Gość: marlena IP: 195.205.202.* 12.02.08, 18:00 wybieramy sie z mezem do tego hotelu we wrzesniu i prosimy o opinie a jesli ktos tez leci to prosimy o jakis odzew pozdrowionka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karolina Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.chello.pl 07.03.08, 19:42 zesc wybieramy sie do tego hotelu w 5 osob 28 sierpnia do 11 wrzesnia.moze sie spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: oasis el habib prosze o opinie IP: 195.205.202.* 19.03.08, 14:30 super bardzo sie ciesze ze ktos jeszcze leci my wybieramy sie 04 09 2008 do 11 09 tak wiec bedziemy mieli okazje sie spotkac Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amity84 Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 15:12 hej ja tez jade 28 sierpnia tylko ze do 4 wrzesnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amity84 Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 15:15 jesli ktos jedzie w terminie 28 sierpnia to mozna pisac na amity84@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macu Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 17:43 Filmik sobie obejrzyj: www.travelzone.pl/hotele/tunezja/oasis-el-habib.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.smgr.pl 20.03.08, 18:20 My z mężem do tego hotelu lecimy 17 kwietnia.Napewno napiszemy wrażenia z tego pobytu.Obiecuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejka! Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.chello.pl 28.03.08, 15:22 Ja również lecę z mężem do tego hotelu. Z tym, ze 11 września na dwa tygodnie. Z niecierpliwością będę czekała na pierwsze Państwa opinie po powrocie. Udanego urlopu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agucha Re: oasis el habib prosze o opinie IP: 89.127.252.* 29.03.08, 00:17 witam szukam osob ktore wybieraja sie w kwietniu do oasis el habib a dokladnie 24.04 po urlopie napewno dodam swoja opinie dla pozostalych...sama jestem pelna obaw.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodka Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.aster.pl 30.03.08, 15:27 Ja lecę 17.04. i wracam 24.04.Słyszałam że jest to super hotel i naprawdę warto. Wszystkie zabytki w pobliżu. Miła obsługa etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.smgr.pl 30.03.08, 20:39 My również lecimy do tego hotelu 17.04 i jak do tej pory słyszałam same pozytywy.Obyśmy się nie zawiedli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodka Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.aster.pl 13.04.08, 12:12 To na pewno się spotkamy, nas jest trójka trzy dziewczyny : 32, 44, 56 ale młode duchem :). Zaznaczam, że nie ma posiłku w samolocie, bo to tanie linie nuvel R , więc trzeba wziąć ze sobą jakąś kanapeczkę.Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: oasis el habib prosze o opinie IP: 195.205.202.* 21.05.08, 16:24 bardzo sie ciesze na nowe znajomosci a skad lecicie Odpowiedz Link Zgłoś
tonitoni Re: oasis el habib prosze o opinie 03.04.08, 13:51 Hej Wszystkim :) My lecimy 24.04.07 z Warszawy :) Zaczęliśmy już odliczać dni do wyjazdu :) Do tej pory słyszałam same dobre opinie o tym hotelu i miejscowość :) Pozdrawiam Wszystkich :) Udanego Urlopu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: oasis el habib prosze o opinie IP: 195.205.202.* 08.04.08, 15:02 super bardzo sie ciesze i czekam na odpowiedz zycze udanego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magduś Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 15:10 Witam. Ja jadę 8.05 br. Mam pytanko, czy ktoś wie coś na temat wtyczek w hotelu? czy jest sens brać ze sobą zelazko, suszarkę itp? z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiek Re: oasis el habib prosze o opinie IP: 212.244.147.* 09.04.08, 15:44 Ja jade w czerwcu, suszarka na pewno jest w kazdym pokoju, wiec nie trzeba jej brac. A gniazdka chodza w tunezji jak u nas:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia O. Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 11:04 witam, Ja wczoraj wróciłam z El Habib. Było naprawdę super :) Jesteśmy bardzo zadowoleni... Animatorzy są po prostu THE BEST :) Dyskoteka w hotelu super. Nie w całym hotelu działa All, rezydentka Justyna super zawsze na miejscu i na czas :) Wtyczki takie jak u Nas, suszarka na miejscu w łazience. Ja miałam ze sobą żelazko i działało bez problemu. Jakby co pytajcie :) Chętnie odpowiem Udanego urlopu. G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.08, 13:48 Witam serdecznie.Lece do tego hotelu 05,06.Prosze o wiecej szczegolow nt jedzenia/moje dzieciaki to straszne niejadki/.Co ciekawego mozna zobaczyc/kupic na bazarku w centrum.Prosze o ogolne wrazenia na temat tego hotelu-pokoi,plazy. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
agannd Re: oasis el habib prosze o opinie 02.05.08, 15:07 Witam! Wybieram się do tego hotelu 5 czerwca. Czy w hotelu działa klimatyzacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aminek Re: oasis el habib prosze o opinie IP: 212.160.172.* 05.05.08, 08:52 dzieci na pewno znajdą coś dla siebie. Mnustwo sałatek, owoców, soków świeżo wyciskanych, sery, mleko, płatki, omlety i naleśniczki przy tobie robione. Na śniadanko są też cieplutnie ciastka francuskie. W barze przy plaży jest na miejscu robiona pizza (pyszna). Jeść można włąściwie bez przerwy i kto liczy , że schudnie na tunezyjskich sałatkach ten się przeliczy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gosias77 Re: oasis el habib prosze o opinie 28.07.08, 19:00 Witam Proszę o info czy zelazka nie ma w hotelu?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: oasis el habib prosze o opinie IP: 213.227.87.* 29.07.08, 18:51 nie ma żelazka jest suszarka w łazience Odpowiedz Link Zgłoś
drugi_engadin Re: oasis el habib prosze o opinie 05.05.08, 10:27 Gość portalu: marlena napisał(a): > wybieramy sie z mezem do tego hotelu we wrzesniu i prosimy o opinie > a jesli ktos tez leci to prosimy o jakis odzew pozdrowionka... zobacz opinie na holidaycheck.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawelki@wp.pl Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.smgr.pl 05.05.08, 22:02 my wróciliśmy 24.04 z tego wspanialego hotelu,justyna rezydentka super co chcecie to wam załatwi,centrum miasta 5 min. od hotelu wspaniały spacer,co do jedzenia każdy znajdzie coś dla siebie ,,BANK,,animatorzy weseli i kulturalni,klimatyzacji nie włączaliśmy bo to nie ta pora,czystość hotelu i miasta naprawdę bardzo dobra.Ludzie ruszajcie się się tam bo na prawdę warto,nasza cała ekipa myśli o powrocie tam we wrześniu,wesołych wakacji i duzo słońca.PS.Jak możecie wybierajcie pokój z widokiem na morze-jest cudowny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maka Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.chello.pl 07.05.08, 19:47 a jak wygląda sprawa z napiwkami? komu i ile? prosze o odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.smgr.pl 08.05.08, 09:51 napiwki my dawaliśmy barmanom co dziennie 1-2 dinary przez co wszystki napoje mielismy w lampkach a nie kubkach plastikowych,sprzątczce 1 din. dziennie należy go polożyć na lóżku bo inaczej nie wezmie,co 2 dni kucharzowi na sali i co obiad i kolację naszemu kelnerowi.To nie są wielkie pieniądze dla nas a przez to niema dla nich rzeczy niemożliwych do zrobienia dla swoich turystów pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maka jaki jest przelicznik dolara do din? IP: *.chello.pl 08.05.08, 11:23 a przeparszam jaki jest przelicznik dolara do din? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: jaki jest przelicznik dolara do din? IP: *.smgr.pl 08.05.08, 14:05 1 dolar to ok.1.300 dinara kurs jest ustalany przez państwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maka Re: jaki jest przelicznik dolara do din? IP: *.chello.pl 08.05.08, 14:27 Dziękuję bardzo Kasiu za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: jaki jest przelicznik dolara do din? IP: *.smgr.pl 08.05.08, 15:53 Nie ma za co.Natomiast jeżeli chodzi o euro to 1 euro=1,8 dinara.Codziennie jest inny kurs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 14.05.08, 12:25 z żoną i dzieciakami lecimy 22 maja do oasis el habib z Warszawy może ktoś w tym terminie również leci ze sky clubu. Raźniej by było na wczasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.lublin.mm.pl 14.05.08, 19:39 ja tez lece 22 wl;asnie tam gdzie wy :) i tez z warszawy:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 15.05.08, 14:56 Panie Bartku to na pewno się spotkamy. Ja lecę z żoną i dwójką dzieci. Kontakt do mnie: mdk107@wo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 07.06.08, 07:51 Wróciłem z rodziną z Tunezji, gdzie przebywaliśmy w Hotelu El Habib w Monastirze. Moja opinia jest zgodna z wcześniej zamieszczonymi, ale chciałbym dodać parę informacji. Jedzenie smaczne, obsługa hotelu wspaniała. Szkoda tylko, że brakuje polskojęzycznego animatora (jest to niezgodne z ofertą Sky Club). W hotelu jest 3/4 Polaków, reszta to Francuzi i śladowa ilość innych narodów i z tego względu wskazane jest aby polskojęzyczny animator rozpoczął pracę od samego początku przyjazdów Polaków. Hotelowi animatorzy (wspaniali ludzie) mówią tylko po arabsku, francusku, angielsku i trochę po niemiecku i tylko dzięki znajomości przez niektórych Polaków angielskiego wiadomo było o co chodzi. Wymiana waluty na walutę tunezyjską najlepiej robić w hotelu, ponieważ jest tam najwyższy kurs. Sprawdzałem kurs walut w bankach i w sklepie Yesmina i najlepszy kurs był w hotelu a najgorszy w sklepie Yesmina. Przed wylotem z Warszawy najlepiej zaopatrzyć się na wolnocłówce w alkohole na drogę powrotną ponieważ w Tunezji alkohol jest drogi nawet w strefie wolnocłowej. W napoje bezalkoholowe jak i prowiant na podróż można zaopatrzyć się w hotelu ponieważ w Tunezji tak nie trzepią jak w Polsce a w strefie wolnocłowej cena 0,5l wody 2 euro (cena kosmiczna). Zanim pójdziecie na zakupy do Mediny najlepiej polatać po sklepach aby zorientować się w cenach ponieważ na Medinie po targach i dużym opuszczeniu ceny i tak jesteśmy robieni w konia i okazuje się że w sklepie kupimy za tę samą cenę lub taniej bez targów. Jeśli chodzi o hotel to w zasadzie nie ma się do czego doczepić prócz alkoholi, które nie dają kopa (chrzczone). Najlepiej jak kto lubi anyżówkę pić Pastis (tego nie da się ochrzcić). Leżaki i parasole darmowe, ale materace płatne (2 dinary za dzień). Odpowiedz Link Zgłoś
gosias77 Re: oasis el habib prosze o opinie 28.07.08, 19:02 Proszę o inf. jak można uzyskać pokój z widokiem na morze?? kiedy trzeba to załatwiać i jak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: oasis el habib prosze o opinie IP: 213.227.87.* 29.07.08, 18:55 Najlepiej na miejscu 10 dinarów za dzień . Taniej niż w Polce w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 25.05.08, 21:58 Witam, W hotelu Oasis el Habib byłam na cudownych wakacjach w maju tego roku. Hotelem jestem zachwycona: pokoje czyściutkie, obsługa dyskretna i bardzo uprzejma, animatorzy świetni, bardzo sympatyczni i towarzyscy. Jestem osobą lubiącą aktywny wypoczynek i brałam udział we wszystkich organizowanych dla gości hotelowych atrakcjach, tak wiec dzień miała zapełniony :) Hotel wygląda identycznie jak na zdjęciach, nie ma żadnego przekłamania, przedzielenie plaży ulicą nieodczuwalne. Bardzo blisko do Mediny i Ribatu, wiec wieczorne zwiedzanie miasta jak najbardziej. Troszkę hoteli w Tunezji widziałam i z całą stanowczością i odpowiedzialnością mogę polecić ten hotel !!! Pobyt w tym hotelu był naprawdę cudowny i z łzami w oczach opuszczałam Tunezję, zwłaszcza że wszyscy animatorzy przyszli nas pożegnać, niby tylko tydzień a naprawdę związałam się z tym miejscem wraz z moim narzeczonym, do tego stopnia że zamierzamy wrócić do tego hotelu. Pozdrawiam Lena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja do leny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 07:02 Witam wybieram sie za tydzien do tego hotelu.Az mi sie serce radowalo kiedy czytalam twoja opinie na temat tego hotelu.Mam jednak jedno pytanko,w katalogu jest napisane ze w hotely klima jest centralnie sterowana z mozliwoscia regulacji.Bardzo prosze wyjasnij mi to bo z taka klima jeszcze w zyciu nie mialam do czynienia. Pozdrawiam serdecznie i czekam na info.Maja Odpowiedz Link Zgłoś
agannd Re: do leny 26.05.08, 08:03 Podbijam pytanie o klimatyzację. I mam pytanie odnośnie plaży czy dużo jest alg? Lecimy 5 czerwca. Może ktoś jeszcze w tym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
waciak300 Re: do leny 09.06.08, 17:16 Rowniez sie podlacze:) mam pytanie jaka oferta jest sPa oferowana przez hotel i moze ktos korzystal jaki cennik:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.08, 14:08 Podzielam opinię Leny. Hotel spoko jak najbardziej. Animatorzy też super. Tylko pani animatorka beznadziejna z tego hotelu i naprawdę nierozumiem zachwytu innych w stosunku do tej pani. Przy pożegnaniu na tarasie, gdy kadra zarządzająca mówiła po francusku pani rezydentka nie raczyła nawet tego polskim gosciom przetłumaczyć. Można było zrozumieć później po angielsku, jednak nie każdy, a wiele osób było starszych nie mówiło w obcym języku. Ja czułem się olewany przez panią. ZA to gorące pozdrowienia dla Momo - "ichniego" animatora! W Monastirze na lotnisku przy wylocie nawet jej nie było. No ale na szczęscie udało nam się złapać inną panią. Polecam więc Oasis el Habib z jego super jedzeniem i napojami bezalkoholowymi i czyściutkimi pokojami. Alkoholowe drinki przy basenie nie bardzo, no chyba, że poślesz zniewalający uśmiech kelnerowi - płeć żeńska, albo rzucisz dinara - płeć męska. Drinki w Piano Bar już o wiele lepsze i podawane, co najważniejsze, już w szkle. Te przy basenie to raczej w plastikach. Obsługa w głównej restauracji niesamowita, miła i uczynna, starająca się nawet mówić po polsku. Jednak przynajmniej podstawowa znajomość angielskiego lub francuskiego nieodzwona. W ogóle w hotelu każdy odnosi wrażenie, że jest dla nich bardzo ważnym gościem. Obsługa chodzi i wypytuje czy wszystko jest w porządku. Proszą nawet o wypełnianie ankiet. Odpowiedz Link Zgłoś
bolbasz jedziemy 10 lipca 13.06.08, 20:16 Wylatujemy z żoną na 7 dni do Tunezji 10 lipca z Wroclawia, ze SKY CLUB. Nie byliśmy tam jeszcze.Może ktoś leci tez w tym terminie? Proszę mnie oświecić co do dostępu do internetu w tym hotelu. Czy i gdzie za darmo? Czy mogę spokojnie zabrać z sobą laptopa i zostawiać go w pokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: jedziemy 10 lipca IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.08, 13:49 Laptopa możesz sobie zabrać ale tylko po to aby pograć w pasjansa. Niby napisane jest, że jest internet w lobby dla klientow jednak gdy spytalem w recepcji o login to usłyszałem, że muszę zapłacić 10 Dinarów za godzinę na moim własnym kompie. Odpuściłem sobie, jednak jak przycisniesz do muru panią Justysię to może odda swój na chwilę z dostępem do netu. Co do zostawiania komputera w pokoju to nie ma z tym najmniejszego problemu. Nic nie zginęło mi z hotelu. Na mniejsze rzeczy i kasę polecam sejf za 2 dinary dziennie i kaucje 10 Dinarów, które oddają przy wyjeździe. Odpowiedz Link Zgłoś
bolbasz wlasnie wróciliśmy 21.07.08, 00:02 Wlaśnie stamtąd wróciliśmy. Wszystkie opinie , które wcześniej tutaj czytaliśmy potwierdzamy. Hotel z basenami cudowny,wygląda jak w bajce, obsluga wspaniala, animatorzy świetni. Zamierzamy w przyszlym roku polecieć tam na dluzej. Teraz byliśmy tylko 7 dni. Nie znamy obcych języków i troche nas zdenerwowalo, że w samolocie pelnym polaków nikt nie raczyl tlumaczyc instrukcji i informacji , które przekazywala nam obsluga samolotu. Na pokladzie rozdano nam druczki wizowe do wypelnienia. Nie wiedzielismy, co to jest, do czego i sporo osób nie wypelnialo ich, a nawet wyrzucali podczas opuszczania samolotu w Monastirze. Później, na lotnisku bylo zamieszanie związane z pośpiesznym wypelnianiem ich przed odprawą paszportową. Byliśmy w Tunezji tylko 7 dni, więc nie oplacalo nam sie zapisywac na wycieczki. Zdecydowaliśmy się tylko na jedną - statkiem pirackim. Zapisaliśmy sie na nią u Alibaby. Bardzo nam się podobala. Trwala 3-4 godziny...wyplyneliśmy na pelne morze. Na pokladzie tańce, popisy,poczęstunek...a na pelnym morzu kąpiel. Super. Wróciliśmy bardzo zadowoleni. Znajomi wrócili zmęczeni z wycieczki dwudniowej po Saharze i bardzo narzekali. Zwlaszcza na jedzenie i hotel w którym mieli nocleg (karaluchy). Żalowali, że dali się skusić. W hotelu nie można się nudzić. Wszyscy animatorzy są świetni...a zwlaszcza Momo. Nie mówią niestety po polsku. Ale można ich zrozumieć. Jest też dwójka animatorów polskich, ale dziewczyny te (bardzo sympatyczne) zajmują się glownie opieką dzieci. Rezydentka-Justyna bardzo mila i uczynna. Zawsze można bylo na nią liczyć. Jedzenia mnóstwo i bardzo duży wybór. W telewizorach program polski tylko jeden- Polonia. Ale dobre i to. Klimatyzacja w pokojach dobrze dziala. Widać dbalość o czystość zarówno hotelu, jego otoczenia jak i basenów. Woda w basenach krystalicznie czysta. Codziennie pobierane próbki wody. Woleliśmy kąpiel w basenach niż w morzu. Tam woda z wodorostami, plaża niezbyt ciekawa. Pieniądze wymienialiśmy w hotelu, w recepcji. Na targ poszliśmy tylko raz. Targowanie, to męka, a i droga wiodąca tam brudna.Mnóstwo śmieci. Kierowcy jeżdzą jak chcą. W drodze powrotnej do Polski slyszelismy od innych turystów ,że slyszeli o naszym hotelu i bardzo nam zazdrościli pobytu w nim. Jednym slowem trafiliśmy dobrze. Polecalibysmy wyjazdy z biurem Sky Club, gdyby nie to, że zaserwowali nam podwyzki oplaty paliwowej jako jedne z najwyższych wśród wszystkich biur. Wysokości jej nie potrafili wiarygodnie uargumentować, czy tez wyliczyć. Klientów reklamujących zbywali byle czym. Jednym slowem hotel El Habib tak, ale z innym biurem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: wlasnie wróciliśmy IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.08, 17:01 No widziałem te przestraszone minki gdy w samolocie ludzi dostali kartki do wypełnienia, niby jesteśmy tacy europejscy a podstaw żadnego języka nie znamy! Ja ze swojej strony pomogłem wypełnić ten druk jednej staruszcze ale jej wybaczam. Jednak żeby młodzi nie byli w stanie to już żenada jak dla mnie. A potem kolejka z paszprtami i przestraszone oczka paniuś z odsłoniętymi brzuszkami i kolesie z tatuażami i w sandałach ze skarpetkami. Już Lenin mówił; czytać, czytać i jeszcze raz czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wlasnie wróciliśmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 17:21 Z twoich wspomnien niewiele wynika.Rozumiem ze caly urlop spedziles badz w samolocie badz na lotnisku w monastirze.Popieram ze trzeba czytac czytac itd...ale nie zazdroszcze ci tych wakacyjnych wspomnien tym bardziej ze hotel el habib ma na forum swietne notowania. Powodzenia moze w przyszlym roku uda ci sie opuscic lotnisko.Polecam wypoczynek w el habib-pewno nawet nie wiesz jak tam jest fajnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.008.c80.petrotel.pl 28.07.08, 21:29 witam :) bylam w tym hotelu w tym roku(dokladnie 03.07-10.07)Byl to moj pierwszy tego typu wyjazd.Bylam razem z kolezanka(dla scislosci mam 20lat)Jak dla mnie super!Obsluga mila,pokoje czysciutkie,a tunezyjscy animatorzy ach! codziennie jakies zabawy(wodny aerobik,aerobik na ladzie,tance przy basenie,wieczorem:pokazy,konkursy,bingo,dyskoteki)Plaza jest po drugiej stronie ulicy.Ta nalezaca do hotelu nie jest zbyt czysta ale 50m dalej jest juz ok.Blisko do sklepow,wypozyczalni aut,budek telefonicznych,poczty i sklepow.ja bardzo polecam ten hotel.mam zamiar w sierpniu udac si etam ponownie(tym razem z rodzinka) zycze udanych wakacji pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona*** Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.tosa.pl 30.07.08, 11:25 Witam!!! Bylam w tym hotelu w czerwcu i ogolnie bylo oki!! Jeśli chodzi o hotel to naprawde ekskluzywny czysty i bardzo zadbany. Obsuga przesympatyczna no moze oprócz Panów w Barze przy basenie.. tam bywalo roznie..trzeba uwazac zeby ich nie urazic tzn zeby nie wolac kelner albo cos takiego bo nie wiem czemu ale Pan sie obrazil...dlatego do konca pobytu juz tam nie chodzilam.. Jedzenie bardzo dobre i bardzo duzo.. normalnie jesli ktos jest na diecie to nie polecam bo slinka cieknie:))Jeśli chodzi o basen to fajny ale mały-niestety.. i te lezaki przy nim trzeba bylo wstac o 9 zeby zajac miejsce przy basenie...Plaża- taka sobie mozna powiedziec ze to najgorszy punkt tego hotelu nie dosc ze trzeba przejsc przez ulice to brak posilkow i napoi na plazy! jak chce sie pic trzeba niestety wrocic do hotelu i tam sie napic.. a poza tym za duzo arabów tam sie krecilo!! wiec jesli ktos lubi spokoj i cisze to nie polecam a poza tym na plazy miejsca dla ok 30 osob..wiec bardzo bardzo mala. Mam porownanie z innymi hotelami wiec wiem jak to wyglada gdzie indziej.. jestem osoba mloda i bardzo chcialam skorzystac ze spotow wodnych ale niestety na plazy kolo hotelu tego nie znajdziecie:( trzeba sie zapisac i podjechac na inna plaze do innego hotelu zeby skorzystac z tych atrakcji-oczywiscie nic za darmo podroz jak najbardziej kosztowna. Jeśli chodzi o animacje to naprawde super codziennie inne atrakcje w auli mozna bylo sie naśmiac:)) dyskoteka ok- troszke mala ale nie bylo zle... do centrum monastiru 5 min..Warto naprawde warto jechac na Saharę!! ja bylam i mimo iz hotel w ktorym spalismy nie byl za ciekawy ale dalo sie przezyc!! tam mozna tak naprawde zobaczyc piekna i prawdziwa tunezje!!! jesli chodzi o Justyna-rezydentkę to jest totalna porazka, ta dziwczyna nawet dzien dobry nie umiala odpowiedziec a jak poszlismy o rade to poradzila nam ale niestety z laska!! dlatego rezydentce mowimy-NIE!!!! nawet nie wyszla nas pozegnac przed hotel- w przeciwienstwie do cudownych animatorow którzy stali pod hotelem dobre 15 minut i czekali za odlazdem naprawde super. Polecam ten osob dla osob starszych oraz dla malżeństw ktore lubią luksus i dobrze zjesc, ale dla osob ktore pragna poznac nowych ludzi bawic sie i korzystac z atrakcji i pieknych plaż Tunezji to niestety ale nie wybieżcie inny hotel za miastem tam to jest życie!!! Pozdrawiam i zycze udanych wakacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
pearl24 klima i animatorzy 30.07.08, 22:26 Czy są polscy animatorzy czy nie? I jak działa klima-cały dzień czy w okreslonych porach?? Czy na kolację obowiązuje bardziej elegancki strój? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: klima i animatorzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 07:12 Klima dziala non-stop.W pokojach jest urzadzenie ktorym mozna regulowac temperature nadmuchu.Animatorzy to tubezyjczycy-i bardzo dobrze bo sa po prostu fenomenalni.Latwo sie z nimi dogadac we wszystkich jezykach swiata.Ludzie wracajacy z tego hotelu zachwyceni sa glownia animatorami. Do posilkow nie obowiazuje zaden galowy stroj.Przyjete jest jedynie ze nie przychodzi sie w strojach kapielowyw.Poza tym luz. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.11111 Re: oasis el habib 31.07.08, 19:57 Kto leci do Oasis el habib 7.08 ??? Lęcę z mężem - młodzi duchem, dojrzali wiekiem :) Dzięki wszystkim za opinie! Prosimy o więcej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: worek Re: oasis el habib IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 21:58 Ja lece 7.08. z Katowic... Ja to moze mloda i duchem i wiekiem, ale z mamą lecę... ;) ~1326581 -moje gg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: oasis el habib IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 21:30 ja lecę do el habib 13. 08. mam nadzieję że po przeczytaniu tylu pozytywnych opinii spędzimy tam wspaniałe wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralf Re: oasis el habib 2/3 października IP: 78.131.137.* 06.08.08, 18:12 czy wybiera się ktoś tam 2 lub 3 października? my lecimy z krakowa w nocy z 2 na 3 jezeli ktoś tez się tam wybiera w tym terminie to zostawiam @ rafal@hydroprojekt.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: oasis el habib 2/3 października IP: 83.14.6.* 04.09.08, 19:30 nie wiesz może, czy animatorzy tunezyjscy będą jeszcze w październiku w hotelu? byliśmy w lipcu i było świetnie, planujemy jeszcze tydzień w październiku ale bez animatorów podejrzewam, że może być nudno. może ktoś z jadących we wrześniu mógłby zapytać Momo bo on najbardziej kontaktowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: oasis el habib 2/3 października IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 11:06 Wczoraj wrocilam z el habib.Nie martw sie wszyscy animatorzy sa i beda do konca sezonu.Momo oczywiscie jest chociaz w czasie mojego pobytu byl na 2 dniowym przymusowym urlopie.Podobno podpadl szefowi.Bez niego cala animacja rozsypala sie.Kiedy wrocil byly okrzyki aplauzu.Teraz jest i stara sie bardziej niz poprzednio.Pozdrawiam serdecznie i zycze wspanialych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maka kontakt do Justyny !!!!!!!!! IP: *.chello.pl 21.08.08, 22:23 Bardzo proszę o jakikolwiek kontakt do rezydentki Justyny. Bardzo pilne ;-) Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: oasis el habib prosze o opinie IP: 195.238.227.* 28.08.08, 09:43 Hej my też jedziemy od 04.09 do 11.09 to się spotkamy w samolocie:-) jak lecicie z Wawy do zobaczenia;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel2020.net Re: oasis el habib prosze o opinie 11.01.09, 19:34 Witam! Wybieramy się z dziewczyną do Delphin EL Habib 03.09.2009 Jeśli ktoś wybiera się tam w tym czasie prosze o kontakt :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.09, 12:22 Czesc. My wybieramy sie z chłopakiem 28.08.09 ale na 14 dni wiec do 10.09.09. O hotelu słyszeliśmy bardzo dużo dobrych opini zanim zrobiliśmy rezerwacje zwłaszcza ze 14 dni mamy tam spedzic! Jestem pewna że będzie super! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Do Karolina: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 09:53 a przez jakie biuro lecicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Do Karolina: IP: 83.1.57.* 10.08.09, 22:51 przez sky club a Ty w jakim terminie ruszasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Do Karolina: IP: 83.1.57.* 20.08.09, 12:16 3wrzesnia z warszawy a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: oasis el habib prosze o opinie IP: 83.1.57.* 24.07.09, 23:54 my wybieramy sie 3.09 do delphin el habib nasz meil bielik8@wp.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.stroma.bial.pl 02.09.09, 10:05 WITAM MY RÓWNIEŻ WYBIERAMY SIE 03.09.,2009 Z WAWY LECIMY WIEC PEWN IE SIE SPOTKAMY W SAMOLOCIE ALBO PRZY ODPRAWACH JESZCZE JAK COS KONTAKT 502715359 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 18:10 Witam wszystkich, moje uczucia co do tego hotelu są mieszane. Plaża mała, brak opcji All, w basenie na terenie hotelu często kąpią się miejscowi (kobiety oczywiście w ubraniach) przychodzą całymi rodzinami i na pewno nie korzystają z ubikacji hotelowej, więc gdzie to robią? Zgadnijcie. Obsługa 5/10. Na jadalni często zamieszanie, kilka razy ktoś siedział na moim miejscu. Największy plus to animatorzy rzeczywiście zajmują się gośćmi od 10:00 do 00:00. Opcja all taka sobie napoje to pseudo Coca, Fanta, itp. Wszystkie napoje lane w plastikowe kubki teoretycznie „myte” za każdym razem. Wiem jedno już tam nie wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: oasis el habib prosze o opinie IP: 212.244.147.* 25.08.09, 09:17 Ale bredzisz Tom. Chyba w innym hotelu byłeś! Bo tutaj jak najbardziej jest opcja All. Miejscowi nie korzystają z basenu, co najwyżej korzystają zniego Arabowie, którzy są gośćmi hotelowymi tak jak Polacy. Kobiety kąpią się w ubraniu, bo taka kultura. A toalety to mają w hotelu i w pokojach tak jak my. W jadalni ktoś siedział na "twoim" miejscu? w tym hotelu każdy siada, gdzie chce, nie ma miejsc przypisanych czy zarezerwowanych. Jeśli na śniadaniu siedziałęś przy danych stoliku, to chyba nie myślisz, że na obiad to juz jest twoje miejsce? Nie wiem, po co piszesz głupoty i celowo wprowadzasz ludzi w błąd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: oasis el habib prosze o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 12:11 2 tygodnie temu wrocilam z tego hotelu i w 100 procentach potwierdzam to co napisal gosc o nicki hh.Hotel i obsluga super. Warto jechac polecam Odpowiedz Link Zgłoś
eleonora77 Re: oasis el habib prosze o opinie 04.01.10, 00:14 Ja byłam w tym hotelu już dość dawno, bo w czerwcu 2008, ale wspominam go bardzo miło. Był to nasz pierwszy pobyt w ciepłych krajach, więc może dlatego? :) Hotel nie za duży, nie trzeba pokonywać kosmicznych odległości z pokoju do basenu, restauracji, barów. Dużo polaków, francuzów. Średnia wieku około 20-30-40. Jeśli chodzi o położenie to moim zdaniem super! Blisko od lotniska ale nie tak,że ma się wrażenie wypoczywania na pasie startowym. Do miasta można dojść na piechotę, tak więc wieczorem fajnie wyjść i obejrzeć ten swoisty folklor.Poza tym, nie jesteś wywalonym gdzieś na pustyni, odciętym od świata i skazanym tylko i wyłącznie na pobyt w hotelu.Można poczuć tętniący życiem Monastir- szczególnie wieczorem robi to niesamowite wrażenie. Tak samo i plaża. Zaraz za hotelem, wystarczy przejść przez ulicę. Można poobserwować tunezyjczyków jak skaczą ze skał do wody- fajny widok.Co prawda sama plaża taka sobie. Mała i raczej ogólnodostępna niż hotelowa, ale to tez była dla nas rodzaj atrakcji- integracja z tubylcami he he Obsługa hotelowa generalnie ok. Przynajmniej jak na Tunezję. Klimę naprawiali nam trzy razy i za każdym razem nie naprawili ale w końcu w zamian dali dużo lepszy pokój ze sprawną klimatyzacją. Trochę co prawdą musiałam narobić rabanu w recepcji recepcji, ale w sumie stanęli na wysokości zadania. Kelnerzy mili i uśmiechnięci, wiadomo bakszysz jak najbardziej miło widziany ale to chyba standard. Pokoje sprzątane co dziennie, ale też tak na ich "modłę" czyli trochę po łebkach. Mi tam to jednak nie przeszkadzało, w końcu trochę piachu na podłodze da się przeżyć. Za to pościel i ręczniki zmieniane często. Pokój duży.Łazienka z wanną i natryskiem. Sejf w pokoju dodatkowo płatny. Polskie programy w jednym pokoju były aż cztery w innych wcale :( Ogólnie pokój mnie za bardzo nie interesował bo spędzałam w nim tylko noce.Gdyby ktoś chciał się przyczepić to oczywiście miałby do czego, bo wykończenie stolarki okiennej czy w ogóle łazienki i pokoju mało staranne. Coś się tam rozwaliło, coś odkręciło do polskich 4* nie miało to startu, ale tak jak pisałam mi to nie przeszkadzało. Brak baru przy plaży, ale w samym obiekcie głodna i spragnione nie chodziłam. Jedzenia dużo, zróżnicowany wybór. Frytki i pizza dla dzieci. Pyszne omlety i naleśniki na śniadanie. Woda butelkowana do brania do pokoju ile dusza zapragnie. Ciasta i desery nie do przejedzenia. Koktajle bardzo słodkie jak na mój gust, a drinki trochę słabe (w zasadzie to zależało który barman je robił, bo czasem tak walili alkoholu, ze aż zatykało) ale za to wino pyszne i do oporu. Niekiedy brakowało sztućców czy talerzy w restauracji ale w momencie załatwiano ten problem. Trochę wkurzało mnie, że przekąski w snack barze były w niezbyt wystarczającej ilości i trzeba było po kilka razy podchodzić bo wydzielali po kawałku pizzy, ale potem przywykłam. Jeśli chodzi o basen przy El Habib to był to największy atut hotelu podobnie jak rewelacyjne animacje. Basen mnie po prostu zauroczył!!!! Przepięknie zagospodarowany teren wokoło- wszędzie zielono, palmy, krzewy, kwiaty. Parasole, daszki, leżaki. Wszystko super. Maty na leżak dodatkowo płatne 1 czy 2 dinary za dzień, ale np. mąż z nich w ogóle nie korzystał. Przy basenach natryski do spłukania morskiej wody z plaży. Ogólnie hotel jak za tą cenę jest uważam godny polecenia Odpowiedz Link Zgłoś