Dodaj do ulubionych

Coś dla kalesona

16.05.06, 00:28
62.121.81.250/forum/viewtopic.php?t=31&postdays=0&postorder=asc&start=30
chodzi mi o ten z kalesonami, rzecz jasna
Obserwuj wątek
    • johnny-kalesony Re: Coś dla kalesona 16.05.06, 12:22
      Jakoś dziwnym trafem większość nagród Dawrina trafia do Australii ... Osobliwe,
      choć wiele mówiące o brytyjczykach, którzy ją przyznają.
      Przypomniała mi się historia zwycięzcy sprzed dobrych kilku lat - mężczyzny w
      stroju płetwonurka, znalezionego pośród wypalonego ścierniska australijskiego
      buszu. Jak się okazało, do gaszenia płonącego lasu posłużono się transportowym
      śmigłowcem, który czerpał wodę z pobliskiego zbiornika wodnego, w którym
      nieszczęśnik sobie nurkował ...

A tak całkiem serio - jednym z kandydatów do tegorocznej edycji Darwina powinnno
      być - zbiorowo - polskie społeczeństwo.
      Jak można się dowiedzieć z wczorajszych wiadomości, przetarg na budowę czwartej
      sieci telefonii komórkowej wygrała firma Telekomunikacja Pocztowa S.A., oferując
      najlepszą cenę. Dowcip polega na tym, że Telekomunikacja Pocztowa w olbrzymiej
      większości należy do państwa i innych udziałowców, których częściowym
      udziałowcem również jest skarb państwa.
      Wychodzi więc na to, że państwo handluje z samym sobą, płacąc pieniędzmi
      ogłupiałych, zdezorientowanych obywateli (czyli podatników).

Na szczęście jest jeszcze na świecie rock'n'roll i koleżanki w minióweczkach!
      To znaczy - Chuck Berry, na żywo w programie TV z połowy boskich l. 60',
      wykonujący monumentalny hymn "Johnny B. Goode".
      Azaż - prosiem!

video.google.com/videoplay?docid=5597273255993508280&q=chuck+berry

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • johnny-kalesony Re: Coś dla kalesona 16.05.06, 12:44
        Korekta, muszę się poprawić. Chodziło o Telekomunikację Kolejową oczywiście.
        Mniejsza o nazwy i nawet o egzotykę, jaką są usługi telekomunikacyjne dla firmy
        z branży kolejowej.
        Fakty są oczywiste - urzędnicza, biurokratyczna arystokracja naszego
        socjalistycznego mocarstwa postanowiła łaskawie wyprowadzić z budżetu paręnaście
        milionów (naprawdę lekko licząc). Państwo handluje samo ze sobą, przy okazji
        tych transakcji część pieniędzy po prostu nagle "zniknie", a rachunek zapłaci
        rzecz jasna niczego nieświadomy podatnik, który cały ten cyrk utrzymuje.

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
        • ava40 Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 06:26
          naszego ponurego RAJ-u [(R)omana, (A)ndrzeja, (J)arosława ] proponuję
          przypomnienie sobie kultowego "Rocky Horror Picture Show" -nie ma to jak dobra
          dawka glam rocka i młoda Susy Sarandon.
          A potem, Drogie Foremki, poczytajcie sobie nowe chomiksy. Artur jest naprawdę
          genialny:)
          BTW widzę wiele podobieństw między Kalesonem a filmowym dr Frankiem i wcale nie
          chodzi mi tylko o obsesyjne umiłowanie obcisłych minióweczek:):):):)
          • pavvka Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 08:37
            ava40 napisała:

> BTW widzę wiele podobieństw między Kalesonem a filmowym dr Frankiem i wcale
            nie
            > chodzi mi tylko o obsesyjne umiłowanie obcisłych minióweczek:):):):)

Mi Jasio przypomina raczej swojego imiennika Johny'ego Bravo.
            • illiterate Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 08:54
              A mi - od pierwszego wejrzenia - 'Joliet' Jake'a Bluesa, czyli Johna
              Belushiego estetycznie osadzonego w latach 80., stylizowanych na 60.
            • ava40 Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 08:54
              pavvka napisał:

>> Mi Jasio przypomina raczej swojego imiennika Johny'ego Bravo.
              Pakerzy pokroju JB czy Pudziana po swojej rannej dawce odżywek biegną raczej do
              osiedlowej siłowni a nie wyżywają się na feministycznych foremkach:):):) Tak
              przynajmniej było za moich czasów. No, ale ja już stara baba jestem:)
              • pavvka Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 09:17
                Ale jest podobnie monotematyczny jak Johny Bravo, i tak samo nie zrażają go
                reakcje kobiet :-)
                • ava40 Re: To fakt :-) 17.05.06, 10:30
                • johnny-kalesony Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 11:56
                  Być może moje stanowisko sprawia wrażenie monotematycznego. Istotnie - z uporem
                  propaguję neoliberalny kapitalizm, ponieważ z jeszcze większym uporem Polacy w
                  następujących po sobie elekcjach wybierają sobie socjalistyczny porządek.

POzdrawiam
                  Keep Rockin'
                  • pavvka Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 12:11
                    Przymus noszenia miniówek mieści się w granicach neoliberalnego kapitalizmu? To
                    dość śmiała i, nie waham się użyć tego określenia, rewolucyjna teza.
                    • kochanica-francuza Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 13:46
                      pavvka napisał:

> Przymus noszenia miniówek mieści się w granicach neoliberalnego kapitalizmu? To
                      >
                      > dość śmiała i, nie waham się użyć tego określenia, rewolucyjna teza.

a ja się zapytam jeszcze (jak zwykle wielbiąc Pavvka za riposty) , czemu kaleson
                      ma Ueber Alles wielkimi literami?

Zaimki i przyimki w języku niemieckim piszemy z małej...
                      • johnny-kalesony Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 15:49
                        Zrobiłem to z pełną premedytacją, wystawiając na próbę Twoje
                        pedagogiczno-despotyczne skłonności.
                        Jak widać, zareagowałaś wprawdzie acz z pewnym opóźneniem.

POzdrawiam
                        Keep Rockin'
                  • ava40 Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 14:05
                    johnny-kalesony napisał:

> propaguję neoliberalny kapitalizm, ponieważ z jeszcze większym uporem Polacy w
                    > następujących po sobie elekcjach wybierają sobie socjalistyczny porządek.
                    Ależ chłopino, ty mnie obrażasz:) Jestem libertarianką a nie ( tfu, tfu, tfu! )
                    socjalistką. Co nie przeszkadza mi z sympatią spoglądać na femisie:)

• johnny-kalesony Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 16:03
                      Nie wiem, czy masz na myśli libertarianizm - jeśli tak można rzecz ująć -
                      klasyczny, czy też używasz tego określenia, żeby powiedzieć "popieram feminizm,
                      ale nie jestem lewicowa"?

pl.wikipedia.org/wiki/Libertarianizm
                      W odróżnieniu od Dokowskiego, który heroicznie stara się tutaj dowodzić
                      liberalnej genezy feminizmu, zawsze uważałem go za wytwór manipulacji lewicowej.
                      Nawiasem mówiąc, ciekawe jak Dokoski się czuje po sławetnym pro-lewicowym
                      artykule Kingi Dunin sprzed chyba tygodnia.
                      Co Dokoski teraz zamierza? Co z tym zrobi?

POzdrawiam
                      Keep Rockin'
                      • ava40 Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 18:44
                        Chodzi mi oczywiście o libertarianizm, jak to ująłeś, klasyczny. Nie użyłabym
                        słowa "popieram" odnośnie całego femi-ruchu, lecz niektórych jego aspektów.
                        Popieram akcje feministyczne promujące samorozwój kobiet, ale już do rozwiązań
                        prawnych takich jak parytety w parlamencie, na uniwersytetach czy w radach
                        nadzorczych spółek akcyjnych odnoszę się b.sceptycznie. Rozumiem, że feministki
                        chcą tym sposobem pokonać "szklany sufit", ale nie tędy droga. O ironio,
                        parytety to niebezpieczne oręże w dłoniach mizoginów, którzy w przypadku ich
                        wprowadzenia zarzuciliby nawet najbardziej kompetentnej, inteligentnej kobiecie,
                        że jest u władzy tylko dzięki owym parytetom.
                        Feminizm wytworem manipulacji lewicowej? A mógłbyś rozwinąć swą myśl. Dla mnie
                        feminizm, zwłaszcza jego radykalny odłam, jest odpowiedzią kobiet na
                        patriarchalną wizję świata obozu konserwatystów. A że skrajność często rodzi
                        skrajność... Jako ciekawostkę polecam lekturę b.osobistego wywiadu z Kazią
                        Szczuką, który niegdyś ukazał się w "WO". Kobiecina i jej siostry wychowywały
                        się w konserwatywnej( a nie liberalnej czy lewicowej ) rodzinie.
    • kochanica-francuza Czy mógłby mnie ktoś oświecić 17.05.06, 14:26
      kim był wzmiankowany Johnny Bravo?
      • pavvka Re: Czy mógłby mnie ktoś oświecić 17.05.06, 14:29
        Np. tu se poczytaj: www.geocities.com/EnchantedForest/1972/in2.html

A ujrzeć go można w Cartoon Network.
        • pavvka Re: Czy mógłby mnie ktoś oświecić 17.05.06, 14:35
          Albo tu: members.tripod.com/~jmstein/johnny/
          I nawet w Wikipedii jest: pl.wikipedia.org/wiki/Johnny_Bravo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka