Dodaj do ulubionych

Do betonu pod nazwa warshawiak

19.04.04, 12:14
moj drogi chyba bardzo cie w oczy kole, ze ktos wyraza sprzeciw wobec
istnienia prostytucji.
Esencja zawodu prostytutki jest wlasnie taka, jak sam o tym napisales. zeby
bylo jasne cytuje:

''> A wiesz co to jest nóż na gardle i zbiorowy brutalny gwałt? ''

Czy zdajesz sobie z tego sprawe, ze prostytutkom to sie zdarza codziennie
iles tam razy dziennie?. jesli kobieta dostanie za to pieniadze,
speleczenstwo patriarchalne mowi wszem i wobec, ze wykonala prace.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piter Re: Do betonu pod nazwa warshawiak IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 19.04.04, 12:52
      Jako przedstawiciel "społeczeństwa patriarchalnego", konserwatywny MSzŚ,
      pozwalam sobie stwierdzić: jestem przeciwko prostytucji. Przeciwko traktowniu
      kobiet jak towar itp....
      Jakoliberalno-konserwatywny MSzŚ powiem: same wiedzą co robią, mają z tego
      grubszy szmal, mnie (i innym) nic do tego.
      Każdy sam decyduje o własnym losie. Mając problemy finansowe (i będąc, bez
      fałszywej skromnosci efebem) mogłem zdecydować się na zarabianie jako męski
      prostytutek. A że mi w głowie taka myśl nawet nie postała, co wynika z
      wychowania, tradycji itp.,
      Niektóre Zawody (niezaleznie od tego, czy wykonują je mężczyźni, czy kobiety)
      są (choć "społecznie uzyteczne") w pogardzie. Tak też jest z kurwami. One same
      wiedzą, jak są traktowane i oceniane i nie ma najmniejsego sensu dorabiabianie
      ideologii do kurestwa..
      P.
      • wasza_bogini Re: Do betonu pod nazwa warshawiak 19.04.04, 12:57
        prawda jets taka, ze prostytucja to najltwiejszy zarobek dla kobiet. czasami
        dziewczyny uciekaja z domu rodzinnego gdzie sa bite itp i znajduja zatrudnienie
        w burdelu, bo tam jest praca, a nie ma innej.!!! to, ze spoleczenstwo je
        pietnuje to jets zupelnie inna sprawa. one za to nie sa odpowiedzialne.
        ilosc agencji towarzyskich w warszawie moze o czyms swiadczyc, biorac pod uwage
        20% bezrobocie. gospodarke kubanska tez utrzymuje sex biznes.
      • wasza_bogini Re: Do betonu pod nazwa warshawiak 19.04.04, 12:59
        > Każdy sam decyduje o własnym losie. Mając problemy finansowe (i będąc, bez
        > fałszywej skromnosci efebem) mogłem zdecydować się na zarabianie jako męski
        > prostytutek. A że mi w głowie taka myśl nawet nie postała, co wynika z
        > wychowania, tradycji itp.,
        no i z braku infrastruktury.
      • Gość: Monika Re: Do betonu pod nazwa warshawiak IP: *.chello.pl 19.04.04, 13:09
        Gość portalu: Piter napisał(a):

> Jako przedstawiciel "społeczeństwa patriarchalnego", konserwatywny MSzŚ,
        > pozwalam sobie stwierdzić: jestem przeciwko prostytucji. Przeciwko traktowniu
        > kobiet jak towar itp....

Każdy ma prawo do własnych opinii. I nie o to chodziło warszawiakowi. Chodzło o
        stosunek do prostytutek. Czy nimi gardzisz czy nie ?

> Niektóre Zawody (niezaleznie od tego, czy wykonują je mężczyźni, czy kobiety)
        > są (choć "społecznie uzyteczne") w pogardzie. Tak też jest z kurwami. One
        >same wiedzą, jak są traktowane i oceniane i nie ma najmniejsego sensu
        >dorabiabianie ideologii do kurestwa..

A ty jak je traktujesz ? Nie chodzi mi o stosunki osobiste, ale ogólnie jak je
        postrzegasz ?

1. Obojętnie
        2. Jak każdego człowiek (czyli jeśli zachowuje się przyzwoicie nie okazuje
        pogardy tylko dla zasady)
        3. Gardze i poniżam niech szmata wie gdzie jej miejsce
        • Gość: Piter Re: Do betonu pod nazwa warshawiak IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 19.04.04, 13:19
          Moniś, nie znając tych pań, nie mogę powiedzieć, czy nimi gardzę, czy nie.
          Jestem przeciwko zjawisku. Osobiście, tych kobiet, które pchnęła ku temu
          zawodowi nędza, żal mi. Tymi, które to rzemiosło (sztukę?) polubiły, gardzę.
          P.
          • Gość: Monika Re: Do betonu pod nazwa warshawiak IP: *.chello.pl 19.04.04, 13:39
            Ja myśle ze nie wszystkie mają napisane na czole kim są, zwłaszcza te pokątnie
            dorabiajace, jakieś studentki czy opuszczone matki rodzin, które nie potrafią
            znaleźć innego wyjscie. Spotykamy ich w supermarketach i nawet o tym nie wiemy.
            Raczej poza godzinami pracy nie afiszują się z tym jaki zawód uprawiają.

No ale warszawia chce abyśmy walczyły i ich prawa, łącznie z prawami ich
            alfonsów do czerpania profitw z ich profezji. Dla mnie to on trochę za duzo od
            nas wymaga.
            • Gość: warszawiak Re: Do betonu pod nazwa warshawiak IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.04.04, 13:42
              Alfonsi dadzą sobie doskonale radę bez Was. Tylko dziewczyn mi szkoda...
              • Gość: Monika Re: Do betonu pod nazwa warshawiak IP: *.chello.pl 19.04.04, 13:48
                Gość portalu: warszawiak napisał(a):

> Alfonsi dadzą sobie doskonale radę bez Was. Tylko dziewczyn mi szkoda...

Ja wiem ze alfonsi dają sobie radę, wiem ze bija dziewczyny, kaleczą, okradają,
                nawet mordują w razie potrzeby.

Których dziewczyn ci szkoda ? Tych pobitych ? Mnie też.

• Gość: warszawiak Re: Do betonu pod nazwa warshawiak IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.04.04, 13:20
        Alfons jest m.in. właśnie po to, żeby osoba, której zachce się wyrazić swoje
        moralne oburzenie, robiła to poza zasięgiem wzroku prostytutki. Dlaczego
        Młodzież Wszechpolska nie rozbija agencji? Dlatego, że są one ostoją
        patriarchatu? Nie- te łebki są po prostu za cienkie:D
        • Gość: Monika Re: Do betonu pod nazwa warshawiak IP: *.chello.pl 19.04.04, 13:45
          Gość portalu: warszawiak napisał(a):

> Alfons jest m.in. właśnie po to, żeby osoba, której zachce się wyrazić swoje
          > moralne oburzenie, robiła to poza zasięgiem wzroku prostytutki. Dlaczego
          > Młodzież Wszechpolska nie rozbija agencji? Dlatego, że są one ostoją
          > patriarchatu? Nie- te łebki są po prostu za cienkie:D

No cóz ja nigdy nie gardziłam prostytutkami, bo wiem ze czasmi miały tragiczne
          zycie, a każdej nie będe prosiła o cv. Dla zasady staram się traktować
          człowieka jak człowieka. Musi mnie obrazic lub kogoś w mojej obecności abym
          wyzwolić we mnie negatywne reakcje.

Za to z ręką na sercu mogę powiedzieć ze zawsze gardziłam alfonsami i
          mafiozami, którzy żeruja na prostytutkach. Po prostu dlatego ze oni są
          nieludzcy. Zatracają swoje człowieczeństwo kopiąc leżacego. A kto kopie
          leżacego, (nawet leżacego z własnej woli) nie zasługuje na mój szacunek.
    • lee.miller a co z meskimi prostytutkami? :))))) 19.04.04, 15:04
      też stoją na straży patriarchatu? :D
      • Gość: warszawiak Re: a co z meskimi prostytutkami? :))))) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.04, 18:10
        O, bardzo słuszna uwaga. Z męską prostytucją się nie stykam i odruchowo reaguję
        na nią negatywnie, ale sam teraz zastanawiam się: dlaczego? Wydaje mi się, że
        to kwestia uprzedzeń głęboko wpojonych mi przez społeczeństwo. W wolnym kraju
        ludzie mają prawo decydować, co chcą robić ze swoim ciałem. Niechęć z jaką
        spotykają się prostytutkowie, głównie ze strony mężczyzn może mieć te same
        przyczyny, co nienawiść wielu kobiet do prostytutek: niepewność własnej
        atrakcyjności, pragnienie zdominowania partnera, ukryta skłonność do
        życia "rozwiązłego".
        Jako liberał i człowiek szanujący odmienność, zachowuję swoje przesądy dla
        siebie i od dziś nie pozwalam sobie na żadne nietaktowne uwagi w stosunku do
        prostytutków i pań z ich usług korzystających:)
        PS. To samo tyczy się panów świadczących usługi homoseksualne - chociaż się
        wzdragam, ale widzę w tym momencie, że to wyłącznie moja prywatna sprawa,
        której takt nakazuje nie okazywać.
        • Gość: Monika Re: a co z meskimi prostytutkami? :))))) IP: *.chello.pl 19.04.04, 19:59
          To miłe stwierdzić ze się od feministek czegoś nauczyłeś. Jednak nasze wysiłki
          nie idą na marne. Jak się jeszcze trochę po zastanawiasz to może i inne wnioski
          co do alfonsów też ci zaświtają w głowie.
        • lee.miller no właśnie 19.04.04, 20:07
          Dodam jeszcze tylko, że ja nie ufam ludziom, którzy piszą, że kimś gardzą.

Jedyne, co powinno być ścigane przez państwo to prostytucja niedobrowolna.
          Czyli handel żywym towarem. I z powodzeniem jest.
          • Gość: wasza_bogini skad tyle naiwnosci??? IP: *.dwi.uw.edu.pl 20.04.04, 10:41
            czy wiesz, ze utrzymywanie agencji towarzyskich JEST KARANE!? na to sa
            paragrafy. nie jets karane tylko to jesli kobieta pracuje na wlasny
            rachunek!!!!! wszyscy szefowie agencji towarzyskich powinni siedziec w pierdlu.
            handel zywym towarem nie jest scigany przez panstwo z powodzeniem i tak sie
            dzieje w calej europie. dlatego wlasnie funkcjonuja takie stowarzyszenia i
            fundacje jak la strada. moze najpierw zorientuj sie w temacie. zreszta byla
            glosna sprawa potentata burdelowego na balkanach, musialo duzo wody uplynac
            zanim, zanim, zanim...
            • lee.miller skąd tyle ignorancji? 20.04.04, 14:34
              Karalne jest w Polsce czerpanie profitów z cudzego nierządu. I niesłusznie.

> czy wiesz, ze utrzymywanie agencji towarzyskich JEST KARANE!?

Dowcipy się Ciebie trzymają :))))))
              Agencje te działają w Polsce całkowicie legalnie, tyle że oficjalnie deklarują
              działalność nieco obok, jak wiadomo. Ponieważ jesteśmy społeczeństwem dośc
              pruderyjnym - istnieje społeczne przyzwolenie na prostytucję, ale nie ma na
              mówienie o tym głośno, hehe.

Handel żywym towarem jest z powodzeniem ścigany przez ABW i Europol.
              W agencjach generalnie pracuje się z własnej woli, a każdy wolny obywatel ma
              prawo sprzedawać swoje ciało, jeśli taka jego wola. Natomiast patologia w
              postaci zmuszania kogoś do nierządu powinna być i jest ścigana. Media donosza o
              tym nieustannie.
              Natomiast nic tak nie kryminalizuje prostytucji, jak penalizacja tego zjawiska.

I jeszcze coś: kiedy piszę "Europa" doprawdy nie myślę "Bałkany"...

pozdrawiam
              • Gość: wasza_bogini nastepny madrala IP: *.dwi.uw.edu.pl 21.04.04, 10:41

to co piszesz tutaj:
                "> Agencje te działają w Polsce całkowicie legalnie, tyle że oficjalnie
                deklarują
                > działalność nieco obok, jak wiadomo'' jest poparciem tego co pisalam. gdyby
                wladza chciala to bardzo szybko by wsadzila szefow agencji do pierdla za branie
                50% zysku. gdyby chciala... wystarczy otworzyc gazete wyborcza i podzwonic lub
                przejechac sie po miescie. to jest raz.

dwa- mowiac europa nie myslisz o balkanach. Na Balkanach dzialaly rozne
                organizacje miedzynarodowe, w tym OBWE. Siec burdeli z powodzeniem dzialala
                wlasnie dzieki barku reakcji ze strony roznej masci urzednikow, ktorzy
                przymykali oczy na handel kobietami.
              • Gość: wasza_bogini Re: skąd tyle ignorancji? IP: *.dwi.uw.edu.pl 21.04.04, 10:44
                ''W agencjach generalnie pracuje się z własnej woli, a każdy wolny obywatel ma
                prawo sprzedawać swoje ciało, jeśli taka jego wola. Natomiast patologia w
                postaci zmuszania kogoś do nierządu powinna być i jest ścigana.''

uwazasz, ze sprzedawanie wlasnego ciala i odbywanie stosunkow seksualnych z
                kims z kim sie nie chce tego robic nie jest patologia?
              • Gość: wasza_bogini acha i jeszcze jedno IP: *.dwi.uw.edu.pl 21.04.04, 11:00
                dlaczego uwazasz, ze spoleczenstwa bezpruderyjne akceptuja prostytucje? szwecja
                jest swietnym przykladem, ze tak sie nie dzieje.

spoleczenstwa, w ktorych wieksza wladze maja kobiety, a tak sie dzieje w
                szwecji uznaly, ze prostytutka jest wykorzystywana przez klienta i w zwiazku z
                tym on popelnia przestepstwo. ja sie z tym zgadzam.
                rozniez znamienne jest to, ze jesli klient nie zaplaci prostytutce za seks
                uznaje sie to za gwalt.
                • Gość: miłka Przekonałaś mnie Bogini. IP: *.chello.pl 21.04.04, 11:13
                  Wasza Bogini, prowadzisz tu prawdziwą krucjatę i muszę ci powiedzieć, że
                  przekonałaś mnie. Od razu, kiedy przeczytałam twoje pierwsze posty,
                  przypomniało mi się, że w młodości tak samo widziałam tę sprawę (prostytucji,
                  jako skutek niższej pozycji społecznej kobiety). Jednak życie, konieczność
                  emocjonalnego pogodzenia się z istniejacym porządkiem (ciagły bunt był zbyt
                  męczący) zepchnęła to przekonanie, gdzieś na dno pamięci. Być może, a nawet
                  napewno prostytucja ma swoje korzenie w seksualności człowieka, jako gatunku,
                  ale nie ma powodu, żeby dziś to tolerować. Może dożyjemy czasów, kiedy dla
                  większej części ludzkości bedzie to tak oczywiste, jak dzisiaj przekonanie, że
                  tortury są złem.
                  • lee.miller tortury sa złem? 21.04.04, 12:43
                    czy wliczasz do tego sadomasochizm? czy powinno się zakazać takich praktyk,
                    jeśli 2 osoby uprawiają je z wlasnej nieprzymuszonej woli?

• Gość: twoja_bogini Re: tortury sa złem? IP: *.dwi.uw.edu.pl 23.04.04, 13:58
                      sado-maso. na to decyduja sie osoby, ktore z wlasnej woli i potrzeby! chca
                      uprawiac takie praktyki. znecanie sie nad innymi ludzmi jest karane, nawet
                      jesli dana osoba zaplaci drugiej osobie za to!! sytuacja jest analogiczna do
                      prostytucji.
                      • lee.miller ale brednie :)) 23.04.04, 14:15
                        Każdy dorosły obywatel ma prawo poddać się torturom z własnej nieprzymuszonej
                        woli. Póki robi to z kimś, kto również czyni to dobrowolnie, jego prywatna
                        sprawa, czy robi to celem satysfakcji seksualnej czy finansowej.
                • lee.miller masz mnie za faceta??? szok... 21.04.04, 12:41
                  Lee Miller była jedną z najwiekszych artystek XX wieku. Jesteś feministką?
                  Wstydź się więc swojej ignorancji.

A teraz pozwolisz, że odpowiem w 1 poście.
                  Po pierwsze uwazam pytanie, czy mam za patologię sprzedawanie wlasnego ciała i
                  odbywanie stosunków z kims kto tego nie chce, za manipulację. Sadzę, że sprawie
                  kobiet najbardziej szkodzą takie pseudofeministki jak Ty - wybacz szczerość.
                  Kiedy bowiem dopuszczasz się manipulacji, produkujesz wrogów własnej sprawy. A
                  to każe mi przypuszczać, że powoduje Tobą coś innego niż chęć obrony sprawy.
                  Mianowicie na przykład chęć wywolania konfliktu.

Otóż Twoja manipulacja polega na wrzuceniu do 1 zdania 2 kwestii nie mających
                  ze sobą nic wspólnego. Odbywanie stosunków z kimś, kto tego nie chce nazywa się
                  gwałt i raczej jest rzeczą powszechnie potępianą oraz surowo karaną. Pozwolisz
                  wiec, że nie skomentuję pytania "czy gwałt jest złem?" bo musiałabym uzyć
                  ciężkich obelg.

Sprzedawanie wlasnego ciała natomiast nie ma nic z tym wspólnego. Jest szereg
                  rzeczy, ktorych nie robię, bo uwazam za złe - nie zdradzam ukochanego
                  mężczyzny, nie kłamię, nie przeszukuję śmietników i tak dalej. A jednak nie
                  uważam, by ktorakolwiek z nich powinna być penalizowana. Ponieważ, w
                  przeciwieństwie do wielu feministek, jestem liberałem. Tak długo, jak nikomu
                  nie szkodzisz, Twoja wola. Chcesz? Kłam, puszczaj się (za pieniądze lub nie),
                  grzeb w śmietnikach.

Jest cechą zamordystow przekonanie, ze prawo to jedyny system normatywny w
                  społeczenstwie.

I to by było na tyle.

Re Szwecja: a slyszalaś o wzroscie liczby gwaltów na imigrantkach w zwiazku z
                  tym restrykcyjnym, łamiącym porawa czlowieka, ustawodawstwem? nie? niewygodne?
                  Seksuolodzy podobno nie sa zdziwieni. Poza tym kobiety nie dlatego chcą
                  penalizowac prostytucję, ze im zal prostytutek. Z zupełnie innych i łatwych do
                  przejrzenia powodów psychologicznych :)

Re agencje: Otóż nie zadna mityczna władza nie chce wsadzać szefów agencji
                  (skądinąd sa to nierzadko kobiety, ktore czerpały lub czerpią profity i z
                  osobistej działalności) do wiezień, tylko nie ma na to społecznego
                  przyzwolenia. Samo zjawisko prostytucji jest w Polsce dość powszechnie
                  tolerowane, a każdy idiota wie, ze lepiej w takich warunkach niż w bramie. Poza
                  tym, skoro prostytutki nie prowadzą interesu solo tylko wola być w agencji, to
                  znaczy, że tak im lepiej.

Handlu kobietami do tego nie mieszaj. To odrębna sprawa, poniewaz nie robią
                  tego dobrowolnie. Innymi slowy: brak zwiazku logicznego miedzy jednym a drugim.
                  Zresztą wypadki bałkańskie sa powszechnie znane.
                  • Gość: warszawiak Re: masz mnie za faceta??? szok... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.04, 17:59
                    No, wreszcie ktoś rozsądny:)
                  • wasza_bogini Re: masz mnie za faceta??? szok... 22.04.04, 13:42

> Lee Miller była jedną z najwiekszych artystek XX wieku. Jesteś feministką?
                    > Wstydź się więc swojej ignorancji.

sluchaj, przez internet nie widze Cie, wiec nicki tez mozesz sobie zakladac
                    rozne. ja niedlugo wystapie jako brezniew i bede wyglaszac poglady
                    feministyczne;) niejeden pan na tym forum i na forum kobieta podawal sie za
                    kobiete. stary numer, zeby troche zamieszac w gniezdzie os;)
                    >
                    > A teraz pozwolisz, że odpowiem w 1 poście.
                    > Po pierwsze uwazam pytanie, czy mam za patologię sprzedawanie wlasnego ciała
                    i
                    > odbywanie stosunków z kims kto tego nie chce, za manipulację.

no wiesz. idac tokiem Twojego myslenia wszytsko mozna uznac za manipulacje.
                    pytanie jest proste i logiczne, oczywiscie jesli traktujemy kobiety jako
                    podmioty, a nie przedmioty.

> kobiet najbardziej szkodzą takie pseudofeministki jak Ty - wybacz szczerość.

to jest Twoje zdanie. nie wydaje mi sie, zeby sprawie kobiet bardziej szkodzily
                    moje poglady wyrazane jasno i otwarcie niz poglady np. warszawiaka. to jest
                    fakt, z ktorym trudno sie nie zgodzic.
                    > Kiedy bowiem dopuszczasz się manipulacji, produkujesz wrogów własnej sprawy.\

bzdura. to ty uznales, ze to co pisze jest manipulacja. a zreszta co nia nie
                    jest;) mowienie o swiadomosci wyboru prostytutek jest najwieksza maniplacja
                    wspolczesnego swiata, rowniez biorac pod uwage fakt, ze kobiety sa
                    monogamiczne, maja mniejsze potrzeby seksualne itp;)
                    A
                    > to każe mi przypuszczać, że powoduje Tobą coś innego niż chęć obrony sprawy.
                    > Mianowicie na przykład chęć wywolania konfliktu.

nie rozsmieszaj mnie. to dopiero logiczny argument.
                    >
                    > Sprzedawanie wlasnego ciała natomiast nie ma nic z tym wspólnego.

oczywiscie, ze ma. tak jak juz pisalam. jesli odejmiemy pieniadze, stosunek
                    seksualny z prostytutka jest uznany za gwalt. to nie jest moj wymysl. inaczej
                    mowiac- to jest platny gwalt.

> Ponieważ, w
                    > przeciwieństwie do wielu feministek, jestem liberałem.

liberalem czy liberalka? a poza tym nie podszywaj sie pod liberala jesli jestes
                    za seksualnym zniewalaniem kobiet.

> nie szkodzisz, Twoja wola. Chcesz? Kłam, puszczaj się (za pieniądze lub nie),

a co to za dziwne slownictwo. oj chyba jestes jednak facetem, jesli piszesz o
                    puszczaniu sie i to jeszcze facetem z poprzedniej epoki;)

> Jest cechą zamordystow przekonanie, ze prawo to jedyny system normatywny w
                    > społeczenstwie.

zamordystow??? ojej z kim ja mam do czynienia. wolisz, zeby panowalo prawo
                    piesci i tych, ktorych uznajemy za wlasciwych? chyba jednak jestes z minionej
                    epoki. ja juz dziekuje, ciesze sie, ze wchodzimy do cywilizowanego swiata, w
                    ktorym prawa sa egzekwowane i w zwiazku z tym ksiadz pedofil nie moze liczyc na
                    poparcie panow prokuratorow.

> Re Szwecja: a slyszalaś o wzroscie liczby gwaltów na imigrantkach w zwiazku z
                    > tym restrykcyjnym, łamiącym porawa czlowieka, ustawodawstwem? nie?

nie slyszalam. nie wiem jaka jest ta skala i czy wogole mozna znalezc jakies
                    faktyczne paralele miedzy oboma zjawiskami.

> Seksuolodzy podobno nie sa zdziwieni.

ale zapewne orietujesz sie, ze seksuolodzy uznaja prostytucje za patologie?
                    niewygodne?
                    Poza tym kobiety nie dlatego chcą
                    > penalizowac prostytucję, ze im zal prostytutek. Z zupełnie innych i łatwych
                    do
                    > przejrzenia powodów psychologicznych :)

he, he, he. mi nie jeste zal prostytutek, bo nie ma na tyle empatii. po prostu
                    identyfikuje sie z kobietami jako grupa i po prostu wk.... mnie system, ktory
                    mowi kobietom, ze nie nadajesz sie, zeby byc szefem firmy ( pomijam wyjatki), a
                    podkresla samoswiadomosc kobiet, ktore czesto nie majac innej alternatywy
                    znajduja zatrudnienie w agencjach towarzyskich. poza tym wk... mnie i to ostro
                    system, w ktoym ktos mnie nazywa dziwka. czaisz czy nie. chyba jestes za
                    prosty, zeby to zrozumiec jesli myslisz, ze to chodzi o jakas zazdrosc czy cos
                    w tym rodzaju. nie tu po prostu chodzi o wladze. nie daje dupy ten kto ma
                    wladze.

> Re agencje: Otóż nie zadna mityczna władza nie chce wsadzać szefów agencji
                    > (skądinąd sa to nierzadko kobiety, ktore czerpały lub czerpią profity i z
                    > osobistej działalności) do wiezień, tylko nie ma na to społecznego
                    > przyzwolenia.

no wlasnie, bo zyjemy w spoleczenstwie buraczano-pattriarchalnym, ktore prawa
                    czlowieka dotyczace kobiet ma w dupie.
                    > Handlu kobietami do tego nie mieszaj. To odrębna sprawa, poniewaz nie robią
                    > tego dobrowolnie. Innymi slowy: brak zwiazku logicznego miedzy jednym a
                    drugim.

sluchaj. sprawy sie scisle wiaza ze soba. a zreszta czy handel cialem kobiety,
                    tak jak to piszesz, to nie jest handel kobieta, tak jak piszesz??
                    ja bym chciala, zeby kobiety mialy tyle wladzy, zeby tego nie musialy robic.
                    wieksza wladza w rekach kobiet- wiecej wladzy w moich rekach i tyle.
                    • lee.miller Re: masz mnie za faceta??? szok... 22.04.04, 14:53
                      Na początek zaznaczę szczerze, że nie cenię długiego pisarstwa. To lapidarność
                      jest cnotą. Smutno mi, że narzucasz taką estetykę.

> sluchaj, przez internet nie widze Cie, wiec nicki tez mozesz sobie zakladac
                      > rozne. ja niedlugo wystapie jako brezniew i bede wyglaszac poglady
                      > feministyczne;) niejeden pan na tym forum i na forum kobieta podawal sie za
                      > kobiete. stary numer, zeby troche zamieszac w gniezdzie os;)

Czy jak ktoś się podpisze "kasia" to się profilaktycznie zwrócisz do
                      niego "chłopcze"? :) Nie zauważyłam u Ciebie takiej praktyki ;)
                      Jak się człowiek tak popisze, jak Ty, to ma 3 wyjścia: a/milczeć
                      b/powiedzieć "przyznaję się" c/wymyślić coś błyskotliwego w roli riposty. A Ty
                      co? ;)

To właśnie Ty traktujesz kobiety jak przedmioty - jak bezwolne lale, ktore
                      trzeba uratować przed ich własną głupotą. I to ja traktują je jak podmioty -
                      dorosłe, wolne, jednostki, które mają prawo podejmowac decyzje w sprawie
                      swojego ciała, ktorych ja bym nie podjęła.

Nie znam wielu podlądów warszawiaka - nie bedę się więc na ten temat wypowiadać
                      czy jego poglady szkodzą czy nie sprawom kobiet. Napewno nie szkodza im postawy
                      liberalne. Szkodzi natomiast propagowanie penalizowania zachowań, które - w
                      Twoim odbiorze - sa dla nich szkodliwe. Mam nadzieję, że nie popierasz, per
                      analogiam, karalności palenia papierosów.

Mówienie o świadomości wyboru prostytutek nie jest żadną manipulacją. Są w
                      takim samym stopniu świadome, jak palacze papierosów na przykład. A Ty nie
                      jestes doprawdy pani przedszkolanka.

> oczywiscie, ze ma. tak jak juz pisalam. jesli odejmiemy pieniadze, stosunek
                      > seksualny z prostytutka jest uznany za gwalt. to nie jest moj wymysl. inaczej
                      > mowiac- to jest platny gwalt.

Odnosze wrażenie, ze Twoim celem jest ośmieszenie feministek.
                      Przyznaj się - jesteś konserwatywnym facetem, który w przebraniu feministki
                      przyszedł tu je ośmieszać publikując brednie?

Otóż, czy Ci się to podoba czy nie, kazdy ma prawo się z kims przespać za
                      pieniądze BO TAK CHCE. A warunkiem sine qua non gwałtu jest brak zgody na
                      stosunek, ktory tu nie występuję. Szwecja jest znana z absurdalnych praw - na
                      Twoim miejscu bym się nie podpierała szwedzkim prawodawstwem.

Nie jestem żadną liberałką. Podobnie, jesli ktoś mi kiedyś zaproponuje jaka
                      tekę, nie będe ministrą ;) Nosze też spodnie, hehe.

To manipulacja, bzdura i szalbierstwo, ze prostytucja jest seksualnym
                      zniewalaniem kobiet. Podobnie, żaden poważny autorytet seksuologiczny nie
                      uznaje prostytucji za patologię. Chyba że za patologię uznać seks bez miłości,
                      ale wtedy musisz z połowę społeczenstwa zamknąć w więzieniu. Wracajac do
                      seksuologów - poczytaj trochę. Starowicza, Imielińskiego, Wisłocką. Nie raz się
                      na ten temat wypowiadali. To zadna tajemnica, ze gdyby nie prostytutki, część
                      ich niedoszłych klientów zaczęłaby wymuszac seks.

A swoją drogą, co masz do powiedzenia o prostytucji w małżeństwie czy wolnych
                      związkach? Chcesz jej zakazać?

Re puszczanie się: ja tam sypiam z tym, kogo kocham, Ty bądż sobie wyzwolona i
                      rżnij się codziennie z kim innym. Nie jestem Tobą i nie będę nawoływac do
                      penalizacji Twoich praktyk seksualnych i pisać, że jesteś seksualnie zniewolona.

> he, he, he. mi nie jeste zal prostytutek, bo nie ma na tyle empatii.

I tu dotarliśmy do sedna sprawy. W jednym miejscu piszesz, że są zniewolone i
                      poszkodowane, a w innym...hihi. W gruncie rzeczy chodzi Ci o Ciebie - o to, że
                      Ciebie obraża, że jakaś kobieta robi cośtam.

po prostu
                      > identyfikuje sie z kobietami jako grupa i po prostu wk.... mnie system, ktory
                      > mowi kobietom, ze nie nadajesz sie, zeby byc szefem firmy ( pomijam wyjatki),
                      a

O jakim wieku Ty piszesz???
                      Jast mnóstwo szefów firm-kobiet. To nie sa żadne wyjątki. Żaden poważny
                      właściciel (a więc pilnujący swoich zysków) nie bedzie kandydata na prezesa
                      oceniał pod względem płci, bo jest to dla niego nieopłacalne.

Ale mam i niepodważalny przykład: każdy może założyć firmę, bez względu na
                      płeć. Dlaczego więc o wiele częściej robią to faceci? Czyżby ktoś dyskryminował
                      kobiety? Odpowiedź jest prosta: statystycznie rzecz biorąc panie mają rzadziej
                      na to ochotę. A dlaczego? Widocznie matki je źle wychowały.

Współcześnie przyczyną opresji kobiet sa kobiety, a nie faceci. Szkoda, że tego
                      nie widzisz, bo byłabyś skuteczniejsza.

> podkresla samoswiadomosc kobiet, ktore czesto nie majac innej alternatywy
                      > znajduja zatrudnienie w agencjach towarzyskich.

Jest to piramidalna bzdura.
                      W agencjach zarabia się świetnie w porównaniu do innych miejsc. W Polsce nie
                      sposób znależć podstawowego personelu do opieki w domach starców, nie wiem, czy
                      się orientujesz. Bo taka lala nie pójdzie robić za 570 pln na rękę. Woli 3 tys,
                      za to, że leży i daje. Czy wiesz jak trudno znależć kogoś uczciwego, kto umie
                      sprzątać? Po cholerę sprzatać, skoro jako prostytutka zarabiasz wielkrotnie
                      wiecej.

I co z luksusowymi callgirls (ten rynak się rozszerza) ktore sa wykształcone i
                      znają języki? Zniewolone czy nie? I przez kogo sa zniewolone te licealistki i
                      studentki, ktore dorabiaja na markowe ciuchy?

Zycie nie przystaje do Twoich wyobrażeń niestety.

poza tym wk... mnie i to ostro
                      > system, w ktoym ktos mnie nazywa dziwka. czaisz czy nie. chyba jestes za
                      > prosty,

Śmieszysz mnie. Rozumiem, że jakoś musisz przezyć szok, że kobieta może być
                      liberalnie nastawiona do prostytucji i że nie czuje się dziwką w związku z tym,
                      że inne kobiety się prostytuują. Żyjesz w świecie fikcji - takiej jak ta, że ja
                      jestem facetem.

Obawiam się, że wymagasz profesjonalnej pomocy psychologicznej.

zeby to zrozumiec jesli myslisz, ze to chodzi o jakas zazdrosc czy cos
                      > w tym rodzaju. nie tu po prostu chodzi o wladze. nie daje dupy ten kto ma
                      > wladze.

Nietpliwie chodzi Ci o władzę. Nad innymi kobietami i - przy okazji -
                      mężczyznami. Fuj!

>
                      > > Re agencje: Otóż nie zadna mityczna władza nie chce wsadzać szefów agencji
                      >
                      > > (skądinąd sa to nierzadko kobiety, ktore czerpały lub czerpią profity i z
                      > > osobistej działalności) do wiezień, tylko nie ma na to społecznego
                      > > przyzwolenia.
                      >
                      > no wlasnie, bo zyjemy w spoleczenstwie buraczano-pattriarchalnym, ktore prawa
                      > czlowieka dotyczace kobiet ma w dupie.

haha :)
                      to jest argumentacja typu Lepper :)))

Tak się sklada, że prawa czlowieka oznaczają swobode wyboru. Także czegoż, co
                      ty uznajesz za niesłuszne.

> > Handlu kobietami do tego nie mieszaj. To odrębna sprawa, poniewaz nie robi
                      > ą
                      > > tego dobrowolnie. Innymi slowy: brak zwiazku logicznego miedzy jednym a
                      > drugim.
                      >
                      > sluchaj. sprawy sie scisle wiaza ze soba. a zreszta czy handel cialem
                      kobiety,
                      > tak jak to piszesz, to nie jest handel kobieta, tak jak piszesz??

Nie nie jest.
                      A czy sprzedawanie swojego intelektu to nie jest handel kobietą?

Naprawdę sądziłam, że jesteś bystrzejsza.
                      "Handel kobietami" to handlowanie kimś drugim, wbrew jego woli. Nie ma mowy
                      żeby handel swoim własnym ciałem , zgodnie z własną wolą klasyfikowac w ten
                      sposób.

> ja bym chciala, zeby kobiety mialy tyle wladzy, zeby tego nie musialy robic.
                      > wieksza wladza w rekach kobiet- wiecej wladzy w moich rekach i tyle.

jak to? przecież "kto daje d...ten ma władzę"??? coś Ci się chyba merda...
                      przykro mi.

• Gość: twoja_bogini Re: masz mnie za faceta??? szok... IP: *.dwi.uw.edu.pl 23.04.04, 13:35
                        '' Na początek zaznaczę szczerze, że nie cenię długiego pisarstwa. To
                        lapidarność
                        > jest cnotą. Smutno mi, że narzucasz taką estetykę.''

pi*rdolisz.

''To właśnie Ty traktujesz kobiety jak przedmioty - jak bezwolne lale, ktore
                        > trzeba uratować przed ich własną głupotą. I to ja traktują je jak podmioty -
                        > dorosłe, wolne, jednostki, które mają prawo podejmowac decyzje w sprawie
                        > swojego ciała, ktorych ja bym nie podjęła''

jeszcze bardziej pi*rdolisz, a przy tym jestes k*rewsko zaklamany. skarbie, na
                        czym polega wolnosc prostytutki??? traktowanie prostytutki jako podmiotu???
                        gdzie na trasie wylotowej?? w agencji towarzyskiej???

klamliwie przeinaczasz to co napisalam wczesniej. nie chce mi sie dyskutowac z
                        argumentami, ze potzrebuje pomocy psychologicznej, skad my to znamy?? albo pali
                        sie czarownice na stosie albo uznaje za wariatki. widze, ze stosujesz
                        argumentacje godna aparatu ZSRR. tam tez dysydentom wmawiali schizofrenie.

"" Otóż, czy Ci się to podoba czy nie, kazdy ma prawo się z kims przespać za
                        > pieniądze BO TAK CHCE. A warunkiem sine qua non gwałtu jest brak zgody na
                        > stosunek, ktory tu nie występuję"""

i ty sie podajesz za liberala.? juz wczesniej pisalam, ze NIE CHCE! trzeba byc
                        idiota, zeby uwazac, ze mloda dziewczyna CHCE miec stosunek seksualny z brudnym
                        facetem. to jest ludzkie. tak jak nie znam faceta, ktory by chcial sie przespac
                        z wszystkimi kobietami jak leci. juz wczesniej pisalam, ze gwaltem jest jesli
                        klient nie zaplaci prostytutce.

"To manipulacja, bzdura i szalbierstwo, ze prostytucja jest seksualnym
                        > zniewalaniem kobiet.''

manipulacja, bzdura i szalbierstwem, jest stwierdzenie, ze tak nie jest.
                        jako liberal powinno byc ci znajome okreslenie WOLNEGO WYBORU.
                        Podobnie, żaden poważny autorytet seksuologiczny nie
                        > uznaje prostytucji za patologię.

uznaje. poczytaj sobie wlasnie starowicza, imielinskiego, a przezde wszytskim
                        izdebskiego.
                        Chyba że za patologię uznać seks bez miłości,
                        > ale wtedy musisz z połowę społeczenstwa zamknąć w więzieniu.

patologia jest brak WOLNOSCI WYBORU!!!! gdzie widzisz podmiotowosc prostytutki,
                        jesli klient wybiera sobie jedna z trzech dziewczyn, a ona nie ma prawa decyzji
                        czy chce miec z nim seks lub nie.??? a on jes ktoryms tam klientem z rzedu.
                        tak naprawde ta kobieta nie istnieje, jej nie ma. jets tylko jej cialo od
                        ktorego ona sama sie odciela.

"To zadna tajemnica, ze gdyby nie prostytutki, część
                        > ich niedoszłych klientów zaczęłaby wymuszac seks."
                        to jest mocno naciagane i raczej bez sensu. nie masz na to zadnych dowodow.

• Gość: linda Re: masz mnie za faceta??? szok... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 14:11
                          Bogini, a co z małżeństwami młodych kobiet z facetami starszymi
                          o 50lat? Zdelegalizujesz je?
                          • Gość: wasza_bogini Re: masz mnie za faceta??? szok... IP: *.dwi.uw.edu.pl 23.04.04, 14:23
                            mysle, ze jeden stary dziad z duza forsa jest lepszy od stu za mala kase. poza
                            tym jest to sytuacja bardziej korzystna dla kobiety bo moze sobie wziac mlodego
                            jurnego kochanka kierujac sie swoim wlasnym wolnym wyborem, za kase tego
                            starego;) jesli chodzi o prostytutki to z reguly musza albo utrzymac swoich
                            mezow, a kasa nie jets tak duza.poza tym mysle, ze taka kobieta jest swiadoma
                            swojego wyboru, czyli widzialy galy co braly. poza tym jako mloda, kaprysna
                            ksiezniczka, moze powiedziec staremu, ze nie chce robic mu francuza.
                            prostytutki robia to jak leci. przyjemne? raczej nie. wiec nad czym tu sie
                            zastanawiac w kwestiach wolnego wyboru prostytutki?
                            • lee.miller Ty musisz być facetem 23.04.04, 14:27
                              Nastoletnim gówniarzem, ktoremu nie wiedzie się z dziewczynami, więc je tu
                              przyszedl ośmieszać...bo tylko ktos taki może tak obrazić kobiety:

> mysle, ze jeden stary dziad z duza forsa jest lepszy od stu za mala kase.
                              poza
                              > tym jest to sytuacja bardziej korzystna dla kobiety bo moze sobie wziac
                              mlodego
                              >
                              > jurnego kochanka kierujac sie swoim wlasnym wolnym wyborem, za kase tego
                              > starego;) j
                        • lee.miller ależ Ty jesteś wulgarna - fuj... 23.04.04, 14:12
                          Gdybym miała tak niestabilne poczucie wartości jak Ty i moje samopoczucie jako
                          kobiety zależało od tego, co robią inne kobiety, to bym musiała napisać, że
                          jest mi wstyd, że "wasza_bogini" (juz Twój nick świadczy o stanie Twojego
                          ducha...) kala moje dobre imię, hehe.

Mam tez wrażenie, ze jesteś facetem, bo choć wulgarność nie jest wyłącznie
                          męską cechą, to jednak słowa "pier****isz" i "k***sko" wydają się być używane
                          głównie przez nich.

No więc, chłopcze, tak:
                          1.Wolność prostytutki polega dokładnie na tym samym na czym wolność palacza -
                          każdy ma prawo robić z własnym ciałem co mu się żywnie podoba, jeśli tylko nie
                          szkodzi innym. A prostytutka z pewnością nie szkodzi.

2.Żaden wariat jeszcze nie uznał się sam za wariata, nie dziwi mnie więc Twoja
                          rekcja. Powinieneś jednak mieć na tyle przyzwoitości, by nie zbywac milczeniem
                          faktu, że precyzyjnie wskazałam, co swiadczy o Twoich kłopotach mentalnych.

> i ty sie podajesz za liberala.? juz wczesniej pisalam, ze NIE CHCE! trzeba
                          byc
                          > idiota, zeby uwazac, ze mloda dziewczyna CHCE miec stosunek seksualny z
                          brudnym
                          >
                          > facetem. to jest ludzkie. tak jak nie znam faceta, ktory by chcial sie
                          przespac
                          >
                          > z wszystkimi kobietami jak leci. juz wczesniej pisalam, ze gwaltem jest jesli
                          > klient nie zaplaci prostytutce.

Nic nie jest tak przykre jak brak logiki wywodu, chaotyczne oskarżenia i
                          sekciarska mentalność.

Stawianie tezy, że istotą prostytucji jest współżycie z klientem wbrew własnej
                          woli zasługuje wyłącznie na wyśmianie.

> patologia jest brak WOLNOSCI WYBORU!!!! gdzie widzisz podmiotowosc
                          prostytutki,
                          >
                          > jesli klient wybiera sobie jedna z trzech dziewczyn, a ona nie ma prawa
                          decyzji
                          >

Chłopie, na forum gazety, która ma target mniej wiecej z maturą obowiązuje
                          chyba jakieś minimum myślenia? czy nie?

Jeśli panna idzie do agencji, zgadza się spać z klientami. Nikt ich tam siłą
                          nie trzyma.

Idąc dalej tropem Twojego "rozumowania" można uznać, że ja nie jestem podmiotem
                          i nie miałam wolności wyboru, bo mój chłopak, kiedy mnie poznawał znał tez inne
                          kobiety... Jedno wielkie haha...

jets tylko jej cialo od
                          > ktorego ona sama sie odciela.

Przykro mi - ale każda dorosła kobieta ma prawo do takiej decyzji.
                          Trzeba było zostać strażnikiem w więzieniu, to byś miał władzę nad ludźmi,
                          której tak pragniesz.

>
                          > "To zadna tajemnica, ze gdyby nie prostytutki, część
                          > > ich niedoszłych klientów zaczęłaby wymuszac seks."
                          > to jest mocno naciagane i raczej bez sensu. nie masz na to zadnych dowodow.
                          >
                          >

Dowodem sa dla mnie słowa seksuologów.
                          Innych mi nie trzeba.
                      • Gość: twoja_bogini Re: masz mnie za faceta??? szok... IP: *.dwi.uw.edu.pl 23.04.04, 13:51
                        > Nietpliwie chodzi Ci o władzę. Nad innymi kobietami i - przy okazji -
                        > mężczyznami. Fuj!

a co w tym atkiego zlego??.nie zgrywaj altruisty.

"Jast mnóstwo szefów firm-kobiet. To nie sa żadne wyjątki. Żaden poważny
                        > właściciel (a więc pilnujący swoich zysków) nie bedzie kandydata na prezesa
                        > oceniał pod względem płci, bo jest to dla niego nieopłacalne.
                        >
                        > Ale mam i niepodważalny przykład: każdy może założyć firmę, bez względu na
                        > płeć. Dlaczego więc o wiele częściej robią to faceci? Czyżby ktoś
                        dyskryminował
                        >
                        > kobiety? Odpowiedź jest prosta: statystycznie rzecz biorąc panie mają
                        rzadziej
                        > na to ochotę. A dlaczego? Widocznie matki je źle wychowały.''

sorry ale z tym juz nie bede dyskutowac, bo to sa idiotyzmy. poza tym miej
                        wiecej szacunku dla matek.
                        > Współcześnie przyczyną opresji kobiet sa kobiety, a nie faceci. Szkoda, że
                        tego nie widzisz.

do pewnego moementu tak. im wyzej tym paleczke przejmuja faceci. zreszta nie
                        jest dla nikogo tajemnica, ze wielu mezow skutecznie kontroluje rozwoj swoich
                        zon;)

"> Naprawdę sądziłam, że jesteś bystrzejsza."

ee tam. jestem bystra i dlatego to co mowie nie podoba sie takim podstarzalym
                        panom jak ty;), ktorzy przywykli do wygodnego im status quo.

> "Handel kobietami" to handlowanie kimś drugim, wbrew jego woli.
                        pisalam juz o calym systemie, ktory w jakis tam sposo ksztaltuje "wolna wole"
                        kobiet.

"Bo taka lala nie pójdzie robić za 570 pln na rękę. Woli 3 tys,
                        >
                        > za to, że leży i daje."

oj, oj, oj. i ty mowisz o prawach czlowieka i wolnej woli.? na tej samej
                        zasadzie gospodarki krajow biednych opieraja sie na handlu kobietami.

"W gruncie rzeczy chodzi Ci o Ciebie - o to, że
                        > Ciebie obraża, że jakaś kobieta robi cośtam."
                        obraza mnie system, ktory zniewala seksualnie kobiety i na tym koncze, bo
                        widze, ze jestes strasznie zaklamana osoba.
                        • lee.miller co złego w pragnieniu władzy nad ludźmi??? 23.04.04, 14:25
                          Gość portalu: twoja_bogini napisał(a):

> > Nietpliwie chodzi Ci o władzę. Nad innymi kobietami i - przy okazji -
                          > > mężczyznami. Fuj!
                          >
                          > a co w tym atkiego zlego??.nie zgrywaj altruisty.

Żarty się Ciebie chlopcze trzymają...
                          Tych co pragną przemocą narzucać innym swój styl zycia należy trzymać krótko za
                          pysk. Ot co.

>
                          > "Jast mnóstwo szefów firm-kobiet. To nie sa żadne wyjątki. Żaden poważny
                          > > właściciel (a więc pilnujący swoich zysków) nie bedzie kandydata na prezes
                          > a
                          > > oceniał pod względem płci, bo jest to dla niego nieopłacalne.
                          > >
                          > > Ale mam i niepodważalny przykład: każdy może założyć firmę, bez względu na
                          >
                          > > płeć. Dlaczego więc o wiele częściej robią to faceci? Czyżby ktoś
                          > dyskryminował
                          > >
                          > > kobiety? Odpowiedź jest prosta: statystycznie rzecz biorąc panie mają
                          > rzadziej
                          > > na to ochotę. A dlaczego? Widocznie matki je źle wychowały.''
                          >
                          > sorry ale z tym juz nie bede dyskutowac, bo to sa idiotyzmy.

Jasne:))))))
                          Najlepiej tak skwitować coś, czego nie da się podważyć.

A co powiesz na to, że się baby do polityki nie pchają?

poza tym miej
                          > wiecej szacunku dla matek.
                          > > Współcześnie przyczyną opresji kobiet sa kobiety, a nie faceci. Szkoda, że
                          >
                          > tego nie widzisz.
                          >
                          > do pewnego moementu tak. im wyzej tym paleczke przejmuja faceci. zreszta nie
                          > jest dla nikogo tajemnica, ze wielu mezow skutecznie kontroluje rozwoj swoich
                          > zon;)

Jeśli ktoraś jest taką idiotką, że na cos takiego pozwala - jej wybór.
                          We współczesnej Polsce mozna z powodzeniem takiego usadzić. Rozwieść się i
                          pozbawić majątku. Więc bądź łaskawy nie chrzanić.

> "> Naprawdę sądziłam, że jesteś bystrzejsza."
                          >
                          > ee tam. jestem bystra i dlatego to co mowie nie podoba sie takim podstarzalym
                          > panom jak ty;), ktorzy przywykli do wygodnego im status quo.

O i mentalność sekciarska :)
                          Nic dziwnego - mało inteligentni zawsze tak mają :)))
                          Zwolenniczkę dopuszczalności aborcji sklasyfikują jako feministkę, zwoleniczke
                          bezkompromisowej walki z terroryzmem jako Żydówkę albo "buszystkę" a
                          zwolenniczkę legalności prostytucji jak faceta :D

Współczuję Ci. Długa droga przed Tobą. Jak już wyleczysz się z kompleksu
                          niższości przyjdzie pora na rozwój intelektualny. Powodzenia :)

> > "Handel kobietami" to handlowanie kimś drugim, wbrew jego woli.
                          > pisalam juz o calym systemie, ktory w jakis tam sposo ksztaltuje "wolna wole"
                          > kobiet.

hihihihi - na tyle to zasługuje :))))

> "Bo taka lala nie pójdzie robić za 570 pln na rękę. Woli 3 tys,
                          > >
                          > > za to, że leży i daje."
                          >
                          > oj, oj, oj. i ty mowisz o prawach czlowieka i wolnej woli.? na tej samej
                          > zasadzie gospodarki krajow biednych opieraja sie na handlu kobietami.

myślę, że Twoja niewiedza o gospodarce dorównuje Twojej niewiedzy o prawach
                          człowieka, liberalizmie i zjawiskach we współczesnym świecie w ogole

> "W gruncie rzeczy chodzi Ci o Ciebie - o to, że
                          > > Ciebie obraża, że jakaś kobieta robi cośtam."
                          > obraza mnie system, ktory zniewala seksualnie kobiety i na tym koncze, bo
                          > widze, ze jestes strasznie zaklamana osoba.

Ja tez na tym zakończę. Jest mi przykro, że takie egzemplarze jak Ty uzurpują
                          sobie prawo do stawania po stronie kobiet. Ponieważ to ową sprawe kobiet
                          ewidentnie ośmiesza.
            • Gość: Kato Re: skad tyle naiwnosci??? IP: 212.244.77.* 20.04.04, 14:37
              Szefowie i szefowe! A gazety zamieszczające ogłoszenia o tego typu usługach? Przecież jest to czerpanie korzyści materialnych z nierządu! Czyzby to miało być
              tolerowane?
              Serdeczności
              • lee.miller :) 20.04.04, 14:56
                A sprzedawcy łóżek dostarczający je do agencji? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka