Gość: Pyza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 13:34 Czy ktoś się orientuje, jak w razie czego wygląda pomoc służby zdrowia w Hammamecie, bo jadę z dwulatkiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vicky Re: służba zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 13:47 W Hammamet jest prywatna klinika, wyposażona super - lepiej niż nasze polskie :). Lekarz na wezwanie w hotelu (ja byłam w Azur Plaza) zjawia się w ciągu kwadransa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: służba zdrowia IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.08, 19:15 bylismy w czerwcu w Hammamecie i potrzebowalismy lekarza dla rocznej corki . Zadzwonolismy do rezydentki, ona do lekarza i za ok pol godz przyjechal do hotelu ( bylismy w Bahia Beach ) Lekarze jednak stwierdzil ze nic jej nie ma i zalecil zeby mala zobacyl pediatra. Tzn mielismy sobie sami pojechac do kliniki. Zadzwonilismy do rezydentki i ta odrazdila nam jednak to twierdzac,ze beda nas tam trzymac tydz i niby robic wszystkie badania zeby kase wyciagnac ( mala miala duszacy kaszel i na moj gust chora krtan )Nie zdecydowalismy sie na klinike, jednak rezydentka zaproponowala,ze ona ma zaprzyjaznionego lekarza i na 2 dzien on zbadal mala.Pierwsza i druga wizyta po 45 dinarow, wystawili nam oczywiscie rachunki. 2 lekarz wypisal leki, ktore b szybko pomogly malej. Zabralam tez rachunek z apteki i po powrocie wyslalam to wszystko do PZU, gdzie bylismy ubezpieczeni przez BP.Za niecale 2 tyg dostalam na konto zwrot za wizyty lekarskie i wykupione leki. Zaplacilam za lekarzy 90 dinarow, za leki ok 23 dinary i dostalismy niecale 210 zl, czyli wszystko oki. sorki ze tak obszernie ale chcialam Ci pokazac jak to wygladalo. Mam nadzieje ze nie bedziecie musieli korzystac z pomocy lekarskiej :) a co do poprzedniej odpowiedzi - to zajefajnie ze jest prywatna klinika, ale ja Ci dziekuje placic im za ewentualna pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicky Re: służba zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 11:03 > a co do poprzedniej odpowiedzi - to zajefajnie ze jest > prywatna klinika, ale ja Ci dziekuje placic im za ewentualna pomoc. No wiesz, znajomy połamał wtedy palce u nogi (poślizgnął się na basenie), trudno raczej w tym momencie oszczędzać na leczeniu...Żaden lekarz nie ma rentgena w oczach kochana i żaden Ci gipsu na miejscu nie założy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag-ha :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 11:40 Nie życzę oczywiście nikomu radości wynikającej ze zwiedzania kliniki w Hammamecie, ale ... Moi znajomi trafili do nije na 4 dni z objawami zarucia pokarmowego. Widziałam klinike na zdjęciach i znam z opowiadań. Życzyłabym sobie takiej opieki i zainteresowania w naszych szpitalach. Wystarczył telfon do lekarza, wpłata 50 dinarów (o ile dobrze pamietam) i zawieziono ich do szpitala. Tam zrobiono wzystkie badania (jak twierdzi znajomy oprócz tomografii :)))) Dostali również leki po wyjściu. Wszystko skończyło sie dobrze. MUsieli wypełnić dokumenty na podstawie posiadanego ubezpieczenia Wakacji bez problemów życzę pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś