Dodaj do ulubionych

Złodziejstwo

IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.09, 12:19
DRODZY RODACY WYJEŻDZAJĄCY PIERWSZY RAZ DO TUNEZJI PROSZĘ UWAŻAĆ NA
KRADZIEŻE W HOTELU!!! JA BYŁE W SOUSSE HOTEL SAMARA I PRZEZ TYDZIEŃ
OKRADZIONO KILKA POKOI.ZGINEŁY APARATY,TELEFONY KASA I ZŁOTO
ITP.WSZYSTKO DO SEJFU OCZYWIŚCIE CO SIE DA.REZYDENTKA KŁAMAŁA ŻE
PROBLEM KRADZIEŻY NIE ISTNIJE,A PO FAKCIE JE POMOC OGRANICZYŁA SIE
DO ROZMOWY W RECPCJI WEZWANIA POLICJI KTÓRA PRZYJECHAŁA POSMIAŁA SIĘ
I POJECHAŁA!!!!!PISZĘ TO KU PRZESESTRODZE,MI NIC NIE UKRADLI A
WIDZIŁEM TYCH OKRADZIONYCH I ICH MINY I ZŁOŚĆ NA ZJEBANY URLOP!!!!
NA KONIEC I TAK POLECAM TUNEZJE BO ZA TAKA KASĘ TO BYŁO ZAJEFAJNIE
JE JE !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: nastka Re: Złodziejstwo IP: 78.149.157.* 18.05.09, 14:17
      niestety słyszałam o kradziezach... a czy sejf gwarantuje ze nic mi
      nie zginie?? pokojowka lub kltos inny z obslugi hotelu moze cos
      zabrac z sejfu ?? wiecei po ile tak mniej wiecej jest sejf za
      dobe?? pozdrawiam
      • Gość: jokero Re: Złodziejstwo IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.09, 15:03
        CENA SEJFU W HOTELU TO 10 DINARÓW NA TYDZIEŃ. NIE SŁYSZAŁEM ABY
        KOMUS COŚ Z SEJFU ZGINELO!!
        • Gość: don't nick! Re: Złodziejstwo IP: 79.162.160.* 18.05.09, 16:11
          Problem kradzieży w tunezyjskich hotelach nie raz poruszany (również przeze mnie) na tym forum. Zazwyczaj spotyka się z pogardą i niedowierzaniem ze strony miłośników Tunezji oraz pracowników biur domyślam się.
          Przypominam - nie zabierać zbędnych cennych rzeczy; nie pokazywać się w hotelu z rzeczami, które przykują uwagę potencjalnych złodziei (np. profesjonalny aparat); cenne rzeczy trzymać w sejfie lub nosić najlepiej przy sobie; na noc barykadować drzwi w pokoju; nie ufać tunezyjczykom.
          • maly-kielce Re: Złodziejstwo 18.05.09, 17:18
            Widze że byliśmy w Samarze w tym samym czasie. Coś słychać było ze babka
            przyłapała sprzątaczke na kradzieży telefonu. My mielismy spotkanie z Oasisu i
            Rezydentka mówiła zeby wuważać i nic cennego nie zostawiać w pokojach bez opieki
            bo żaden hotel na świecie nie ponosi odpowiedzialnosci za "zagubione" rzeczy. Ja
            miałem sejf i byłem bardzo zadowolony 25zł a odpukać miżna duuużo na tym
            zaoszczędzić. Ja zostawiałem czasem portfel z kasą i dokumentami i kasa na
            biurku leżała i nic nie ginęło oprócz napiwku na łóżku i tyle, W Polsce tez
            kradną i wszedzie na świecie tak jest więc trzeba uważać i inwestować w sejf.
            Pozdrawiam!
            • Gość: nais Re: Złodziejstwo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.09, 20:09
              Kochani,sprawdzajcie okna balkonowe.90% ma uszkodzoną blokadę i wygięty
              profil.Myślisz,że balkon zamknięty a tak naprawdę jest otwarty.Nie wierzę,by
              pokojówka wzięła cokolwiek z pokoju.100%!
              .Jest tez inny wariant wejścia do
              cudzego pokoju drzwiami ale głośno o tym nie powiem,choć odkryłam to
              przypadkowo.W zeszłym roku inna babka mi to też powiedziała,gdy przez przypadek
              to odkryła.Tak więc NIGDY nie zostawiajmy niczego wartościowego w pokoju i
              miejmy na uwadze drzwi balkonowe.
              • maly-kielce Re: Złodziejstwo 18.05.09, 20:43
                i to mnie denerwuje i niewinne biedne pokojówki tracą prace i wynagrodzenie o
                bezpodstawne oskarżenia. :[ A ile razy na pewno było tak że ktoś coś zgubił a
                nie daj Boże potem znalazł a już za późno.
              • elgry Re: Złodziejstwo 18.05.09, 21:56
                Chętnie bym się dowiedziała o tych sztuczkach wchodzenia do pokoju. Przecież
                trudno wszystko taskać ciągle ze sobą (np. aparat, kamerę, która nie mieści się
                w sejfie w większości hoteli. A jak się zna sztuczki złodzieja, to wiadomo, jak
                zapobiegać. Dlaczego jest to tajemnica?
          • Gość: nais Re: Złodziejstwo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.09, 19:07
            W temacie bezpieczeństwa dodam,że należy być czujnym w medinie i na
            bazarach.Rozcinanie plecaków(-czków) i toreb nie jest rzadkością.Potrafią z
            przedniej kieszeni koszuli zwinąć komórkę.Są w tym temacie b.dobrzy.Na uwagę
            zasługuje noszenie wartościowych rzeczy przy sobie-zwłaszcza podczas
            spacerów-zwłaszcza samotnych (choć nie tylko)wzdłuż plaży.Bywają ataki "na
            wyrwę".Moment i gościu znika z trofeum sprintem a rozpoznać ich potem trudno,bo
            wszyscy podobni do siebie...Ja znając istniejące zagrożenia czuję się tam
            bezpiecznie .
    • Gość: LILA27 Re: Złodziejstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 21:49
      nais dlaczego nie powiesz głośno o tych możliwościach wejścia do pokoju? Może
      dzięki temu ochroniłabyś troszkę ludzi przed kradzieżą. Wylatuje za 2 dni i
      chętnie skorzystam z rad.
      • Gość: don't nick! Re: Złodziejstwo IP: 79.162.161.* 18.05.09, 22:50
        Jak zwykle ktoś broni obsługę hotelu i za kilka postów będzie obwiniać polskich turystów. Skąd te 100%, że to na pewno nie pokojówka? Niestety to najczęściej kradnie obsługa hotelu...
        Wejść w starszych hotelach jest bardzo prosto. pomiędzy drzwi a zatrzask można w wielu przypadkach włożyć coś (śrubokręt, kartę kredytową), odpowiednie ruchy i drzwi otwarte.
        Pamiętajcie też, że obsługa hotelu posiada klucze uniwersalne! Chyba nie widzieliście sprzątaczek z pękiem kilkuset kluczy?
        • Gość: nais Re: Złodziejstwo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.09, 18:55
          Otóż jestem b częstym gościem hotelowym w Tunezji i wiem co piszę.To nie
          sztuczki złodziejskie służą do możliwości wejścia do pokoju nie swojego a brak
          dbałości zarządzających hotelami o bezpieczeństwo turystów.Spróbujcie wejść do
          sąsiedniego pokoju lub jakiegoś na przeciwko.No problem.Obejrzyjcie dokładnie
          drzwi balkonowe i sposób ich zamykania oraz blokowania . drzwi od korytarza tez
          często wystarczy popchnąć,szpary,że mysz przelezie..Powtórzę raz jeszcze-nie
          wierzę w kradzież pokojówek.Pozdrawiam serdecznie i życzę bezpiecznych wakacji:))
          • Gość: nais Re: Złodziejstwo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.09, 19:20
            c.d.wyszło 4 posty wyżej :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka