Dodaj do ulubionych

SEJF , CZY WARTO??

IP: 83.238.11.* 18.07.08, 12:42
WITAM,JADE 24 LIPCA DO HOTELU EL KANTUI HOLIDAY, I MAM PYTANIE W
SPRAWIE SEJFU?czy warto go wykupic czy tez mozna cenne rzeczy
przechowywac w walizce ktora posiada zabezpieczenie w postaci
klodeczki czy szyfru??jesli juz wykupie sejf to jak on wyglada czy
jest to zwykla kasetka lub wneka w scianie i czy do jednego sejfu
moze schowac rzeczy klika osob?i wkoncu jaki jest koszt takiego
sejfu??prosze o mozliwie odpowiedz na kazde pytanie dziekuje i
prosze o wyrozumialosc mojej nie wiedzy i dokladnych pytan:)dziekuje
i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • japcio1 Re: SEJF , 18.07.08, 12:46
      My zostawialisny nasze "skarby" w walizce zamknietej na kłódkę w
      szafie. Nic nie zginęło. Pokojówki nawet napiwków nie chciały brać.
      Zostawialismy monety na łożku, szafce, stole i nigdy nie znikały.
      Próbowaliśmy nawet wciskać kasę sprzątaczkom do ręki, ale nie brały.
      Tłumaczyły, że to ich praca i dostają wynagrodzenie. Ot, takie
      kobity :)
      • Gość: mery Re: SEJF , IP: *.koba.pl 18.07.08, 12:52
        ja sejf brałam i przynajmniej miałam spokój. Nie musiałam się martwić o to, ze
        coś mi może zginąć z pokoju. Poprzednim razem schowałam wszystko do walizki
        zamkniętej na kłódkę. Walizkę ktoś rozciął nozem i wszystko (oprócz paszportów
        na szczęście) mi zginęło.
        • Gość: andrew Re: SEJF , IP: 212.160.235.* 18.07.08, 12:55
          rozumiem,czyli oplaca sie wziac ten sejf,jedziemy w czworke wiec
          jesli wykupimy jeen to mozemy wszscy sie spakowac do niego czy na
          jakiej zasadzie jest to wykupienie ??w jakiej postaci jest ten sejf?
          • japcio1 Re: SEJF , 18.07.08, 12:59
            A tak z ciekawości, to o jakich cennych rzeczach myślisz? Co chcesz
            chować do sejfu? Bo aparat fotograficzny, portfel, dokumenty zawsze
            noszę przy sobie. Nic innego cennego nie zabieram. No może jeszcze
            mp4, ale te tez mam zawsze przy sobie.
            • Gość: mery Re: SEJF , IP: *.koba.pl 18.07.08, 13:04
              wiesz, ja np. dokumentów i całej kasy na plażę nie biorę. Nie zawsze też ma się
              chęć wszędzie gdzie się idzie ciągać kamerę i aparat. A jeżeli chodzi o sejf -
              to w recepcji jest całe pomieszczenie z sejfami, mniejszymi, bądź mniejszymi.
              Wykupujesz sobie taki sejf i chowasz wszystko, co uważasz. Nie pamiętam ile
              kosztował sejf w tamtym roku. Ale myślę, że jego koszt nie przekroczy 20
              dolarów. A jeżeli wyjdzie nawet drożej, to bez problemu w czwórkę się złożycie
              • japcio1 Re: SEJF , 18.07.08, 13:06
                Aparat zabieram wszędzie - maniakalnie robię zdjęcia :)
                • Gość: mery Re: SEJF , IP: *.koba.pl 18.07.08, 13:08
                  jeżeli chodzi o aparat, to też uwielbiam robić zdjęcia :P
                  ale co do innych rzeczy, to czasem mogę się bez nich obyć, a wtedy sejf jak
                  znalazł :P
                • Gość: andrew Re: SEJF , IP: 212.160.235.* 18.07.08, 13:12
                  ja wykypujac sejf mysle o najwazniejszym czyli paszporcie ,kasie
                  wraz z dokumentami i kartami bankomatowymi oraz bilecie powrotnym ,w
                  dalszej kolejnosci chowalbym tam mp3 telefon kiedy ich nie
                  zabieram...jedziemy w czworke i kazdy z nas ma to samo
                  praktycznie ,co radzicie??
                  • Gość: mery Re: SEJF , IP: *.koba.pl 18.07.08, 13:20
                    no to jak najbardziej sejf. Złożycie się w czwórkę i spokojnie wszystko sobie
                    schowacie i będziecie mieli spokój. W poniedziałek też lecę do Tunezji i bez
                    sejfu się nie obejdę :)
                  • japcio1 Re: SEJF , 18.07.08, 13:21
                    Decyzję podejmnij w hotelu, gdy dowiesz się, ile kosztuje i gdzie
                    jest sejf.
                    • Gość: andrew Re: SEJF , IP: 212.160.235.* 18.07.08, 13:31
                      ok na temat sejfu juz wiem dzieki wielkie,mam jeszcze takie
                      paytnko ,jak to jest z dziewcyznami dokladniej z blondynkami ktore
                      tam jada??? jade z dziewczyna ktora jest blondynka i martwie sie
                      troche o to jak bedzie postrzegana przez tych tubylcow i wogole,czy
                      to ze przy niej bede to odstraszy ewentualnych nachalniakow ??moze
                      macie jakies rady ostrzezenia lub wskazowki,dzieki z gory
                      • japcio1 Re: SEJF , 18.07.08, 13:34
                        nie bój żaby! będziesz tak samo zaczepiany na ulicy, jak ona, my
                        friend :)
                        • Gość: andrew Re: SEJF , IP: 83.238.11.* 18.07.08, 13:38
                          heh no troche sie dygam tego wlasnie ,nie chcae w stresie wszedzie
                          lazic,a faceci zaczepiani sa przez facetow czy kobitki??
                          • japcio1 Re: SEJF , 18.07.08, 13:39
                            zdecydowanie przez facetów :) ale chodzi im głownie o to, abys coś
                            kupił w ich sklepie :)
                            • Gość: andrew Re: SEJF , IP: 212.160.235.* 18.07.08, 13:47
                              nie no to juz nie tak kolorowo,dobrze ze tylko zebym cos kupil...ale
                              jak traktuja dziewczyny ktore z facetami ida??maja hamulec jakis czy
                              ni ebardzo??
                              • japcio1 Re: SEJF , 18.07.08, 13:53
                                Byłam z chłopakiem i nie zaznałam jakiegos chamstwa czy nagabywania
                                z ich strony. Za to kiedyś w sklepie zwrócono nam uwagę, zeby...nie
                                trzymać się za ręcę :) Że takie "świństwa" to możemy w pokoju
                                hotelowym a nie w miejscu publicznym :) Dobrze, że sprzedawca nie
                                wiedział jakie "świństwa" robilismy w pokoju hotelowym :))))))))
                                • Gość: andrew Re: SEJF , IP: 83.238.11.* 18.07.08, 13:59
                                  pewnie jak by wiedzial o tych swinstwach to by wiezieniem sie
                                  skonczylo:)ale no to rzeczywiscie dziwne obyczaje maja,troche sie
                                  martwie bo dziewczyna jest blondynka i nie wiem jak to bedzie
                                  • japcio1 Re: SEJF , 18.07.08, 14:03
                                    w upalny dzień może założyć czapkę lub chustkę na głowę :) albo się
                                    przefarbować :) a tak serio, najlepiej ignorować głupie odzywki.
                                    Przechodzic obojętnie obok ewentualnych zaczepników :) Albo brać to
                                    z humorem - usmiechnąc się i palnąć coś po polsku :)
                                  • Gość: mery Re: SEJF , IP: *.koba.pl 18.07.08, 14:04
                                    nie bój żaby:) też jestem blondynką, rok temu byłam z facetem na wyjeździe i
                                    większych problemów nie było. Czasem na medinie ktoś zaczepił, ale takie są ich
                                    sposoby, aby namówić do kupna czegokolwiek
                              • Gość: Ela Re: SEJF , IP: *.um.konet.pl 18.07.08, 13:55
                                no ogół jest bezpiecznie ale może trafić się jakiś kretyn ja byłam z
                                rodzinkę i gdy poszliśmy na zakupy do Hammametu a byliśmy w dwie
                                pary i jeszcze dzieci jednemu sprzedającemy to nie przeszkadzało i
                                próbował mnie brzydko mówiąc wymacać mój mąż sie wściekł i prawie
                                obiła sie o policję ale wyskoczył szef i załagodził sytuacje a
                                gó..erz miał 20 l a ja jestem troszkę starsza żałuję tylko że mu w
                                pysk nie strzeliłam ale bardzo mnie zaskoczył a potem to juz tak się
                                szybko potoczyło chłopacy chcieli mu wlac to były nerwy
                                • Gość: ... Re: SEJF , IP: 212.160.235.* 18.07.08, 15:28
                                  co do tej sytuacji na tym bazarze to jacy chlopacy i komu chcieli wlac?Twojemu
                                  mezowi chcieli wlac??jacy sa ci arabowie??mozna z nimi na pyskowke poleciec czy
                                  od razu chca sie lac?
                            • Gość: Ela Re: SEJF , IP: *.um.konet.pl 18.07.08, 13:50
                              podopwiem jeszcze w sprawie sejfu.
                              Moim zdaniem warto my wróciliśmy 2 tyg temu z Tunezji
                              sejf kosztuje 2 dinary dziennie i kaucja 30 dinarów gdzie przy
                              zwrocie kluczy oddają kaucję.(oczywiście mówię o hotelu gdzie my
                              byliśmy El Bousten0
                              Ale jednej rodzince w dzien przyjazdu o 23 w nocy gdzie spotkanie z
                              rezydentem mieli dopiero rano zgineła kasa 1000 dolców
                              • Gość: andrew Re: SEJF , IP: 83.238.11.* 18.07.08, 13:55
                                czyli przed wykupiniem sejfu im zginela kasa tak??a w tych sejfach
                                calych to bezpieczne wszystko jest ??
                                • Gość: Ela Re: SEJF , IP: *.um.konet.pl 18.07.08, 13:59
                                  tak przed wykupieniem
                                  wydaje mi sie że jest bezpiecznie zawsze bezpieczniej jak w walizce
                                  w pokoju/
                                  sejf ma dwa różne zamki jeden klucz masz Ty a drugi jest
                                  przymocowany do ścieny przy sejfie i otwiersz dwoma
                                  ten przy ścianie jest do wszystkich i otwierasz jeszcze swoim
                                  mam nadzieje że wiesz o co chodz
                              • japcio1 Re: SEJF , 18.07.08, 13:55
                                Gość portalu: Ela napisał(a):

> Ale jednej rodzince w dzien przyjazdu o 23 w nocy gdzie spotkanie
                                z
                                > rezydentem mieli dopiero rano zgineła kasa 1000 dolców

z sejfu zginęła? Czy z pokoju?
                                • Gość: Ela Re: SEJF , IP: *.um.konet.pl 18.07.08, 14:00
                                  Z pokoju bo nie zdążyli wykupić sejfu bo o takich rzeczach
                                  przeważnie mówi rezydent
                                  • japcio1 Re: SEJF , 18.07.08, 14:04
                                    To sami są sobie winni. kto zostawie tyle kasy w pokoju. A moze
                                    gdzieś ja zgubili albo chcieli wyłudzić odszkodowanie? różni są
                                    ludzie...
                                    • Gość: Ela Re: SEJF , IP: *.um.konet.pl 18.07.08, 14:05
                                      tego to ja juz nie wiem ale byli to ludzie ok 50 i to bardzo
                                      zasmuceni szkoda mi ich było
                                      • Gość: andrew Re: SEJF , IP: 83.238.11.* 18.07.08, 14:18
                                        co do ukradzionych pieniedzy to naprawde szczerze wspolczuje im choc
                                        nie znam:(po takim fakcie to juz urlopu nie ma..a co do podrywania
                                        to i tak sie martwie troche bo porywczy jestem i ze mna krotka pilka
                                        od razu a z drugiej strony nie chce calej ekipy arabow na
                                        wielbladach pod klubem lub targiem pozniej albo cos w tym stylu:)
                                        • japcio1 Re: SEJF , 18.07.08, 14:34
                                          No to trzymaj dziewczynę w sejfie :)
                                        • Gość: Ela Re: SEJF , IP: *.um.konet.pl 18.07.08, 14:36
                                          to tak samo jak mój mąż najpierw był łagodny i mówił im że jestem
                                          zajęta ale po tym incydencie to już ciśnienia nie trzymał i tylko
                                          było spier...... to mówili na niego bandyta
                                          • japcio1 Re: SEJF , 18.07.08, 14:39
                                            Wg mnie więcej stresu jest przechodząc w Polsce koło budki z piwem z
                                            żulami :) Twój przypadek był niesympatyczny, ale z reguły to
                                            rzadkość. Najlepiej wcale nie zwracać uwagi na zaczepki. Olać i iść
                                            dalej.
                                            • Gość: Ela Re: SEJF , IP: *.um.konet.pl 18.07.08, 14:41
                                              masz całkowitą rację ale powiem Wam że wyjazd i tak był superrrrrrrrr
                                              • Gość: andrew Re: SEJF , IP: 212.160.235.* 18.07.08, 14:48
                                                e no to troche mnie dziewczyny uspokoilyscie,ale i tak w porownaniu
                                                do polski to jest chyba bezpiecznie co?o 3 w nocy spokojnie mozna
                                                sobie isc na spacer plaza czy deptakiem czy jak jest ??i w klubach
                                                nie ma karkow stojacych i wypatrujacych komu tu w morde dac??
                                                • Gość: Ela Re: SEJF , IP: *.um.konet.pl 18.07.08, 14:53
                                                  jest spokojnie a jak coś zaczyna sie dziac to juz jest ochrona i
                                                  rozchodzi sie wszystko po kościach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka