Dodaj do ulubionych

Z BIURA SUN&FUN

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 11:40
witam , proszę o opinie, ponieważ lecę z tego biura:)
Obserwuj wątek
    • Gość: goska Re: z biura SUN&FUN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 14:31
      Również lecę z tego biura na wakacje i po przestudiowaniu forum nic mnie nie zaskoczyło i nie zaniepokoiło. Biuro chyba jest w porządku skoro ludzie nie narzekają na nie :) a i o liniach Tunisair, którymi podróżują klienci Sun&Fun ludzie wypowiadają się raczej ok :)
      • Gość: Monka Re: z biura SUN&FUN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 16:47
        Ja rowniez slyszalam same pozytywne opinie i sie na to BP zdecydowalam. Lece za
        tydzien:) oby to byly wymarzone wakacje;)
        • Gość: eris67 Re: z biura SUN&FUN IP: *.chelm.mm.pl 21.08.08, 17:02
          byłam w tym roku z sun fun od 26 czerwca do 10 lipca i naprawdę nie
          moge nic złego powiedzieć- a raczej dużo dobrego:))))
          Byłam mile zaskoczona i jesli będe wybierać kraje arabskie- Tunezję
          jeszcze kilka razy, Egipt czy Maroko to tylko z nimi
          1/ lot do Tunezji TunisAir- najlepsze linie tunezyjskie, monitorki
          podczas lotu, catering
          2/ po przylocie Pani rezydenta- pani Ilona wioząc nas do hoteli
          opowiadąła co najwazniejsze, nie mieliśmy problemów z zameldowaniem-
          w książeczkach podała nam ściągi do francuskiego i angielskiego, co
          by klażdy wiedział, gdize co wpisać, ponadto podała karteczki z
          danymi wszystkich rezydentów -imię, nazwisko, telefon
          3/ znajomi dostali złe pokoje- Pani Ilona pomogłas im zamienić i
          naprawde była pomocna
          3/ byłam z 3 dzieci, w tym z dwulatką- zawsze ale to zawsze pytałą
          jak mała, czy nic nam nie trzeba, radziła, gdzie co kupić taniej, za
          ile się od nas jedzie taxi, cobyśmy nie przepłacali
          4/ jedna Polka złamała rękę- jeździłą z nią do kliniki- u nas
          dorosłym składają ręce na "żywca" -w Tunezji w narkozie- nic za to
          nie brała a woziła swoim samochodem
          5/ znajomi byli z Oasis- rezydentki nie widzieli wcale poza
          meldunkiem i to w 2 hotelu, do naszego przenieśli się sami
          w sprawie wylotu sami do niej dzownili po kilka razy- nasza Pani
          Ilona była zawsze osiągalna, służyła radą i pomocą
          Co by nie było, że jestem z biura sun fun- o nie, na imię mam ewa
          byłam z 3 dzieci w hotelu El Mouradi Port El Kantoui- od 26 czerwca-
          jak będziecie tam mozecie pozdrowić Panią Ilonę od mamy 3 dzieci i
          malutkiej 2letniej Ani
          Biuro naprawde ok
          Ps. Wykupując first minut dostąłam wycieczkę gratis i napradę ją
          miałam
          Wszystko bez zarzutu
          • Gość: Dorota Re: z biura SUN&FUN IP: *.eranet.pl 21.08.08, 17:30
            zgadzam się z Eris67.Ja byłam w Sousse z córką 17.07-31.07.08.Wróciłyśmy całe
            zdrowe i baaaaaaaardzo zadowolone.Pozdrawiam
          • Gość: asiaho Re: z biura SUN&FUN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 21:49
            Bardzo dziękuje za wszystkie opinie. Lecę do Tunezji 4.09 pierwszy raz, i po raz
            pierwszy wybrałam to biuro:) Widzę, że jesteście Państwo zadowoleni z ich usług
            więc mam nadzieje że i ja będę:) Pozdrawiam serdecznie. Asia
            PS: Jeśli naszą rezydentką też będzie Pani Ilona przekaże pozdrowienia:D
            • Gość: eris67 Re: z biura SUN&FUN IP: *.chelm.mm.pl 21.08.08, 22:00
              a do jakiego hotelu lecisz?
            • Gość: asssia Re: z biura SUN&FUN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 08:30
              Cześć Asiu ja tez lecę 4.09 do Skanes właśnie z biurem Sun&Fun do
              jakiego hotelu leci? my do El Mouradi Skanes Pozdrawiam Asia :)))
              • koniczynka_a Re: z biura SUN&FUN 22.08.08, 08:36
                hej
                ja tez lece 4.09 z Sun&Fun do port el kantoiu do holtelu golf
                residence:)
                • lenka2008 Re: z biura SUN&FUN 22.08.08, 08:47
                  Nie wiem jak same biuro podróży ale linie lotnicze to chyba nie są najlepsze.
                  odwiozłam wczoraj córkę na lotnisko do Katowic miała lot do Tunisu o 3 rano
                  (czyli dzisiaj) , do tej pory siedzą na lotnisku i nic nie wiadomo z ich
                  samolotem. Jest godzina prawie dziewiąta przedstawiciele biura nie odbierają
                  telefonów (może po ( sprobuję). na lotnisku też nic im nie mówią ,,nie wiadomo"
                  kiedy i czy poleci samolot. Widziałam wśród podróżnych małe dzieci - współczuję,
                  tyle godzin na lotnisku a ile jeszcze przed nimi??? mam jednak nadzieję, że jak
                  już polecą będą mieli udany urlop.
                  • Gość: Miska Re: z biura SUN&FUN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 09:14
                    A jakimi liniami córka miała leciec??
                    • Gość: lenka2008 Re: z biura SUN&FUN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 10:50
                      Tunisair. Dzwoniła przed godziną, że może o 11.30 polecą. Chyba to jednak nie
                      jest możliwe bo z tego samolotu co przyleciał do Polski dopiero wysiadają
                      pasażerowie a gdzie sprzątanie, tankowanie. Jest już w każdym razie po odprawie
                      i czekają... Biura nie winię bo oni nie mają wpływu na czynniki takie jak
                      przelot. zresztą obiecali im rekompensatę w postaci wycieczki, już tam na
                      miejscu. Zobaczymy. mam nadzieję, że będzie ok.
    • Gość: Mirka Z BIURA SUN&FUN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 11:05
      Witajcie!ja lece z 4/5 września w nocy do tunezji hotel dar
      zakarya.Biuro S&F poleciła mi koleżanka która pracuje w innym
      biurze podróży-powiedzialże na Sun&Fun jest bardzo niewiele
      skarg.Miejmy nadzieje że wakacje będą udane.A skąd lecici?Leci ktos
      do Tunezji 4/5 września z Katowic do hotelu Zakarya?
      • Gość: asiaho Z BIURA SUN&FUN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 11:23
        Ja lecę do hotelu Cornische. Miejmy nadzieje że nie spotka nas taka
        "niespodzianka" jak opisuje lenka2008 :( Samolot mamy z 4/5 września o godz
        3:00. Mam jeszcze pytanie odnośnie wycieczek fakultatywnych, może jesteście
        bardziej zorientowani niż ja. Ja mam wykupiony pobyt od 5-12.09 czyli tylko 7
        dni i zastanawiam się czy opłaca mi sie wykupowanie Sahary która trwa 2 dni.
        Niech ktoś napisze mi czy jest ona warta zachodu, bo przez te dni przepadnie mi
        all inclusive. Wogole jakie wycieczki polecacie?Papa
        • Gość: DorotaiOskar do asiaho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 15:13
          my tez bylismy na 7 dni, z czego 2 dni na saharze z Sahelem - nie
          żaluję ; a że all przepadnie.. dla nas to nie byl problem -
          pojechalismy do Tunezji także po to, aby cos wiecej zobaczyc niż
          hotelową plażę ;)
    • Gość: robson1974 Re: Sun & Fun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 11:20
      Byliśmy z S&F w Sousse, czarter z Tunisair. Żadnych zastrzeżeń. Lot
      o czasie w obie strony (nawet trochę przed czasem), hotel Marhaba
      jak najbardziej OK, a same rezydentki wygadane, miłe, w dodatku
      ładne. Fajne wakacje!!
      • Gość: lenka2008 Re: Sun & Fun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 11:44
        fajnie, że miło spędziliście urlop. Mam nadzieję, że moja córka też będzie
        zadowolona. a tak z ostatniej chwili; jeszcze czekają na wejście do samolotu.
        Podobno ma to nastąpić około trzynastej. jakby nie patrzeć to jedną dobę są już
        prawie ,,w plecy". Żeby tylko wszystko szczęśliwie się skończyło. Siedzę w domu
        jak na szpilkach i czekam na wiadomości. Po tym tragicznym wypadku w Hiszpanii
        to różne głupoty człowiekowi chodzą po głowie. gdyby jednak myśleć o tym
        najgorszym to nikt nigdzie by nie podróżował tylko siedział na tyłku w domu.
        Życzę miłego urlopu wybierającym się do Tunezji.
      • dejnaa Re: Sun & Fun 22.08.08, 14:35
        Rok 2007 -biuro Sun&Fun -Tunezja-Skanes-hotel Skanes Rivage- lot
        Tunis Air. Wszystko o czasie,wszystko ok byliśmy naprawdę bardzo
        zadowoleni
        • Gość: lenka2008 Re: Sun & Fun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 16:21
          Daleko mi do oceniania. Mam nadzieję, że takie przykre niespodzianki zdarzają
          się sporadycznie. Jeszcze nie mam żadnych wieści od córki. Cierpliwie czekam.
          Jeszcze raz zaznaczam, że nie mam żadnych pretensji do Biura SUN FUN - przeloty
          to nie ich działka. Co do samego urlopu to jak córka wróci to sama oceni.
          Będzie zakwaterowana w hotelu Corniche. Wraca 4 września.
          • Gość: k Re: Sun & Fun IP: *.chello.pl 22.08.08, 18:25
            ja bylam dzis w tym locie, ktory powracal do polski i mial wystartowac o 23:30 a
            o 3:00 byc w katowicach. do godziny 8:50 RANO nastepnego dnia nikt nie potrafil
            nam udzielic informacji co sie dzieje i dlaczego nigdzie nie jedziemy, jedynie
            raz na dwie godziny przychodzila plotka, ze jeszcze pol/jedna/dwie godziny i
            lecimy. dostalismy po kanapce, kubku herbaty i croissancie oraz 36 kocykow (na
            ok 150 osob stacjonujacych cała noc na lotnisku w pomieszczeniu klimatyzowanym).
            nie musze chyba dodawac, ze nie dostaniemy juz zadnych gratisowych wycieczek.
            ale coz, z tego co mi wiadomo to oficjalna skarge (nie tylko na problemy na
            lotnisku, ale rowniez dotyczace hotelu) podpisalo mnostwo ludzi a jeden pan
            zamierza sie z nia udac do odpowiednich organow, takze moze wycieczka pani corki
            bedzie miala wiecej szczescia i serdecznie tego zycze:]

p.s. a najgorsze, czego dowiedzielismy sie po wyladowaniu, to ze podobno
            rezydenci z hotelu corniche dobrze wiedzieli, ze nasz lot jest anulowany, ale i
            tak wyslali nas do tunisu na lotnisko, zebysmy nie okupowali hotelu. oczywiscie
            moze to byc rownie dobrze plotka, bo nawet nie wiadomo, kto o tym zaczal mowic,
            ale jesli to prawda to byloby to straszne swinstwo.
            • lenka2008 Re: Sun & Fun 23.08.08, 10:44
              Mam nadzieję, że mimo wszystko wczasy miała Pani udane. Wygląda na to , że moja
              córka czekała na ,,Wasz" samolot. Wczoraj się z nami kontaktowała, jak na razie
              nie ma zastrzeżeń do hotelu, wyżywienia ale co będzie później? czy mogłaby mi
              Pani napisać co konkretnie ,,nie grało" w hotelu. Może córka powinna o czymś
              wiedzieć wcześniej, czego może się spodziewać. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
              • Gość: k Re: Sun & Fun IP: *.chello.pl 26.08.08, 13:58
                mnie tam zasadniczo oprócz jedzenia grało wszystko, ale to prawdopodobnie
                dlatego, że jestem studentką i wydając praktycznie wszystkie oszczędności na ten
                wyjazd zdawałam sobie sprawę, że za taką cenę (ostatecznie wyszło nam 1830zł) w
                środku sezonu raczej nie będzie luksusów i też się na nie nie nastawiałam;p
                pokoje były raczej zgrzebne (chociaż po drugiej stronie korytarza dużo
                ładniejsze, więc może córce się poszczęściło;}), panie sprzątające zbyt często
                nie wymieniały pościeli, raczej układały ją w kokardkę (za uprzednim pobraniem
                napiwka), żeby wyglądała świeżo, do łazienki, ani tym bardziej do wanny nie
                odważyłabym się wejść na bosaka itp. ogólnie hotel mi się kojarzył z
                popeerelowskimi zakładami wczasowymi, do których jeździłam na kolonie za młodu;p
                dla biednego studenta państwowego uniwersytetu czy osoby z niewygórowanymi
                wymaganiami zdecydowanie to wystarcza, bo nie ma ani grzyba na ścianie, ani
                robali, ale dla rodzin z dziećmi to prawdopodobnie już trochę gorzej, chociaż
                nie mam w tej materii doświadczenia, więc nie chcę przesądzać;p
                co do jedzenia to dla mnie było nie do zniesienia. tłumy, morze ludzi
                rozpychające się nad bufetem (szczerze współczułam samotnym matkom z dziećmi, bo
                zanim im sie udało donieść jakieś jedzenie dla wszystkich dzieci to już się
                robiło zimne), jedzenie niby zwyczajne, ale dużo gotowanych warzyw, mało mięsa
                (a gdy już były, to albo niedosmażone, albo w ogóle 'nieobrobione' - z wielkimi
                kawałami kości lub tłuszczu). jedyne dania, które nie wyglądały groźnie to
                pizza, spaghetti (po krótkim czasie większość wczasowiczów się przerzuca na te
                dwa dania) i małe rybki smażone na wielkiej stalowej płycie grillowej, których
                dorosła osoba powinna zjeść co najmniej 5, żeby się najeść, a dostawała tylko dwie.
                anyways, ja jestem raczej strasznie wybredna (czy - jakby to ujęli niektórzy -
                rozpuszczona) jeśli chodzi o jedzenie, więc spodziewałam się problemów, ale mój
                chłopak w Polsce je właściwie wszystko, a po kilku dniach w le corniche, kilku
                próbach zmierzenia się z surowym kurczakiem i tłustą baraniną też przerzucił się
                na spaghetti i pizze, także może to bardziej wymierna ocena.
                całe szczęście w pobliżu jest mnóstwo knajpek gdzie właściwie taniej niż w
                polsce można coś zjeść i gdzie często spotykaliśmy rodziny z dziećmi na 'frytkach';]
                • Gość: milusia Re: Sun & Fun IP: *.retsat1.com.pl 27.08.08, 00:44
                  Witam.Loty nie zależą od biura, ale od przewoźnika.A nim jest
                  Tunisair.Polecam S&F. Generalnie nie mam zarzutów. Hotel Zakarya w
                  Hammamet Yasmin? Wygląda dobrze z zewnatrz:) Wszystkim życzę udanego
                  wypoczynku.
                  • Gość: Kasia Re: Sun & Fun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 11:15
                    Wy też wybieracie sie do Dar Zakarya?MY lecimy z męzem 5 wrzesnia do
                    Dar Zakarya w Hammamet na dwa tygodnie:)
                • Gość: lenka2008 Re: Sun & Fun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 08:20
                  Dzięki za odpowiedź. Wczoraj dostałam e-meila od córki. Wklejam go prawie w
                  całości, może kogoś zainteresuje. Dodam tylko, że ona też jest studentką i dla
                  niej takie wakacje to naprawdę duże przeżycie. Tym bardzie , że tak jak Ty
                  (sorry Pani) sama na nie zapracowała.
                  Cyt. ,,co do miasta,jest nędzne,brudne,śmierdzące,wszędzie pełno kotów i
                  zdechłych psów. Ładnie jest tylko w centrum,gdzie są targi,port i sklepy.
                  Hotel-w porządku,z początku dał sie nam we znaki tutejszy zapach-dziwny jakiś:)
                  ale da sie wytrzymać. Pokoje są ok-mamy łazienkę balkonik,super:) Jedzenie z
                  ok,dużo warzyw,surówek,ale już nam sie nudzi,ciągle to samo
                  dają,spaghetti,ryba(fuj,fuj), jadalnia jest na zewnątrz okryta namiotem,wokół
                  palmy i widok na morze-klasyk. Koty biegają po stolach-dosłownie-paranoja...
                  Po śniadaniu chodzimy na plaże,i wracamy tylko na obiadek i znów sie
                  opalamy.Woda i plaża fajne. Bardzo ciepła przejrzysta woda,bardzo słona i glony
                  trochę śmierdzą.
                  Za to opóźnienie na lotnisku, dają nam upust na jakąkolwiek wycieczkę w
                  wysokości 50dt,wiec jedziemy do Tunisu(zobaczymy ruiny Kartaginy,Medine,muzeum,i
                  jakieś inne dziwne rzeczy o których nie słyszeliśmy).
                  Wczoraj jeździliśmy na wielbłądach-po 10 dt za osobę,wytargowaliśmy:) drogo,ale
                  pamiątka będzie,zobaczycie na zdjęciach.

Obsługa-dziwna,chłopaczki praktycznie w naszym wieku,mało profesjonalne
                  podejście,co chwile zaczepiają dziewczyny. Napoi jest dużo:
                  cola,soki,sprite,fanta,z alkoholem jest katastrofa,piwo chyba
                  bezalkoholowe,wódka rozwodniona,tutejsi boja sie pic polskiej wódki,w sklepach
                  ciężko dostać alkohol,piwa wcale nie ma na pólkach,tylko w magazynach,no ale to
                  nie jest najważniejsze...hehehe
                  Najlepsi są animatorzy,bez nich hotel by nie istniał. Codziennie od rana do
                  wieczora organizują dla gości w każdym wieku najróżniejsze gry i zabawy,od gry w
                  siatkówkę,lotki,tance,mini disco dla
                  dzieci,bingo,skecze,kabarety,joge,gimnastykę i różne takie. Zawsze
                  uśmiechnięci,ciągle sie wydurniają i przekrzykują,ale są suuuuper. Już nie raz
                  wyciągali nas z plaży i zapraszali (żeby nie powiedzieć zmuszali),do wspólnej
                  zabawy."
                  To na razie wszystko .Pozdrawiam
    • jli21 Re: 27.08.08, 16:37
      moj kumpel byl z tym biurem w egipcie w czerwcu i mowil ze rewelacja
      juz planuje kolejny wyjazd i zgłasza sie do nich ja wzielem ze
      scanholiday i troszke sie zawiodlem bo niby urlop mam od 18 Ix tak
      wykupiony hotel ale wylot z polski mam 19. o 00.15 :/ jestem dzien
      do tylu pani z biura stwierdzial ze na lotniku jestem 18Ix bo trzeba
      byc 2 h przed wylotem i dlatego to sie nazywa wedlug nie jurlop od
      tego dnia zalosne :"/ on takich problemow nie mial :)
      • Gość: edi sousse IP: 62.87.185.* 28.08.08, 09:11
        Byłam kilka razy z S&F, ostatni raz w lipcu br. wszystkobyłoby ok
        tylko okazało się, że wybrany przez nas hotel(Marhaba club)... jest
        w remoncie. Wakacje na placu budowy to nie szczyt marzeń, ale oprócz
        tego było fajnie - jedzenie super (nawet dla wybrednej 5-latki),
        obsługa miła, w miarę możliwości (remont!!) czysto.
        Niestety nie mieliśmy szczęścia do rezydentki, pomoc z jej strony
        polegała na : "dajcie Państwo łapówkę, bo ja nic więcej nie
        mogę" (?)- prosiliśmy o zmianę hotelu lub chociaż pokoju......
        A co do zapachów, o których wyczytałam w poprzednich postach to dużo
        zależy od hotelu, nie można wszystkich wrzucić do jednego wora - są
        czyste i pachnące, ale są też brudne i śmierdzące i nie zależy to od
        ilości gwiazdek. Miasto, poza głównymi traktami gdzie się poruszają
        turyści, do czystych i zadbanych nie należy (jak większa cześć
        tunezji), ale jak się nie wychodzi poza medinę to jest suuuper.
      • Gość: kingakrk Re: IP: *.77.classcom.pl 12.09.08, 14:37
        my też tak lecimy. zresztą trzeba sie było dokładniej zapytac, chociaz nas np.
        pani w biurze poinformowala co i jak, kiedy lot etc.
        pozdrawiam- moze do zobaczenia
        • negra13 Re: 19.09.08, 16:00
          My byliśmy w Sun Fun w Skenes el Hana, i było super, ze strony biura
          wszystko było dograne, godziny lotów bardzo dogodne, wylot o 7:45
          więc na miejscu jeszcze pół dnia wolnego, później 6 pełnych dni i
          ostatniego dnia wylot o 11. więc spokojnie można było zjeść
          śniadanei i pstryknąć ostatnie fotki :) Następna podróż tylko z SF
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka