Gość: forumka IP: *.toya.net.pl 25.05.07, 14:41 Dzisiaj w nocy wróciliśmy z hotelu El Fell w Hammamecie, wycieczka ze Sky Club`u. Były to najlepsze wakacje na jakich byłam. Jeśli macie jakieś pytania, zadawajcie, odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomeka251 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 25.05.07, 20:20 Witam.Ja z żoną lecę 31maja do tego hoteliku.Fajnie że chcesz się podzielić wrażeniami z pobytu.Napisz proszę które pokoje są z widokiem na morze,jak jedzonko smaczne,jak rezydentka biura jest pomocna?Bardzo proszę opisz na co zwracać uwagę jaka jest pogoda jaka woda w morzu jak wycieczki są organizowane,przepraszam za ten chaos w moich pytaniach,ale chciałbym jak najwięcej się dowiedzieć jak w rzeczywistości wygląda wypoczynek z biurem Sky Club w hotelu Primasol .Pozdrawiam iproszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.toya.net.pl 25.05.07, 23:00 No witaj, Znajomi byli w pokoju 208 i mieli widok na morze. jak Ci się uda weź pokój od 402 do 404, będziesz miał wyjście do ogrodu prosto z pokoju, do tego wszędzie bliziutko: do basenu, morza, na stołówkę. Rezydentka, pani Kasia, jest bardzo pomocna. Jest w godzinach dyżurowania, podchodzi, pyta, interesuje się. Tutaj możecie być spokojni. Jedzenia jest dużo, urozmaicone, donoszą jedzenie jak się skończy dotąd, dopóki ludzie jedzą. My nie mogliśmy tam zgłodnieć::)) No i jedliśmy lody, truskawki, owoce, warzywa i nie mieliśmy problemów żołądkowych. Pogoda... jak wyjeżdżaliśmy był upał, na słońcu bez kąpieli cięzko wysiedzieć. Ale pierwszego dnia padał deszcz. Tylko to był deszcz, a na niebie nie było ani jednej chmurki tylko słoneczko, a my się opalaliśmy. 31 maja będziecie mieli piękna pogodę.A raczej upał. Woda w morzu już jest taka, że spokojnie można się kąpać,a do Waszego przyjazdu będzie cieplutka. W basenie tak samo.To znaczy w morzu u nas na początku była woda cieplejsza niż w basenie, ale jak wyjeżdżaliśmy to juz sie wyrównało. Drinki bez- i alkoholowe wydawane są w barze Hibiscus do godz. 23 bez ograniczen. Wiedz jednak, że alkohol jest tam słabszy niż nasz, polski. Moj mąż pił po 20 piw dziennie i trzymał się ok, no takie normalne szumienie w głowie, ale to jest oczywiste. Bo wyobrażmy sobie, że serwują nasze mocne piwo, a ludzie piją tam od 10 rano.... Co do wycieczek to nie wiem, nie byliśmy na żadnej:) Nie chciało nam się wychodzić z hotelu. Byliśmy raz w Hammamecie prywatnie, taksówką (4 dinary w 1 stronę), zwiedziliśmy sobie medinę i uciekliśmy do hotelu. Mój mąż stwierdził, że on w zasadzie to by z tego hotelu nie wychodził wcale:::)))) Tylko, że my nastawiliśmy się na totalne lenistwo i odpoczynek, więc to mieliśmy w 100%. W hotelu są świetni animatorzy, organizują zabawy i gry: siatkówka, rzutki, pilka wodna, gimnastyka w wodzie, aerobic, nauka tańca i inne. A wieczorem tance i zabawa z animatorami. Zależy na co się nastawiacie. Pokoje są skromne, podkreślam: skromne, ale czyste. Pokojowki sprzątają codziennie. Byliśmy w 4 osoby: ja z mężem, szwagierka (33 lata) z 5-letnim synkiem. I wszyscy zgodnie stwierdziliśmy, że były to nasze najfaniejsze wakacje. Ważne jest, że codziennie w hotelu jest dyrektor hotelu, wychodzi do ludzi, patrzy, rozmawia. Jest zainteresowany. No i obsługa-Tunezyjczycy w tym hotelu to przemili ludzie: zero zdenerwowania, zawsze pomocni, uśmiechnięci, mili. A na koniec animatorzy zgotowali nam takie pożegnanie, że się popłakałam. Jechaliśmy w autokarze z ludźmi z Azur Plaza, i oni stwierdzili, że jeszcze nigdy nie widzieli żeby animatorzy tak się żegnali. Słuchaj, jedź i bądź spokojny. To były moje najlepsze wakacje w życiu. Tylko, że ja nie oczekiwałam luksusu, wiedziałam, że jade do hotelu 3-gwiazdkowego, a nie 5-gwiazdkowego. Jak tak sie nastawisz, to spędzisz tam cudownie czas. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tomeka251 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 26.05.07, 20:17 Bardzo,bardzo dziękuję za info,my z żoną nie szukamy złotych klamek i jesteśmy pewni że cały pobyt będzie bardzo udany,zwłaszcza po tym co piszesz jesteśmy bardzo pozytywnie nastawieni.Jeśli możesz to napisz co warto tam kupić na pamiątki i w jakich cenach.Jaka kwota kieszonkowego jest wystarczająca na dwa tygodnie dla dwóch osób bez szaleństw(planujemy tylko wycieczkę na saharę i drobne pamiątki)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.toya.net.pl 27.05.07, 01:14 Bardzo proszę::)) My kupiliśmy prezenty: torby skórzane i buty -dosłownie za grosze. Para fajnych klapek skórzanych- 8 dinarów czyli ok 20 zł, torba taka sredniej wielkości-17 dinarów czyli ok 42 zł. Ale pamietaj: targujcie się!! O wszystko. Najpierw pomyslcie ile mozecie za daną rzecz zapłacić. Za klapki od nas chciał 20 dinarów, a kupiłam za 8. Powiedz mu swoją maksymalną cenę, jak się nie zgodzi to podziękuj i odejdź, jeśli ta cena będzie dla niego dobra to Was zawoła. A dla ojca kupiliśmy, ale to na bezcłowce tunezyjskiej, ichnią wódkę, tzw. boukha, za 7 dinarów. Nie wiem ile kosztuje wycieczka na saharę. My z jednym wyjazdem taxi do miasta wydaliśmy cale 200 zł, i to z napiwkami. Pozdrawiam i napisz parę słow po powrocie Odpowiedz Link Zgłoś
tomeka251 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 28.05.07, 19:42 Witam jeszcze raz.Ostatnie pytanko jak w tym hotelu wygląda sprawa przechowywania kasy i cennych rzeczy (aparat itp.),wynająć sejf czy spokojnie zostawiać w zamkniętej walizce,na jakich zasadach funkcjonuje sejf i gdzie najlepiej wymienić kasę na dinary.Pozdrawiam i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 08:18 Jak my byliśmy to nic nie ginęlo. Do tego stopnia im ufaliśmy, ze telefony komórkowe zostawialiśmy na wierzchu jak szliśmy na plaże, czy aparat fotograficzny. Ale to też chyba zależy od ludzi-turystów, bo Tunezyjczycy sami w sobie nic nie weżmą. Nawet jak przyszedł do nas facet Tunezyjczyk naprawiać toaletę, to zostawiliśmy go samego w pokoju, on miał otwarte drzwi i nic nie zgineło. Moja rada: na początku bądźcie ostrożni, lepiej schowajcie cenne rzeczy w walizce na szyfr, popytajcie tych sąsiadów, którzy są tam dłużej czy coś im zginęło. Co do sejfu, to z tego co wiem jest bezpłatny-nie słyszałam żeby coś zginęło.My nie korzystaliśmy z sejfu więc nie wiem na jakiej zasadzie to działa. My kasę wymienialiśmy w hotelu. Generalnie są wyznaczone godziny otwarcia kantoru, ale wymieniali kasę przez całą dobę. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tomeka251 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 21.06.07, 20:34 Wróciliśmy 14.06 opaleni i bardzo zadowoleni.Było naprawdę super.Jedzonko bardzo dobre,przytyliśmy parę kilo,drinki ok. Pozdrowienia dla Malwii,Agaty,Arka i Marcina,tęsknimy za wspólną sziszą o smaku pomarańczowym-to były cudowne wakacje.Jeśli ktoś ma pytanka służymy radą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj. Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 19:50 Jakimi liniamileciałes ijak miną lot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.toya.net.pl 30.05.07, 21:01 Leciałam liniami Nouvelair, nie ma cateringu bezplatnego, lot trwal ok 2,5 godziny-minął spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 13:25 czy można było się opalać topless Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habibi69 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 09:13 byłam niedawno w tym hotelu,podczas tygodniowego pobytu, widziałam tylko jedną osobę opalającą się topless i to w dodatku na plaży. przy basenie nikt nie pozwalał sobie na to. może ze waględu na obecność dzieci,bo było ich sporo,albo dlatego,że byli głównie Polacy a u nas nie jest to tak rozpowszechnione. czytałam kiedyś,że w Tunezji jest to zabronione,ale może na przyhotelowj plaży,(pięknej)można!Zyczę udanego pobytu!pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kksia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 16:53 Ja też byłam i też wróciłam;-). Byłam w terminie 24 maja - 7 czerwca. Potwierdzam znakomitą opinię o hotelu El Fell w Hammamecie. I uzupełniam informację: Wycieczka na Saharę kosztuje 170 + 20 dinarów od osoby. Te dodatkowe 20 to za jazdę wielbłądami po Saharze (15dinarów) i bryczkę. Warto się wybrać. Polecam zabranie też jakiś cienkich kurtek nieprzemakalnych lub parasolek. Ja nie miałam nic, a w trakcie 14-dniowego turnusu wypadły dwa deszczowe dni. Odpowiedz Link Zgłoś
dora1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 12.06.07, 23:07 Mam kilka pytań: czy na plażę hotelową mogą wchodzić tubylcy? czy w łazience jest suszarka do włosów? gdzieś w necie czytałam ,że jest w hotelu fitnes club, czy faktycznie jest? jak jest z wodą do picia w wersji all czy jest bez ograniczeń czy są limity (butelki)? a teraz pytania odnośnie lotu : jakimi liniami lata Sky Club? lecimy z dzieckiem dlatego chciałabym wiedzieć czy jakiś catering jest w samolocie? mam nadzieję ,że nie zanudziłam pytaniami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 08:50 Na plaże hotelową mogą wchodzić inni ludzie, jednak raczej się to nie zdarza. Tubylcy wchodzą, a w zasadzie przechodzą przez plaże z tym ichnim handlem obnośnym, co chwila ktoś idzie z papierosami, koralikami, owocami itp. Natomiast ochrona plaży od razu reaguje i ich przegania gdy podchodzą do ludzi, zaczepiają. W łazience nie ma suszarki do włosów. W hotelu jest siłownia, natomiast fitness masz na basenie - gimnastyka wodna, aerobic, taniec. Wodę do picia dają w butelkach, bez ograniczen. O liniach pisane było wcześniej w tym wątku-poczytaj. Są to linie Nouvelair-bez cateringu (tzn jest ale płatny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kksia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:12 Lot trwa 2 h 25 min, więc brak cateringu nie przeszkadza zbytnio. Póżniej jednak chwilę czeka się na odjazd autokaru do hotelu, no i sam przejazd też trwa około godziny. Jedzenie i picie można kupić w trakcie lotu,a także zabrać ze sobą w bagażu podręcznym. Tylko picie warto kupić już w strefie wolnocłowej, bo nie przejdzie się przez kontrolę z napojami w większych butelkach. Butelkę dla dziecka można mieć, ale przezroczystą i zapakowaną w przezroczysty woreczek z zamknięciem strunowym. Uwaga! Przy powrocie z Tunezji nie ma już takich problemów. Niby też prześwietlają bagaże, ale ja i moi znajomi spokojnie przenieśliśmy 1,5litrowe wody mineralne w bagażu podręcznym bez problemu. I jeszcze jedna informacja. W drodze powrotnej zakupiliśmy w strefe wolnocłowej lokalne alkohole na prezenty (np. Likier Thibarine za 9,10 euro, Cedrative, czy coś takiego - podają to w hotelowym barze za 8 euro), a później okazało się, że to samo można kupić w samolocie około 1,5 - 2 euro taniej). Co do picia w hotelu - jedyny limit polegał na tym, iż nie wydawali w barze jednej osobie więcej niż dwa napoje na raz. Czyli mój mąż nie mógł podejść do baru i wziąść dla nas dwóch drinków i coli dla córki. Któraś z nas też musiała pójść. Przy pobieraniu napojów w barze na stołówce (przy posiłkach) już nie było takich problemów. Generalnie alkohole mocne, wina i inne napoje bardzo dobre (no, może oprócz soków, bo robili je z koncentratów) i wydawane od 8 do 23 bez problemów. Moim zdaniem nie rozcieńczane, na co skarżyli się ludzie z hotelu Azur Plaza. Podawano oryginalną colę, sprite i fanty w różnych smakach. Wszystko wydawane w szklankach (dla dzieci w plastikach). W butelkach wydawano tylko wodę mineralną gazowaną i niegazowaną i można było ją zabrać do pokoju czy na wycieczkę. Tylko trzeba poprosić o butetelkę, bo normalnie dostaje się szklankę. Barmani nie mają problemu ze zrozumieniem po polsku jakichkolwiek zamówień (kawa, herbata, napoje, drinki - rozumieją wszystko). I uwaga - doskonale rozumieją też słowa proszę i dziękuję. Nie wiem czemu manierą charakterystyczną dla naszych rodaków było rzucanie zamówień w stylu - "dwie cole", zamiast poproszę dwie cole, albo dwie colę proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaszczurka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.master.pl 03.07.07, 13:29 czy na plaży jest bar,jeśli tak to co serwują i jaka jest odległość do plaży? Odpowiedz Link Zgłoś
tunhotel Opinie o Primasol Club El Fell 13.06.07, 13:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22878&w=16730639 Odpowiedz Link Zgłoś
dora1 Re: Opinie o Primasol Club El Fell 13.06.07, 20:28 Dziękuję wszystkim za informacje.Mam jeszcze pytanie:Czy dla dzieci są organizowane jakieś tańce wieczorne?(przy piosence np "kaczuszki") To samo dotyczy dorosłych czy są organizowane dyskoteki w hotelu lub np. po występach wieczornych wspólne tańce:wąż Czy w tym roku też przebojem jest piosenka "Pizza Hut i Mc Donald"? W ubiegłych roku w Tunezji wszędzie leciała non stop:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumka Re: Opinie o Primasol Club El Fell IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 08:45 Wieczorami, chyba o 20:00 jest "Mini-disco" podczas którego animatorzy przez pół godziny tańcują z dzieciakami przy różnej muzyce. Z tego co widziałam dzieci chętnie biorą w tym udział i fajnie się bawią. Po mini-disco muzyka pozostaje włączona i dzieciaki moga jeszcze tańczyć sami czy z rodzicami, o 21:30 jest "ShowTime", trwa godzinę, na koniec wszyscy tańczą wspólny taniec "Mueva la collita" z tym słynnym "ari-ari, asi-asi";;;))) Świetna ta piosenka i zabawa przy niej! Jak my byliśmy dyskotek nie było bo...nie było chętnych. Większość ludzi przyjeżdża tam z dziećmi, które o 22:30 są już w większości padnięte. Ale myślę, że gdyby byli chętni to na pewno byłaby dyskoteka-raz zostało więcej osob po ShowTime i zrobili dyskotekę. W tym roku nie grali "Pizza Hut Mc Donald" ani razu. Odpowiedz Link Zgłoś
camile1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 17.06.07, 19:36 Do tunezji wybieram się dopiero za 2 miesiące, ale zbieram już informacje na ten temat i ciekawi mnie jak tam wygląda sytuacja z dostępem do komputera w przypadku zgrania sobie zdjęć z aparatu? Jak wygląda sytuacja z elektrycznością w pokoju, czy gniazdka elektryczne są takie jak nasze? czy trzeba jakieś przystawki? i ile kg bagażu można ze sobą zabrać do samolotu? za odpowiedzi dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
dora1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 17.06.07, 22:49 Do samolotu można zabrać 20 kg oraz 5 kg bagaż podręczny gniazdka w Tunezji są takie same jak u nas Odpowiedz Link Zgłoś
dora1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 18.06.07, 19:52 Czy hotelu są ręczniki którymi spokojnie można się wycierać.W ubiegłym roku pierwszy raz nie wzięliśmy ręczników( w poprzednich latach we wszystkich hotelach były ok)i rozczarowanie.Musieliśmy kupić ponieważ ręczniki były nie do wycierania.Ludzie mieli wrażenie, ze z jednego pokoju są zabierane a w drugim pokoju bez prania zostawiane.Nie jesteśmy ludzmi malkontentami , ale czystość na pierwszym miejscu w każdym hotelu:) Odpowiedz Link Zgłoś
dora1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 21.06.07, 21:14 tomek 251 czy brać ze sobą ręczniki czy są ok? Wolę zapytać gdyż w ubiegłym roku pierwszy raz nie wzięliśmy ze sobą a były w takim stanie, że musieliśmy kupić:( Odpowiedz Link Zgłoś
tomeka251 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 21.06.07, 21:52 ręczniki są dwa kąpielowe i dwa małe do rąk zmieniane codziennie i są dobrej jakości,jednak na plażę braliśmy swoje ręczniki kąpielowe.życzę udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
dora1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 21.06.07, 21:58 dziękuję za informacje:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zepter 34 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.stk.vectranet.pl 23.06.07, 11:31 byłem widziałem było super najlepsze moje wakacje a byłem juz w tunezji trzy razy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darko Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 18:55 Wiecie może jakie są ceny w aquaparku obok hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zepter34 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.stk.vectranet.pl 23.06.07, 11:33 wiecej info o hotelu pod tel nr 0515081140 lub meil amorekpers@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
goha1070 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 23.06.07, 20:43 Część. Bardzo proszę o informację, ile należy (około) wziąć waluty na trzy osoby. Wykupioną mamy wersje all inclusive. Chcemy pojechać na wycieczkę 2 dniowa na Saharę i moje dziecię bardzo pragnie korzystać z pobliskiego aquparku. Jak wygląda sprawa napiwków, ile jest mile widziane by nie urazić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 18:45 Ja również przyłączam się do tego wątku, tym razem z pytaniem o pobliski Aquapark: czy ktoś korzystał? Jak kształtują się ceny wejściówek dla dorosłych i dla dzieci? Czy płaci się za wejście na dowolny czas czy np. za godzinę? Dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
kleejo Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 25.06.07, 12:10 witam:) pierwszy raz chcemy leciec do tunezji w tym roku i do Primasol Club El Fell w lipcu mam pare pytan i nieweim czy na tydzien czy na dwa czy nie bedziemy sie tam nudzil.Jaka jest okolica tego hotelu jest czysto i czy bezpeicznie??? Ile kopsztuje wycieczka na sahare??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etrfrt Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 12:36 jest czysto! na pewno nie bedziecie narzekac na nude, sahara około 105 euro- ale naprawde warto:) poza tym mozan skorzystac z innych wycieczek np. świetne są quady czy kłady:)ale nie na saharze chyba z e ktos lubi kąpiele piasikowe, inne : skutery wodne, spadochron ciagniety przez motorowke- piekne widoki itp.ale wam zazdroszczeeeee:(ja tez chce do tunezji Odpowiedz Link Zgłoś
dora1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 26.06.07, 22:31 Mam pytanie : jak w tym hotelu ubierają się ludzie na kolację czy elegancko czy raczej na sportowo? Czy kolacja jest w restauracji czy stoliki są ustawiane na wieczór na powietrzu? Zauważyłam ,że to zależy od hotelu.Wyjeżdzamy w czwartek dlatego nie wiem czy zabrać dużo eleganckich ciuchów czy raczej na luzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
dora1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 27.06.07, 18:48 Czy wszyscy wyjechali i nikt mi nie odpowie:) ??? Bardzo proszę o info dot. mojego pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 20:12 Z tym ubieraniem to zależy od ludzi. Jedni przywiązywali wagę do stroju i się przebierali do kolacji a inni przychodzili prosto z plaży. Ubieraj się tak żebyś czuła się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adga24 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 27.06.07, 20:49 jak wygląda dzień odjazdu, kiedy kończy się all inclusive; o której godzinie należy opuścić pokój i czy jest pomieszczenie na bagaże oraz do dokonania toalety? lepsze pokoje w budynku głównym czy w bungalowach? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.toya.net.pl 29.06.07, 22:20 My wyjeżdżaliśmy o godz. 15:30, do 12:00 trzeba było opuścic pokój, torby (my zostawiliśmy nawet te z paszportami i biletami) można było zostawić w recepcji. Pomieszczenie do dokonania toalety....hmmm... jest tam po prostu ogólna toaleta z umywalką. Lepsze pokoje w budynku głównym-pisałam o tym gdzieś wyżej. Aha, do końca przysługiwało nam jedzenie-obiad i mogliśmy korzystać do ostatniej minuty z plaży, basenu itp. Ale Wam zazdroszczę, ze tam jedziecie....:::)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleejo Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 22:53 Kto sie wybiera 12.07.07 do Primasol Club El Fell ??? A jak jest na dyskotekach byl ktos moze?? Odpowiedz Link Zgłoś
elfik831 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 30.06.07, 10:58 lecimy z mezem 12 lipca od el fell:) Odpowiedz Link Zgłoś
elfik831 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 30.06.07, 10:59 hehe tzn DO :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szesnasty Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 22:15 Jest niedaleko dyskoteka w hotelu, którego nazwy nie wymówię ani nie napiszę. Trzeba do niego iśc w lewo (po wyjściu z Felka) jakieś 400 - 500 metrów i jest taki duży kompleks po drugiej stronie ulicy. Disco jest spore, ja nie bywam zbyt często w naszych klubach, ale moim zdaniem tamten ma wystrój lekko stylizowany na okres świetności Johna Travolty i Gorączkę Sobotniej Nocy. Ale muzyka do tańca niezła, może nie same najnowsze hity, ale pobawiliśmy się nieźle. No i jeśli weźmiecie "książki" ze sobą z Polski, to poczytajcie przed pójściem, bo na miejscu szef zaproponował nam litr Absoluta z napojami i owocami za 190 dinarów (ponad 400 pln.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 02.07.07, 21:55 ja również z żoną i 4,5 letnią ćorą do Felka- kto jescze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleejo Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 12:00 ja z dziewczyna 12 lipca:))) z sky clubu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elfelka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 20:54 A ja chciałam się zapytać was drodzy forumowicze co sądzicie o obsłudze w tym hotelu. Chodzi mi tu szczególnie o animatorów i ludzi pracujących w barze hibiskus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anabanana Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 83.2.140.* 05.07.07, 21:06 niegroźni podrywacze, starali się umilic nam wakacje jak mogli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elfelka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 21:17 Tak tak masz racje, starali sie jak mogli, szczególnie ten z baru chyba Fifi i animator Simba. Mnie osobiście najbardziej podobał sie dyrektor tego hotelu, chyba miał na imię Karim, ale on, przynajmniej z tego co zauważyłam trzymał sie na dystans od turystów. A i strasznie nie lubiłam tego Nagui'ego i tego drugiego z wiecznie tłustymi włosami. Odpowiedz Link Zgłoś
adamliszka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 06.07.07, 12:25 Gość portalu: Elfelka napisał(a): > Tak tak masz racje, starali sie jak mogli, szczególnie ten z baru chyba Fifi i > animator Simba. Mnie osobiście najbardziej podobał sie dyrektor tego hotelu, > chyba miał na imię Karim, ale on, przynajmniej z tego co zauważyłam trzymał > sie na dystans od turystów. A i strasznie nie lubiłam tego Nagui'ego i tego > drugiego z wiecznie tłustymi włosami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 06.07.07, 22:27 To poopowiadajcie trochę o czymś parktycznym na co zwracać uwagę w felku, gdzie się udać by coś zobaczyć ciekawego w Hammamecie, czy jest poprost ok , czy jest w pobliżu jakis supermarket ( choćby w tunezyjskiej wersji itp). Każdy opis czytam z zapartym tchem. Wylot już 12.07.07 . Z góry dzięki za jakieś info... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azimi Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.160.30.* 07.07.07, 13:30 Hej Elfelka, a kiedy byłaś w primasolu? ja wróciłam 7 czerwca po 2 cudownych tygodniach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adga24 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 15:12 jeżeli to możliwe to proszę odokładniejsze informacje na temat wyżywienia w hotelu primasol el fell; czy podają własne oryginalne potrawy? dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
camile1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 11.07.07, 19:58 a kto się wybiera do Primasol El Fell 30 sierpnia? jak wygląda tam sytuacja z bankomatami? są gdzieś w pobliżu hotelu, w hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anilewe Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.160.30.* 12.07.07, 13:46 Witam, dla mnie tak samo wyjazd ze Sky Clubem był rewelacyjny, na nic nie mogłam narzekać, ludzie bardzo sympatyczni zarówno z obsługi jak i goście El Fell. Jedzenie ok, z alkoholi najlepszy gin + tonic :))))dużym plusem jest położenie hotelu, w przeciwieństwie do Azura plaża bardzio blisko... Jeśli ktoś jeszcze nie był w El Fell to mam kilka zdjęć hotelu na stronie evelyne.a0.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 19:49 Hej Anilewe! Ja wybieram się 19.07 i mam pytanko czy jest suszarka w pokoju i czy nie ma problemu w korzystaniu z sejfu? i czy temperatura jest do wytrzymania? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anilewe Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.rajskanet.pl 12.07.07, 23:36 Suszarek niestety nie ma, z korzystaniem z sejmu nie ma problemu jest bezpłatny...... Jeśli chodzi o temperaturę to ja byłam 24.05 i było jeszcze dość chłodno zwłaszcza wieczorami zarówno w pokoju jak i na dworzu... Odpowiedz Link Zgłoś
dora1 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 13.07.07, 13:52 Ja wróciłam dzisiejszej nocy z Felka.Ciepło znosi się o wiele lepiej niż w upalne dni w Polsce.Wiaterek nad morza fajnie chłodzi.W pokoju jest klima.My nawet(trzeba wypożyczyć pilota za chyba 25euro..u nas działała bez pilota dlatego nie wiem dokładnie).Znajomi, którzy z nami przyjechali mieszkali w innej części hotelu i nawet nie włączali klimy gdyż mówili ,że jest ok. Jeszcze coś o temp. wieczorem.Kilka wieczorów było chłodniejszych,że nawet ludzie i my siedzieliśmy w polarach lub swetrekach na wieczornych animacjach. Kilka razy w nocy i nad ranem wiał silny wiatr aż poprzewracał krzesła na balkonie:)Ogólnie było fajnie:)Gorzej jak siedliśmy w nocy z samolotu a tu 12C.Koszmar:)człowiek przyzwyczaił się do wysokich temperatur a tu taki szok termiczny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do camile1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 10:06 ja lece 30 sierpnia do tego hotelu z katowic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIUNIA Re: do camile1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 10:03 JA Z CHŁOPAKIEM TEZ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agunia Re: do camile1 IP: 212.127.95.* 21.08.07, 23:13 Hej!! Ja też lecę tam z chłopakiem ale z Wrocławia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek i Kasia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.07.07, 14:16 Wroclismy z zona z el fell 12.07 i musimy potwierdzic ze rowniez dla nas byly to najlepsze wakacje! polecamy walczyc o pokoj 227 z pieknym widokiem na morze... ogolnie moze troche opisze: przyjechalismy do hotelu ze sporym opznieniem 05 lipca - wstepnie mielsimy byc okolo 04 w hotelu a przyjechalismy o 08 od razu na sniadanie (spore opoznienie samolotu a i trasa do hotelu trwa okolo 1.30 h) Pokoj ktory dostalismy byl skromny, ale czysty z ladnym tarasem i widokiem na morze. I tak przebywalismy tam tylko wieczorami lub palac shishe na tarasie lub ogladajac do snu niemieckie RTL :D ( za cholere nie dalo sie ustawic zadnego polskiego programu do usypiania) Caly dzien spedzalismy na basenie lub nad morzem. Basen jest czysty i fajna przyjemna woda sklania do czestych kapieli. Plaza jest przy hotelu - schodkami w dol. Jedyna masakra to walka o lezaki! - te rozkladane. Myslelismy ze z tym nie bedzie az takiego problemu ale po 2 dniach zauwazylismy ze jak pojawialismy sie na basenie o 07.00 rano wszystkie lezaki byly zajete, oczywiscie podejrzewalismy Polakow ale nasze podejrzenia byly nieluszne. Okolo 2-3 w nocy Niemcy i Francuzi wstawali i rezerwowali lezaki (zostawiajac na nich reczniki) A i bym zapomnial - ANIMACJA. Wybralismy ten hotel zeby odpoczac od pracy, nabrac sily zeby znow moc animowac w pracy pracownikow :) Niestety animacja zaczynala sie od 10.00 i trwala do 18.00 - przez co nie mozna bylo przy basenie spokojnie odpoczac, nie mowiac ju zo snie przy bardzo glosnej muzyce. Podczas spotkania z dyrektorem hotelu zaznaczyl on ze jest on nastawiany na aktywny wypoczynek poprzez animacje :) Takze raczej dla spokojneog wypoczynku polecam plaze ( oczywiscie kiedy nie ma VOLEYBALL czy GYMNASTKA :D) Dla rodzin z dziecmi animacja to oczywiscie idealne rozwiazanie bo moga zostawic dzieci pod opieka animatorow i sami korzystac z all inclusive...smieszni sa Ci animatorzy ale radze unikac godziny 12.00 czyli high noon - aperitif game :D W koncu jedzenie - nie wiem na co CI ludzie narzekaja, naprawde...sniadanie - kontynentalne - jajka, parowki, serki, salatki - spory wybor (moze oprocz ichniejszej mortadeli); obiad serwowany w dwoch barach - frytki, pizza, miesko, kurczak itp - my codziennie jedlismy frytki + kurczak plus salatki i przyznam ze bylo to dobre - na kolacje rowniez spory wybor mies i salatek. Ogolnie wyjazd byl na maxa udany i powrocimy tam w przyszlym roku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 15:51 Ile tak mniej więcej należy zabrać pieniędzy, żeby starczyło dla 2 osób na atrakcje typu aquapark, banan, rower wodny itp. i jakieś drobne upominki? I w jaki sposób można sobie wybrać pokój? Czy to z rezydentem trzeba rozmawiać? Czy podczas Państwa pobytu zdarzył się pochmurny lub deszczowy dzień? Czy na wieczory trzeba coś cieplejszego ubierać? :) Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek i Kasia:)) Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.wro.vectranet.pl 16.07.07, 18:53 My zabralismy ze sobą 200$ na tydzien, jednak mając opcję all inclusive nie bylo tak naprawde na co wydać tych pieniędzy oprócz pamiątek dla znajomych:) rowery wodne są gratis i mało osób z nich korzystało więc problemu nie było, "banany" były ale nie w na naszej plaży wiec nie wiemy jaka cena, aquapark ok 15 DT od dorosłych a 10 Dt dzieci za cały dzień, jest to rzut beretem od hotelu. Wieczorami animatorzy organizuja "show time" i można sie tam dobrze pobawic, choć raczej skierowane to jest do dzieci. Wieczory są nieco chłodne wiec lepiej zabrac cos z długim rękawkiem, bez przesady oczywiście:P Jeśli chodzi o pokój, to sa one z góry przydzielone, ale można powalczyc o zmianę po godz. 12.00 kiedy wymalduja się poprzedni lokatorzy, obsługa jest bardzo miła i skłonna do pomocy, z niczego nie robia problemu.Pogoda..:) w ciągu całego tygodnia jeden raz przez 30 min były chmury ale po krótkim czasie niebo znowu było błękitne:) Polecamy bardzo kawiarnie mauretańska, w ktorej mozna a nawet trzeba obowiązkowo:P zapalić shishe (koszt 2,5 Dt) i napic sie herbatki miętowej i naprwdę miło sobie odpocząć. hotel naprwde jest super, nie ma do czego sie przyczepic. jesli zostawicie Państwo w pokoju 1 Dt mozna spodziewać się łóżka obsypanego kwiatami i pościeli ułozonej w piękne wzorki:) naprawde miło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 14:03 witam! my jedziemy do tego hotelu na początku wrzesnia. Czy mozesz napisac jakies pomocne uwagi. Z tego co wiem to pokoje nie sa za ciekawe??? no i jak mozesz to napisz jakies uwagi plusy i minusy tego hotelu. I jeszcze jedno podobno niedaleko tego hotelu jest jakis Agua Park??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:28 Kto jedzie 14.09???? wylot z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baboq Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.connecta.pl 11.08.07, 18:23 tak sie sklada ze ja jade... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaj Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.nowiny.net 19.07.07, 18:04 jaką walutę brać ze sobą do Tunezji? euro czy dolary? czy jest jakaś różnica w przeliczaniu czy to obojętne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 13:41 czesc czy moze mi ktos napisac wszystko na temat hotelu el fell jakie tam jedzonko jest i czy sa owoce morza jakie owoce czy warto jechac do tego hotelu jaka temperatura jest w lipcu czy sa blisko sklepiki czy daleko od hotelu z gory dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.07, 14:18 przeczytaj poprzednie posty, naprawde tam jest wszystko napisane:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek i Kasia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.07, 14:21 Witam co do hotelu to juz chyba wszystko ważniejsze napisaliśmy:) nie ma tam co prawda owoców morza, ale przesłodkie arbuzy, brzoskwinie, śliwki itd. są codziennie w bardzo dużych ilościach. Sklepiki są zaraz przy wyjściu z hotelu, można w sumie kupic w nich wszystko, od spożywczych rzeczy po pamiątki, są nawet jakieś knajki, ale my z nich nie korzystaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 20.07.07, 16:48 Wróciłem 19.07.07 i naprawdę polecem, jedyna uwaga to pokoje na pierwszy rzut oka nie za bardzo. Jedak jak się tam spędza czas tylko po to by sie przespać to to juz nie przeszkadza. Było super jedzenie duży wybór i smaczne ( niektórzy narzekali ale to byli ludzie co zawsze i wszędzie narzekają) polecam animację i schow time nie tylko dla dzieći były 2- 3 razy zajebiste śmiech itp, na sziszę polecam sie wybrać do kanjpy na przeciwko przed bramą hotelu koszt 3 dinary i tytoń jabłkowy super. Jak cos to pytać odpowiem. Polecam ludziom z dziećmi - Tunezja jest spoko trzeba tylko się parę dni aklimatyzować co do ludzi na mieście itp , " chodzi o zakupy " ale teraz żałujemy ,że to tylko tydzień. Ludzie symaptyczni naprawdę przyjaźni i pomocni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaj Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.nowiny.net 20.07.07, 20:08 bardzo proszę o odpowiedź na pytanie: jaką walutę brać ze sobą do Tunezji? euro czy dolary? czy jest jakaś różnica w przeliczaniu czy to obojętne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 19:22 Witam! z tego co ja się dowiedziałam, to lepiej opłaca się wziąśc dolary... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 09:17 dzien dobry mogl by mi ktos odpowiedziec na moje pytanie to z gory dziekuje,zdazylo sie moze komus taka sytuacja ze wykupil wczasy do hotelu el fell w tunezji a po przyjezdzie na miejsce zdazylo sie tak ze niebylo miejsca wtym hotelu i zostal ktos przeniesiony do innego , bo moja kolezanka wykupila wczasy ,ale do innego hotelu a po przyjezdzie na miejsce prze4niesiono ja do innego hotelu z braku miejsc,mial ktos moze taka sytuacje sama z hotelem el fell bo ja sie boje ze mam wcvzasy do hotelu el fell a moze mi sie zdazyc tak jak kolezance ze zakwaterowali ja w innym niechciala bym trafic do innego hotelu zjeszcze raz z gory dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.pl 22.07.07, 20:24 Lece tam :-) Mam pyt: czy są tam sami polacy? bo trochę chcę odpocząć w innym klimacie... Własnie się dowiedziałem że w samolocie będzie ok 200 osób i zastanawiam się czy wszyscy lecą do tego hotelu??? a lece z katowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 23.07.07, 17:00 W hotelu są czesi, niemcy , szwajcarzy no i oczywiście polacy, ale najwięcej francuzów. Nie zdarzyło się aby w tym hotelu brakowało miejsc jest to wielki kompleks i brak miejsc jest po prostu nie możliwy. Wszyscy brali dolary ja miałem obie waluty tj. i Euro. Nia ma widocznej róznicy wartości obu walut. Wszystkie sa wymieniane po rządowym , kursie na dinary w recepcji 2 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 23.07.07, 17:03 ... a ludzie w samolocie z kilku biur podrózy rozjeżdżają sie po całej Tunezji. Do el Fella wiózł nas bus 15 osób.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleejo Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 00:53 Witam dzis wrocilem z Primasol super wakacje polecam PYTAJCIE:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 08:06 dzien dobry czy zdazylo sie na pana turnusie zeby zakwaterowali kogos w innym hotelu z braku miejsc .jakie jest tam jedzenie przewaga jakiego jedzenia czy sa lody desery .jacy sa ludzie w tym hotelu na co zwracac uwage dziekuje za odpoiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleejo Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 12:32 pod koniec przyjechala grupa czechow zakwaterowali ich w hotelu obok ale polskie grupy nie mialy takich problemow jedzenie super nie nartzekam w przeciwensywie do ludzi z azur plazy od samego rana do poznego wieczora szlo cos zjesc rozne kuchnie byly raz wloska francuska itp sniadania codziennie to samio praktycznie ale polecam pizze naprawde super ludzie bardzo mili nie mielismy problemow z nikim ogolnie polecam wakacje super swietni animatorzy nie polecam wycieczki statkiem pirackim straszan kicha juz lepiej quady wziasc pokoje skromne ale czytse i codziennie sprzatane hotel barzo ladny i duzy aha i wycieczka na sahare super droga ale sie oplaca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adga24 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 13:14 z jakim biurem byliście Państwo na saharze; czy w dniu powrotu obowiązuje all inclusive; jakie napoje podają w butelkach; jeżeli wyjeżdżają dwie osoby to kwaterują w budynku głównym czy w bungalowach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 19:48 A jakie ubrania zabrać? jaka teraz jest tam pogoda? na deszcz i chłodniejsze wieczory też? czy tylko na upały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleejo Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 11:21 Niewiem jakie biuro.Na wycieczke zapisuje sie u rezydentki sa organizowane tylko w niedziele 170 dinarow kosztuje +20 na osobe dodatkowo przejazdzaka bryczkami do oazy ijeepami jest wywieszony plan wycieczek na caly tydzien na tablicy informacyjnej.All inclusive obowiazuje do samego konca mielismy wyjazd o 15:30 na lotnisko a po 14 na obiedzie bylismy i w basenie kapieli zazywalismy,do picia daja wode w butelkach gazowana albo niegazowana.Naprawde warto sie targowac do upadlego :) iwarto sie tez wybrac na targ do Neabulu w kazdy ppiatek jest.Pogoda jest upalna jak w dzien jak i w nocy niepotzrzebnie bralismy grubsze ubrania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NADJA Kto 30 sierpnia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:18 moj upragniony wyjazd zbliża sie wielkimi krokami:) nie umie sie juz doczekać przyszlego czwartku:) czy leci w ty terminie jakis samotny przystojniaczek:D chetnie poznam :D:D:D:D::D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Kto 30 sierpnia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 13:57 hej no ja tez jade ze znajomymi 30 sierpnia wiec juz niebawe:) to sie spotkamy napewno a z kad lecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NADJA Re: Kto 30 sierpnia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 08:47 LECE Z KATOWIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZA Re: Kto 30 sierpnia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 09:47 No my tez z Katowic to zapewne sie spotkamy juz w samolocie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smarcia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.astral.lodz.pl 28.07.07, 16:30 pomocy, nie zna ktoś tytułu i wykonawcy piosenki, która bardzo często leciała na basenie??? z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 13:27 Ale o jaką konkretnie piosenkę ci chodzi? Bo najczęściej to tam leciała chyba Collita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smarcia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 15:32 taka żywa piosenka, leciała często w różnych mixach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIUNIA co z napiwkami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 10:18 chcialam sie dowiedziec komu za co i ile napiwkow nalezy zostawiac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: co z napiwkami? IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.08.07, 14:48 chciałam sie dołaczyc do pytania co z napiwkami? oraz dowiedzieć czy ktos wybiera się może 11.10? jaka w Tunezji jest pogoda w październiku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re:azur plaza IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.08.07, 14:52 czy ktoś wie jak jest w hotelu azur plaza? czy są rownie dobre warunki jak w El Fell? nie wiem który hotel wybrać, a chcę jechac w październiku. Bardzo proszę o opinie, z góry dziękuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adorjan Re:azur plaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 15:11 ja wróciłem dziś z El Fell? Leciałem z ludźmi którzy byli w azur i niestety poza ciut naprawdę ciut lepszym standartem pokoi reszta gorzej. Przykład w El wyjście na plaże 10m od najbiżego baru i w nim dostaje całą butelke wody kubki i idę jak człowiek na plaże w Azur 400m do plaży i kubek wody dosłownie przecież bym go nawet nie doniósl do plaży kobieta opowiadała nam że kupili sobie mineralną a butelkę zostawili i stali kilka razy w kolejce i przelewali do niej żeby coś mieć na plaże.ALL In dużo bogatszy lepsze i więcej jedzenia wg tego co mówili ludzie jak mówie ja sam nie byłem w Azur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adorjan Re:azur plaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 15:19 Jeszcz raz polecam bardzo gorąco EL Fell naprawdę wakacje mojego życia. Polecam pokoje na 200 ja miałem 227 pierwsze pietro widok na morze i 10m do plaży.Wróce jeszcze do leżaków ktoś wcześniej napisał że trzeba było wstać o 7 żeby sobie zająć nie o 7 tylko przed 9 a poza tym wystarczy dać dosłownie 1 dinara kolesiowi z plaży jeśli braknie i wyjmie z krzaków da ci a na następny dzień jak przyjdziesz to już będzie na ciebie czekał (warto mu zostawić ręcznik plażowy to go poprostu rozwiesi i ci zajmie)jeden lub dwa zależy ile chcesz naprawdę to działa i ja tak miałem przez tydzień i na koniec mu dałem jeszcze dwa sam od siebie bo mi głupio było ,że tak latał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re:azur plaza IP: *.toya.net.pl 17.08.07, 21:04 15-go wrócilismy z El Fell po 2 tygodniach. Jeżeli nastawiasz sie na to ze w pokoju tylko nocujesz a nie spedzasz pol dnia, na stołówce tylko jesz a reszte czasu spedzasz na basenie plazy lub przy barze:) to polecam ci ten hotel. Do morza jest faktycznie kilka metrów, a jadąc na jakąś wycieczkę podjechaliśmy jeszcze po ludzi z Azura i oni faktycznie mają o wiele dalej do morza. Poza tym " one dinar " działa tam naprawdę cuda - oni zyją głownie z napiwków, bo pensje mają mizerne i mozna w ten sposob wiele zalatwic - sprzataczka, barmani, gosc na plazy. Jak nie bedzie podobał ci sie pokoj idz do recepcji, daj gosciowi 5 dinarów i wszystko zalatwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re:primasol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 01:33 witam czy wie ktoś jaka jest pogoda ok 20 września Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re:azur plaza IP: *.accessnet.com.pl 04.09.07, 14:17 ja byłam w El Fel i szczerze polecam jedzenie super animacje również blisko plaża codziennie time show słyszałam opinie od pani w samolocie która opowiadała i nie była zadowolona wręcz oburzona udanego urlopu decyzja należy do pani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tim Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.nowiny.net 21.08.07, 22:55 a czy w hotelu jest może bankomat? albo gdzieś w pobliżu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.08.07, 08:23 kiedy jedziesz tim? ja z męzem wybieram sie 11.10 i mam nadzieje ze bedzie pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.toya.net.pl 22.08.07, 15:01 bankomat jest 5 metrów w prawo po wyjsciu z bramy hotelu, ale często nie działał. Następny jest ok. kilometra dalej za Aqua parkiem. Mam konto w mbanku, za kazdą wypłatę z bankomatu policzyli mi 10 zł prowizji (((, więc pomyslcie czy lepiej nie wziąć wiecej gotówki, depozyt w hotelu jest za darmo, a facet obsługuje codziennie od 10 do 13 i 17 do 19. Chowa w kpoerte co tylko chcesz daje ci kartke ze spisem tego co schował z ta kartką do niego za każdym razem jak chcesz coś wziąć z koperty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.139.36.* 04.09.07, 17:18 HOTEL EL FELL I BIURO SKY CLUB TO JEDNA Z NAJGORSZYCH POMYŁEK!SAME NIEDOCIĄGNIĘCIA!!!! PODWÓJNIE SPRZEDANE POKOJE, A CO ZA TYM IDZIE BRAK MIEJSC DLA 54 TURYSTÓW!TUŁANIE SIĘ PO TUNEZJI PRZEZ 4 DNI. NAJPIERW PRÓBA UMIESZCZENIA NAS W HOTELU, KTÓRY CHYBA NIE MA ŻADNEJ GWIAZDKI, BEZ BASENU, PRZY GŁÓWNEJ ULICY, PRZY RZECE ŚCIEKÓW WPŁYWAJĄCEJ NA SZEROKĄ NA OKOŁO 2, MOŻE 4 METRY PLAŻĘ. PRZYMUSOWA DWUDNIOWA WYCIECZKA NA SAHARĘ,DWIA NOCLEGI W SAMYM CENTRUM TUNISU, W PRAWDZIE W PIĘCIO GWIAZDKOWYM HOTELU, ALE Z MOŻLIWOŚCIĄ DOWOZU DO MORZA OK.80KM. WRESZCIE PO CZTERECH DNIACH TUŁACZKI TRAFIAMY DO EL FELL.NIESTETY NIE WSZYSTKIM UDAŁO SIĘ DOSTAĆ POKOJE, CZĘŚĆ PRZEZ KOLEJNE 2 DNI MIESZKAŁA W JEDNYM POKOJU DWIE RODZINY!! ANIMATORZY W PORZĄDKU, TO TRZEBA IM PRZYZNAĆ,REZYDENTKA KASIA TEŻ. POMAGAŁA NAM BARDZO. NATOMIAST NAPOJE WIECZNIE CIEPŁE, LÓD A RACZEJ WODA PO LODZIE NABIERANA KUBKIEM, A POTEM DOLEWANO WŁAŚCIWEGO NAPOJU. (PÓŹNIEJ JUŻ NAKŁADANO KOSTKI LODU SZCZYPCAMI), ALKOHOL?, CHYBA GO W DRINKACH WOGÓLE NIE BYŁO!!ROZCIEŃCZONY W OGROOOOMNYM STOPNIU! STOŁÓWKA PRZYPOMINA TAKĄ KIEPSKIEJ JAKOŚCI SZKOLNĄ.OBRUSY BRUDNE I POMIĘTE,RESZTKI JEDZENIA NA OCZACH WCZASOWICZÓW ZLEWANE DO POJEMNIKÓW, Z KTÓRYMI JEŻDŻONO PO STOŁÓWCE. MAŁO APETYCZNE.NO I KOLEJKI PO JEDZENIE, BRAK SZTUĆCÓW I TALERZY. OGÓLNIE LIPA.JEDYNE CO PIĘKNE TO PLAŻA I MORZE, DO KTÓRYCH Z HOTELU 2 KROKI.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m&p Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.zetosa.krakow.pl 04.09.07, 19:29 Wróciliśmy z El Fell 02.08.07. To miały być piękne wakacje...a jednak, od samego przyjazdu czekały na nas niezbyt przyjemne niespodzianki. mianowicie, dostalismy pokoju w tzw "bungalowach", gdzieś na szarym końcu, numery 978, 979. W umowie natomiast prosiliśmy o zakwaterowanie w pokojach budynku głównego. Jak weszlismy do pokoi, były one nieposprzątane, papierosy na stole, piasek na pościeli, brudne ręczniki, brak papieru toaletowego, zardzewiała wanna i UWAGA!!- grzyb w łazience!!!!!!!!!Mieliśmy wiec mieszkac w pokojach, które się do tego zupełnie nie nadawały i nie spełniały najmniejszych europejskich standardów, ba!, a już na pewno nie były to 3+ ***. Po awanturze, jaką zrobilismy na recepcji, powiedziano nam, że nie ma wolnych pokoi i niestety ale musimy czekac do niedzieli>>wówczas, byc może coś sie zwolni. Na szczęscie nie tylko my znaleźlismy sie w takiej sytuacji, lecz było nas kilka rodzin. Sytuacja była bardzo nerwowa, zwłaszcza, że panowie w recepcji zupełnie nie chcieli nam pomóc, nie wychodzili z żadną inicjatywą, podśmiechiwali sie tylko. Polska rezydentka była praktycznie niedostępna gdyz przebywała na lotnisku w Monastyrze, dobierając lub żegnając turystów. Po 2-godzinnym koczowaniu na walizkach, przy pomocy Pani Moniki (animatorki dla dzieci) udało sie wynegocjować zastępcze pokoje w hotelu obok (Nahza Beach)-do niedzieli. podczas gdy większośc z gości leżała juz przy morzu lub basenie, my musielismy samodzielnie przeniesc wszytskie bagaze do wspomnianego hotelu...nikt nie pomyślał, że w dobrym guście byłoby nam pomóc. W nowym hotelu, na pierwszy rzut oka było czyściej, lecz były inne osoby, które po raz kolejny dostały niepoisprzątany pokój. Zgłoszono to na recepcje tegoż hotelu, mieli sie tym zając...jednak i tu po 3 godzinach okazało sie że to tylko obiecanki cacanki...Rozgoryczeni, rozczarowani, żmęczeni burzliwym dniem - udalismy sie na kolacje...Nazajutrz mielismy spotkanie z panią rezydentką Kasią. Ta jkednak próbowała nam wmówic, że to nasza wina że jestemy teraz w innym hotelu, bo nie przyjęlismy proponowanych pokoi w hotelu El Fell. zdenerwowanie zatem przerosło nasze oczekiwania!!!! Okazało sie bowiem, ze z naszą jedyną deską ratunku - Panią Kasia,nie da sie nic załatwić, gdyz zaczęła nas potem unikac. Przez 3 dni chcielismy dowiedziec sie cokolwiek na temat rekompensaty, która była nam obiecana. Jednak i tym razem były to tylko puste słowa. Po niedzielnym powrocie do El Fell, do nieco lepszych pokoi (209, 210) dowiedzielismy sie ze obiecaną rekompensatą były owoce w pokojach!!!!!:) te same, które można było sobie bez pardonu wziąc na stołówce.Kpina i śmiech ze strony SKY CLUB!! Zatem, zderzenie z pierwszymi dniami w El Fell było orkopne! stracilismy w ogóel ochote na jakiekolwiek wczasy, rozczarowani obsługą w recepcji, pomocą (a raczej jej brakiem). Co jednak trzeba również nadmienic! Jeśli chodzi o jedzenie, to było go baaaaaaardzo dużo, bardzo smaczne, aczkolwiek mało przyprawione, "co kto lubi":) Małe zastrzeżenie do ilości i różnorodnosci owoców (melony, śliwki, brzoskiwnie, arbuz, jabłka- 1 rodzaj owoców na 1 posiłek). Animacje...hmm, no żadna rewelacja...jedynie co było możliwe, to gimnastyka na plaży...a tak generalnie to codziennie to samo!..niekiedy równiez zachowanie animatorów pozostawiało wiele do życzenia, gdyz bywało, że zrzucali nawet kobiete z lezaka by wzięła udział w zabaiwe...podczas gdy ta miała np rozpięty stanik...także było lekkie zniesmaczenie! Na plazy przy morzu nie bylo problemu z zajęciem leżaka, natomiast przy basenie naprawde! trzeba było wstawac o 6rano żeby mieć gdzie sie położyc...tak wiec obowiązywało " kto pierwszy ten lepszy".Drinki rzeczywiscie bardzo rozcieńczone, jak równiez piwo. POdsumowując...poza cudną pogodą, pięknym morzem, plażą, świetnym (duzym) basenem a także wyjątkowo miłym Panem kelnerem ze stołówki:):), niestety reszta pozostawiała bardzo wiele do życzenia i niemal na każdym kroku pojawiały sie duże niedoćiągnięcia ze strony biura i hotelu. Jedynym wyjściem aby ustrzec sie od tego typu przykrych sytuacji, jest nic innego, jak tylko "dawanie w łapę"...szkoda...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp& Re: Kto jedzie 11 października? IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.09.07, 07:51 Witam mam pytanie czy w związku z brakiem pokoi hotelowych podczas waszego wyjazdu wycieczka na Saharę była bezpłatna w ramach rekompensaty za niewygody? Czy musieliście sami sobie opłacić wycieczkę? Nie wiecie czy taka sytuacja z podwójnie sprzedanymi pokojami zdarzyła się już wczesniej? Czy był to pierwszy taki przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Kto jedzie 11 października? IP: 82.139.36.* 05.09.07, 18:05 za wycieczkę na Sahare nie płaciliśmy, a podwójnie sprzedane pokoje w EL FELL to nie pierwsza sytuacja. Słyszeliśmy to od poprzedniego turnusu, a poprzedni od poprzedniegi itd. Szczerze piszę, że za przwie 2800zł za te wczasy za 2 tygodnie to straszny prymityw. W zeszłym roku byłam w Bułgarii w hotelu****i był to nieporównywalny poziom do El Fell. Piękne pokoje, świeciło czystością, jedzenie przepyszne, żadnych problemów. Nikomu nie polecam El Fell i Sky Club. Cała nasza grupa zaskarżyła ich jednomyślnie. Pozdrawiam i odradzam tam wyjazdu jeśli chcecie przyjemnie wypocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 07:50 Witaj Monik,Ja z chłopakiem wybieram sie 04.10.2007 i będziemy tam dwa tygodnie. To pewnie się spotkamy ;) I też mam nadzieję że będzie ładna pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 23:34 Witam! Właśnie wróciłam z hotelu El Fell. Niestety, ale nie jestem zadowolona!!! Hotel naprawde posiada niski standard. Miałam pokój 975 w bocznym skrzydle (widok na sąsiedni basen). Pokój pozostawiał wiele do życzenia. Łazienka brudna, obskurna!!! Pokój wcale nie lepszy, brak nawet krzesła na rozłożenie sobie ciuchów. O mrówkach w łóżku to nawet nie wspomnę. Do szafy to bałabym sie nawet wsadzić pustej torby, tak śmierdziała. Żeby działała klimatyzacja i telewizor trzeba zapłacić kaucję w wysokości 20$. Jeżeli ktoś liczy na dobre drinki lub inne alkohole to radzę zabrać ze sobą. Wszystkie napoje jak i wódka jest rozcięczana!!! Jeżeli przy barze rzucimy napiwek to nawet zostaniemy mile obsłużeni. Bo jak nie, to pomarudzą sobie pod nosem po arabsku. Jedzienie różne, każdy znajdzie coś dla siebie, lub i nie!!! Owoce to melon i gruszki w ciągu 7 dni. Coś na deser to, codziennie budyń na zimno i cholernie słodkie ciasto. Pieczywo to bagietka i ciemny chlebek. Sałatek jest dosć duży wybór. Mięsko, makarony, jajka, zapiekanki itp. Jedyne co jest w tym hotelu fajne to grupa animacyjna. Codzienne show time jest rewelacyjne. Widać naprawdę, że oni się starają. W życiu nie poleciłabym tego hotelu nikomu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavi Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 212.87.241.* 23.09.07, 20:20 polska ksieżniczko! rozcienczane alkohole sa wszedzie! chyba ze płacisz 5 tys za tydzien, a nie 1400 zł! tunezyjskie 3,5 to dwie europejskie chyba kazdy o tym wie. kaucja zwortna tzn ze ci zwroca kase - jaki masz z w tym problem? obsługa jest fantastyczna, zawsze miła i usmiechnieta, a napiwku nie dawałem, a jedzenia było tyle, ze niekt nie dał rady spróbowac choc czesci, wszystko bylo super, a przede wszystkim wieczory tematyczne. 98% osob poleca ten hotel, jak przeczytalem w jednym artykule to nie jest on dla polskich ksiezniczek ktora bez watpienia jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 20:27 Niestety, księżniczką nie jestem!!!! Ale mam swoje wymagania i niestety, ten hotel ich nie posiada. Tak jak wczesniej napisałam faktycznie grupa animacyjna jest wspaniała!!! I tylko z tym się z Tobą zgodzę. Nie wiem, czy wiesz, ale w maju tego roku na jednym z turnusów dochodziło do bójek między polakami. Prawie codziennie była wzywana policja!!! Od tego czasu wprowadzili, że każdy stojący przy barze może wziąść dwa drinki za jednym podejściem. I może dlatego nie byliśmy traktowani jak należy. Mój znajomy był w tym hotelu w kwietniu tego roku i był zadowolony!!! Ale jakość z jaką się spotkał, zupełnie odbiegała od tego co mnie spotkało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.nowiny.net 25.09.07, 06:40 dziewczyno jak chcesz mieć leszpą jakość to musisz za nią zapłacić! a nie wybierać jedną z najtańszych wycieczek na rynku! można stwierdzić, że wiedziałaś gdzie się pchałaś. dla mnie były to najlepsze wakacje w życiu i zdania nie zmienię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 08:28 Dokładnie to samo stwierdziłam, przynajmiej w tym masz rację!!! Nigdy więcej na takie oferty. Jeżeli ktoś jest zadowolony to dobrze. Ja nie JESTEM i nie uważam się za księżniczkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavi Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 22:28 to ja juz nie wiem co ci tam nie pasowało, kurde co chceie od tej obslugi? ograniczenie dwóch drinkow wprowadzono po to, aby kolejki nie były ogromne, jak ktos chce cztery to idzie na koniec kolejki i bierze raz jeszcze, byłem we wrzesniu i jakos tego złego stosunku do polaków nie zauwazyłem, jak ci juz tutaj napisano: wymagasz, wiec płac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.139.36.* 30.09.07, 17:51 NIE WIEM CO CI SIĘ TAM MOGŁO PODOBAĆ,MOŻE JEŚLI JEŹDZIŁEŚ GDZIEŚ POD NAMIOT, TO HOTEL TEN ZROBIŁ NA TOBIE WRAŻENIE.I WCALE NIE BYŁY TO WCZASY ZA TYSIĄC PARĘ ZŁ, TYLKO ZA PRAWIE 3000, WIĘC CZEGOŚ MOŻNA WYMAGAĆ, A ZLEWANIE RESZTEK JEDZENIA NA OCZACH WCZASOWICZÓW TO MAŁO ESTETYCZNE.PIERWSZY RAZ SPOTKAŁAM SIĘ Z ROZCIEŃCZANIEM DRINKÓW, A UWIERZ MI ŻE W WIELU HOTELACH BYWAŁAM. NIESTETY TEN BYŁ NAJGORSZY.DZIEWCZYNA KTÓRĄ NAZYWASZ POLSKĄ KSIĘŻNICZKĄ MA W 100% RACJĘ I WCALE NIE WYGÓROWANE WYMAGANIA. PRZESTRZEGAM POLAKÓW PRZED TYM HOTWLEM I NIGDY NIKOMU GO NIE POLECĘ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 12:07 Witam!!! W końcu ktoś podziela moje zdanie. Bo już myślałam, że naprawdę wymagałam zbyt wiele. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.139.36.* 02.10.07, 21:51 Witam Nie wyobrażam sobie innej reakcji . Byłam tam w sierpniu i oprócz zera standardu, przytrafiła nam się (nam bo 54-rem osobom) bardzo przykra sytuacja, ponieważ hotel sprzedał dwa razy te same miejsca. Było dużo nerwów, olewactwa, no ale to opisywałam już na początku września.Nie chcę się powtarzać i denerwować na nowo.Wiem jedno, że nigdy więcej tam nie pojadę.Były to najgorsze moje wakacje. A Ty Aga właściwie zareagowałaś na te wszystkie"hotelowe wygody", myślę że takie opinie przestrzegą turystów, którzy mieli zamiar wybrać się do EL FELL.Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
e.zawiedziony Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 06.10.07, 12:12 podpisuję się z pełną odpowiedzialnością pod wszystkimi negatywnymi uwagami.Jadąc pod namiot wiem , że jadę pod namiot i nie wymagam za dużo ale jadąc na all no to wybaczcie jakieś standarty muszą obowiązywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 09.10.07, 22:06 no i standardy odpowiadały jak najbardziej 3 gwiadkom. O czym Wy ludzie myślicie, że pojedziedzie do Afryki za 2 000- za osobę (all)w tym przelot samolotem za 1 000 zł i będziecie mieć luksusy. To jest przesada. Ja tam byłem i wiedziałem ,że placąc dokładnie 5 000 zł 2 osoby dorosłe i dziecko- czego mogę oczekiwać- a liczyłem na pogodę i uprzejmość tunezyjczyków. ha z tym ,że po za wydatkiem tych 5 tysi miałem jeszcze na napiwki dla nich i inne uroki, to mi było ok. Dla w/wym maruderów jedynym usprawiedliwieniem jest fakt ,że ludzie nie mieli pokoji po przyjeździe- to przegięcie pały hotelu i jego minus ale na boga płacąc 2. 000 zł za 1 tydzień wczasów na głowe all nie liczcie na luksus. Lepiej naprawdę jeździjcie pod namiot i nie wychylajcie się poza Polskę bo i tak ludzie Waszego pokroju robią wiochę wszędzie na świecie wiecznym niezadowoleniem i wymaganiami h... wie skąd. Wystarczy było popatrzeć na występy animatorów w amfiteatrze jak parodiowali min. polaków byli zajebiści ( polacy śpiący nawaleni na plaży - budzili się tylko jak słyszeli słowo gratis). Na koniec moich wynurzeń po paru piwach powiem ,że polecem ten hotel ludziom normalnym , których a propos nie brakowało w trakcie mojewgo pobytu, a nie wyrwanym z codziennej polskiej szarzyzny książniczkom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 21:35 Czyli takim ludziom jak Ty!!! Co zadowolą się byle czym!!! To, że tobie się podobało, to nie musisz ubliżać innym, którzy mieli inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 10.10.07, 22:23 właśnie nie takim jak ja. Staraj się zrozumieć tekst. Bardzo wartościowy ten twój post dużo wnoszący, dużo w nim wymiany opinii oraz poglądów czy subiektywnego spojżenia na warunki w hotelu. Nie będę się wypowiadał bo swym tekstem nie dałaś mi szansy polemiki. Tylko tyle masz do napisania...? czyżby tylko takim tekstem się zadawalasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 13:47 Ja już swoje zdanie wyraziłam na temat tego hotelu, nie będę się powtarzać. To nie moja wina, że Ty jesteś zadowolony, a ja nie!!! Mam swoją godność i nie krytykuję kogoś za inne poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
e.zawiedziony Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 11.10.07, 19:58 kyniek112 ty to jesteś naprawdę ciekawy facet ja (tak się się składa) byłem w grupie osób które nie miały pokoi i tułały się po tunezji przez 5 dni i przestań pieprzyć jak tam było fajnie . Udoło Ci się spędić fajne wczasy to ok ale przestać p...... że inni mają być tak jak Ty zadowoleni. Ps. Jesteś naprawdę żałosny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 11.10.07, 21:55 Toż zawiedziony chłopie lub chłopko- napisałem ,że rozgrzeszam czyt. rozumie tych co nie mieli pokoji to było przegięcie i takie pretensję rozumiem ale żadnych innych typu: sprzątali przy nas stoły, czy jakiś miejscowy był nie miły, woda w basenie nie nadawała się do picia choć powinna. Nie tego nie pojmę, ale kończę już dyskusję na tym forum bo wg. mnie to wy jesteście wyjątkowo żałośni, typowi polscy maruderzy- nic Wam się nigdy nie podoba, mam już dość tego. no comment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.139.36.* 12.10.07, 18:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.139.36.* 12.10.07, 18:52 i lepie żeczywiście będzie jak nie będiesz komentować. a sprzątanie naczyń ze stołu, bądź ich zlewanie do wiadra na Toich oczach to spora różnica. ciekawa jestem czy gdybyś miał w domu gości i Twoja żona/dziewczyna przy nich sprzątając ze stołu zleje do wiadra resztki jedzenia a nie wyniesie na tacy to takie cacy? współczuję Waszym gością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyniek112 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.marsoft.net 12.10.07, 23:18 miałem juz nic nie pisać ale nie zrobie Wam tej przyjemności- gdyż do wymiany poglądów włączyła się następna Pani. Jak znam zycie za rok znowu pojedziecie do jakiegoś kraju do hotelu 2 lub 3 gwiazdkowego i będzie to samo, coś nie tak. Tak to my Polacy. Wymagamy od wszystkich duzo ale sami pokazujemy "wieś" nie ubliżając nikomu. Nie mówię ,że wszystko było super ale ludzie trzeba było zapłacić 2- 3 tyle i nie widywać takich widoków co opisujecie. Ja tylko chce powiedzieć,że zastałem to czego się spodziewałem- to tylko afrykańskie 3 gwiazdki i na to byłem przygotowany i nie byłem dlatego zawiedziony jak Wy drodzy forumowicze. Trzeba jeździć z miłym nastawieniem a nie tylko narzekać na byle gó... ( nie dotyczy braku pokojów to jest złe i mój optymizm by tu nie pomógł) ps. gonia ale fajny rym:"wyniesie na tacy to takie cacy" Ja też tak sobie napiszę: "gonia goni konia?" pa tylko się nie obrażaj. Czekam na jakąś pomocną duszę przecież na pewno są jacyś jak ja zadowoleni lub chociaż nierozczarowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.139.36.* 14.10.07, 11:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 82.139.36.* 14.10.07, 11:27 KYNIEK! I MASZ RACJĘ JEŚLI CHODZI O TE 3*, TYLE TYLKO, ŻE W BIURZE Z KTÓREGO POJECHAŁAM-'SKY-CLUB", ZAPEWNIALI ŻE HOTEL TEN MA BARDZO WYSOKI STANDARD POMOMO SWOICH TRZECH GWIAZDEK I W SZCZEGÓLNOŚCI GO POLECALI, A CENA JAKĄ ZAPŁACIŁAM ZA 2 TYG. ZA ALL NIE BYŁA MAŁA BO 2900ZŁ.W ZESZŁM ROKU BYŁAM W EGIPCIE W HOTELU 5* DANA BEACH TEŻ 2 TYGODNIE, TEŻ OPCJA ALL, A ZAPŁACIŁAM TE SAME PIENIĄDZE- BYŁO REWELACYJNIE. JEDNO WIEM, ŻE NIGDY WIĘCEJ NIE POJADĘ DO TRZECH GWIAZDEK PO ZA EUROPĘ!!! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 09:16 Ludzie przestancie już się tak negatywnie wypowiadać na temat tego hotelu, ja wróciłam 18.10.2007 i było super. Ale może nie jestem tak wymagająca jak wypowiadający się powyżej albo poprostu mieliście pecha. Ja osobiście polecem ten hotel, poznałam tam wiele fajnych Polaków, którzy zapewne podzielają moje zdanie. KYNIEK nie jesteś sam ;) Nie przejmuj się wypowiedziami wtażliwych i delikatnych Odpowiedz Link Zgłoś
lamour69 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 23.10.07, 09:35 ja wróciłam 11.10 i też jestem zadowolona! Hotel może nie rewelacja,ale to są w końcu tylko ***więc czego ludzie wymagają.Ogród, basen i plaża- rewelacja! Miła atmosfera i ogólnie fajnie. Popieram Cię w 100%.Byłam tam dwa razy i chętnie wrócę trzeci raz! Pozdrawiam, trzymaj się cieplutko, A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja :) Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: 80.50.236.* 17.01.08, 14:59 Witam serdecznie wszystkich. Wyjezdzam do Tunezji/Hammamet hotel EL FELL z biura podrozy SKY CLUB, zastanawiam sie zakwaterowaniem pomiedzy hotelem, a bungalowem. Moze ktos mieszkal w bungalowie, jakie panuja tam warunki? Prosze o szybko odpowiedz, dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 16:11 WITAM SERDECZNIE!WYBIERAM SIĘ Z CHŁOPAKIEM DO EL FEEL WE WRZEŚNIU (DOKŁADNIE 18.09). MAM PEWNE OBAWY ALE IM WIECEJ CZYTAM TYM WIĘCEJ POZYTYWÓW :) CZT KTOŚ MOŻE WIE JAK MA SIĘ POGODA WE WRZEŚNIU I CZY TE POKOJE NAPRAWDĘ SĄ AŻ TAKIE ZŁE??? NIE SPODZIEWAM SIĘ ZŁOTYCH KLAMEK. POZDRAWIAM:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR leci ktos teraz 21sierpnia z katowic do tego hotel IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.08, 17:15 Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wczasowicz Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.nowiny.net 26.08.07, 18:28 jak wygląda sytuacja z ręcznikami w hotelu? ja często są zmieniane? i czy jest do dyspozycji hotelowy ręcznik plażowy? czy raczej należy się zaopatrzyć w swoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.toya.net.pl 27.08.07, 16:13 plażowych ręczników nie ma, są dwa dla każdej osoby i ten duży od biedy wystarczy. Wymieniają ci ręczniki wtedy kiedy wrzucisz je do wanny albo powiesisz na niej( jest przy lustrze naklejka na ten temat )Jeżeli będziesz odwieszał je z powrotem na uchwyt to zostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela fela Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.toya.net.pl 29.08.07, 07:00 Nie ma hotelowych ręczników plażowych. Ręczniki są wymieniane co 2-3 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaki Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 15:06 witam.mam kilka pytan.jak jest z obsluga w tym hotelu i calym all ? czy w poblizu hotelu znajduja sie jakies dyskoteki?bylas moze na jakis wycieczkach fakultatywnych?zastanawiam sie czy tam leciec pod koniec wrzesnia i nie wiem czy sie zdecydowac na ten hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
e.zawiedziony Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 28.08.07, 17:39 wróciłem sam ośrodek przyjemny animatorzy OK ale no włśnie dolewają wodę do wszystkich trunków . pozatym cała nasz grupa spędziła 6 dni na walizkach bo hotel nie posiadał pokoi wożono nas po Tunezji jak ubogich krewnych.Generalnie byłem w Tunezji pierwszy i ostatni raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.08.07, 08:30 no to teraz mnie wystraszyliscie jade 11.10 na dwa tygodnie jezeli nie bedzie dla nas wolnych pokoi to sie chyba zalamie!!! jak to sie stało ze nie było dla Was miejsc? czy zapewnili Wam jakies zastępcze lokum i gdzie? czy zdażało sie takie cos w tym hotelu wczesniej? I co zrobił Wasz opiekun w tej sytuacji, czy probował rozwiązać w jakis sposób problem braku noclegów?? Katastrofa mam nadzieje ze to sie nie powtórzy, bo inaczej tez ich zaskarże!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.zawiedzony Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 17:52 tak do końca to nikt nam nie wyjaśnił z jakiego powodu zabrakło pokoi prawdopodobnie hotel sprzedał dwukrotnie pokoje .W trakcie Naszego pobytu było jeszcze pare niejasności jeżeli chodzi o lokum.Część pokoi nie nadaje się do zamieszkania są to pokoję powyżej nr.900 Co zaś tyczy się "OPIEKUNA" to była totalna farsa na lotnisku odebrała naszą grupę Pani Sylwia z biura SKY kłamstwa nie schodziły jej z ust , następnie po 4 dniach przejeła nas Pani Kasia powiedzmy ,że było lepiej. Niestety dziewczyny (rezydentka i animatorka)został także usunięte z Ell Fell z powodu braku pokoi. Na pocieszenie w hotelu Azur Plaza posiadającym 4 gwiazdki jest podobno jesze bardziej fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.08.07, 08:59 dziekuje za informacje!chcialabym sie jeszcze zapytać gdzie mieszkaliscie przez te pierwsze 4 dni? czy w tych innych hotelach mieliscie zagwarantowane wyzywienie? Mam nadzieje ze taka sytuacja sie juz nie powtorzy, bo nie chcialabym miec zepsutych wakacji z powodu braku pokoi:( Chciałam sie jeszcze zapytac czy zostawialiscie jakies dokumenty, czy inne cenne rzeczy w sejfie hotelowym? słyszałam ze jest bezpłatny sejf na recepcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej nie lepper Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.toya.net.pl 02.09.07, 02:53 wyluzuj laska. El fell jest OK. Dobrze sie bawiliśmy. Pij więcej i nie denerwuj się. korzystaj ze słońca, hotel piękny i animatorzy zajebiści. " One dinar " czyni cuda, a Polacy niestety tego nie potrafią zaakceptować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.08.07, 09:02 czy wymienialiscie walute na dinary w hotelu czy na lotnisku po przylocie? braliscie USD czy EUR? jak jest z wymianą dinarów na walutę przy odjezdzie, wymienialiście na lotnisku? Z góry dziekuje za wszystkie informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia1967 Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! 29.08.07, 07:59 Witam,właśnie wróciłam .Mieszane uczucia i dużo trzeba by było pisać,prawie 5 dni na walizkach,po przylocie okazało się ,że nie ma dla nas pokoi w hotelu,po 4dniowej tułaczce,wreszcie nas tam zakwaterowano.Obsługa w hotelu różna,nie lubia raczej Polaków(nie wszyscy oczywiście)ale widziało się rożnicę w obsłudze np.Niemców.Jeżeli chodzi o all to jedzenia duzo i stosunkowo dobre,każdy cos dla siebie znajdzie,niestety drinki rozcieńczone z wodą ,praktycznie nie wiesz co Ci nalewa. Wycieczki hmm trudno powiedzieć ,nam z powodu braku pokoi zaproponowano od razu 2dniową wycieczke na Saharę,więc pojechaliśmy,było nieźle, świetny przewodnik ,(trochę męcząca,ale da sie wczesne wstawanie przeżyć) Mogę polecić animatorów są bardzo mili uśmiechnięci i wiedzą co robią ,animacje były super zarówno dla dzieci jak i dorosłych.Gdyby nie sytuacja jaka nam się przydażyła na początek naszego pobytu,zaliczyłabym te wakacje do udanych.Niestety dali plamę i teraz cała grupa skarży swoje biura podrózy ,bo pozbawili nas niestety miłych wspomnień(na wspomnienie pierwszego dnia jeszcze mam łzy w oczach)Na pewno juz do Tunezji nie polecę na żadne wakacje,to były moje pierwsze i ostatnie wakacje w Tunezji.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.09.07, 14:30 czy wymienialiscie walute na dinary w hotelu czy na lotnisku po przylocie? braliscie USD czy EUR? jak jest z wymianą dinarów na walutę przy odjezdzie, wymienialiście na lotnisku? Z góry dziekuje za wszystkie informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Primasol Club El Fell-wróciłam,pytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 14:00 może nie będzie to zbyt oryginalne pytanie,ale chcę wiedzieć wszystko o o animatorze FIFI pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś