Dodaj do ulubionych

alkohol w wolnocłówce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 00:17
Witajcie. Może ktoś podzieliłby się swoją wiedzą na temat aktualnych cen
alkoholu w wolnocłówce. Chodzą słuchy, że zatrważająco podrożał. Czy to
prawda? Bardzo proszę o informacje i konkretne ceny, bedę wdzięczen
niezmiernie :-)Pozdrawiam ciepło. Andrzej.
Obserwuj wątek
    • Gość: darek Re: alkohol w wolnocłówce IP: *.pg.com 10.06.07, 13:30
      hej,co do wodeczki to nie pamietam cen,ja jedynie zawsze kupuje rasputina 40%
      litr kosztuje 13zl!! tak tylko tyle,ostatnio mialem 2 litry w podrecznym wiec
      jak nie masz all inclusiv to sie bardzo przyda na miejscu.
      • Gość: Andrzej Re: alkohol w wolnocłówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 19:37
        Hej! Dzięki serdeczne za odpowiedź. Zainteresowały mnie te dwa litry w
        podręcznym. Nie było z tym problemu?? (chodzi mi o kupno i wniesienie na
        poklad, tudzież przejście kontroli w Tunezji) Jedziemy w dwie osoby, sądzisz,
        że kazde z nas może wziąć 2 litry?? Bedę wdzięczny, jeśli coś poradzisz.
        • Gość: darek Re: alkohol w wolnocłówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 21:06
          hej jak mialem 2,5 litra wodki i oni to pakuja w specjalna torbe ktora w
          sklepie zgrzewaja,tak wiec nie ma z tym problemu przy cle,spokojnie wez dwa
          litry i ktos moze panna drugie tyle,w tunezji naweet nie zagladaja do
          plecaka,tylko paszport i w samolocie wypelnisz taka karteczke,to taka
          wiza,naprawde nie ma z tym problemu o ile nie przesadzisz,rasputin litr 13
          zl!!! super wodeczka
          • Gość: qq Re: alkohol w wolnocłówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 21:51
            Miło przeczytać mądrą poradę ;-))))))
            Lecę za 2 tygodnie i warto skosztować!!!
            A na innych wpisach prawie same ostrzeżenia i narzekania!!!!
            Pozdr!!!!!!!!
          • Gość: darek Re: alkohol w wolnocłówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 22:06
            tak jak pisalem,raczej nie patrza ile wodki zabierasz ze soba,w tunezji
            praktycznie nie ma sklepow monopolowych!! a jesli sa to za wysoka lada,piwa
            brak! jedynie mozna spotkac ich jeden gatunek celtia w butelkach 0,33 za ok 1
            dinara,widzialem tez 3/4 absoluta za 160dinarow!!!majatek bo dinar to
            ok2,40.coca cola ok 1,5 litra ok 1,5 dinara
            • Gość: moonbeauty Re: alkohol w wolnocłówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 23:11
              A propos polskiej wódki - tunezyjski animator pytał się nas czy nie
              przywieźliśmy wódki bo naszą lubi ;) gdy mu powiedziałam że nie bo wolimy wino
              nie chciał uwierzyć że jesteśmy Polakami ;P a my tak inaczej : mieliśmy ze sobą
              zero alkoholu a wróciliśmy z winem, Boukhą i Thibarine (pychota polecam!)
            • Gość: Andrzej Re: alkohol w wolnocłówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 23:40
              Darku, a który sklep polecasz? Wylatujemy z Okęcia. I jeszcze jedno - czy w
              jednym sklepie sprzedadzą mi 4 litry na dwie osoby? bo chyba okazuje się bilet
              i obsługa wie, jakie są przepisy. Trza jakoś kombinować? Doradź. Pozdrawiam i
              dziękuję za pomoc.
              • Gość: darek Re: alkohol w wolnocłówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 09:35
                hej,sklepu nazwy nie pamietam fokladnie ale to bylo chyba DUTY to taki
                niebieski napis jak pamietam,ale poprostu popatrz jakie ceny cie
                interesuja,rasputin napewno kosztuje 13 zl bo sam kupilem,wiesz ja raz jak
                lecialem do egiptu to mialem wiecej wodeczki i nic jednak lepiej miej bez
                przesady!!!2 litry na jeden bagaz to powinno byc ok by sie nie przyczepili
                • Gość: Andrzej Re: alkohol w wolnocłówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 19:56
                  Dzięki niezawodny Darku:-) Upieram się jednak przy pytaniu, czy w jednym
                  sklepie jednej osobie moga sprzedać dwa litry alkoholu, przecież znają
                  przepisy. Gdybyś mógł odnieść się do tego tematu, bylbym wdzięczny.
                  Pozdrawiam :-)
                  • Gość: darek Re: alkohol w wolnocłówce IP: *.pg.com 11.06.07, 20:05
                    hej w pracy jestem to czasem nie mam czasu na odp.wiec sam kupilem 2 litry
                    rasputina i do tego pol litra zubrowki i do tego 3 piwa warka bo tam nie
                    ma,mialem to w plecaku i zakleili mi to w plasitowy worek jesli bierzesz do
                    podrecznego,nie bylo zadnych problemow z wniesieniem na poklad nawet w
                    samolocie po cichaczu by obsluga nie widziala walnolem wareczke.mam
                    doswiadczenie jak lecialem do egiptu tez nie bylo problemow.na odprawie w
                    tunezji nie zagladaja ci woogole do bagazu a jesli masz lot o 18,15 to z
                    pewnoscia ci nie zajrza,pozdrawiam
                    • Gość: qq Re: alkohol w wolnocłówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 20:31
                      Co Ci zależy Kolego kupuj ile wlezie!!!
                      13 PLN za literek to Darmo!!!!
                      Zabiorą - to niefart
                      Ale to już po odprawie KTO cię będzie jeszcze sprawdzał???
                      ŻONA?????

BO MNIE-ŻONA!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka