filomena1 20.03.11, 08:58 Jak ma się grafomania do strigów, a pieski świat do psa? dlaczego mężczyźni wolą patrzeć zamiast rozmawiać. www.wiadomosci24.pl/artykul/mondo_cane_z_grafomania_w_tle_187260.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tigertiger Re: Pieski świat i stringi 20.03.11, 09:21 Ależ panowie mieli ochotę rozmawiać, tylko te stringi na wiecznie wypiętej pupie psiej mamy ich rozpraszały. Autorka felietoniku obwinia nie mężczyzn, którzy wola patrzeć niż rozmawiać, a kobietę, która woli poświeciła cała swoją uwagę psu ignorując towarzystwo do tego nieustanie kucając przy psie demonstrowała bieliznę, a w zasadzie stringi na d... to raczej brak bielizny czym jednych żenowała innych prowokowała a wszystkich rozpraszała. Jak z owej opowieści wynika jedynie dwaj starsi kawalerowie zamieszkujący obok mogli czerpać pełną radość z podglądania "Zuzanny w kąpieli" co uszło uwadze pewnie wszystkich oprócz samej autorki. Jak dla mnie słaby temat na felieton, no ale może dla kogoś to będzie przyczynek do jakiś głębszych przemyśleń?;) Pozdrawaiam Odpowiedz Link Zgłoś
outskywalker Re: Pieski świat i stringi 20.03.11, 10:21 a mnie to ani grzeje, ani ziębi. grafomania w tle. z naciskiem na grafomania. Odpowiedz Link Zgłoś
filomena1 Mondo Cane 20.03.11, 10:55 A no właśnie, a czy znasz filmy "pieski świat" Mondo Cane. ? nie bez powdu jest taki tytuł w kontekście wydarzeń i wieści apokaliptycznych wręcz. No i miało być dośmiechu w tych smutnych dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
tigertiger Re: Mondo Cane 20.03.11, 11:46 Przyznaję filmu, ani twórcy nie znam. W swoim komentarzu odniosłam się do Twoich słów „dlaczego mężczyźni wolą patrzeć zamiast rozmawiać” i felioteniku, w którym autorka poza tytułem i wprowadzeniem do filmu się już nie odnosi. Skoro jednak sugerujesz, że bez znajomości tego filmu, tekst mogłam odebrać zbyt płytko i nie udało mi się dostrzec drugiego dna to sięgnelam po krótki opis na filweb: "Pieski świat" to pierwszy film z powojennego tzw. nurtu 'mondo', czyli dokumentu przedstawiającego na ekranie prawdziwą śmierć. Jakkolwiek zdecydowanie mniej szokujący niż późniejsze filmy z tego nurtu, wciąż niektóre sceny mogą budzić niesmak czy oburzenie nawet w dzisiejszych czasach. Film zawiera także sporą dawkę interesujących obyczajów ludzkich. Widz odwiedzi między innymi chińską restaurację, w której klienci mogą sobie wybrać konkretnego psa a następnie skonsumować go; podwodny cmentarz w Azji czy prymitywne plemiona żyjące wciąż w epoce kamienia łupanego i oddające hołd przelatującym samolotom... Ja przepraszam, ale teks linkowany przez Ciebie nie dotyczy zezwierzęcenia ludzi czyli zejście na psy w obliczu apokalipsy. Oczywiście wszyscy jesteśmy świadomi dramatów, które dotykają islamską afrykę czy największa tragedia w dziejach współczesnego Świata jaka dotknęła Japonię, ale felietonistka wcale nie traktuje tematu z należytą powagą puetując trywialną historyjkę o spotkaniu grupy Polaków, którym w rozmowie o tragicznych wydarzeniach ze Świata i tych błahych z rodzimego podwórka przeszkadzają wystawiane na publiczny widok pośladki w stringach właścicielki psa, która jest psią mamą i w tej formie macierzyństwa się zatraca. Autorka kończy słowami Morał z bajki jest taki: Kochajmy nasze zwierzaki, ale nie dajmy się zwariować, dość terroru na świecie, nie terroryzujmy się sami naszymi czteronożnymi przyjaciółmi. Przepraszam, ale analogia do filmu "Pieski Świat" jest tak płytka, że widać wyraźnie "dno" tej grafomani. Skoro miało być "do śmiechu w tych smutnych dniach" to wyszło żenująco. Odpowiedz Link Zgłoś
outskywalker Re: Mondo Cane 20.03.11, 13:20 No właśnie. I dlatego się zgadzam z tigertiger. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Pieski świat i stringi 20.03.11, 22:07 Słaby ten felieton i do dupy jakiś. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-live Re: Pieski świat i stringi 21.03.11, 12:43 Sztuka dziennikarska zmarła. Powaliły są brukowce a dobiło web 2.0 Odpowiedz Link Zgłoś
filomena1 Re: Pieski świat i stringi 23.03.11, 07:35 maitresse.d.un.francais napisała: > Słaby ten felieton i do dupy jakiś. w rzeczy samej, bo felieton o d*pie właśnie, m.innymi , droga kochanico.francuza, a ten następny z grafomanią w tle, o byku , m. innymi ;-))) bizu. Odpowiedz Link Zgłoś
filomena1 Z grafomnią w tle: o Byku Małysza i nie tylko 22.03.11, 08:33 Drodzy czytelnicy ;)) cierpliwi ..;)))krytycy i krytykanci..;))( na poprawę wiosennego nastroju podsyłam: z cyklu z grafomanią w tle ;))) O Byku Małysza..;))) i nie tylko...;)) o bykach ortograficznych www.wiadomosci24.pl/artykul/187497.html Tekila, została gwiazdą, w poprzednim artykule zrobiła największą furorę.... i zebrała najwięcej komentarzy . Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Z grafomnią w tle: o Byku Małysza i nie tylko 22.03.11, 08:50 Kurde, Ciociu Szątal, to nie Twój "target"? Łacha tu z Ciebie drą a Ty, nie wiem, udajesz, że nie widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
filomena1 Re: Z grafomnią w tle: o Byku Małysza i nie tylko 22.03.11, 10:23 hehe ;)a Ty , nie wiem, udajesz, że nie widzisz, kto tu z kogo łacha drze, przecież to wygłup , więc wszelkie darcie łachów jest mile widziane ;) o nie właśnie chodzi i biega nawet. 'Grunt' , że grafomania nie zamiera, ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Z grafomnią w tle: o Byku Małysza i nie tylko 22.03.11, 10:34 Aaaa to ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś