sniegoo75 07.07.07, 18:51 Czy ktoś wybiera się 12.07.2007 r. do Tunezji i Libii z Triadą. Moja obcja to wylot z Goleniowa. Traf 4*. Jeżeli ktoś był na tej imprezie również proszę o info dotyczące jakości i przebiegu imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: baboo78 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 08.07.07, 10:40 Byłem 2 tygodnie temu, pytaj ale wiele dobrego nie usłyszysz, znaczy przeczytasz ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą IP: 83.2.123.* 09.07.07, 00:55 Razem z Mężem jedziemy z triadą na tę wycieczkę w terminie od 02.08.do 16.08 - hotel Dalia.Nie strasz mnie swoim pesymizmem, bo jak na razie, to się tego terminu doczekac nie mogę, i najchętniej bym się już pakowała...Ale spragniona jestm Twojej opinii na temat Twoich przeżyć w Tunezji i Libii... Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą 09.07.07, 14:27 baboo a na jakiego pilota trafiłeś? Ja byłam w październiku 2006 i też szczególnie zachwycona nie jestem, byłam teraz też z nimi w Syrii i również nie polecam. www.karawana.fora.pl/tunezja-libia-t144.html tutaj opisałam cały wyjazd z Libii i Tunezji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baboo78 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 09.07.07, 16:40 To była Agnieszka nazwiska teraz nie pamiętam ale moge znaleść jak kogoś to bedzie interesowało bardzo. A do spragnionych wyjazdu: Część tunezyjska zwiedzania to wielka porażka, Libia jest o wiele ciekawsza. Hotel w Matmacie, chociaż ładny z zewnątrz - w środku tragedia (WALCZCIE O POKóJ 222, TO JEDEN Z TRZECH W KTóRYM DZIAłA KLIMA). Przygotujcie się na długie leżenie w śmieciach na granicy z Libią, OSTRZEGAM nie korzystajcie z tamtejszej toalety, jak dacie rade oczywiście. Część libijska jest fajna, polecam szisze z tytoniem jabłkowym w hotelu. Jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem. Postaram się dowiedzieć o numery pozostałych pokoi z klimatyzacją w Matmacie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą 09.07.07, 17:47 Agnieszka była w drugim autokarze pilotką podczas mojego wyjazdu. Ja niestety trafiłam na Grzegorza, który nie wiedział o Tunezji prawie nic a o Libii NIC! I gdyby nie Aga to cała ta wyprawa byłaby do d..... Hotel w Matmacie rzeczywiście porażka, drzwi nieszczelne, zimno, bez okien (tzn ja byłam na przełomie wrzesnia/pażdziernika i wiało tam strasznie rano)Wody ciepłej rano tez nie było. Jedzenie totalna porażka. Ja na granicy stałam ok. 4-5 godzin i to w czasie ramadanu - czyli nie było NIC! A ubikację zrobiliśmy sobie za taką starą budką wartowniczą - i chyba nie my pierwsi, ale do tej "ubikacji" na granicy to bym w życiu nie weszła. WOlałabym chyba się posikać w spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baboo78 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 09.07.07, 19:34 Ja w Matmacie miałem 32 stopnie w nocy, także i tak używaliśmy tylko zimnej. (drugi pokój z działającą klimatyzacją to 214). Fakt, Agnieszka posiadała ciekawe informacje na temat Tunezji i Libii, nie tylko takie które można znaleźć w książkach a po za tym bardzo sie starała i była miła. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.761 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą 09.07.07, 23:02 w jakim konkretnie byłeś terminie? Zaczynaliście urlop pobytówką czy zwiedzaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baboo78 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 09.07.07, 23:16 Zaczynałem od pobytówki, niestety, w hotelu Chames El Hana. Wylot mieliśmy 07.06 do 21.06 Odpowiedz Link Zgłoś
ania.761 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą 10.07.07, 13:04 :( uuu to kiepściutko, 2 tydzień w upale poganiali Was trochę po ruinach i pustyni ... Mam jeszcze jedno pytanie, czy w Libii rzeczywiście na każdym kroku za możliwość zrobienia zdjęcia trzeba płacić tak jak np. w Egipcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baboo78 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 10.07.07, 18:33 Zdefiniuj " na każdym kroku". Tak, trzeba było płacić we wszystkich obiektach które zwiedzaliśmy, ale szczerze mówiąc zdjęcia opłacało się robić tylko w jednym, a mianowicie Laptis Magna. Około 2,5 godziny zwiedzania, a ruiny zachowane są dosyć dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.761 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą 10.07.07, 23:50 dokładnie o to chodzi, płacisz za wstęp do obiektu a tam co krok wyłania się "strażnik", który biega z wyciągniętą łapą i wrzeszczy np. 1 dinar. Irytujące ;-) nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baboo78 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 12.07.07, 16:28 Jak ja byłem to strażników na np. ruinach nie było. Przy wejściu kupował kto chciał fototiket za 5 dinarów i potem spokój. Było kilku cwaniaczków którzy nie kupowali a robili zdjęcia i obyło się bez konsekwencji. Ale gdyby było tak jak mówisz było by to irytujące. Odpowiedz Link Zgłoś