belfer33 04.02.08, 12:32 Czy ktoś mógłby podać jakie fakultety organizuje Triada z Mahdii(choć podejrzewam że miejscowość nie ma znaczenia). Jakiego dnia, jaka cena? No i najważniejsze na co warto się wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: belfer33 Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 09:41 Czyżby nikt z Triadą nie jeździł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deoand Re: Fakultety z Triady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.08, 10:19 Z Triadą jeżdżą całe masy ludzi ... tabuny niemal ... choc po przyjeździe do kraju niektórzy sądzą że jechali z Neckermanem i nie było lektyki ... akurat jak sądzę większość udaje się albo w okolicach Sousse i hammametu albo na wyspę Djerba ... Ale i tak zawsze są dwa klasyczne fakultety tzn . Sahara i Tunis Kartagina ... nie wiem czy z uwagi na położenie Mahdii Sahara jest klasycznie dwudniowa czy też jak z Djerby może być jednodniowa ... jeszcze musi byc wycieczka pewno do Kairuanu El Jemu czy do ksarów ... to tak na wyczucie ale może odezwą sie ci co byli w Mahdii .. ja byłem w Hammamecie ... pzdr deo może jakieś wielbłady choć te to z reguły ofreuja naganiacze w hotelu ... pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana J. Re: Fakultety z Triady IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.02.08, 11:07 Wszystkiego powinieneś się dowiedzieć z ich katalogu. A tu to możemy opowiedziec o realiach tej oferty. Ja akurat sportów ekstremalnych nie lubię, więc jeżdżę z biur, gdzie wszystko jest tak, jak na obrazku. Z tą lektyką - dobre! No, tak to z Triadą jest. Cena czasem uczyni cuda, a czasem nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer33 Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 18:48 Ale mi nie chodziło o opinie o Triadzie a o fakultetach przez nich organizowanych. Z Triadą jeżdżę od 4 lat i póki co jestem bardzo zadowolona. A w katalogu cośkolwiek o fakultetach mogę poczytać, ale wiem z doświadczenia, że oferują zazwyczaj więcej imprez no i ceny niekoniecznie katalogowe. Ale przede wszystkim na co warto jechać? Ile czasu trwa dana impreza? I w jaki dzień jest organizowana, co jest o tyle istotne, że tydzień będę na objeździe i bezpośrednio po powrocie z trasy niekoniecznie chce nam się znowu gdzieś ruszać. Ale już dwa dni później ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 19:10 no wiec bylam na fakultetach sahara i tunis-kartagina-sidi bou said. bylam z obu zadowolona. nie pamietam w jakie dni byly organizowane, bo gdzies zapodzialam ta kartje z fakultetami ktora daja na miejscu, ale postaram sie odnalezc. z obu bylam bardzo zadowolona. sahara na pewno sobota-niedziela i chyba czw-pt, ale nie jestem pewna. tunis jest fajna sprawa w sumie wycieczka trwa do wieczora od rana. na pewno bylo dugga - nie znam opinii, malo kto na to jechal, jest wieczor folklorystyczny - ktorego znajomi z wakacji nie polecali, statek na pewno byl - kicha, lepiej wybrac sie na niego na wlasna reke, jak juz sie chce, bylo jeszcze zoo- fajna sprawa dla dzieciakow, rodzice byli malo zachwyceni, na pewno byl jeszcze wieczor gdzie przedstawiano historie jakby tunezji, muzyka, efekty swietlne, glownie chodzilo tu o gre swiatel i muzyki, podobno rewalacja, takze zlowalam ze nie bylam, ale wszyscy zdajacy relacje zadowoleni.jak odnajde kartke z informacjami i cenami to dopisze wiecej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer33 Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 12:49 Wreszcie jakieś informacje. Mam nadzieję że uda Ci się znaleźć tą kartę o fakultetach. Czekam z niecierpliwością :) Czy byłaś na objeździe czy tylko wypoczynek? Na ogół pewne fakultety pokrywają się z objazdem. Czy uda się ustalić, które będą nowością dla tych co byli na objeździe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 17:44 ja bylam na wypoczynku. z tego co porownalam prgram to kairouan jest w obu objazdach-a jest on tez programie sahary 2dniowej, i w przypadku ktoregos objazdu jest el jem(nie pamietam czy libia,czy algieria)-ktory rowniez jest zwiedzany na saharze, a no i zwiedzanie tunisu sie moze zdublowac- w przypadku fakultetu jest jeszcze do tego kartagina-ruiny(dla mnie rewelacja) i niebiesko biale miasteczko sidi-bou said-bardzo fajna sprawa, mozna tam zwiedzic dom arabski, gdzie podaja mietowa herbatke. poszukiwania kartki wciaz trwaja;) pozdrawiam, magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 19:07 kartke z cenami z traidy odnalazlam, ceny (stan na lipiec 2007): safari 2-dni 140 DT/os(wyjazdy pon i soboty), wycieczka statkiem pirackim 32 DT/os, wieczor folklorystyczny 40 DT/os; Tunis-kartagina- sidi bou said 68DT/os; medinat alhazara spektakl swiatlo i dziewk 55 DT/os; Frygia-wieczor afrykanski(zoo) 55 DT/os; Dugga 68/os. Wycieczki sa tu opisane, wiec jakby ktos byl zainteresowany to w skrocie moge program opisac jaki byl. pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer33 Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 18:56 Podziwiam determinację w szukaniu kartki :) A skoro deklarujesz, że mogłabyś jeszcze podać opisy tych imprez - to ja nieśmiało proszę o jeszcze a moja wdzięczność byłaby jeszcze większa!!! Jeśli jest podane w jaki co dzień organizują to też podaj - bo my będziemy na 7+7 a więc tylko tydzień nad morzem, a do tego po objeździe też trzeba trochę odsapnąć. Trzeba zatem jakoś ocenić co warto, co zdążymy aby jednak skorzystać też z morza. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 14:19 podam wycieczki w skrócie bo troche tego jest ;) WYCIECZKA STATKIEM PIRACKIM - wypływa z Monastiru, podziwianie linii brzegowej, kapitam częstuje lekkim posiłkiem - ryba z rusztu, owoce i napoje(bezalkoholowe w cenie imprezy), postój na pełnym morzu i czas na kapiel.amatorzy polowow morskich beda mogli sprobowc wedkowaia. WIECZÓR FOLKLORYSTYCZNY - degustacja tradycyjnych tunezyjskich potraw, zabawianie podczas imprezy przez tancerzy i muzyków, podczas kolacji serwowane bedzie tunezyjskie wino, talerz owocow sezonowych i wystep tancerki brzucha. TUNIS - KARTAGINA - (poniedziałek był jeszcze chyba jeden dzień ale nie zapisałam) - cały dzień, w Tuniesie zwiedzanie muzeum Bardo - nabogatsza na swiecie kolekcja mozajek, spacer główna ulica Avenue Haib Bourgiba zaprowadzi do najtarszej czesci miasta Mediny - czas wolny na zakupy i samodzielne zwiedzani, obiad - w cenie wycieczki - zwiedzanie archeologicznego parku Kartaginy, potem wizyta w malowniczym, błękitno białym maiasteczku Sidi Bou Said założonym w XV w. warto tu spróbować herbaty z pestkami pinii. powro do hotelu na kolacje. MEDNAT ALHAZRA - SPEKTAKL SWIATLO I DZWIEK - (poniedzialek i tez jeszcze jakis dzien, chyba czwartek ale nie jestem pewna) trzy tysiace lat Tunezji ukazane w spektakularny, wzruszajacy oraz estetycznie niezwykly sposob, z wykorzystaniem techniki high tech, zilustrowane muzyka i kometarzami recytowanymi przez polskich lektorow, 100 aktorow, jezdzcy na koniach, tancerze i podswietlone tanczace fontanny. przed spektalem zaproszenie na tunezyjski obiad, który umialc beda wystepy folklorystyczne. FRYGIA - WIECZOR AFRYKANSKI - rozrywka dla doroslych i dzieci, ogród zoologiczny na duzym terenie, ok. 50 zwierzat afrykanskich. po wizycie tunezyjski obiad, wystep zespolow tunezyjskich i grupy plemienia Zulusów. DUGGA - ( WTOREK) jedno z najlepiej zachowanych na terenie Afryki Polnocnej rzysmkich miast, z okazalym kpitole i termami oraz Mauzoleum - najstarszy zabytek libijsko numidyjski na terenie Maghrebu, na trasie widoki pólnocnj czesci kraju, nazywanej 'tunezyjska szwajcaria' SAFARI (pon i sob.)- dzien pierwszy: El Jem - zwiedzanie trzeciego co do wielkosci amfiteatru na swiecie; Mahres - postoj na toalete; Gabes - palmy daktylowe (oaza); Matmata - księzycowe krajobrazy, wsrod ktorych krecono kardy gwiezdnych wojen (i jeszcze dwoch filmow ;) , tu lunch - trad.tunzeyj. potrawy,, berberyjskie domy - wydrazone pod zieia w skale, do dzis zyja tam ludzie; DOuz - wrota pustynie - nocleg, przejazdzka na wielbladach w glab pustunia (zachod słońca) 12 Dt od os. dzien drugi: Chott Ej Jerid - najwieksze slone jezioro (o wschodzie slonca); Tozeur - oazy palmowe, przejazd jeepami(35 Dt od os.)- zwiedzanie oaz gorsich- Chebika i Tamerza, przy granicy algierskiej (rewelacja-tez wjazd na pozostalosci po planie miasteczka z gweizdnych wojen i rajd jeepami przez pustynie, Ci ktorzy w tym nie uczestnicza, siedza przez x godzin w autokarze, ale nie ma osob ktore by zalowaly tej jeepowej wyprawy); powrot do autokaru-Metlaoui- lunch; Kairouan - religijan stolica i jedno ze swietych miast Islamu. porot do hotelu na kolacje. To tyle ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do magdy 24.02.08, 17:47 Widze ,że Triada sie rozwija. Kiedy bylem w 2006 roku to nie było fakultetu do Duggi , a to jak czytałem jedna z perełek Tunezji . A żeby tak jeszcze trafic na okres wielbłądzich targów w Dudzdze. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer33 Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 19:40 Wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś