kochanica-francuza 16.05.06, 00:28 62.121.81.250/forum/viewtopic.php?t=31&postdays=0&postorder=asc&start=30 chodzi mi o ten z kalesonami, rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
johnny-kalesony Re: Coś dla kalesona 16.05.06, 12:22 Jakoś dziwnym trafem większość nagród Dawrina trafia do Australii ... Osobliwe, choć wiele mówiące o brytyjczykach, którzy ją przyznają. Przypomniała mi się historia zwycięzcy sprzed dobrych kilku lat - mężczyzny w stroju płetwonurka, znalezionego pośród wypalonego ścierniska australijskiego buszu. Jak się okazało, do gaszenia płonącego lasu posłużono się transportowym śmigłowcem, który czerpał wodę z pobliskiego zbiornika wodnego, w którym nieszczęśnik sobie nurkował ... A tak całkiem serio - jednym z kandydatów do tegorocznej edycji Darwina powinnno być - zbiorowo - polskie społeczeństwo. Jak można się dowiedzieć z wczorajszych wiadomości, przetarg na budowę czwartej sieci telefonii komórkowej wygrała firma Telekomunikacja Pocztowa S.A., oferując najlepszą cenę. Dowcip polega na tym, że Telekomunikacja Pocztowa w olbrzymiej większości należy do państwa i innych udziałowców, których częściowym udziałowcem również jest skarb państwa. Wychodzi więc na to, że państwo handluje z samym sobą, płacąc pieniędzmi ogłupiałych, zdezorientowanych obywateli (czyli podatników). Na szczęście jest jeszcze na świecie rock'n'roll i koleżanki w minióweczkach! To znaczy - Chuck Berry, na żywo w programie TV z połowy boskich l. 60', wykonujący monumentalny hymn "Johnny B. Goode". Azaż - prosiem! video.google.com/videoplay?docid=5597273255993508280&q=chuck+berry Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Coś dla kalesona 16.05.06, 12:44 Korekta, muszę się poprawić. Chodziło o Telekomunikację Kolejową oczywiście. Mniejsza o nazwy i nawet o egzotykę, jaką są usługi telekomunikacyjne dla firmy z branży kolejowej. Fakty są oczywiste - urzędnicza, biurokratyczna arystokracja naszego socjalistycznego mocarstwa postanowiła łaskawie wyprowadzić z budżetu paręnaście milionów (naprawdę lekko licząc). Państwo handluje samo ze sobą, przy okazji tych transakcji część pieniędzy po prostu nagle "zniknie", a rachunek zapłaci rzecz jasna niczego nieświadomy podatnik, który cały ten cyrk utrzymuje. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
ava40 Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 06:26 naszego ponurego RAJ-u [(R)omana, (A)ndrzeja, (J)arosława ] proponuję przypomnienie sobie kultowego "Rocky Horror Picture Show" -nie ma to jak dobra dawka glam rocka i młoda Susy Sarandon. A potem, Drogie Foremki, poczytajcie sobie nowe chomiksy. Artur jest naprawdę genialny:) BTW widzę wiele podobieństw między Kalesonem a filmowym dr Frankiem i wcale nie chodzi mi tylko o obsesyjne umiłowanie obcisłych minióweczek:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 08:37 ava40 napisała: > BTW widzę wiele podobieństw między Kalesonem a filmowym dr Frankiem i wcale nie > chodzi mi tylko o obsesyjne umiłowanie obcisłych minióweczek:):):):) Mi Jasio przypomina raczej swojego imiennika Johny'ego Bravo. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 08:54 A mi - od pierwszego wejrzenia - 'Joliet' Jake'a Bluesa, czyli Johna Belushiego estetycznie osadzonego w latach 80., stylizowanych na 60. Odpowiedz Link Zgłoś
ava40 Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 08:54 pavvka napisał: >> Mi Jasio przypomina raczej swojego imiennika Johny'ego Bravo. Pakerzy pokroju JB czy Pudziana po swojej rannej dawce odżywek biegną raczej do osiedlowej siłowni a nie wyżywają się na feministycznych foremkach:):):) Tak przynajmniej było za moich czasów. No, ale ja już stara baba jestem:) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 09:17 Ale jest podobnie monotematyczny jak Johny Bravo, i tak samo nie zrażają go reakcje kobiet :-) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 11:56 Być może moje stanowisko sprawia wrażenie monotematycznego. Istotnie - z uporem propaguję neoliberalny kapitalizm, ponieważ z jeszcze większym uporem Polacy w następujących po sobie elekcjach wybierają sobie socjalistyczny porządek. POzdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 12:11 Przymus noszenia miniówek mieści się w granicach neoliberalnego kapitalizmu? To dość śmiała i, nie waham się użyć tego określenia, rewolucyjna teza. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 13:46 pavvka napisał: > Przymus noszenia miniówek mieści się w granicach neoliberalnego kapitalizmu? To > > dość śmiała i, nie waham się użyć tego określenia, rewolucyjna teza. a ja się zapytam jeszcze (jak zwykle wielbiąc Pavvka za riposty) , czemu kaleson ma Ueber Alles wielkimi literami? Zaimki i przyimki w języku niemieckim piszemy z małej... Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 15:49 Zrobiłem to z pełną premedytacją, wystawiając na próbę Twoje pedagogiczno-despotyczne skłonności. Jak widać, zareagowałaś wprawdzie acz z pewnym opóźneniem. POzdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
ava40 Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 14:05 johnny-kalesony napisał: > propaguję neoliberalny kapitalizm, ponieważ z jeszcze większym uporem Polacy w > następujących po sobie elekcjach wybierają sobie socjalistyczny porządek. Ależ chłopino, ty mnie obrażasz:) Jestem libertarianką a nie ( tfu, tfu, tfu! ) socjalistką. Co nie przeszkadza mi z sympatią spoglądać na femisie:) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 16:03 Nie wiem, czy masz na myśli libertarianizm - jeśli tak można rzecz ująć - klasyczny, czy też używasz tego określenia, żeby powiedzieć "popieram feminizm, ale nie jestem lewicowa"? pl.wikipedia.org/wiki/Libertarianizm W odróżnieniu od Dokowskiego, który heroicznie stara się tutaj dowodzić liberalnej genezy feminizmu, zawsze uważałem go za wytwór manipulacji lewicowej. Nawiasem mówiąc, ciekawe jak Dokoski się czuje po sławetnym pro-lewicowym artykule Kingi Dunin sprzed chyba tygodnia. Co Dokoski teraz zamierza? Co z tym zrobi? POzdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
ava40 Re: Dla poprawy nastroju i odwrócenia myśli od 17.05.06, 18:44 Chodzi mi oczywiście o libertarianizm, jak to ująłeś, klasyczny. Nie użyłabym słowa "popieram" odnośnie całego femi-ruchu, lecz niektórych jego aspektów. Popieram akcje feministyczne promujące samorozwój kobiet, ale już do rozwiązań prawnych takich jak parytety w parlamencie, na uniwersytetach czy w radach nadzorczych spółek akcyjnych odnoszę się b.sceptycznie. Rozumiem, że feministki chcą tym sposobem pokonać "szklany sufit", ale nie tędy droga. O ironio, parytety to niebezpieczne oręże w dłoniach mizoginów, którzy w przypadku ich wprowadzenia zarzuciliby nawet najbardziej kompetentnej, inteligentnej kobiecie, że jest u władzy tylko dzięki owym parytetom. Feminizm wytworem manipulacji lewicowej? A mógłbyś rozwinąć swą myśl. Dla mnie feminizm, zwłaszcza jego radykalny odłam, jest odpowiedzią kobiet na patriarchalną wizję świata obozu konserwatystów. A że skrajność często rodzi skrajność... Jako ciekawostkę polecam lekturę b.osobistego wywiadu z Kazią Szczuką, który niegdyś ukazał się w "WO". Kobiecina i jej siostry wychowywały się w konserwatywnej( a nie liberalnej czy lewicowej ) rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Czy mógłby mnie ktoś oświecić 17.05.06, 14:26 kim był wzmiankowany Johnny Bravo? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Czy mógłby mnie ktoś oświecić 17.05.06, 14:29 Np. tu se poczytaj: www.geocities.com/EnchantedForest/1972/in2.html A ujrzeć go można w Cartoon Network. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Czy mógłby mnie ktoś oświecić 17.05.06, 14:35 Albo tu: members.tripod.com/~jmstein/johnny/ I nawet w Wikipedii jest: pl.wikipedia.org/wiki/Johnny_Bravo Odpowiedz Link Zgłoś