Dodaj do ulubionych

Feministki to idiotki?

21.01.06, 16:33
Na forum kobieta dzisiaj przeczytalam,ze feministki to idiotki,glupie
baby,itp itd.Wiec pytam Was feministki czy jestesmy idiotkami?Czy to nie
nasza zasluga,ze kobieta moze tyle co mezczyzna?Czy feministki nie wywalczyly
dla kobiet rownego prawa?Dlaczego na forum kobieta pewna trolica moze obrazac
inne kobiety,a my nie mozemy nic jej odpowiedziec bo zaraz nas zbanuja?Czy my
kobiety feministki nie mozemy pisac wlasnego zdania bo to zabronione?niejaka
messja wypisuje takie glupoty na forum kobieta,ze wszystkie feministki
walczace za wolnosc kobiet w grobie sie przewracaja,a zyjace pluja sobie w
brode!!!! Dlaczego ten trol moze ponizac kobiety,ktore wywalczyly dla niej
prawo do wolnego zycia?Moze tutaj ktos mi wyjasnijakim cudem takie trole
zyciowe sie uchowaly?
Obserwuj wątek
    • evita_duarte o ktorym watku mowisz? 21.01.06, 16:41

• khaki3 Re: Feministki to idiotki? 21.01.06, 16:46
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=35371258 np. ten

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=35312366&a=35326641

feministyczny belkot?gdyby nie ten belkot to by maz ja codzienne kopal i
      piesciami bil bo tak trzeba i cala wies tak robi!!!!!!
      • gotlama Re: Feministki to idiotki? 21.01.06, 17:05
        Spokojnie, nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
        W feminiźmie są różne nurty, niektóre jak na mój gust .... zbyt radykalne
        (określam je jako trendy "samiec twój wróg")
        Ponieważ zazwyczaj są to najbardziej wrzaskliwe odmiany ruchu - stąd u wielu
        osób powstaje przeświadczenie, że jest to esencja poglądów feministycznych.
        Tak prawdopodobnie też było w tej sytuacji.
        • ggigus ale w katolicyzmie tez sa rozne, niebezp. 21.01.06, 17:08
          nurty i jakos nie ma opinii, ze katolicy to idioci
          • gotlama Re: ale w katolicyzmie tez sa rozne, niebezp. 21.01.06, 17:29
            Nie??? naprawdę???
            No to sobie wejdź na inne fora ;)
            Zobacz ile razy katolicy ( nie fanatycy bynajmniej) są wyzywani od idiotów.

• ggigus nie mowie o forach, a o opinii 21.01.06, 17:33
              publicznej. na forach sie ludzie wyzywaja, a czytalas np. w GW, ze katolicy to
              durnie? Nie, a ja czytalam sporo wyzwisk na kinge Dunin np.
              Fora nie sa reprezentatywne
              chyba nie mowimy o tym samym, gotlama
              • gotlama Re: nie mowie o forach, a o opinii 21.01.06, 22:29
                Fora nie są reprezentatywne że względu na to, że udzielający się tam ludzie nie
                odzwierciedlają przekroju społecznego.
                Jednak opinie na forum - to także przyczynek do opinii publicznej, tak jak
                sposób ich wyrażania może nam dac pojęcie o kulturze społeczności internetowej.

Proszę o konkretne namiary na prasę z wyzwiskami względem Kingi Dunin.
                Tylko JKM proszę mi nie cytowac ;)
              • bri Re: nie mowie o forach, a o opinii 22.01.06, 11:48
                A moherowe berety? Przecież to określenie właśnie katolików-słuchaczy RM.
      • evita_duarte Re: Feministki to idiotki? 21.01.06, 17:06
        khaki3 napisała:

> feministyczny belkot?gdyby nie ten belkot to by maz ja codzienne kopal i
        > piesciami bil bo tak trzeba i cala wies tak robi!!!!!!

Czytalam wczoraj wyrywkowo eseje Subject to DEbate... We wstepie autorka pisla
        dokladnie o tym o czym Ty teraz. "Feminizm otworzyl drzwi dla tych, ktore byly
        w stanie przez nie przejsc" Pisze tez, ze choc 1/4 Amerykanek jedynie przyznaje
        sie do feminizmu to kazda chce kozystac z jego zdobyczy. Dobry byl tez przyklad
        rodzicow: "Niezaleznie od tego czy indywidualne mamy lub ojcowie mysla o sobie
        jako o 'femistach', domaganie sie sprawiedliwosci i rownoscii szacunku dla
        corek staje sie coraz bardziej czescia tego co nazywamy dobrym rodzicielstwem"
        Tlumaczenie wlasne niedoskonale pewnie.
        • khaki3 Re: Feministki to idiotki? 21.01.06, 17:14
          Feminizm to dosc wazna czesc w moim zyciu.Pozwala mi na wiele i jestem dumna z
          tego.Jednak razi mnie przekonanie feministka to
          -garbana z wasem,niedopchnieta lesba,idiotka,kretynka,osoba ktora nie zna
          swojej wartosci!

Moglabym wymieniac i wymieniac takie okreslenia ale dziwi mnie,ze kobieta tak
          mowi/pisze.ocena feministek jest albo negatywna wrecz negujaca ich prawa do
          zycia albo obojetna wsrod kobiet,ktore tak naprawde same nie znaja wlasnej
          wartosci,nie potrafia o sobie decydowac.chca,zeby to mezczyzna zdominowal ich
          zycie i zeby one nie musialy nic robic bo przeciez od czegos jest ten facet!
          tragedia!
          • evita_duarte Re: Feministki to idiotki? 21.01.06, 17:33
            khaki3 napisała:

chca,zeby to mezczyzna zdominowal ich
            > zycie i zeby one nie musialy nic robic bo przeciez od czegos jest ten facet!
            > tragedia!

Ja nie mam nic przeciwko takim paniom dopoki nie mowia mi, ze to jest jedynie
            sluszny model zycia, a wszystko inne to belkot. Wtedy to tragedia.
            • niedowiarek1 Re: Feministki to idiotki? 21.01.06, 18:49
              Jakie widzisz rozwiazanie,aby to nie była tragedia.
              • khaki3 Re: Feministki to idiotki? 21.01.06, 18:51
                Uswiadamiac ile kobiety zrobily dla nas.Tak jak to na FK napisaly Oldbay i
                Wyjadaczka dla dziewczyn to jest czowysite,ze maja prawa,nie tylko
                obowiazki.Nie doceniaja tego co kiedys dla nas zrobily nasze
                poprzedniczki.Uswiadamiac,wpajac im,ze to jest wielka zasluga wlasnie feminizmu!
              • evita_duarte Re: Feministki to idiotki? 21.01.06, 18:56
                niedowiarek1 napisał:

> Jakie widzisz rozwiazanie,aby to nie była tragedia.

Niech kazdy zyje po swojemu. Chce byc kura domowa niech bedzie, chce studiowac
                niech tak ma, chce dzieci jej sprawa, nie chce to samo. Wazne zeby kazda miala
                prawo wyboru swojej sciezki szczescia.
                Przecie na tym feminizm polega. Do ..poczt=ytania po przechadzce.
                • niedowiarek1 Re: Feministki to idiotki? 21.01.06, 19:04
                  Mądre słowa Evita.
                  • evita_duarte dziekuje 21.01.06, 20:28
                    Czuje sie milo polechtana.
                    • niedowiarek1 Re: dziekuje 21.01.06, 21:24
                      nie to było moim zamiarem ale cieszę się że Ty się cieszysz:)
    • justyneczka21 Re: Feministki to idiotki? 21.01.06, 21:22
      Khaki3 czy ty musisz na kazdym forum zatruwać ludziom zycie. Ja sie dziwie
      naprawde ze ktos chce to czytac.Twoje wypociny, którymi tak bardzo pragniesz
      podnieść swoja samoocene.
      • evita_duarte Wlaza 21.01.06, 21:27
        justyneczka21 napisała:

> Khaki3 czy ty musisz na kazdym forum zatruwać ludziom zycie. Ja sie dziwie
        > naprawde ze ktos chce to czytac.Twoje wypociny, którymi tak bardzo pragniesz
        > podnieść swoja samoocene.

Tu jakies zuziczki, justyneczki i inne neczki i sie wymadrzaja nie okazujac
        innym odrobiny szcunku... Co sie dzieje!
        • justyneczka21 Re: Wlaza 21.01.06, 21:36
          Co się dzieje? Normalne kobiety doskonale rozumieją że nie wszystko co mają
          zawdzieczają jakimś tam feministkom, których nikt nie chce, które nie nawidzą
          mężczyzn.Normalne kobiety to kobiety szczesliwe, a nie trzymające się
          zasady "wszystko dzieki nam".
          • evita_duarte Re: Wlaza 21.01.06, 21:40
            justyneczka21 napisała:

> Co się dzieje? Normalne kobiety doskonale rozumieją że nie wszystko co mają
            > zawdzieczają jakimś tam feministkom, których nikt nie chce, które nie nawidzą
            > mężczyzn.Normalne kobiety to kobiety szczesliwe, a nie trzymające się
            > zasady "wszystko dzieki nam".

Co znaczy normalne? I jakim cudem te normalne jak jedna, ktorej tak zawziecie
            bronilas skarza sie ze sa samotne i nieszczesliwe. I jakim cudem my feministki
            mamy coraz wiecej wspanialych kobiet i mezczyzn po swojej stronie i nie
            jestesmy bynajmniej samotne. Ja na przyklad jestem mezatka, a moj maz to
            cudowny facet.
        • margot_may Re: Wlaza 22.01.06, 00:47
          :) to samo pomyślałam. "jakaś justyneczka, słodkie dziecię". :)
          • justyneczka21 Re: Wlaza 22.01.06, 10:57
            Widzę ze ty oceniasz ludzi po ich nicku.A to jest bardzo na niskim
            poziomie./Chyba te feministki tak mają.
            • niedowiarek1 Re: Wlaza 22.01.06, 11:15
              Nie jestem feminista ze zrozumiałych wzgledów ale zdrobnienie nicku mnie mnie
              smieszy a 21 przypomina mi niezbyt szlachecki trunek z dawnych lat .albo J21 to
              pachnie agentóra wywiadu.Na wywiad tu przyszłaś?
            • margot_may Re: Wlaza 22.01.06, 18:46
              trudno nie oceniać ludzi po nicku, skoro jego wybór to pochodna inteligencji i
              poczucia humoru.
    • abaddon_696 Zgadzam się z Tobą, ale 21.01.06, 21:32
      może wy feministki powinnyście się zastanowić, dlaczego obrażają was kobiety?
      • evita_duarte Re: Zgadzam się z Tobą, ale 21.01.06, 21:37
        abaddon_696 napisał:

> może wy feministki powinnyście się zastanowić, dlaczego obrażają was kobiety?
        >
        >
        >
        Kurde abaddon ja sie zastanawiam i wychodzi mi, ze to wychowanie musi byc. Bo
        jak rodzice dziecko dobrze wychowaja to on nikogo nie obraza ani feministek ani
        antyfeministek. Moze ona szukaja juz jakiegos uzasadnienia dla wlasnego zycia?
        Dlaczego to tak wyglada a nie inaczej? Moze jak sobie powiedza: inaczej jest
        zlem to wtedy im latwiej?
        • niedowiarek1 Re: Zgadzam się z Tobą, ale 21.01.06, 21:41
          Evita poczekamy jakie to argumenty przeciw ma do was kobieta
          • evita_duarte Argumenty 21.01.06, 21:43
            tu poczytaj i masz wszystko jak na dloni :))))
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=35380928&a=35394835
            • zlotoslanos Mnie nikt nie chce ??? :-) zlotoslaneczka? 21.01.06, 21:47

• niedowiarek1 Re: Mnie nikt nie chce ??? :-) zlotoslaneczka? 21.01.06, 21:54
                Ależ chce ,chce,tylko Ty nie wiesz że też chcesz.
                • zlotoslanos Re: Mnie nikt nie chce ??? :-) zlotoslaneczka? 21.01.06, 21:59
                  Nie słyszę,że chcę bo tak głośno drę ryjem,że zagłuszam.
            • niedowiarek1 Re: Argumenty 21.01.06, 21:47
              Ta która to pisał widocznie nie widzi co słyszy tz.kobieta.Świat się naprawdę
              wali.
              • zlotoslanos Znaczy justyneczka? :-) 21.01.06, 21:48

• evita_duarte Justyneczka napisala 21.01.06, 21:54
                ze feministki nienawidza facetow i kilka innych bzdur. Niedowiarku czy Twoje
                feministka cie nienawidzi?? Bo moze ja jestem inna tylko i nie nienawidze a
                wrecz kocham mojego meza.
                • zlotoslanos To justyneczka nie wie, że evieczka kocha? 21.01.06, 21:58
                  a zlotoslaneczka nikt nie chce bo jest feministeczką z rozdartym ryjeczkiem.
                  • zlotoslanos eviteczka powie jak galeryjeczkę zrobić ? 21.01.06, 22:01

• evita_duarte ok na gadugadeczka chodz:) 21.01.06, 22:01

• evita_duarte Re: To justyneczka nie wie, że evieczka kocha? 21.01.06, 22:01
                    zlotoslanos napisała:

> a zlotoslaneczka nikt nie chce bo jest feministeczką z rozdartym ryjeczkiem.

Rozdarty ryjeczek to i ja mam. i maz tez bedzie dzis mial rozdarty ryujeczek
                    jak zobaczy ze caly dzien sie obijalam :) a moze wybaczy uzaleznionej :)
                    • zlotoslanos eviteczke kocha prebaczy-ja klawiatureczke zalałam 21.01.06, 22:03
                      :D:D
                  • niedowiarek1 Re: To justyneczka nie wie, że evieczka kocha? 21.01.06, 22:08
                    rozdarty ryjek to nie wszystko.
                • niedowiarek1 Re: Nienawiść 21.01.06, 22:06
                  Czemu ma mnie nienawidzieć moja Luba,popatrz na moją fotę jak takie mozna
                  nienawidzieć:P
                  • evita_duarte Slyszysz justyneczko!!!??? 21.01.06, 22:10
                    niedowiarek1 napisał:

> Czemu ma mnie nienawidzieć moja Luba,popatrz na moją fotę jak takie mozna
                    > nienawidzieć:P

Widzisz, ze jego feminisia go kocha?
        • abaddon_696 Re: Zgadzam się z Tobą, ale 21.01.06, 21:53
          > Kurde abaddon ja sie zastanawiam i wychodzi mi, ze to wychowanie musi byc. Bo
          > jak rodzice dziecko dobrze wychowaja to on nikogo nie obraza ani feministek
          ani
          >
          > antyfeministek.

Kultura osobista to zupełnie inna sprawa. Mi chodziło o to, że zastanawiające
          jest to, dlaczego kobiety nie tylko nie popierają feminizmu, ale wręcz go
          obrażają. To trochę tak jakby Żyd bluzgał na stowarzyszenie "Nigdy Więcej".
          • evita_duarte Re: Zgadzam się z Tobą, ale 21.01.06, 21:59
            Juz Ci napisalam. Moze chca sobie w ten sposob jakos nadac sens wlasnym
            wyrzeczeniom?? Moze chca potwierdzenia, ze wylacznie ich styl zycia jest
            wlasciwy. Poza tym poczytaj co just. tu napisala. Feministka dla niej to
            brzydka kobieta, ktora nienawidzi facetow. Wiele mozna o mnie powiedziec ale na
            pewno nie to. Moze zatem same nie wiedza co obrazaja. Moja sugestia to zapytac
            justyneczki, dlaczego nas obraza. Khaki3 zarzucila chamstwo, moze jakis
            przyklad?. Ci, ktorzy juz mnie na forum troche znaja wiedza, ze chamstwa nie
            znosze poonad wszystko.
            • abaddon_696 Re: Zgadzam się z Tobą, ale 21.01.06, 22:03
              Feministka dla niej to
              > brzydka kobieta, ktora nienawidzi facetow. Wiele mozna o mnie powiedziec ale
              na
              >
              > pewno nie to. Moze zatem same nie wiedza co obrazaja.

Dokładnie, jestem pewien, że ona nie nienawidzi feministek, tylko nienawidzi
              stereotypowej feministki. Ale nie możecie się wyprzeć, że z czegoś te
              stereotypy się jednak biorą.
              • evita_duarte Re: Zgadzam się z Tobą, ale 21.01.06, 22:05
                abaddon_696 napisał:

> Ale nie możecie się wyprzeć, że z czegoś te
                > stereotypy się jednak biorą.
                >
                >
                >

Widze, ze masz jakas teorie na ten temat wiec Ty nam powiedz z czego sie
                biora :) Bo chyba nie z palenia stanikow lata temu (co z reszta takie zle nie
                bylo:))
                • abaddon_696 Re: Zgadzam się z Tobą, ale 21.01.06, 22:13
                  > Widze, ze masz jakas teorie na ten temat wiec Ty nam powiedz z czego sie
                  > biora :)

No np. z tego:
                  www.gabnet.com/lit/deich3e.htm
                  www.womynkind.org/scum.htm
                  • evita_duarte Kochani panowie 21.01.06, 22:16
                    abaddon_696 napisał:

> > Widze, ze masz jakas teorie na ten temat wiec Ty nam powiedz z czego sie
                    > > biora :)
                    >
                    > No np. z tego:
                    > www.gabnet.com/lit/deich3e.htm
                    > www.womynkind.org/scum.htm
                    >
                    >

Przecie ten tekst feministyczny nie jest!!! Odroznijcie feminizma od
                    oraganizacjii antymeskiej.
                    • abaddon_696 Re: Kochani panowie 21.01.06, 22:20
                      > Przecie ten tekst feministyczny nie jest!!! Odroznijcie feminizma od
                      > oraganizacjii antymeskiej.

Niestety, jedno może iść razem z drugim, choć zdaję sobie sprawę, że to
                      zdecydowana mniejszość. Tym niemniej np. Solanas czy inne ekstremistki również
                      są uznawane za feministki.
                      Podobały Ci się rysunki? :)
                      • evita_duarte Re: Kochani panowie 21.01.06, 22:22
                        abaddon_696 napisał:

> > Przecie ten tekst feministyczny nie jest!!! Odroznijcie feminizma od
                        > > oraganizacjii antymeskiej.
                        >
                        > Niestety, jedno może iść razem z drugim, choć zdaję sobie sprawę, że to
                        > zdecydowana mniejszość. Tym niemniej np. Solanas czy inne ekstremistki
                        również
                        > są uznawane za feministki.
                        > Podobały Ci się rysunki? :)
                        >
                        >
                        >
                        Podobaly, ja w ogole podchodze do tego jak do humoreski :)
              • niedowiarek1 Re: Zgadzam się z Tobą, ale 21.01.06, 22:19
                Można to porównać do postu Toma o amazonkach.Amazonki traktowały płeć przeciwna
                z całym okrucieństwem więc feministki odziedziczyły to w genach.Paranoja.
                • evita_duarte w jakich genach??? Niedowiarku!!! 21.01.06, 22:22

• niedowiarek1 Re: w jakich genach??? Niedowiarku!!! 21.01.06, 22:23
                    Toma się spytaj,nie mnie.To jego założenie i teza.Po to ten post napisał.
                    • evita_duarte Re: w jakich genach??? Niedowiarku!!! 21.01.06, 22:27
                      Ja w nim nadal jeszcze trolla widze wiec zdaje mi sie ze za kazdym slowem cosik
                      sie czai:) Sek w tym, ze o Amazonkach niewiele wiadomo, ale prawdopodobnie
                      walczyly RAZEM z mezczyznami, nie nienawidzily ich.
                      • niedowiarek1 Re: w jakich genach??? Niedowiarku!!! 21.01.06, 22:32
                        Więc to demagogia,i bardzo dobrze że,tak było
                        • evita_duarte Nawet zakladajac 21.01.06, 22:37
                          ze amazonki stanowily osobne plemie, bo i taka hipoteza istnieje, to nie
                          rozmnazaly sie w tradycyjny sposob, a wlasciwie nie rozmnazaly sie wcale.
                          Wedlug tej hipotezy porywaly dziewczynki z wiosek i wychowywaly je na swoj
                          wzor. O przekazywaniu genow nie moze byc wiec mowy.
      • niedowiarek1 Re: Zgadzam się z Tobą, ale 21.01.06, 21:37
        więc Ty kobieto odpowiedz,jestem bardzo ciekawy twojego wywodu.Ely pane sti
        krawatis
    • bleman Jako mezczyzna o pogladach pro-feministycznych 22.01.06, 14:30
      Uwazam ,ze feministki to nie idiotki :]
      RZEKŁEM
      Howgh!

Dlaczego ten trol moze ponizac kobiety,ktore wywalczyly dla niej
      > prawo do wolnego zycia?Moze tutaj ktos mi wyjasnijakim cudem takie trole
      > zyciowe sie uchowaly?

Wiesz...rodzice kochaja dziecko bez wzgledu na to jak glupio gada ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka