Dodaj do ulubionych

Tunezja-Libia 7+7 z Triadą

07.07.07, 18:51
Czy ktoś wybiera się 12.07.2007 r. do Tunezji i Libii z Triadą. Moja obcja to
wylot z Goleniowa. Traf 4*. Jeżeli ktoś był na tej imprezie również proszę o
info dotyczące jakości i przebiegu imprezy.
Obserwuj wątek
    • Gość: baboo78 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 08.07.07, 10:40
      Byłem 2 tygodnie temu, pytaj ale wiele dobrego nie usłyszysz, znaczy przeczytasz
      ode mnie.
      • Gość: Ania Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą IP: 83.2.123.* 09.07.07, 00:55
        Razem z Mężem jedziemy z triadą na tę wycieczkę w terminie od 02.08.do 16.08 -
        hotel Dalia.Nie strasz mnie swoim pesymizmem, bo jak na razie, to się tego
        terminu doczekac nie mogę, i najchętniej bym się już pakowała...Ale spragniona
        jestm Twojej opinii na temat Twoich przeżyć w Tunezji i Libii...
        • pariss1 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą 09.07.07, 14:27
          baboo a na jakiego pilota trafiłeś?
          Ja byłam w październiku 2006 i też szczególnie zachwycona nie jestem, byłam
          teraz też z nimi w Syrii i również nie polecam.

www.karawana.fora.pl/tunezja-libia-t144.html

tutaj opisałam cały wyjazd z Libii i Tunezji
          • Gość: baboo78 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 09.07.07, 16:40
            To była Agnieszka nazwiska teraz nie pamiętam ale moge znaleść jak kogoś to
            bedzie interesowało bardzo. A do spragnionych wyjazdu: Część tunezyjska
            zwiedzania to wielka porażka, Libia jest o wiele ciekawsza. Hotel w Matmacie,
            chociaż ładny z zewnątrz - w środku tragedia (WALCZCIE O POKóJ 222, TO JEDEN Z
            TRZECH W KTóRYM DZIAłA KLIMA). Przygotujcie się na długie leżenie w śmieciach na
            granicy z Libią, OSTRZEGAM nie korzystajcie z tamtejszej toalety, jak dacie rade
            oczywiście. Część libijska jest fajna, polecam szisze z tytoniem jabłkowym w
            hotelu. Jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem. Postaram się dowiedzieć o
            numery pozostałych pokoi z klimatyzacją w Matmacie. Pozdrawiam
            • pariss1 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą 09.07.07, 17:47
              Agnieszka była w drugim autokarze pilotką podczas mojego wyjazdu. Ja niestety
              trafiłam na Grzegorza, który nie wiedział o Tunezji prawie nic a o Libii NIC!
              I gdyby nie Aga to cała ta wyprawa byłaby do d.....

Hotel w Matmacie rzeczywiście porażka, drzwi nieszczelne, zimno, bez okien (tzn
              ja byłam na przełomie wrzesnia/pażdziernika i wiało tam strasznie rano)Wody
              ciepłej rano tez nie było. Jedzenie totalna porażka.

Ja na granicy stałam ok. 4-5 godzin i to w czasie ramadanu - czyli nie było
              NIC!
              A ubikację zrobiliśmy sobie za taką starą budką wartowniczą - i chyba nie my
              pierwsi, ale do tej "ubikacji" na granicy to bym w życiu nie weszła. WOlałabym
              chyba się posikać w spodnie.

• Gość: baboo78 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 09.07.07, 19:34
                Ja w Matmacie miałem 32 stopnie w nocy, także i tak używaliśmy tylko zimnej.
                (drugi pokój z działającą klimatyzacją to 214). Fakt, Agnieszka posiadała
                ciekawe informacje na temat Tunezji i Libii, nie tylko takie które można znaleźć
                w książkach a po za tym bardzo sie starała i była miła.
                • ania.761 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą 09.07.07, 23:02
                  w jakim konkretnie byłeś terminie? Zaczynaliście urlop pobytówką czy
                  zwiedzaniem?
                  • Gość: baboo78 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 09.07.07, 23:16
                    Zaczynałem od pobytówki, niestety, w hotelu Chames El Hana. Wylot mieliśmy 07.06
                    do 21.06
                    • ania.761 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą 10.07.07, 13:04
                      :( uuu to kiepściutko, 2 tydzień w upale poganiali Was trochę po ruinach i
                      pustyni ... Mam jeszcze jedno pytanie, czy w Libii rzeczywiście na każdym kroku
                      za możliwość zrobienia zdjęcia trzeba płacić tak jak np. w Egipcie?
                      • Gość: baboo78 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 10.07.07, 18:33
                        Zdefiniuj " na każdym kroku". Tak, trzeba było płacić we wszystkich obiektach
                        które zwiedzaliśmy, ale szczerze mówiąc zdjęcia opłacało się robić tylko w
                        jednym, a mianowicie Laptis Magna. Około 2,5 godziny zwiedzania, a ruiny
                        zachowane są dosyć dobrze.
                        • ania.761 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą 10.07.07, 23:50
                          dokładnie o to chodzi, płacisz za wstęp do obiektu a tam co krok wyłania się
                          "strażnik", który biega z wyciągniętą łapą i wrzeszczy np. 1 dinar. Irytujące
                          ;-) nie sądzisz?
                          • Gość: baboo78 Re: Tunezja-Libia 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 12.07.07, 16:28
                            Jak ja byłem to strażników na np. ruinach nie było. Przy wejściu kupował kto
                            chciał fototiket za 5 dinarów i potem spokój. Było kilku cwaniaczków którzy nie
                            kupowali a robili zdjęcia i obyło się bez konsekwencji. Ale gdyby było tak jak
                            mówisz było by to irytujące.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka