmy korzystać do
            ostatniej minuty z plaży, basenu itp.
            Ale Wam zazdroszczę, ze tam jedziecie....:::))))
            • Gość: kleejo Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 22:53
              Kto sie wybiera 12.07.07 do Primasol Club El Fell ???
              A jak jest na dyskotekach byl ktos moze??
              • elfik831 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 30.06.07, 10:58
                lecimy z mezem 12 lipca od el fell:)
                • elfik831 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 30.06.07, 10:59
                  hehe tzn DO :)
              • Gość: szesnasty Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 22:15
                Jest niedaleko dyskoteka w hotelu, którego nazwy nie wymówię ani nie napiszę.
                Trzeba do niego iśc w lewo (po wyjściu z Felka) jakieś 400 - 500 metrów i jest
                taki duży kompleks po drugiej stronie ulicy. Disco jest spore, ja nie bywam
                zbyt często w naszych klubach, ale moim zdaniem tamten ma wystrój lekko
                stylizowany na okres świetności Johna Travolty i Gorączkę Sobotniej Nocy. Ale
                muzyka do tańca niezła, może nie same najnowsze hity, ale pobawiliśmy się
                nieźle. No i jeśli weźmiecie "książki" ze sobą z Polski, to poczytajcie przed
                pójściem, bo na miejscu szef zaproponował nam litr Absoluta z napojami i
                owocami za 190 dinarów (ponad 400 pln.)
              • Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 02.07.07, 21:55
                ja również z żoną i 4,5 letnią ćorą do Felka- kto jescze?
                • Gość: kleejo Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 12:00
                  ja z dziewczyna 12 lipca:))) z sky clubu
    • Gość: Elfelka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 20:54
      A ja chciałam się zapytać was drodzy forumowicze co sądzicie o obsłudze w tym
      hotelu. Chodzi mi tu szczególnie o animatorów i ludzi pracujących w barze
      hibiskus?
      • Gość: anabanana Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 83.2.140.* 05.07.07, 21:06
        niegroźni podrywacze, starali się umilic nam wakacje jak mogli...
        • Gość: Elfelka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 21:17
          Tak tak masz racje, starali sie jak mogli, szczególnie ten z baru chyba Fifi i
          animator Simba. Mnie osobiście najbardziej podobał sie dyrektor tego hotelu,
          chyba miał na imię Karim, ale on, przynajmniej z tego co zauważyłam trzymał
          sie na dystans od turystów. A i strasznie nie lubiłam tego Nagui'ego i tego
          drugiego z wiecznie tłustymi włosami.
          • adamliszka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 06.07.07, 12:25
            Gość portalu: Elfelka napisał(a):

> Tak tak masz racje, starali sie jak mogli, szczególnie ten z baru chyba Fifi
            i
            > animator Simba. Mnie osobiście najbardziej podobał sie dyrektor tego hotelu,
            > chyba miał na imię Karim, ale on, przynajmniej z tego co zauważyłam trzymał
            > sie na dystans od turystów. A i strasznie nie lubiłam tego Nagui'ego i tego
            > drugiego z wiecznie tłustymi włosami.
            • Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 06.07.07, 22:27
              To poopowiadajcie trochę o czymś parktycznym na co zwracać uwagę w felku, gdzie
              się udać by coś zobaczyć ciekawego w Hammamecie, czy jest poprost ok , czy jest
              w pobliżu jakis supermarket ( choćby w tunezyjskiej wersji itp). Każdy opis
              czytam z zapartym tchem. Wylot już 12.07.07 . Z góry dzięki za jakieś info...
          • Gość: Azimi Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.160.30.* 07.07.07, 13:30
            Hej Elfelka, a kiedy byłaś w primasolu? ja wróciłam 7 czerwca po 2 cudownych
            tygodniach....
            • Gość: adga24 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 15:12
              jeżeli to możliwe to proszę odokładniejsze informacje na temat wyżywienia w
              hotelu primasol el fell; czy podają własne oryginalne potrawy?
              dziękuję
    • camile1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 11.07.07, 19:58
      a kto się wybiera do Primasol El Fell 30 sierpnia?
      jak wygląda tam sytuacja z bankomatami? są gdzieś w pobliżu hotelu, w hotelu?
    • Gość: Anilewe Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.160.30.* 12.07.07, 13:46
      Witam, dla mnie tak samo wyjazd ze Sky Clubem był rewelacyjny, na nic nie
      mogłam narzekać, ludzie bardzo sympatyczni zarówno z obsługi jak i goście El
      Fell. Jedzenie ok, z alkoholi najlepszy gin + tonic :))))dużym plusem jest
      położenie hotelu, w przeciwieństwie do Azura plaża bardzio blisko... Jeśli ktoś
      jeszcze nie był w El Fell to mam kilka zdjęć hotelu na stronie evelyne.a0.pl
      • Gość: Ewelina Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 19:49
        Hej Anilewe! Ja wybieram się 19.07 i mam pytanko czy jest suszarka w pokoju i
        czy nie ma problemu w korzystaniu z sejfu? i czy temperatura jest do
        wytrzymania? pozdrawiam!
        • Gość: Anilewe Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.rajskanet.pl 12.07.07, 23:36
          Suszarek niestety nie ma, z korzystaniem z sejmu nie ma problemu jest
          bezpłatny...... Jeśli chodzi o temperaturę to ja byłam 24.05 i było jeszcze
          dość chłodno zwłaszcza wieczorami zarówno w pokoju jak i na dworzu...
          • dora1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 13.07.07, 13:52
            Ja wróciłam dzisiejszej nocy z Felka.Ciepło znosi się o wiele lepiej niż w
            upalne dni w Polsce.Wiaterek nad morza fajnie chłodzi.W pokoju jest klima.My
            nawet(trzeba wypożyczyć pilota za chyba 25euro..u nas działała bez pilota
            dlatego nie wiem dokładnie).Znajomi, którzy z nami przyjechali mieszkali w
            innej części hotelu i nawet nie włączali klimy gdyż mówili ,że jest ok.
            Jeszcze coś o temp. wieczorem.Kilka wieczorów było chłodniejszych,że nawet
            ludzie i my siedzieliśmy w polarach lub swetrekach na wieczornych animacjach.
            Kilka razy w nocy i nad ranem wiał silny wiatr aż poprzewracał krzesła na
            balkonie:)Ogólnie było fajnie:)Gorzej jak siedliśmy w nocy z samolotu a tu
            12C.Koszmar:)człowiek przyzwyczaił się do wysokich temperatur a tu taki szok
            termiczny:)
            • Gość: ja Re: do camile1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 10:06
              ja lece 30 sierpnia do tego hotelu z katowic :)
              • Gość: NIUNIA Re: do camile1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 10:03
                JA Z CHŁOPAKIEM TEZ :)
                • Gość: Agunia Re: do camile1 IP: 212.127.95.* 21.08.07, 23:13
                  Hej!! Ja też lecę tam z chłopakiem ale z Wrocławia :)
    • Gość: Sebek i Kasia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.07.07, 14:16
      Wroclismy z zona z el fell 12.07 i musimy potwierdzic ze rowniez dla nas byly
      to najlepsze wakacje!

polecamy walczyc o pokoj 227 z pieknym widokiem na morze...

ogolnie moze troche opisze:

przyjechalismy do hotelu ze sporym opznieniem 05 lipca - wstepnie mielsimy byc
      okolo 04 w hotelu a przyjechalismy o 08 od razu na sniadanie (spore opoznienie
      samolotu a i trasa do hotelu trwa okolo 1.30 h)

Pokoj ktory dostalismy byl skromny, ale czysty z ladnym tarasem i widokiem na
      morze. I tak przebywalismy tam tylko wieczorami lub palac shishe na tarasie lub
      ogladajac do snu niemieckie RTL :D ( za cholere nie dalo sie ustawic zadnego
      polskiego programu do usypiania)

Caly dzien spedzalismy na basenie lub nad morzem. Basen jest czysty i fajna
      przyjemna woda sklania do czestych kapieli. Plaza jest przy hotelu - schodkami
      w dol.

Jedyna masakra to walka o lezaki! - te rozkladane. Myslelismy ze z tym nie
      bedzie az takiego problemu ale po 2 dniach zauwazylismy ze jak pojawialismy sie
      na basenie o 07.00 rano wszystkie lezaki byly zajete, oczywiscie
      podejrzewalismy Polakow ale nasze podejrzenia byly nieluszne. Okolo 2-3 w nocy
      Niemcy i Francuzi wstawali i rezerwowali lezaki (zostawiajac na nich reczniki)

A i bym zapomnial - ANIMACJA. Wybralismy ten hotel zeby odpoczac od pracy,
      nabrac sily zeby znow moc animowac w pracy pracownikow :)
      Niestety animacja zaczynala sie od 10.00 i trwala do 18.00 - przez co nie mozna
      bylo przy basenie spokojnie odpoczac, nie mowiac ju zo snie przy bardzo glosnej
      muzyce. Podczas spotkania z dyrektorem hotelu zaznaczyl on ze jest on
      nastawiany na aktywny wypoczynek poprzez animacje :)

Takze raczej dla spokojneog wypoczynku polecam plaze ( oczywiscie kiedy nie ma
      VOLEYBALL czy GYMNASTKA :D) Dla rodzin z dziecmi animacja to oczywiscie idealne
      rozwiazanie bo moga zostawic dzieci pod opieka animatorow i sami korzystac z
      all inclusive...smieszni sa Ci animatorzy ale radze unikac godziny 12.00 czyli
      high noon - aperitif game :D

W koncu jedzenie - nie wiem na co CI ludzie narzekaja, naprawde...sniadanie -
      kontynentalne - jajka, parowki, serki, salatki - spory wybor (moze oprocz
      ichniejszej mortadeli); obiad serwowany w dwoch barach - frytki, pizza, miesko,
      kurczak itp - my codziennie jedlismy frytki + kurczak plus salatki i przyznam
      ze bylo to dobre - na kolacje rowniez spory wybor mies i salatek.

Ogolnie wyjazd byl na maxa udany i powrocimy tam w przyszlym roku....

• Gość: Ewelina Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 15:51
        Ile tak mniej więcej należy zabrać pieniędzy, żeby starczyło dla 2 osób na
        atrakcje typu aquapark, banan, rower wodny itp. i jakieś drobne upominki? I w
        jaki sposób można sobie wybrać pokój? Czy to z rezydentem trzeba rozmawiać? Czy
        podczas Państwa pobytu zdarzył się pochmurny lub deszczowy dzień? Czy na
        wieczory trzeba coś cieplejszego ubierać? :) Z góry dziękuję za odpowiedź.
        Pozdrawiam. Ewelina
        • Gość: Sebek i Kasia:)) Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.wro.vectranet.pl 16.07.07, 18:53
          My zabralismy ze sobą 200$ na tydzien, jednak mając opcję all inclusive nie bylo
          tak naprawde na co wydać tych pieniędzy oprócz pamiątek dla znajomych:) rowery
          wodne są gratis i mało osób z nich korzystało więc problemu nie było, "banany"
          były ale nie w na naszej plaży wiec nie wiemy jaka cena, aquapark ok 15 DT od
          dorosłych a 10 Dt dzieci za cały dzień, jest to rzut beretem od hotelu.
          Wieczorami animatorzy organizuja "show time" i można sie tam dobrze pobawic,
          choć raczej skierowane to jest do dzieci. Wieczory są nieco chłodne wiec lepiej
          zabrac cos z długim rękawkiem, bez przesady oczywiście:P Jeśli chodzi o pokój,
          to sa one z góry przydzielone, ale można powalczyc o zmianę po godz. 12.00 kiedy
          wymalduja się poprzedni lokatorzy, obsługa jest bardzo miła i skłonna do pomocy,
          z niczego nie robia problemu.Pogoda..:) w ciągu całego tygodnia jeden raz przez
          30 min były chmury ale po krótkim czasie niebo znowu było błękitne:) Polecamy
          bardzo kawiarnie mauretańska, w ktorej mozna a nawet trzeba obowiązkowo:P
          zapalić shishe (koszt 2,5 Dt) i napic sie herbatki miętowej i naprwdę miło sobie
          odpocząć. hotel naprwde jest super, nie ma do czego sie przyczepic. jesli
          zostawicie Państwo w pokoju 1 Dt mozna spodziewać się łóżka obsypanego kwiatami
          i pościeli ułozonej w piękne wzorki:) naprawde miło...
    • Gość: Agnieszka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 14:03
      witam!
      my jedziemy do tego hotelu na początku wrzesnia. Czy mozesz napisac jakies
      pomocne uwagi. Z tego co wiem to pokoje nie sa za ciekawe??? no i jak mozesz to
      napisz jakies uwagi plusy i minusy tego hotelu. I jeszcze jedno podobno
      niedaleko tego hotelu jest jakis Agua Park???
      • Gość: Agnieszka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:28
        Kto jedzie 14.09???? wylot z Wrocławia
        • Gość: baboq Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.connecta.pl 11.08.07, 18:23
          tak sie sklada ze ja jade...
    • Gość: jaj Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.nowiny.net 19.07.07, 18:04
      jaką walutę brać ze sobą do Tunezji? euro czy dolary?
      czy jest jakaś różnica w przeliczaniu czy to obojętne?
    • Gość: barbara Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 13:41
      czesc czy moze mi ktos napisac wszystko na temat hotelu el fell jakie tam
      jedzonko jest i czy sa owoce morza jakie owoce czy warto jechac do tego hotelu
      jaka temperatura jest w lipcu czy sa blisko sklepiki czy daleko od hotelu z
      gory dziekuje za odpowiedz
      • Gość: gość Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.07, 14:18
        przeczytaj poprzednie posty, naprawde tam jest wszystko napisane:)
      • Gość: Sebek i Kasia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.07, 14:21
        Witam
        co do hotelu to juz chyba wszystko ważniejsze napisaliśmy:) nie ma tam co
        prawda owoców morza, ale przesłodkie arbuzy, brzoskwinie, śliwki itd. są
        codziennie w bardzo dużych ilościach. Sklepiki są zaraz przy wyjściu z hotelu,
        można w sumie kupic w nich wszystko, od spożywczych rzeczy po pamiątki, są
        nawet jakieś knajki, ale my z nich nie korzystaliśmy.
        • Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 20.07.07, 16:48
          Wróciłem 19.07.07 i naprawdę polecem, jedyna uwaga to pokoje na pierwszy rzut
          oka nie za bardzo. Jedak jak się tam spędza czas tylko po to by sie przespać to
          to juz nie przeszkadza. Było super jedzenie duży wybór i smaczne ( niektórzy
          narzekali ale to byli ludzie co zawsze i wszędzie narzekają) polecam animację i
          schow time nie tylko dla dzieći były 2- 3 razy zajebiste śmiech itp, na sziszę
          polecam sie wybrać do kanjpy na przeciwko przed bramą hotelu koszt 3 dinary i
          tytoń jabłkowy super. Jak cos to pytać odpowiem. Polecam ludziom z dziećmi -
          Tunezja jest spoko trzeba tylko się parę dni aklimatyzować co do ludzi na
          mieście itp , " chodzi o zakupy " ale teraz żałujemy ,że to tylko tydzień.
          Ludzie symaptyczni naprawdę przyjaźni i pomocni.
    • Gość: jaj Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.nowiny.net 20.07.07, 20:08
      bardzo proszę o odpowiedź na pytanie:

jaką walutę brać ze sobą do Tunezji? euro czy dolary?
      czy jest jakaś różnica w przeliczaniu czy to obojętne?

• Gość: Agnieszka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 19:22
        Witam!
        z tego co ja się dowiedziałam, to lepiej opłaca się wziąśc dolary...
        • Gość: barbara Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 09:17
          dzien dobry mogl by mi ktos odpowiedziec na moje pytanie to z gory
          dziekuje,zdazylo sie moze komus taka sytuacja ze wykupil wczasy do hotelu el
          fell w tunezji a po przyjezdzie na miejsce zdazylo sie tak ze niebylo miejsca
          wtym hotelu i zostal ktos przeniesiony do innego , bo moja kolezanka wykupila
          wczasy ,ale do innego hotelu a po przyjezdzie na miejsce prze4niesiono ja do
          innego hotelu z braku miejsc,mial ktos moze taka sytuacje sama z hotelem el
          fell bo ja sie boje ze mam wcvzasy do hotelu el fell a moze mi sie zdazyc tak
          jak kolezance ze zakwaterowali ja w innym niechciala bym trafic do innego
          hotelu zjeszcze raz z gory dziekuje za odpowiedz
          • Gość: Marian Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.pl 22.07.07, 20:24
            Lece tam :-) Mam pyt: czy są tam sami polacy? bo trochę chcę odpocząć w innym
            klimacie... Własnie się dowiedziałem że w samolocie będzie ok 200 osób i
            zastanawiam się czy wszyscy lecą do tego hotelu??? a lece z katowic
            • Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 23.07.07, 17:00
              W hotelu są czesi, niemcy , szwajcarzy no i oczywiście polacy, ale najwięcej
              francuzów. Nie zdarzyło się aby w tym hotelu brakowało miejsc jest to wielki
              kompleks i brak miejsc jest po prostu nie możliwy. Wszyscy brali dolary ja
              miałem obie waluty tj. i Euro. Nia ma widocznej róznicy wartości obu walut.
              Wszystkie sa wymieniane po rządowym , kursie na dinary w recepcji 2 razy
              dziennie.
              • Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 23.07.07, 17:03
                ... a ludzie w samolocie z kilku biur podrózy rozjeżdżają sie po całej Tunezji.
                Do el Fella wiózł nas bus 15 osób....
                • Gość: kleejo Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 00:53
                  Witam dzis wrocilem z Primasol super wakacje polecam
                  PYTAJCIE:)
                • Gość: barbara Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 08:06
                  dzien dobry czy zdazylo sie na pana turnusie zeby zakwaterowali kogos w innym
                  hotelu z braku miejsc .jakie jest tam jedzenie przewaga jakiego jedzenia czy sa
                  lody desery .jacy sa ludzie w tym hotelu na co zwracac uwage dziekuje za
                  odpoiedz
                  • Gość: kleejo Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 12:32
                    pod koniec przyjechala grupa czechow zakwaterowali ich w hotelu obok ale polskie grupy nie mialy takich problemow jedzenie super nie nartzekam w przeciwensywie do ludzi z azur plazy od samego rana do poznego wieczora szlo cos zjesc rozne kuchnie byly raz wloska francuska itp sniadania codziennie to samio praktycznie ale polecam pizze naprawde super ludzie bardzo mili nie mielismy problemow z nikim ogolnie polecam wakacje super swietni animatorzy nie polecam wycieczki statkiem pirackim straszan kicha juz lepiej quady wziasc pokoje skromne ale czytse i codziennie sprzatane hotel barzo ladny i duzy aha i wycieczka na sahare super droga ale sie oplaca:)
    • Gość: adga24 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 13:14
      z jakim biurem byliście Państwo na saharze; czy w dniu powrotu obowiązuje all
      inclusive; jakie napoje podają w butelkach; jeżeli wyjeżdżają dwie osoby to
      kwaterują w budynku głównym czy w bungalowach?
      • Gość: Marian Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 19:48
        A jakie ubrania zabrać? jaka teraz jest tam pogoda? na deszcz i chłodniejsze
        wieczory też? czy tylko na upały?
      • Gość: kleejo Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 11:21
        Niewiem jakie biuro.Na wycieczke zapisuje sie u rezydentki sa organizowane tylko w niedziele 170 dinarow kosztuje +20 na osobe dodatkowo przejazdzaka bryczkami do oazy ijeepami jest wywieszony plan wycieczek na caly tydzien na tablicy informacyjnej.All inclusive obowiazuje do samego konca mielismy wyjazd o 15:30 na lotnisko a po 14 na obiedzie bylismy i w basenie kapieli zazywalismy,do picia daja wode w butelkach gazowana albo niegazowana.Naprawde warto sie targowac do upadlego :) iwarto sie tez wybrac na targ do Neabulu w kazdy ppiatek jest.Pogoda jest upalna jak w dzien jak i w nocy niepotzrzebnie bralismy grubsze ubrania:)
      • Gość: NADJA Kto 30 sierpnia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:18
        moj upragniony wyjazd zbliża sie wielkimi krokami:) nie umie sie juz
        doczekać przyszlego czwartku:) czy leci w ty terminie jakis samotny
        przystojniaczek:D chetnie poznam :D:D:D:D::D:D
        • Gość: iza Re: Kto 30 sierpnia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 13:57
          hej no ja tez jade ze znajomymi 30 sierpnia wiec juz niebawe:) to
          sie spotkamy napewno a z kad lecisz?
          • Gość: NADJA Re: Kto 30 sierpnia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 08:47
            LECE Z KATOWIC
            • Gość: IZA Re: Kto 30 sierpnia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 09:46
            • Gość: IZA Re: Kto 30 sierpnia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 09:47
              No my tez z Katowic to zapewne sie spotkamy juz w samolocie:)
    • Gość: smarcia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.astral.lodz.pl 28.07.07, 16:30
      pomocy, nie zna ktoś tytułu i wykonawcy piosenki, która bardzo często leciała
      na basenie??? z góry dzięki
      • Gość: aga Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 13:27
        Ale o jaką konkretnie piosenkę ci chodzi? Bo najczęściej to tam leciała chyba
        Collita
        • Gość: smarcia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 15:32
          taka żywa piosenka, leciała często w różnych mixach
      • Gość: NIUNIA co z napiwkami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 10:18
        chcialam sie dowiedziec komu za co i ile napiwkow nalezy zostawiac:)
        • Gość: monik Re: co z napiwkami? IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.08.07, 14:48
          chciałam sie dołaczyc do pytania co z napiwkami? oraz dowiedzieć czy
          ktos wybiera się może 11.10? jaka w Tunezji jest pogoda w
          październiku??
          • Gość: monik Re:azur plaza IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.08.07, 14:52
            czy ktoś wie jak jest w hotelu azur plaza? czy są rownie dobre
            warunki jak w El Fell? nie wiem który hotel wybrać, a chcę jechac w
            październiku. Bardzo proszę o opinie, z góry dziękuje!!!
            • Gość: adorjan Re:azur plaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 15:11
              ja wróciłem dziś z El Fell? Leciałem z ludźmi którzy byli w azur i
              niestety poza ciut naprawdę ciut lepszym standartem pokoi reszta
              gorzej. Przykład w El wyjście na plaże 10m od najbiżego baru i w nim
              dostaje całą butelke wody kubki i idę jak człowiek na plaże w Azur
              400m do plaży i kubek wody dosłownie przecież bym go nawet nie
              doniósl do plaży kobieta opowiadała nam że kupili sobie mineralną a
              butelkę zostawili i stali kilka razy w kolejce i przelewali do niej
              żeby coś mieć na plaże.ALL In dużo bogatszy lepsze i więcej jedzenia
              wg tego co mówili ludzie jak mówie ja sam nie byłem w Azur
            • Gość: adorjan Re:azur plaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 15:19
              Jeszcz raz polecam bardzo gorąco EL Fell naprawdę wakacje mojego
              życia. Polecam pokoje na 200 ja miałem 227 pierwsze pietro widok na
              morze i 10m do plaży.Wróce jeszcze do leżaków ktoś wcześniej napisał
              że trzeba było wstać o 7 żeby sobie zająć nie o 7 tylko przed 9 a
              poza tym wystarczy dać dosłownie 1 dinara kolesiowi z plaży jeśli
              braknie i wyjmie z krzaków da ci a na następny dzień jak przyjdziesz
              to już będzie na ciebie czekał (warto mu zostawić ręcznik plażowy to
              go poprostu rozwiesi i ci zajmie)jeden lub dwa zależy ile chcesz
              naprawdę to działa i ja tak miałem przez tydzień i na koniec mu
              dałem jeszcze dwa sam od siebie bo mi głupio było ,że tak latał.
              • Gość: andrzej Re:azur plaza IP: *.toya.net.pl 17.08.07, 21:04
                15-go wrócilismy z El Fell po 2 tygodniach. Jeżeli nastawiasz sie na to ze w
                pokoju tylko nocujesz a nie spedzasz pol dnia, na stołówce tylko jesz a reszte
                czasu spedzasz na basenie plazy lub przy barze:) to polecam ci ten hotel. Do
                morza jest faktycznie kilka metrów, a jadąc na jakąś wycieczkę podjechaliśmy
                jeszcze po ludzi z Azura i oni faktycznie mają o wiele dalej do morza. Poza tym
                " one dinar " działa tam naprawdę cuda - oni zyją głownie z napiwków, bo pensje
                mają mizerne i mozna w ten sposob wiele zalatwic - sprzataczka, barmani, gosc na
                plazy. Jak nie bedzie podobał ci sie pokoj idz do recepcji, daj gosciowi 5
                dinarów i wszystko zalatwi.
                • Gość: ala Re:primasol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 01:33
                  witam czy wie ktoś jaka jest pogoda ok 20 września
            • Gość: alina Re:azur plaza IP: *.accessnet.com.pl 04.09.07, 14:17
              ja byłam w El Fel i szczerze polecam jedzenie super animacje również blisko
              plaża codziennie time show słyszałam opinie od pani w samolocie która
              opowiadała i nie była zadowolona wręcz oburzona udanego urlopu decyzja należy do
              pani
    • Gość: tim Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.nowiny.net 21.08.07, 22:55
      a czy w hotelu jest może bankomat? albo gdzieś w pobliżu?
      • Gość: monik Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.08.07, 08:23
        kiedy jedziesz tim? ja z męzem wybieram sie 11.10 i mam nadzieje ze
        bedzie pogoda.
        • Gość: andrzej Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.toya.net.pl 22.08.07, 15:01
          bankomat jest 5 metrów w prawo po wyjsciu z bramy hotelu, ale często nie
          działał. Następny jest ok. kilometra dalej za Aqua parkiem.
          Mam konto w mbanku, za kazdą wypłatę z bankomatu policzyli mi 10 zł prowizji
          (((, więc pomyslcie czy lepiej nie wziąć wiecej gotówki, depozyt w hotelu jest
          za darmo, a facet obsługuje codziennie od 10 do 13 i 17 do 19. Chowa w kpoerte
          co tylko chcesz daje ci kartke ze spisem tego co schował z ta kartką do niego za
          każdym razem jak chcesz coś wziąć z koperty.
        • Gość: gonia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.139.36.* 04.09.07, 17:18
          HOTEL EL FELL I BIURO SKY CLUB TO JEDNA Z NAJGORSZYCH POMYŁEK!SAME
          NIEDOCIĄGNIĘCIA!!!! PODWÓJNIE SPRZEDANE POKOJE, A CO ZA TYM IDZIE
          BRAK MIEJSC DLA 54 TURYSTÓW!TUŁANIE SIĘ PO TUNEZJI PRZEZ 4 DNI.
          NAJPIERW PRÓBA UMIESZCZENIA NAS W HOTELU, KTÓRY CHYBA NIE MA ŻADNEJ
          GWIAZDKI, BEZ BASENU, PRZY GŁÓWNEJ ULICY, PRZY RZECE ŚCIEKÓW
          WPŁYWAJĄCEJ NA SZEROKĄ NA OKOŁO 2, MOŻE 4 METRY PLAŻĘ. PRZYMUSOWA
          DWUDNIOWA WYCIECZKA NA SAHARĘ,DWIA NOCLEGI W SAMYM CENTRUM TUNISU, W
          PRAWDZIE W PIĘCIO GWIAZDKOWYM HOTELU, ALE Z MOŻLIWOŚCIĄ DOWOZU DO
          MORZA OK.80KM. WRESZCIE PO CZTERECH DNIACH TUŁACZKI TRAFIAMY DO EL
          FELL.NIESTETY NIE WSZYSTKIM UDAŁO SIĘ DOSTAĆ POKOJE, CZĘŚĆ PRZEZ
          KOLEJNE 2 DNI MIESZKAŁA W JEDNYM POKOJU DWIE RODZINY!!
          ANIMATORZY W PORZĄDKU, TO TRZEBA IM PRZYZNAĆ,REZYDENTKA KASIA TEŻ.
          POMAGAŁA NAM BARDZO. NATOMIAST NAPOJE WIECZNIE CIEPŁE, LÓD A RACZEJ
          WODA PO LODZIE NABIERANA KUBKIEM, A POTEM DOLEWANO WŁAŚCIWEGO NAPOJU.
          (PÓŹNIEJ JUŻ NAKŁADANO KOSTKI LODU SZCZYPCAMI), ALKOHOL?, CHYBA GO W
          DRINKACH WOGÓLE NIE BYŁO!!ROZCIEŃCZONY W OGROOOOMNYM STOPNIU!
          STOŁÓWKA PRZYPOMINA TAKĄ KIEPSKIEJ JAKOŚCI SZKOLNĄ.OBRUSY BRUDNE I
          POMIĘTE,RESZTKI JEDZENIA NA OCZACH WCZASOWICZÓW ZLEWANE DO
          POJEMNIKÓW, Z KTÓRYMI JEŻDŻONO PO STOŁÓWCE. MAŁO APETYCZNE.NO I
          KOLEJKI PO JEDZENIE, BRAK SZTUĆCÓW I TALERZY. OGÓLNIE LIPA.JEDYNE CO
          PIĘKNE TO PLAŻA I MORZE, DO KTÓRYCH Z HOTELU 2 KROKI.POZDRAWIAM
          • Gość: m&p Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.zetosa.krakow.pl 04.09.07, 19:29
            Wróciliśmy z El Fell 02.08.07. To miały być piękne wakacje...a jednak, od samego
            przyjazdu czekały na nas niezbyt przyjemne niespodzianki. mianowicie, dostalismy
            pokoju w tzw "bungalowach", gdzieś na szarym końcu, numery 978, 979. W umowie
            natomiast prosiliśmy o zakwaterowanie w pokojach budynku głównego. Jak weszlismy
            do pokoi, były one nieposprzątane, papierosy na stole, piasek na pościeli,
            brudne ręczniki, brak papieru toaletowego, zardzewiała wanna i UWAGA!!- grzyb w
            łazience!!!!!!!!!Mieliśmy wiec mieszkac w pokojach, które się do tego zupełnie
            nie nadawały i nie spełniały najmniejszych europejskich standardów, ba!, a już
            na pewno nie były to 3+ ***. Po awanturze, jaką zrobilismy na recepcji,
            powiedziano nam, że nie ma wolnych pokoi i niestety ale musimy czekac do
            niedzieli>>wówczas, byc może coś sie zwolni. Na szczęscie nie tylko my
            znaleźlismy sie w takiej sytuacji, lecz było nas kilka rodzin. Sytuacja była
            bardzo nerwowa, zwłaszcza, że panowie w recepcji zupełnie nie chcieli nam pomóc,
            nie wychodzili z żadną inicjatywą, podśmiechiwali sie tylko. Polska rezydentka
            była praktycznie niedostępna gdyz przebywała na lotnisku w Monastyrze,
            dobierając lub żegnając turystów. Po 2-godzinnym koczowaniu na walizkach, przy
            pomocy Pani Moniki (animatorki dla dzieci) udało sie wynegocjować zastępcze
            pokoje w hotelu obok (Nahza Beach)-do niedzieli. podczas gdy większośc z gości
            leżała juz przy morzu lub basenie, my musielismy samodzielnie przeniesc
            wszytskie bagaze do wspomnianego hotelu...nikt nie pomyślał, że w dobrym guście
            byłoby nam pomóc.
            W nowym hotelu, na pierwszy rzut oka było czyściej, lecz były inne osoby, które
            po raz kolejny dostały niepoisprzątany pokój. Zgłoszono to na recepcje tegoż
            hotelu, mieli sie tym zając...jednak i tu po 3 godzinach okazało sie że to tylko
            obiecanki cacanki...Rozgoryczeni, rozczarowani, żmęczeni burzliwym dniem -
            udalismy sie na kolacje...Nazajutrz mielismy spotkanie z panią rezydentką Kasią.
            Ta jkednak próbowała nam wmówic, że to nasza wina że jestemy teraz w innym
            hotelu, bo nie przyjęlismy proponowanych pokoi w hotelu El Fell. zdenerwowanie
            zatem przerosło nasze oczekiwania!!!! Okazało sie bowiem, ze z naszą jedyną
            deską ratunku - Panią Kasia,nie da sie nic załatwić, gdyz zaczęła nas potem
            unikac. Przez 3 dni chcielismy dowiedziec sie cokolwiek na temat rekompensaty,
            która była nam obiecana. Jednak i tym razem były to tylko puste słowa. Po
            niedzielnym powrocie do El Fell, do nieco lepszych pokoi (209, 210)
            dowiedzielismy sie ze obiecaną rekompensatą były owoce w pokojach!!!!!:) te
            same, które można było sobie bez pardonu wziąc na stołówce.Kpina i śmiech ze
            strony SKY CLUB!!
            Zatem, zderzenie z pierwszymi dniami w El Fell było orkopne! stracilismy w ogóel
            ochote na jakiekolwiek wczasy, rozczarowani obsługą w recepcji, pomocą (a raczej
            jej brakiem).

Co jednak trzeba również nadmienic!
            Jeśli chodzi o jedzenie, to było go baaaaaaardzo dużo, bardzo smaczne,
            aczkolwiek mało przyprawione, "co kto lubi":)
            Małe zastrzeżenie do ilości i różnorodnosci owoców (melony, śliwki, brzoskiwnie,
            arbuz, jabłka- 1 rodzaj owoców na 1 posiłek).
            Animacje...hmm, no żadna rewelacja...jedynie co było możliwe, to gimnastyka na
            plaży...a tak generalnie to codziennie to samo!..niekiedy równiez zachowanie
            animatorów pozostawiało wiele do życzenia, gdyz bywało, że zrzucali nawet
            kobiete z lezaka by wzięła udział w zabaiwe...podczas gdy ta miała np rozpięty
            stanik...także było lekkie zniesmaczenie!
            Na plazy przy morzu nie bylo problemu z zajęciem leżaka, natomiast przy basenie
            naprawde! trzeba było wstawac o 6rano żeby mieć gdzie sie położyc...tak wiec
            obowiązywało " kto pierwszy ten lepszy".Drinki rzeczywiscie bardzo rozcieńczone,
            jak równiez piwo.
            POdsumowując...poza cudną pogodą, pięknym morzem, plażą, świetnym (duzym)
            basenem a także wyjątkowo miłym Panem kelnerem ze stołówki:):), niestety reszta
            pozostawiała bardzo wiele do życzenia i niemal na każdym kroku pojawiały sie
            duże niedoćiągnięcia ze strony biura i hotelu.
            Jedynym wyjściem aby ustrzec sie od tego typu przykrych sytuacji, jest nic
            innego, jak tylko "dawanie w łapę"...szkoda...:(
          • Gość: mp& Re: Kto jedzie 11 października? IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.09.07, 07:51
            Witam mam pytanie czy w związku z brakiem pokoi hotelowych podczas
            waszego wyjazdu wycieczka na Saharę była bezpłatna w ramach
            rekompensaty za niewygody? Czy musieliście sami sobie opłacić
            wycieczkę? Nie wiecie czy taka sytuacja z podwójnie sprzedanymi
            pokojami zdarzyła się już wczesniej? Czy był to pierwszy taki
            przypadek?
            • Gość: gonia Re: Kto jedzie 11 października? IP: 82.139.36.* 05.09.07, 18:05
              za wycieczkę na Sahare nie płaciliśmy, a podwójnie sprzedane pokoje
              w EL FELL to nie pierwsza sytuacja. Słyszeliśmy to od poprzedniego
              turnusu, a poprzedni od poprzedniegi itd.
              Szczerze piszę, że za przwie 2800zł za te wczasy za 2 tygodnie to
              straszny prymityw.
              W zeszłym roku byłam w Bułgarii w hotelu****i był to nieporównywalny
              poziom do El Fell. Piękne pokoje, świeciło czystością, jedzenie
              przepyszne, żadnych problemów. Nikomu nie polecam El Fell i Sky Club.
              Cała nasza grupa zaskarżyła ich jednomyślnie. Pozdrawiam i odradzam
              tam wyjazdu jeśli chcecie przyjemnie wypocząć.
        • Gość: Olka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 07:50
          Witaj Monik,Ja z chłopakiem wybieram sie 04.10.2007 i będziemy tam
          dwa tygodnie. To pewnie się spotkamy ;) I też mam nadzieję że będzie
          ładna pogoda.
        • Gość: aga Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 23:34
          Witam!
          Właśnie wróciłam z hotelu El Fell. Niestety, ale nie jestem
          zadowolona!!! Hotel naprawde posiada niski standard. Miałam pokój
          975 w bocznym skrzydle (widok na sąsiedni basen). Pokój pozostawiał
          wiele do życzenia. Łazienka brudna, obskurna!!! Pokój wcale nie
          lepszy, brak nawet krzesła na rozłożenie sobie ciuchów. O mrówkach w
          łóżku to nawet nie wspomnę. Do szafy to bałabym sie nawet wsadzić
          pustej torby, tak śmierdziała. Żeby działała klimatyzacja i
          telewizor trzeba zapłacić kaucję w wysokości 20$. Jeżeli ktoś liczy
          na dobre drinki lub inne alkohole to radzę zabrać ze sobą. Wszystkie
          napoje jak i wódka jest rozcięczana!!! Jeżeli przy barze rzucimy
          napiwek to nawet zostaniemy mile obsłużeni. Bo jak nie, to pomarudzą
          sobie pod nosem po arabsku. Jedzienie różne, każdy znajdzie coś dla
          siebie, lub i nie!!! Owoce to melon i gruszki w ciągu 7 dni. Coś na
          deser to, codziennie budyń na zimno i cholernie słodkie ciasto.
          Pieczywo to bagietka i ciemny chlebek. Sałatek jest dosć duży wybór.
          Mięsko, makarony, jajka, zapiekanki itp. Jedyne co jest w tym hotelu
          fajne to grupa animacyjna. Codzienne show time jest rewelacyjne.
          Widać naprawdę, że oni się starają. W życiu nie poleciłabym tego
          hotelu nikomu!!!
          • Gość: xavi Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 212.87.241.* 23.09.07, 20:20
            polska ksieżniczko! rozcienczane alkohole sa wszedzie! chyba ze
            płacisz 5 tys za tydzien, a nie 1400 zł! tunezyjskie 3,5 to dwie
            europejskie chyba kazdy o tym wie. kaucja zwortna tzn ze ci zwroca
            kase - jaki masz z w tym problem? obsługa jest fantastyczna, zawsze
            miła i usmiechnieta, a napiwku nie dawałem, a jedzenia było tyle, ze
            niekt nie dał rady spróbowac choc czesci, wszystko bylo super, a
            przede wszystkim wieczory tematyczne. 98% osob poleca ten hotel, jak
            przeczytalem w jednym artykule to nie jest on dla polskich
            ksiezniczek ktora bez watpienia jestes
            • Gość: aga Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 20:27
              Niestety, księżniczką nie jestem!!!! Ale mam swoje wymagania i
              niestety, ten hotel ich nie posiada. Tak jak wczesniej napisałam
              faktycznie grupa animacyjna jest wspaniała!!! I tylko z tym się z
              Tobą zgodzę. Nie wiem, czy wiesz, ale w maju tego roku na jednym z
              turnusów dochodziło do bójek między polakami. Prawie codziennie była
              wzywana policja!!! Od tego czasu wprowadzili, że każdy stojący przy
              barze może wziąść dwa drinki za jednym podejściem. I może dlatego
              nie byliśmy traktowani jak należy. Mój znajomy był w tym hotelu w
              kwietniu tego roku i był zadowolony!!! Ale jakość z jaką się
              spotkał, zupełnie odbiegała od tego co mnie spotkało.
              • Gość: gość Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.nowiny.net 25.09.07, 06:40
                dziewczyno jak chcesz mieć leszpą jakość to musisz za nią zapłacić!
                a nie wybierać jedną z najtańszych wycieczek na rynku! można
                stwierdzić, że wiedziałaś gdzie się pchałaś. dla mnie były to
                najlepsze wakacje w życiu i zdania nie zmienię!
                • Gość: aga Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 08:28
                  Dokładnie to samo stwierdziłam, przynajmiej w tym masz rację!!!
                  Nigdy więcej na takie oferty. Jeżeli ktoś jest zadowolony to dobrze.
                  Ja nie JESTEM i nie uważam się za księżniczkę!!!
                  • Gość: xavi Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 22:28
                    to ja juz nie wiem co ci tam nie pasowało, kurde co chceie od tej
                    obslugi? ograniczenie dwóch drinkow wprowadzono po to, aby kolejki
                    nie były ogromne, jak ktos chce cztery to idzie na koniec kolejki i
                    bierze raz jeszcze, byłem we wrzesniu i jakos tego złego stosunku do
                    polaków nie zauwazyłem, jak ci juz tutaj napisano: wymagasz, wiec
                    płac!
                    • Gość: gonia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.139.36.* 30.09.07, 17:51
                      NIE WIEM CO CI SIĘ TAM MOGŁO PODOBAĆ,MOŻE JEŚLI JEŹDZIŁEŚ GDZIEŚ POD
                      NAMIOT, TO HOTEL TEN ZROBIŁ NA TOBIE WRAŻENIE.I WCALE NIE BYŁY TO
                      WCZASY ZA TYSIĄC PARĘ ZŁ, TYLKO ZA PRAWIE 3000, WIĘC CZEGOŚ MOŻNA
                      WYMAGAĆ, A ZLEWANIE RESZTEK JEDZENIA NA OCZACH WCZASOWICZÓW TO MAŁO
                      ESTETYCZNE.PIERWSZY RAZ SPOTKAŁAM SIĘ Z ROZCIEŃCZANIEM DRINKÓW, A
                      UWIERZ MI ŻE W WIELU HOTELACH BYWAŁAM. NIESTETY TEN BYŁ
                      NAJGORSZY.DZIEWCZYNA KTÓRĄ NAZYWASZ POLSKĄ KSIĘŻNICZKĄ MA W 100%
                      RACJĘ I WCALE NIE WYGÓROWANE WYMAGANIA. PRZESTRZEGAM POLAKÓW PRZED
                      TYM HOTWLEM I NIGDY NIKOMU GO NIE POLECĘ!!!!
                      • Gość: aga Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 12:07
                        Witam!!!
                        W końcu ktoś podziela moje zdanie. Bo już myślałam, że naprawdę
                        wymagałam zbyt wiele. Dziękuję
                        • Gość: gonia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.139.36.* 02.10.07, 21:51
                          Witam
                          Nie wyobrażam sobie innej reakcji . Byłam tam w sierpniu i oprócz
                          zera standardu, przytrafiła nam się (nam bo 54-rem osobom) bardzo
                          przykra sytuacja, ponieważ hotel sprzedał dwa razy te same miejsca.
                          Było dużo nerwów, olewactwa, no ale to opisywałam już na początku
                          września.Nie chcę się powtarzać i denerwować na nowo.Wiem jedno, że
                          nigdy więcej tam nie pojadę.Były to najgorsze moje wakacje. A Ty Aga
                          właściwie zareagowałaś na te wszystkie"hotelowe wygody", myślę że
                          takie opinie przestrzegą turystów, którzy mieli zamiar wybrać się do
                          EL FELL.Pozdrawiam:)
                          • e.zawiedziony Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 06.10.07, 12:12
                            podpisuję się z pełną odpowiedzialnością pod wszystkimi negatywnymi
                            uwagami.Jadąc pod namiot wiem , że jadę pod namiot i nie wymagam za
                            dużo ale jadąc na all no to wybaczcie jakieś standarty muszą
                            obowiązywać.
                            • Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 09.10.07, 22:06
                              no i standardy odpowiadały jak najbardziej 3 gwiadkom. O czym Wy
                              ludzie myślicie, że pojedziedzie do Afryki za 2 000- za osobę (all)w
                              tym przelot samolotem za 1 000 zł i będziecie mieć luksusy. To jest
                              przesada. Ja tam byłem i wiedziałem ,że placąc dokładnie 5 000 zł 2
                              osoby dorosłe i dziecko- czego mogę oczekiwać- a liczyłem na pogodę
                              i uprzejmość tunezyjczyków. ha z tym ,że po za wydatkiem tych 5 tysi
                              miałem jeszcze na napiwki dla nich i inne uroki, to mi było ok. Dla
                              w/wym maruderów jedynym usprawiedliwieniem jest fakt ,że ludzie nie
                              mieli pokoji po przyjeździe- to przegięcie pały hotelu i jego minus
                              ale na boga płacąc 2. 000 zł za 1 tydzień wczasów na głowe all nie
                              liczcie na luksus. Lepiej naprawdę jeździjcie pod namiot i nie
                              wychylajcie się poza Polskę bo i tak ludzie Waszego pokroju robią
                              wiochę wszędzie na świecie wiecznym niezadowoleniem i wymaganiami
                              h... wie skąd. Wystarczy było popatrzeć na występy animatorów w
                              amfiteatrze jak parodiowali min. polaków byli zajebiści ( polacy
                              śpiący nawaleni na plaży - budzili się tylko jak słyszeli słowo
                              gratis). Na koniec moich wynurzeń po paru piwach powiem ,że polecem
                              ten hotel ludziom normalnym , których a propos nie brakowało w
                              trakcie mojewgo pobytu, a nie wyrwanym z codziennej polskiej
                              szarzyzny książniczkom.
                              • Gość: lusia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 21:35
                                Czyli takim ludziom jak Ty!!! Co zadowolą się byle czym!!! To, że
                                tobie się podobało, to nie musisz ubliżać innym, którzy mieli inne
                                zdanie.
                                • Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 10.10.07, 22:23
                                  właśnie nie takim jak ja. Staraj się zrozumieć tekst. Bardzo
                                  wartościowy ten twój post dużo wnoszący, dużo w nim wymiany opinii
                                  oraz poglądów czy subiektywnego spojżenia na warunki w hotelu. Nie
                                  będę się wypowiadał bo swym tekstem nie dałaś mi szansy polemiki.
                                  Tylko tyle masz do napisania...? czyżby tylko takim tekstem się
                                  zadawalasz?
                                  • Gość: Lusia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 13:47
                                    Ja już swoje zdanie wyraziłam na temat tego hotelu, nie będę się
                                    powtarzać. To nie moja wina, że Ty jesteś zadowolony, a ja nie!!!
                                    Mam swoją godność i nie krytykuję kogoś za inne poglądy.
                                  • e.zawiedziony Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 11.10.07, 19:58
                                    kyniek112 ty to jesteś naprawdę ciekawy facet ja (tak się się składa)
                                    byłem w grupie osób które nie miały pokoi i tułały się po tunezji
                                    przez 5 dni i przestań pieprzyć jak tam było fajnie . Udoło Ci się
                                    spędić fajne wczasy to ok ale przestać p...... że inni mają być tak
                                    jak Ty zadowoleni.
                                    Ps. Jesteś naprawdę żałosny
                                    • Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 11.10.07, 21:55
                                      Toż zawiedziony chłopie lub chłopko- napisałem ,że rozgrzeszam czyt.
                                      rozumie tych co nie mieli pokoji to było przegięcie i takie
                                      pretensję rozumiem ale żadnych innych typu: sprzątali przy nas
                                      stoły, czy jakiś miejscowy był nie miły, woda w basenie nie nadawała
                                      się do picia choć powinna. Nie tego nie pojmę, ale kończę już
                                      dyskusję na tym forum bo wg. mnie to wy jesteście wyjątkowo żałośni,
                                      typowi polscy maruderzy- nic Wam się nigdy nie podoba, mam już dość
                                      tego. no comment
                                      • Gość: gonia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.139.36.* 12.10.07, 18:40
                                      • Gość: gonia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.139.36.* 12.10.07, 18:52
                                        i lepie żeczywiście będzie jak nie będiesz komentować.
                                        a sprzątanie naczyń ze stołu, bądź ich zlewanie do wiadra na Toich
                                        oczach to spora różnica.
                                        ciekawa jestem czy gdybyś miał w domu gości i Twoja żona/dziewczyna
                                        przy nich sprzątając ze stołu zleje do wiadra resztki jedzenia a nie
                                        wyniesie na tacy to takie cacy? współczuję Waszym gością.
                                        • Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 12.10.07, 23:18
                                          miałem juz nic nie pisać ale nie zrobie Wam tej przyjemności- gdyż
                                          do wymiany poglądów włączyła się następna Pani. Jak znam zycie za
                                          rok znowu pojedziecie do jakiegoś kraju do hotelu 2 lub 3
                                          gwiazdkowego i będzie to samo, coś nie tak. Tak to my Polacy.
                                          Wymagamy od wszystkich duzo ale sami pokazujemy "wieś" nie ubliżając
                                          nikomu.
                                          Nie mówię ,że wszystko było super ale ludzie trzeba było zapłacić 2-
                                          3 tyle i nie widywać takich widoków co opisujecie. Ja tylko chce
                                          powiedzieć,że zastałem to czego się spodziewałem- to tylko
                                          afrykańskie 3 gwiazdki i na to byłem przygotowany i nie byłem
                                          dlatego zawiedziony jak Wy drodzy forumowicze. Trzeba jeździć z
                                          miłym nastawieniem a nie tylko narzekać na byle gó... ( nie dotyczy
                                          braku pokojów to jest złe i mój optymizm by tu nie pomógł)

ps. gonia ale fajny rym:"wyniesie na tacy to takie cacy" Ja też tak
                                          sobie napiszę: "gonia goni konia?" pa tylko się nie obrażaj.
                                          Czekam na jakąś pomocną duszę przecież na pewno są jacyś jak ja
                                          zadowoleni lub chociaż nierozczarowani.
                                          • Gość: gonia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.139.36.* 14.10.07, 11:01
                                          • Gość: gonia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.139.36.* 14.10.07, 11:27
                                            KYNIEK! I MASZ RACJĘ JEŚLI CHODZI O TE 3*, TYLE TYLKO, ŻE W BIURZE Z
                                            KTÓREGO POJECHAŁAM-'SKY-CLUB", ZAPEWNIALI ŻE HOTEL TEN MA BARDZO
                                            WYSOKI STANDARD POMOMO SWOICH TRZECH GWIAZDEK I W SZCZEGÓLNOŚCI GO
                                            POLECALI, A CENA JAKĄ ZAPŁACIŁAM ZA 2 TYG. ZA ALL NIE BYŁA MAŁA BO
                                            2900ZŁ.W ZESZŁM ROKU BYŁAM W EGIPCIE W HOTELU 5* DANA BEACH TEŻ 2
                                            TYGODNIE, TEŻ OPCJA ALL, A ZAPŁACIŁAM TE SAME PIENIĄDZE- BYŁO
                                            REWELACYJNIE. JEDNO WIEM, ŻE NIGDY WIĘCEJ NIE POJADĘ DO TRZECH
                                            GWIAZDEK PO ZA EUROPĘ!!!
                                            POZDRAWIAM
                                            • Gość: Olka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 09:16
                                              Ludzie przestancie już się tak negatywnie wypowiadać na temat tego
                                              hotelu, ja wróciłam 18.10.2007 i było super. Ale może nie jestem tak
                                              wymagająca jak wypowiadający się powyżej albo poprostu mieliście
                                              pecha. Ja osobiście polecem ten hotel, poznałam tam wiele fajnych
                                              Polaków, którzy zapewne podzielają moje zdanie. KYNIEK nie jesteś
                                              sam ;) Nie przejmuj się wypowiedziami wtażliwych i delikatnych
                                              • lamour69 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 23.10.07, 09:35
                                                ja wróciłam 11.10 i też jestem zadowolona!
                                                Hotel może nie rewelacja,ale to są w końcu tylko ***więc czego ludzie
                                                wymagają.Ogród, basen i plaża- rewelacja! Miła atmosfera i ogólnie fajnie.
                                                Popieram Cię w 100%.Byłam tam dwa razy i chętnie wrócę trzeci raz!
                                                Pozdrawiam,
                                                trzymaj się cieplutko,
                                                A.
        • Gość: Ja :) Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 80.50.236.* 17.01.08, 14:59
          Witam serdecznie wszystkich. Wyjezdzam do Tunezji/Hammamet hotel EL
          FELL z biura podrozy SKY CLUB, zastanawiam sie zakwaterowaniem
          pomiedzy hotelem, a bungalowem. Moze ktos mieszkal w bungalowie,
          jakie panuja tam warunki? Prosze o szybko odpowiedz, dziekuje.
        • Gość: Kasia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 16:11
          WITAM SERDECZNIE!WYBIERAM SIĘ Z CHŁOPAKIEM DO EL FEEL WE WRZEŚNIU
          (DOKŁADNIE 18.09). MAM PEWNE OBAWY ALE IM WIECEJ CZYTAM TYM WIĘCEJ
          POZYTYWÓW :) CZT KTOŚ MOŻE WIE JAK MA SIĘ POGODA WE WRZEŚNIU I CZY
          TE POKOJE NAPRAWDĘ SĄ AŻ TAKIE ZŁE??? NIE SPODZIEWAM SIĘ ZŁOTYCH
          KLAMEK. POZDRAWIAM:)
        • Gość: PIOTR leci ktos teraz 21sierpnia z katowic do tego hotel IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.08, 17:15
          Pozdrawiam...
    • Gość: wczasowicz Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.nowiny.net 26.08.07, 18:28
      jak wygląda sytuacja z ręcznikami w hotelu? ja często są zmieniane?
      i czy jest do dyspozycji hotelowy ręcznik plażowy? czy raczej należy
      się zaopatrzyć w swoje?
      • Gość: andrzej Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.toya.net.pl 27.08.07, 16:13
        plażowych ręczników nie ma, są dwa dla każdej osoby i ten duży od biedy
        wystarczy. Wymieniają ci ręczniki wtedy kiedy wrzucisz je do wanny albo
        powiesisz na niej( jest przy lustrze naklejka na ten temat )Jeżeli będziesz
        odwieszał je z powrotem na uchwyt to zostaną.
      • Gość: ela fela Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.toya.net.pl 29.08.07, 07:00
        Nie ma hotelowych ręczników plażowych. Ręczniki są wymieniane co 2-3 dni
    • Gość: kaki Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 15:06
      witam.mam kilka pytan.jak jest z obsluga w tym hotelu i calym all ?
      czy w poblizu hotelu znajduja sie jakies dyskoteki?bylas moze na
      jakis wycieczkach fakultatywnych?zastanawiam sie czy tam leciec pod
      koniec wrzesnia i nie wiem czy sie zdecydowac na ten hotel.
      • e.zawiedziony Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 28.08.07, 17:39
        wróciłem sam ośrodek przyjemny animatorzy OK ale no włśnie dolewają
        wodę do wszystkich trunków . pozatym cała nasz grupa spędziła 6 dni
        na walizkach bo hotel nie posiadał pokoi wożono nas po Tunezji jak
        ubogich krewnych.Generalnie byłem w Tunezji pierwszy i ostatni raz.
        • Gość: monik Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.08.07, 08:30
          no to teraz mnie wystraszyliscie jade 11.10 na dwa tygodnie jezeli
          nie bedzie dla nas wolnych pokoi to sie chyba zalamie!!! jak to sie
          stało ze nie było dla Was miejsc? czy zapewnili Wam jakies zastępcze
          lokum i gdzie? czy zdażało sie takie cos w tym hotelu wczesniej? I
          co zrobił Wasz opiekun w tej sytuacji, czy probował rozwiązać w
          jakis sposób problem braku noclegów??
          Katastrofa mam nadzieje ze to sie nie powtórzy, bo inaczej tez ich
          zaskarże!!!
          • Gość: e.zawiedzony Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 17:52
            tak do końca to nikt nam nie wyjaśnił z jakiego powodu zabrakło
            pokoi prawdopodobnie hotel sprzedał dwukrotnie pokoje .W trakcie
            Naszego pobytu było jeszcze pare niejasności jeżeli chodzi o
            lokum.Część pokoi nie nadaje się do zamieszkania są to pokoję
            powyżej nr.900 Co zaś tyczy się "OPIEKUNA" to była totalna farsa na
            lotnisku odebrała naszą grupę Pani Sylwia z biura SKY kłamstwa nie
            schodziły jej z ust , następnie po 4 dniach przejeła nas Pani Kasia
            powiedzmy ,że było lepiej. Niestety dziewczyny (rezydentka i
            animatorka)został także usunięte z Ell Fell z powodu braku pokoi.
            Na pocieszenie w hotelu Azur Plaza posiadającym 4 gwiazdki jest
            podobno jesze bardziej fatalnie.
            • Gość: monik Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.08.07, 08:59
              dziekuje za informacje!chcialabym sie jeszcze zapytać gdzie
              mieszkaliscie przez te pierwsze 4 dni? czy w tych innych hotelach
              mieliscie zagwarantowane wyzywienie? Mam nadzieje ze taka sytuacja
              sie juz nie powtorzy, bo nie chcialabym miec zepsutych wakacji z
              powodu braku pokoi:( Chciałam sie jeszcze zapytac czy zostawialiscie
              jakies dokumenty, czy inne cenne rzeczy w sejfie hotelowym?
              słyszałam ze jest bezpłatny sejf na recepcji?
              • Gość: andrzej nie lepper Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.toya.net.pl 02.09.07, 02:53
                wyluzuj laska. El fell jest OK. Dobrze sie bawiliśmy. Pij więcej i nie denerwuj
                się. korzystaj ze słońca, hotel piękny i animatorzy zajebiści.
                " One dinar " czyni cuda, a Polacy niestety tego nie potrafią zaakceptować.
            • Gość: monik Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.08.07, 09:02
              czy wymienialiscie walute na dinary w hotelu czy na lotnisku po
              przylocie? braliscie USD czy EUR? jak jest z wymianą dinarów na
              walutę przy odjezdzie, wymienialiście na lotnisku?
              Z góry dziekuje za wszystkie informacje!
      • iwcia1967 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 29.08.07, 07:59
        Witam,właśnie wróciłam .Mieszane uczucia i dużo trzeba by było
        pisać,prawie 5 dni na walizkach,po przylocie okazało się ,że nie ma
        dla nas pokoi w hotelu,po 4dniowej tułaczce,wreszcie nas tam
        zakwaterowano.Obsługa w hotelu różna,nie lubia raczej Polaków(nie
        wszyscy oczywiście)ale widziało się rożnicę w obsłudze
        np.Niemców.Jeżeli chodzi o all to jedzenia duzo i stosunkowo
        dobre,każdy cos dla siebie znajdzie,niestety drinki rozcieńczone z
        wodą ,praktycznie nie wiesz co Ci nalewa.
        Wycieczki hmm trudno powiedzieć ,nam z powodu braku pokoi
        zaproponowano od razu 2dniową wycieczke na Saharę,więc
        pojechaliśmy,było nieźle, świetny przewodnik ,(trochę męcząca,ale da
        sie wczesne wstawanie przeżyć)
        Mogę polecić animatorów są bardzo mili uśmiechnięci i wiedzą co
        robią ,animacje były super zarówno dla dzieci jak i dorosłych.Gdyby
        nie sytuacja jaka nam się przydażyła na początek naszego
        pobytu,zaliczyłabym te wakacje do udanych.Niestety dali plamę i
        teraz cała grupa skarży swoje biura podrózy ,bo pozbawili nas
        niestety miłych wspomnień(na wspomnienie pierwszego dnia jeszcze mam
        łzy w oczach)Na pewno juz do Tunezji nie polecę na żadne wakacje,to
        były moje pierwsze i ostatnie wakacje w Tunezji.Pozdrawiam
        • Gość: monik Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.09.07, 14:30
          czy wymienialiscie walute na dinary w hotelu czy na lotnisku po
          przylocie? braliscie USD czy EUR? jak jest z wymianą dinarów na
          walutę przy odjezdzie, wymienialiście na lotnisku?
          Z góry dziekuje za wszystkie informacje!

• Gość: gość Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 14:00
      może nie będzie to zbyt oryginalne pytanie,ale chcę wiedzieć wszystko o
      o animatorze FIFI
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka