Dodaj do ulubionych

Fakultety z Triady

04.02.08, 12:32
Czy ktoś mógłby podać jakie fakultety organizuje Triada z Mahdii(choć
podejrzewam że miejscowość nie ma znaczenia). Jakiego dnia, jaka cena?
No i najważniejsze na co warto się wybrać?
Obserwuj wątek
    • Gość: belfer33 Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 09:41
      Czyżby nikt z Triadą nie jeździł?
      • Gość: deoand Re: Fakultety z Triady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.08, 10:19
        Z Triadą jeżdżą całe masy ludzi ... tabuny niemal ...
        choc po przyjeździe do kraju niektórzy sądzą że jechali z
        Neckermanem i nie było lektyki ...

akurat jak sądzę większość udaje się albo w okolicach
        Sousse i hammametu albo na wyspę Djerba ...

Ale i tak zawsze są dwa klasyczne fakultety tzn . Sahara
        i Tunis Kartagina ...

nie wiem czy z uwagi na położenie Mahdii Sahara jest
        klasycznie dwudniowa czy też jak z Djerby może być
        jednodniowa ...

jeszcze musi byc wycieczka pewno do Kairuanu El Jemu czy
        do ksarów ...

to tak na wyczucie ale może odezwą sie ci co byli w
        Mahdii .. ja byłem w Hammamecie ...

pzdr deo
        może jakieś wielbłady choć te to z reguły ofreuja
        naganiacze w hotelu ...

pzdr deo
    • Gość: Dana J. Re: Fakultety z Triady IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.02.08, 11:07
      Wszystkiego powinieneś się dowiedzieć z ich katalogu. A tu to możemy
      opowiedziec o realiach tej oferty.
      Ja akurat sportów ekstremalnych nie lubię, więc jeżdżę z biur, gdzie
      wszystko jest tak, jak na obrazku.
      Z tą lektyką - dobre! No, tak to z Triadą jest. Cena czasem uczyni
      cuda, a czasem nie.
      • Gość: belfer33 Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 18:48
        Ale mi nie chodziło o opinie o Triadzie a o fakultetach przez nich
        organizowanych. Z Triadą jeżdżę od 4 lat i póki co jestem bardzo zadowolona. A
        w katalogu cośkolwiek o fakultetach mogę poczytać, ale wiem z doświadczenia, że
        oferują zazwyczaj więcej imprez no i ceny niekoniecznie katalogowe. Ale przede
        wszystkim na co warto jechać? Ile czasu trwa dana impreza? I w jaki dzień jest
        organizowana, co jest o tyle istotne, że tydzień będę na objeździe i
        bezpośrednio po powrocie z trasy niekoniecznie chce nam się znowu gdzieś ruszać.
        Ale już dwa dni później ...
        • Gość: magda Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 19:10
          no wiec bylam na fakultetach sahara i tunis-kartagina-sidi bou said.
          bylam z obu zadowolona. nie pamietam w jakie dni byly organizowane,
          bo gdzies zapodzialam ta kartje z fakultetami ktora daja na miejscu,
          ale postaram sie odnalezc. z obu bylam bardzo zadowolona. sahara na
          pewno sobota-niedziela i chyba czw-pt, ale nie jestem pewna. tunis
          jest fajna sprawa w sumie wycieczka trwa do wieczora od rana. na
          pewno bylo dugga - nie znam opinii, malo kto na to jechal, jest
          wieczor folklorystyczny - ktorego znajomi z wakacji nie polecali,
          statek na pewno byl - kicha, lepiej wybrac sie na niego na wlasna
          reke, jak juz sie chce, bylo jeszcze zoo- fajna sprawa dla
          dzieciakow, rodzice byli malo zachwyceni, na pewno byl jeszcze
          wieczor gdzie przedstawiano historie jakby tunezji, muzyka, efekty
          swietlne, glownie chodzilo tu o gre swiatel i muzyki, podobno
          rewalacja, takze zlowalam ze nie bylam, ale wszyscy zdajacy relacje
          zadowoleni.jak odnajde kartke z informacjami i cenami to dopisze
          wiecej.
          pozdrawiam
          • Gość: belfer33 Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 12:49
            Wreszcie jakieś informacje. Mam nadzieję że uda Ci się znaleźć tą kartę o
            fakultetach. Czekam z niecierpliwością :)
            Czy byłaś na objeździe czy tylko wypoczynek? Na ogół pewne fakultety pokrywają
            się z objazdem. Czy uda się ustalić, które będą nowością dla tych co byli na
            objeździe?
            • Gość: magda Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 17:44
              ja bylam na wypoczynku. z tego co porownalam prgram to kairouan jest
              w obu objazdach-a jest on tez programie sahary 2dniowej, i w
              przypadku ktoregos objazdu jest el jem(nie pamietam czy libia,czy
              algieria)-ktory rowniez jest zwiedzany na saharze, a no i zwiedzanie
              tunisu sie moze zdublowac- w przypadku fakultetu jest jeszcze do
              tego kartagina-ruiny(dla mnie rewelacja) i niebiesko biale
              miasteczko sidi-bou said-bardzo fajna sprawa, mozna tam zwiedzic dom
              arabski, gdzie podaja mietowa herbatke.
              poszukiwania kartki wciaz trwaja;)
              pozdrawiam,
              magda
              • Gość: magda Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 19:07
                kartke z cenami z traidy odnalazlam, ceny (stan na lipiec 2007):
                safari 2-dni 140 DT/os(wyjazdy pon i soboty), wycieczka statkiem
                pirackim 32 DT/os, wieczor folklorystyczny 40 DT/os; Tunis-kartagina-
                sidi bou said 68DT/os; medinat alhazara spektakl swiatlo i dziewk 55
                DT/os; Frygia-wieczor afrykanski(zoo) 55 DT/os; Dugga 68/os.
                Wycieczki sa tu opisane, wiec jakby ktos byl zainteresowany to w
                skrocie moge program opisac jaki byl.

pozdrawiam
                magda
                • Gość: belfer33 Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 18:56
                  Podziwiam determinację w szukaniu kartki :)
                  A skoro deklarujesz, że mogłabyś jeszcze podać opisy tych imprez - to ja
                  nieśmiało proszę o jeszcze a moja wdzięczność byłaby jeszcze większa!!!
                  Jeśli jest podane w jaki co dzień organizują to też podaj - bo my będziemy na
                  7+7 a więc tylko tydzień nad morzem, a do tego po objeździe też trzeba trochę
                  odsapnąć. Trzeba zatem jakoś ocenić co warto, co zdążymy aby jednak skorzystać
                  też z morza. Z góry dziękuję.
                  • Gość: magda Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 14:19
                    podam wycieczki w skrócie bo troche tego jest ;)

WYCIECZKA STATKIEM PIRACKIM - wypływa z Monastiru, podziwianie linii
                    brzegowej, kapitam częstuje lekkim posiłkiem - ryba z rusztu, owoce
                    i napoje(bezalkoholowe w cenie imprezy), postój na pełnym morzu i
                    czas na kapiel.amatorzy polowow morskich beda mogli sprobowc
                    wedkowaia.

WIECZÓR FOLKLORYSTYCZNY - degustacja tradycyjnych tunezyjskich
                    potraw, zabawianie podczas imprezy przez tancerzy i muzyków, podczas
                    kolacji serwowane bedzie tunezyjskie wino, talerz owocow sezonowych
                    i wystep tancerki brzucha.

TUNIS - KARTAGINA - (poniedziałek był jeszcze chyba jeden dzień ale
                    nie zapisałam) - cały dzień, w Tuniesie zwiedzanie muzeum Bardo -
                    nabogatsza na swiecie kolekcja mozajek, spacer główna ulica Avenue
                    Haib Bourgiba zaprowadzi do najtarszej czesci miasta Mediny - czas
                    wolny na zakupy i samodzielne zwiedzani, obiad - w cenie wycieczki -
                    zwiedzanie archeologicznego parku Kartaginy, potem wizyta w
                    malowniczym, błękitno białym maiasteczku Sidi Bou Said założonym w
                    XV w. warto tu spróbować herbaty z pestkami pinii. powro do hotelu
                    na kolacje.

MEDNAT ALHAZRA - SPEKTAKL SWIATLO I DZWIEK - (poniedzialek i tez
                    jeszcze jakis dzien, chyba czwartek ale nie jestem pewna) trzy
                    tysiace lat Tunezji ukazane w spektakularny, wzruszajacy oraz
                    estetycznie niezwykly sposob, z wykorzystaniem techniki high tech,
                    zilustrowane muzyka i kometarzami recytowanymi przez polskich
                    lektorow, 100 aktorow, jezdzcy na koniach, tancerze i podswietlone
                    tanczace fontanny. przed spektalem zaproszenie na tunezyjski obiad,
                    który umialc beda wystepy folklorystyczne.

FRYGIA - WIECZOR AFRYKANSKI - rozrywka dla doroslych i dzieci, ogród
                    zoologiczny na duzym terenie, ok. 50 zwierzat afrykanskich. po
                    wizycie tunezyjski obiad, wystep zespolow tunezyjskich i grupy
                    plemienia Zulusów.

DUGGA - ( WTOREK) jedno z najlepiej zachowanych na terenie Afryki
                    Polnocnej rzysmkich miast, z okazalym kpitole i termami oraz
                    Mauzoleum - najstarszy zabytek libijsko numidyjski na terenie
                    Maghrebu, na trasie widoki pólnocnj czesci kraju,
                    nazywanej 'tunezyjska szwajcaria'

SAFARI (pon i sob.)- dzien pierwszy: El Jem - zwiedzanie trzeciego
                    co do wielkosci amfiteatru na swiecie; Mahres - postoj na toalete;
                    Gabes - palmy daktylowe (oaza); Matmata - księzycowe krajobrazy,
                    wsrod ktorych krecono kardy gwiezdnych wojen (i jeszcze dwoch
                    filmow ;) , tu lunch - trad.tunzeyj. potrawy,, berberyjskie domy -
                    wydrazone pod zieia w skale, do dzis zyja tam ludzie; DOuz - wrota
                    pustynie - nocleg, przejazdzka na wielbladach w glab pustunia
                    (zachod słońca) 12 Dt od os.
                    dzien drugi: Chott Ej Jerid - najwieksze slone jezioro (o wschodzie
                    slonca); Tozeur - oazy palmowe, przejazd jeepami(35 Dt od os.)-
                    zwiedzanie oaz gorsich- Chebika i Tamerza, przy granicy algierskiej
                    (rewelacja-tez wjazd na pozostalosci po planie miasteczka z
                    gweizdnych wojen i rajd jeepami przez pustynie, Ci ktorzy w tym nie
                    uczestnicza, siedza przez x godzin w autokarze, ale nie ma osob
                    ktore by zalowaly tej jeepowej wyprawy); powrot do autokaru-Metlaoui-
                    lunch; Kairouan - religijan stolica i jedno ze swietych miast
                    Islamu. porot do hotelu na kolacje.

To tyle ;)
                    pozdrawiam
                    • wp2007 Re: do magdy 24.02.08, 17:47
                      Widze ,że Triada sie rozwija. Kiedy bylem w 2006 roku to nie było
                      fakultetu do Duggi , a to jak czytałem jedna z perełek Tunezji . A
                      żeby tak jeszcze trafic na okres wielbłądzich targów w Dudzdze.
                      wp2007
                    • Gość: belfer33 Re: Fakultety z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 19:40
                      Wielkie dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka