Gość: Mo IP: 193.19.72.* 21.05.08, 08:15 Czy do Tunezji obowiązują wizy? Czy są płatne ew ile?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzida Re: wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 15:15 wiza to taka karta ktora sie wypelnia w samolocie. ogolnie to turysci przyjezdzajacy do tunezji za poscrednictwem biur podrozy nie potrzebuja wizy, tylko jedynie ta karte. Osoby lecace na wlasna reke musza miec wizy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swietka Re: wizy IP: *.eltronik.net.pl 21.05.08, 19:06 do tunezji nie trzeba wizy .dla polakow znieści ale np do turcji wiza jest potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona.aleks Re: wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 20:45 swietka, bzdury opowiadasz. Za nim coś powiesz dowiedz się najpierw, a nie zgrywaj omnibusa. Tak są wizy do Tunezji. Kiedy jedziesz z biura podróży, załatwia je biuro. Kiedy jedziesz na zaproszenie, wizę musisz załatwić i zapłacić osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swietka Re: wizy IP: *.eltronik.net.pl 23.05.08, 22:40 co ty za bzudy opowiadasz a kiedy ty ostatni raz bylas ??? my nie mielismy żadnych wiz w paszporcie a do turcji masz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona.aleks Re: wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 08:30 No tak, ty aby być pewnym, że coś jest musisz to zobaczyć... "Od obywateli polskich wymagane są wizy bez względu na kraj zamieszkania. Obywatele polscy niezależnie od kraju, z którego rozpoczynają podróż, mogą wjeżdżać do Tunezji bez wizy tylko w ramach wyjazdów grupowych organizowanych przez biura podróży i pod warunkiem przekroczenia granicy wraz z grupą, zgodnie z listą pasażerów linii lotniczych. Powrót powinien nastąpić na tych samych zasadach. Od turystów przekraczających granice indywidualnie – nawet z wykupionymi w biurze podróży biletami i świadczeniami w ramach wycieczki – wymagane są wizy..." Ja mieszkam w Tunezji, więc trudno mi określić kiedy byłam ostatni raz... Ale następnym razem zanim będziesz chciała czymś zabłysnąć...poczytaj wcześniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don't nick! Re: wizy IP: *.centertel.pl 24.05.08, 15:59 Mieszkasz w Tunezji, ale IP masz z Polski :) Wracając do tematu - lecąc z biurem (tzn. mający wykupiony pobyt w hotelu w Tunezji), na pokładzie samolotu wypełnia się tzw. karty policyjne (to nie są wizy!), dopiero dając tę kartę przy odprawie paszportowej, dostajemy pieczątke w paszporcie i to jest wiza (ważna 3 miesiące). Natomiast wybierając się na własną rękę, powinniśmy załatwić wizę w ambasadzie Tunezji w Polsce. Kosztuje ona 85 PLN, ale czeka się na nią ok. 3 tygodni. Napisałem "powinniśmy", bo są sposoby na wyjazd do Tunezji na własną rękę bez takiej wizy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona.aleks Re: wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 16:08 don't nick!-masz rację, nawet z moim IP, a'propos w tej chwili jestem na urlopie w Polsce :). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś