Gość: mazuro1 Re: Viva Tours IP: *.crowley.pl 26.06.08, 20:56 Chciałbym podzielić się z Wami moimi wrazeniami z współpracy z tym biurem.Byłem wraz z rodziną w Tunezji 2 tyg.w hotelu Almaz.Na temat hotelu nie będę pisał bo nie o to mi chodzi.Przyznam szczerze,ze po przeczytaniu opinii,w wiekszości niezbyt przychylnych na temat tego biura,przed wylotem trochę się bałem.Ale od początku.Dzien a raczej noc wylotu.Panie z biura pojawiają sie na swoim stanowisku i mimo ze jest sporo ludzi dosyc szybko i sprawnie wydają odpowiednie dokumenty.W między czasie pojawia się informacja że lot będzie opózniony o 30 min.Po odprawie,o czasie jednak samolot wyrusza w swoją podroz.Po wylądowaniu w Tunisie i przejsciu przez odprawę udajemy sie do odpowiedniego stanowiska gdzie juz czekaja panie rezydentki z biura.Sprawa której bałem sie najbardziej to zmiana hotelu.Nas osobiscie nie dotknęła ale przed nami ludzi tak.Jednak gdy spotkalismy sie na lotnisku w drodze powrotnej nie mieli zadnych pretensji.Po sprawdzeniu na listach obecnosci ruszylismy w dalsza droge,oczywiscie panie rezydentki razem z nami.W samym juz hotelu,gdzie naszym rezydentem była Pani Agata,Pilotowala nas cały czas,tłumacząc co i gdzie i pomagając przy meldunku w hotelu.W czasie całego pobytu nie było żadnego problemu aby skontaktowac sie z Panią Agata.Miała godz. swoich dyzurów i zawsze była na nich obecna(rano i wieczorem).Jezeli chodzi o jakies pretensje co do działania samego hotelu to ja osobiscie tez nie mam żadnych uwag.Zaraz w pierwszym dniu zgłosiłem chęc zmiany pokoju bo nie odpowiadał nam i na drugi dzien po interwencji p.Agaty orzymałem nowy klucz.Z tego co wiem to kilka rodzin tez chciało zmienic pokoje i nie bylo z tym problemu.Oczywiscie pani rezydentka pokornie wysłuchiwała skarg co do samego funkcjonowania hotelu(to juz osobna historia)i starała sie rozmawiac z menagerem hotelu.Jednak nigdy nie odczułem jakies niechęci czy braku zainteresowania problemami które np. ja zgłaszałem.Wiec chciałbym podziękowac p. Agacie za profesjonalizm jakim sie wykazała.Po mile spedzonych dwóch tyg.nadeszła chwila powrotu.Jak to było w Polsce tak i w Tunezji panie rezydentki towarzyszyły nam w drodze od hotelu do samej odprawy.I oprócz zamieszania z pomyłką teminala(podobno zle podali informacje z lotniska)wszystko było w jak najlepszym porządku>Lot powrotny nie opózniony i szczęsliwe lądowanie w pyrzowicach.Także chciałbym (to jest moje jednostkowe zdanie)podziękować pracownikom biura i pani Agacie bo naprawde nic nie można im zarzucić.Duży plus dla biura za organizację tego turnusu.Mysle ze jeszce skorzystam z usług tego biura.Piszcie jezeli ktos ma inne odczucia,chetnie poczytam opinie ludzi z którymi spędzalem te wakacje a była to naprawde super grupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jula Re: Viva Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 08:07 Zmieniali tylko hotel czy także miasto? Zabiję tam chyba kogos jak mi zmienią miasto.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Viva Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 11:47 Dla wszystkich, którzy wykupili wyjazd do tego hotelu przekażę pare informacji jak naprawde wyglada wypoczynek w tym miejscu. Dla tych, którzy tego jescze nie zrobili, radzę unikać tego miejsca. Zacznę od rezydentki p. Agaty reprezentujacej biuro podrózy z siedziba w Chorzowie V...tours. Pani reydentka jest osobą, ktora chce tylko sprzedawac wycieczki. Zbija na nich potężną kasę. Nie dajcie sie wrobic i nie kupujcie wycieczki u niej. Wczasowicze kupili rejs statkiem za 50 dinarow u pani Agaty,podczas gdy w porcie ten sam rejs, tym samym statkiem kosztuje... 15. Także łatwo obliczyc dlaczego rezydentce zalezy na sprzedawaniu wycieczek. Taki przelicznik jest w kazdej wycieczce. I nie dajcie sie nabrac gdy mówi o lepszym bezpieczeństwie itp. To stała bajka. O tym, ze rezydentka nie wie co sie dzieje z wczasowiczami, świadczyż może to,że nie zainteresowała sie, gdy na stołówce w wyniku niewłasciwego podgrzewania potraw / wlewanie oleju/ doszło do zapalenia mojej bluzki i poparzenia / niegroźnego / ciała. Zniszczone rzeczy zrekomopensowano mi bezwartościową rzeczą I to tylko dzieki przebywajacemu w hotelu Ahmedowi, współpracujacemu z polakami. Oczywiście zapewniono lekarza i wykup leków ale tylko na moja stanowcza postawe w tej sprawie. Niestety Pani Agata nie zapytała sie ani razu jak sie czuję, i czy wszystko ok. Uważała za sprawe załatwioną. To co powinno być rzecza naturalna - troska o wczasowicza,niestety nie było naturalne dla młodej rezydentki biura V.... tours. Przestrzegam również, przed kupowaniem zlota w hotelowym sklepiku. Moi znajomi kupili kilka sztuk zlota po zapewnieniu przez rezydentkę że w tym hotelu nie moga oszukiwac. Wczasowicze przekonani że jest ok kulipi zloto, jakże było ich zdumienie gdy w Polsce u złotnika okazało sie iż to całkowity bubel. Gdy zadzwoniła ze skargą do biura, własciciel po konsultacji z rezydentką wysłuchał jej całjkowitego zaprzeczenia, iz gwarantowała iż TU nie oszukują. Niestety, Pani Agato swiadkami tej rozmowy były trzy osoby. Jeżeli chcecie państwo wypoczywac z dziećmi, to unikajcie wyjazdu do tego hotelu. Nie ma porzadnych animacji, niewielki drewniany plac zabaw był kompletna porażką. Wyżywienie też ma wiele wad. Sniadania to stałe jajka, obiad i kolacja mieszanina potraw. Brakowało sztućców. Dla osób wrazliwych nie polecam krytego basenu bomożna przywieź grzybicę. Na plaży brakowało baru. Także trzeba, pomimo opcji all, dzielić czas na ten bez all na plaży i ten z all na hotelu. Byłam w wilumiejscach, i nie ukrywam że skusiłamnie atrakcyjna cena wyjazdu do Almaz, ale z perspektywy czasu wolę dopłacic niż spedzic czas w mocno przereklamowanym miejscu. Zresztą, O TYM ŻE naprawde pisze prawde świadczą wpisy na portalu www.wakacje.pl, w dziale ocena hotelu. Jest tam wiele wpisów potwierdzajacych to co mówię. Aha, zapomniałam o stałym proszeniu sie o wymiane reczników i posprzatanie / zwykle póznym popoludniem / Wyjedżajacym życze, mimo wszystko optymizmu i abyście sie Państwo nie dali. Tym, którzy zastanawiaja sie nad wyborem hotelu zdecydowanie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazuro1 Re: Viva Tours IP: *.crowley.pl 27.06.08, 15:30 Tak jak napisałem wczesniej ,to jest tylkjo moja jednostkowa opinia.Nie wiem kiedy byłas ,czy w tym samym okresie co ja czy nie ale naprawde ja nic nie zarzucam tej rezydentce.Co innego to sam hotel....Wszystko o czym piszesz to poniękąd prawda.Ustosunkuje sie tylko co do jednego,animacje.Nie były mi wogóle potrzebne ani mojemu dziecku poniewaz cały czas spędzalismy bądz na plazy lub w basenie.Przez cały pobyt ,codziennie korzystalismy tez z krytego basenu i nikt z nas ani naszych znajomych nie wrócił z grzybicą.Może to kwestja higieny...Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś