Gość: zoey IP: *.centertel.pl 11.09.08, 17:57 czy ktos byl w tym hotelu i oczywiscie z tym przewoznikiem, jak wspominacie lepiej kupowac euro czy dolary? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmmagdaaaa Re: Barcelo Miramar z Wezyrem 11.09.08, 19:01 Ja byłam w tym hotelu, ale przewoznika nie pamiętam :P Wspominam baaaardzo dobrze :D Chyba lepiej dolary kupować (przynajmniej tak było w lipcu, teraz nie wiem jak co stoi :P) Jak chcesz jeszcze jakieś konkretne info, to pytaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoey Re: Barcelo Miramar z Wezyrem IP: *.centertel.pl 12.09.08, 10:22 dzieki za odpowiedz jak oceniasz hotel przede w kwestiach jedzeniowych - czy restauracje sa czyste??? po przezyciach w egipcie i kilkudniowej klatwie jest to dla mnie wazne.... co fajnego mozna zwiedzic w miasteczku?? podaj prosze jakies namiary czy sa jakies sklepy - jesli tak to co atrakcyjnego mozna kupic??? jade na tydzien z all incl ile radzisz wziac pieniedzy??? dolarami mozna placic takze w sklepach i knajpach?? czy trzeba wymianiac na te ich denary czy bylas moze na tej wycieczke do kartagany i tunisu - warto mozna cos zobaczyc?? dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmmagdaaaa Re: Barcelo Miramar z Wezyrem 13.09.08, 10:32 Jeśli chodzi o restauracje, to różnie bywa... ja miałam śniadania i obiadokolacje i wtedy praktycznie zawsze było czysto. Na obiadokolacje, jeśli się przychodziło w miare wcześnie (tzn krótko po 19), to też zawsze było ok. Raz mi się zdarzyło przyjść po 21 i szczerze mówiąc sama musiałam iść prosić kelnerów, żeby nakryli do jakiegoś stołu;/ I w restauracji chyba klimatyzacja nie działa (dlatego ja już wolałam jeść zawsze na dworze). Jeśli chodzi o jedzenie, to tak jak chyba w każdym hotelu (przekonałam się, że wszędzie jest prawie to samo) można się ze spokojem najeść (kto nie lubi eksperymentować, zawsze może zjeść spaghetti i frytki, a czasem nawet pizze). Na obiadokolacje również bardzo dużo różnych ciasteczek itd, a z owoców zawsze arbuz i melon, oraz na zmiane np winogrono, daktyle, śliwki, jabłka. Hotel Miramar znajduje się na środku Hammametu... a Hammamet ma takie jakby dwa punkty centralne (stary Hammamet, i Jasmine Hammamet). My jesteśmy po środku. Patrząc na morze w lewą strone dojdziemy do starego, a w prawą do Jasmine. Pieszo wzdłuż plaży do obu tych miejsc jest około godziny drogi (zawsze można zabrać taxi, za którą się zapłaci około 4 DT). W obu tych centrach znajduje się Medyna (jeśli ktoś lubi się targować, polecam tam iść). Ogólnie polecam się wybrać do obu tych miejsc, żeby coś więcej zobaczyć a nie tylko swój hotel i plaże koło niego :) W Jasmine jest fajny port, dużo nowych hoteli (Miramar jest dosyć stary), ogród zoologiczny i dużo sklepów. Przy naszym hotelu również są sklepy, kawiarnie itd. Niedako jest "supermarket" :D Pytasz, co atrakcyjnego można kupić... ja polecam fajke wodną - fajna rzecz :D A poza tym to wszędzie można kupić jakieś bębenki, maski i pełno takich Tunezyjskich pierdołek - pamiatek :) Jeśli w sklepie na towarze nie ma podanej ceny - to znaczy, że musisz się targować. Ja nie raz zeszłam do 80% ceny :) Tam jest również mnóstwo podróbek różnych firm - np możesz kupić buty adidasa za 40 zł w przeliczeniu... heheheheh (to tak na marginesie podaje :P) Z tego co wiem, to dolarami i euro raczej tam nie zapłacisz, więc musisz wymienić na dinary. Owszem, byłam na wycieczce do Tunisu i Kartaginy. Wszystko było w biegu, nie była jakaś super rewelacyjna, ale i tak polecam... Ciekawe Muzeum z mozaikami, biało - niebieskie miasteczko Sidi Bou Said z pięknymi widokami na morze, Medina w Tunisie, ruiny Kartaginy. Całkiem fajnie :) Najbardziej to polecam wycieczke na Sahare.. to było coś naprawde super! Sama świadomość bycia na pustyni wprawiała w dobry nastrój :) A poza tym Góry Atlas, jazda jeepami trasą Paryż - Dakar, przejażdżka na wielbłądach, różne rodzaje oazy, kąpiel w oazie górskiej - po prostu rewelacja! Ja byłam na dwa tygodnie i razem z wycieczkami wydałam chyba 300 dolarów i 80euro czy jakoś tak. A kiedy Ty lecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoey Re: Barcelo Miramar z Wezyrem IP: *.centertel.pl 14.09.08, 22:09 dzieki za mase informacji naprawde uzytecznych ja lece dopiero za miesiac 16 pazdiernika i tylko na tydzien na poczatek hotel doradzila mi babka z biura ze mimo iz ma duzo lat jest niezle utrzymany - wiec no coz zobaczymy - najbardziej wrazliwym punktem jest wlasnie restauracja po przebojach w egipcie wole zawsze zapytac dzieki za info o tym co mozna zobaczyc - bardzo lubie lazic po okolicy i zwiedzac na wlasna reke.. pytalam o zakupy gdyz czytalam na forum iz mozna przywiezc fajne skorzane wyroby - paski torby - widzialas cos takiego czy to raczej ten turystyczny szajs??? a mowiac o zakupach gdzie mozna wymienic dolary lub euro na dinary??? a i czy wycieczki sa organizowane przez rezydentke biura??? dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
mmmagdaaaa Re: Barcelo Miramar z Wezyrem 16.09.08, 12:23 Tak, to prawda... jest mnóstwo torebek skórzanych itd... paski do spodni Chanel, Dolce Gabbana itp za 10 dinarów... hehehe. Wszystko oczywiście podróbki. Kantor jest w hotelu, czynny dwa razy dziennie (jakoś koło 11 i 17, ale nie pamiętam dokładnie). A poza tym po wyjściu z naszego hotelu po drugiej stronie ulicy też jest kantor. Radze wymieniać w hotelu. Jeśli chodzi o kurs, to wszędzie mniej więcej to samo. Na wycieczki można było się zapisywać właśnie u rezydentki, ale pilotem po tych wycieczkach była jakaś inna osoba z Polski. Ogólnie... to ja chce tam wracać :P:P:P:P Tam przynajmniej ciepło, a nie tak jak u nas;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Barcelo Miramar z Wezyrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 12:55 Mam pytanie ! Wybieram się do tego hotelu w pazdzierniku ,wybrałam opcję HB i zastanawiam się czy w pobliżu hotelu są jakieś fajne restauracje lub bary gdzie można zjeść coś dobrego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graszka717 Re: Barcelo Miramar z Wezyrem IP: *.um.warszawa.pl 16.09.08, 15:21 polecam kupic torebki skózane, paski dobra jakość byłam w zeszłym roku noszę do dziś i nic się nie dzieje a wzory fajne inne niż nasze Odpowiedz Link Zgłoś
mmmagdaaaa Re: Barcelo Miramar z Wezyrem 16.09.08, 18:39 Ja tez miałam opcje HB... i powiem szczerze, że to mi w zupełności wystarczyło. W pobliżu hotelu są takie różne lokale (z ogródkami na zewnątrz) i pewnie można tam coś zjeść (ja zazwyczaj byłam tam wieczorem, to raczej wszyscy pili). Niedaleko jest też spożywczy, więc można sobie coś dokupić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoey Re: Barcelo Miramar z Wezyrem IP: *.centertel.pl 16.09.08, 19:23 mmagdaaa bardzo cie dziekuje za wszystkie informacje i jestem pewna ze tam wrocisz a co do pogody to masz racje ledwo kilka dni zimno a ja mam dosc mam tylko nadzieje ze tam bedzie pieknie w drugiej polowie pazdziernika opowiem jak wroce a juz nei moge sie doczekac pakowania i upragnionego lezaka z drinkiem z parasolka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoey Re: Barcelo Miramar z Wezyrem IP: *.centertel.pl 16.09.08, 19:23 hej a kiedy lecisz i z jakim przewoznikiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
mmmagdaaaa Re: Barcelo Miramar z Wezyrem 17.09.08, 21:28 Zoey mogłabys się odezwać do mnie na maila? mmagdazz@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś