Gość: Przerażony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 11:55 Czy warto wybrać się do Tunezji na przelomie września i paździenika? Chodzi mi oczywiście o pogodę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gladi3 Re: warto we wrześniu? 23.07.09, 11:59 bedzie cieplo ale nie upalnie,moj znajomi byli 24 wrzesnia i juz pogoda byla kaprysna,tzn chmurzylo sie i woda byla juz letnia,Tunezja to kraj gdzie pogoda nie jest upalana jak nam sie wydaje,potrafi nawet deszcz padac i wiac silny wiatr,w tym czasie wybralbym egipt,pogoda bedzie gwarantowana. Odpowiedz Link Zgłoś
piootr3 Re: warto we wrześniu? 23.07.09, 20:19 Jeżeli chcesz pooglądać rzymskie ruinki i miasta, to może być. Jeżeli plażować, to przychylam się do poprzedniej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiG Re: warto we wrześniu? IP: 78.8.25.* 23.07.09, 21:31 Cała prawda - wrzesień/październik idealny na wycieczki dla dzieci ( nie marudzą , że upał ) i dla tych co mają kłopot z krążeniem... .....i cena inna na korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiG Re: warto we wrześniu? IP: 78.8.25.* 23.07.09, 21:32 ..li zapomniałem do mojej powyższej wypowiedzi. W tym czasie windsurfing to BAAAAJKAAAAA - bez medóz , wodorostów , upału.... Odpowiedz Link Zgłoś
dana_n Re: warto we wrześniu? 23.07.09, 20:31 Byłam w ubiegłym roku w Tunezji od 11-19 wrzesnia.Przez 2 dni było 30 stopni,ale w pozostałe 21-25 stopni, dwa razy była burza, a prawie w kazdy wieczór padał deszcz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domi.mo Re: warto we wrześniu? IP: *.chello.pl 23.07.09, 21:02 Rezydentka na miejscu polecała nam na następne wczasy właśnie ten termin - woda nagrzana, temperatury nadal ciepłe, ale znośne i wycieczki tańsze prawie o połowę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepas Re: warto we wrześniu? IP: *.spray.net.pl 23.07.09, 21:20 Znajomi byli na początku października i wrócili super zadowoleni, cieplutko padało 3 dni po 1h, ale mniej ludzi pogoda około 26 stopni w hotelu dostali super pokoje. Teraz bedzie Ramadan od 20 sierpnia do 19 września. Ale ja nie wiem jak w tym czasie jest. My chyba lecimy 1 października w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: warto we wrześniu? IP: 217.98.20.* 23.07.09, 21:45 co do Ramadanu. Byłam rok temu własnie podczas Ramadanu miał on swoje wady i zalety ;) zaleta bylo to ze bylo o polowe mniej natrentów ze stała gadka 'Hi how are you' :p ale nie narzekam, jadac do Tunezji wiedziałam co mnie czeka ;DD ale wada to że w dyskotekach (jeżeli chodzi CI o nocne życie tak jak mi :p) prawie nikogo nie było, prawie puste ulice wiekszość siedzi w domu i spedza Ramadan jak należy z rodzina ;)) ja bylam na samym poczatku wrzesnia, pogoda byla super, raz tylko padalo ale wieczorem a tak to caaaly czas słońce, a ja oczywscie caly czas na nim ^^ przyjechałam tak zjarana że hoho, i przywiozłam maaase super wspomnień i wiem ze kiedys tam wróce ;) nie wiem jak tam jest ze zwiedzaniem itp. ale każdej młodej osobie, która chce sie bawic na wakacjach polecam TUNEZJE <333 sousse i chams el hane ;d;d pozdrawiam :) udanych wakacji wszystkim życze :] Odpowiedz Link Zgłoś
kika1983 Re: warto 24.07.09, 10:53 Ja byłam 5 lat temu od 15 września na 2 tygodnie - pogoda była cudowna, pięknie się opaliliśmy, nie padało, było słonecznie, cieplutko, woda również była ciepła - także spokojnie mogę ci polecić ten termin. Było na pewno troszkę "zimniej" niż w sierpniu czy lipcu ale absolutnie to nie przeszkadzało (zamiast 40 stopni było 30) pozdr. kika Odpowiedz Link Zgłoś