Gość: thomas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 20:50 Byłem tydzień w Tunezji w miejscowości SOUSSE - wróciłem 20.12.2007r. - było super Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lucy Re: Wróciłem z SOUSSE - 20.12.2007r. jakieś pytan IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.07, 21:39 witam. jaka pogoda była?lece 11 stycznia i troche sie obawiam.poza tym jakie wrazenia?jakie Twoje wrazenia?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
graga27 Re: Wróciłem z SOUSSE - 20.12.2007r. jakieś pytan 20.12.07, 22:31 Zazdroszcze;p A w jakim hotelu spaes? Ja sie wybieram ok 10 stycznia:). Sousse juz troche wyciszone, malo turystow, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas Re: do wszystkich pytających IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 14:19 Pogoda lepsza niż w Polsce - rano do godz 12 temperatura ok. 10-12 stopni pomiedzy 12 a 16 temperatura dochodzi do 15 stopni. W godzinach wieczornych zimno . Koniecznie trzeba zabrać zimową kurtkę , szalik i rękawiczki oraz okulary przeciwsłoneczne. Słońce jest codziennie można się opalić (oczywiście chodzi mi o twarz) . Morze bardzo zimne nie ma mowy o kąpieli. Jeżeli chodzi o safarii na pustyni to również bardzo zimno , nawet powiem zimniej niż w miastach nadmorskich np. Sousse, Hammamet, Monastir. W nocy temperatura na pustyni spada do 3 stopni - ale hotele są wyposażone w klimatyzację grzejącą. W koszulkach z krótkich rękawem długo się nie pochodzi , ale ja tak cieszyłem się wyjazdem , że chodziłem nawet w krótkich spodenkach. UWAGA - wszystkie wycieczki fakultatywne odbywają się przy minimalnej liczbie uczestników - tj. 6 osób - jak nie ma tylu chętnych wycieczka nie dochodzi do skutku. Ceny wycieczek u organizatorów Polskich i w biurach lokalnych takie same - nie ma co szukać konkurencyjnej oferty - najlepiej wcześniej w samolocie zorganizować grupę 6-osobową , bo potem może być problem. A teraz ceny najbardziej atrakcyjnych wycieczek: SAFARII 2- dniowe 175 dinarów, wycieczka do Tunisu , Kartaginy i Sidi Bui Said - 65 dinarów . Kurs walut 1USD - 1,16 dinara, 1 euro - 1,67 dinara. Kurs taki sam w banku jak i hotelu. Warto pojechać w okresie zimowym . Polecam wyjazd w zimie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana J. Re: Wróciłem z SOUSSE - 20.12.2007r. jakieś pytan IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.12.07, 10:57 Zazdroszczę, bo byłam w Sousse i pamietam kazdą chwilę. Szczególnie zachwycała mnie Medina, koloryt, zapachy, budowle... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas Re: kolejna odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 14:29 Byłem z biurem podróży SUN&FUN , w hotelu MARHABA. Miałem wykupiony hotel Marhaba&Club , ale ze względu na małą liczbę osób (ok. 200) otwarty jest obecnie hotel MARHABA a siostrzany hotel Marhaba&Club jest zamknięty . Hotel Marhaba jest lepszy. Hotel ma piękny zielony ogród o powierzchni 5 ha. Nawet osoby , które przyjeżdzały z hoteli 5* lepiej im podobał się im mój 3* hotel. Jedzenie super . Osoby zakwaterowane w hotelu EL HANA BEACH musiały kupować jedzenie na mieście , bo nie dało się u nich jeść , bo wszystko było nieświeże - pomimo , iż hotel ten był 4*. Rezydentka Ilona z biura podróży SUN&FUN wspaniała kobieta - wszystkim pomaga - bardzo zorientowana w Tunezji - mieszka tam od 11 lat. Tak profesjonalnej obsługi dawno nie widziałem. Pani Ilona ma swoje biuro w centrum SOUSSE - oprócz tego , że przyjeżdza kilka razy w tygodniu na dyżury do poszczególnych hoteli to jeszcze ma dyżury u siebie w biurze. Zawsze wszystkim pomaga - super !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Wróciłem z SOUSSE - 20.12.2007r. jakieś pytan IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.08, 20:20 Witam, chciałam sie zapytać jak wygląda w Tunezji sprawa cenowa jeśli chodzi o jedzenie, upominki...wogóle tak porównując z Polska? Odpowiedz Link Zgłoś