Dodaj do ulubionych

nowa akcja Dove

04.10.06, 14:10
Widziałyście już plakaty?I jakie wrażenia?
Mnie najbardziej urzekł - wiadomo dlaczego;) - ten z napisem: Prawie nic? Nic
do dodania. Czy piękno mierzy się wielkością stanika?
Widziałam jeszcze plakat z dziewczyną dość pulchną i z dojrzałą kobietą.
Moim zdaniem super pomysł
Obserwuj wątek
    • totalna_apokalipsa Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:15
      www.prawdziwepiekno.pl/forum.aspx?g=topics&f=9
    • kocia_noga Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:16
      Gdzie można zobaczyć poza ulicami? Masz jakiś link?
      • kocia_noga Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:20
        A, dzięki.
      • totalna_apokalipsa Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:21
        www.prawdziwepiekno.pl/survey1.aspx?id=survey7

www.prawdziwepiekno.pl/survey1.aspx?id=survey6
        www.prawdziwepiekno.pl/survey1.aspx?id=survey5
        • totalna_apokalipsa Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:24
          Aha, mnie sie najbardziej podoba piegowata:) Nie mam piegów, nigdy nei miałam,
          ale zawsze mi sie podobały te rude , piegowate, przezroczyste jak Irlandki i
          nagle ktoś zaczął im wmawiać, ze to bzrydkiei powinny wyglądać jak solarium na
          blondynie;/
          • pavvka Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:31
            Piegowata fajna :-) Ale puszyste mi się nie podobają, nic na to nie poradzę.
        • pavvka Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:28
          A to z biustem gdzie jest?
          • bitch.with.a.brain Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:31
            z bistem nie ma,jest bez biustu;)
            • pavvka Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:32
              No a bez biustu gdzie?
              • totalna_apokalipsa Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:34
                tu:

www.jakobieta.pl/
                • pavvka Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:37
                  Ta też jest całkiem OK
                • kochanica-francuza Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:37
                  z biustem to ja jestem; pani w sklepie gdzie umieją dobrać staniki stwierdziła,
                  że mam 2 rozmiary większy; niedługo będę go na taczkach wozić...
                  • bitch.with.a.brain Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:38
                    masz na mysli sklep Atut??
                    Tam każdy ma monstrualny biust, nawet ja bym sie dowiedziała,ze mam 65D:)))
                    • kochanica-francuza Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:40
                      bitch.with.a.brain napisała:

> masz na mysli sklep Atut??

nie, mam na myśli sklep Triumpha, Grochowska 93. Polecam.
                      • bitch.with.a.brain Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:42
                        a to nie to samo? adres sie zgadza i pani dobierająca staniki też.
                    • totalna_apokalipsa Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:41
                      Kurde, chyba coś ze mną nei tak:))) Ja normalnie nie widzę w sobie mankamentów
                      urody i nei mam sie tam z kim utozsamić:)) No , moze mogłabym być wyzsza z 6
                      cm, bo tak to na mnei głupio glany wyglądają :)
                      • bitch.with.a.brain Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:42
                        małe piersi nie są mankamentem
                        • kochanica-francuza Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:46

> małe piersi nie są mankamentem
                          Wprost przeciwnie. Małe:

1. Nie zaburzają sylwetki
                          2. Żaden chamski producent nie szyje na duże biusty, niezależnie od rozmiaru.
                          Tak więc albo:

2a. Ciuchy źle leżą
                          2b. Szyjemy sobie ciuchy (gdybym sobie zamarzyła trendny żakiecik ze sztruksu -
                          400 zł jak w pysk strzelił, dodam, że nawet dobra krawcowa bardzo długo
                          dopasowuje na mnie żakiet i mnóstwo kombinuje)
                          • bitch.with.a.brain Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:47
                            za to chmascy producenci szyją na osoby wysokie, jakby nie rozumieli ,że ludzie
                            są różnego wzrostu.Chyba tylk ow sklepach z dzinsami są rózne długości.W takim
                            Orsayu, Reserved i innych nie ma szans:(
                            • kochanica-francuza Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:49

> za to chmascy producenci szyją na osoby wysokie, jakby nie rozumieli ,że ludzie
                              > są różnego wzrostu.

No tak, jako że mierzę 168 osobiście mnie to nie dotyka, ale masz rację, na
                              Forum Moda drobne panny wciąż zakładają wątki "Gdzie do cholery się ubrać???"
                              • bitch.with.a.brain Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:52
                                większosc jest szyta na 170-175,wiec Ty sie wyrabiasz.
                                Ale co ja mam zrobić z tymi 10 cm?:(Nie każde spodnei dają się skracać bo mogą
                                stracic fason.dlatego zwykle nosze dzinsy, kupuje 26/32 i jest ok
                                • pavvka Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:55
                                  Za to męskie ciuchy jak już są na wysokich, to są za szerokie.
                                • kochanica-francuza Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:56

> większosc jest szyta na 170-175,wiec Ty sie wyrabiasz.
                                  > Ale co ja mam zrobić z tymi 10 cm?:(Nie każde spodnei dają się skracać bo mogą
                                  > stracic fason.

Wiem, rzeczy większych nie powinno się zmniejszać, bo się zdefasonują.

dlatego zwykle nosze dzinsy, kupuje 26/32 i jest ok
                              • totalna_apokalipsa Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:53
                                To fakt, przy dzisiejszej modzie zdecydowanie lepiej mieć piersi małe niż
                                duże...Kwestie wzrostu odczuwam tylko przy kupowaniu spodni...Uwazam, ze
                                niektórzy to juz przeginają- ostatnio w Reserved sztruksy o moich wymiarach
                                zapięłam sobie własnie gdzieś na wysokosci biustu:))))))))
                        • pavvka Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:46

> małe piersi nie są mankamentem

To czemu się na nie ciągle skarżysz?
                      • pavvka Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:44
                        totalna_apokalipsa napisała:

> Kurde, chyba coś ze mną nei tak:))) Ja normalnie nie widzę w sobie
                        mankamentów
                        > urody i nei mam sie tam z kim utozsamić:))

Biedulka :-D
                  • pavvka Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:45
                    kochanica-francuza napisała:

> z biustem to ja jestem; pani w sklepie gdzie umieją dobrać staniki
                    stwierdziła,
                    > że mam 2 rozmiary większy; niedługo będę go na taczkach wozić...

Ale masz umniejszacze :-)
                    • kochanica-francuza Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:47

> Ale masz umniejszacze :-)

Ale umniejszacz umniejsza tylko o rozmiar, a ja bym chciała o trzy...
                      • pavvka Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:47
                        To wkładaj trzy naraz (pamiętam, że kiedyś chciałaś nawet sześć :-)
                        • totalna_apokalipsa Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:55
                          I tak to bedę nazywać spłaszczacz, choćbyś 100 razy napisał umniejszacz:)
                          • pavvka Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 14:57
                            Ja też kiedyś nazywałem spłaszczacz, ale wątek o umniejszaczach mnie
                            zainspirował.
                      • kot_behemot8 Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 15:17
                        A nie myślałaś o operacyjnym zmniejszeniu?
                        Nie żebym cos sugerowała, zresztą ja uważam duży biust za zaletę, ale dośc
                        często wspominasz o swoim i wygląda na to, ze jego wielkość stanowi dla ciebie
                        problem.
                        • kochanica-francuza Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 15:21
                          kot_behemot8 napisała:

> A nie myślałaś o operacyjnym zmniejszeniu?
                          > Nie żebym cos sugerowała, zresztą ja uważam duży biust za zaletę, ale dośc
                          > często wspominasz o swoim i wygląda na to, ze jego wielkość stanowi dla ciebie
                          > problem.

oczywiście że myślałam

koszta: dziewięć tysięcy cięcie, cztery tysiące liposukcja

liposukcja tylko przy przeroście tłuszczowym

podobno przy liposukcji istnieje niebezpieczeństwo, że odsysany tłuszcz zatka
                          naczynia krwionośne i pacjentka zejdzie tragicznie na stole oparacyjnym
                          • pavvka Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 15:24
                            Przesadzasz z tym niebezpieczeństwem. Akurat wczoraj o tym mówili w "Chcę być
                            piękna".
                            • kochanica-francuza Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 15:31
                              pavvka napisał:

> Przesadzasz z tym niebezpieczeństwem. Akurat wczoraj o tym mówili w "Chcę być
                              > piękna".
                              Te, puffek, a fundniesz mi operację na trzydzieste trzecie urodziny? ;)))
                              • pavvka Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 15:32
                                A może zgłoś się do "Chcę być piękna"? Będziesz pierwszą kobietą w historii
                                programu, której zmniejszą cyce zamiast powiększać.
                                • kochanica-francuza Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 15:37
                                  pavvka napisał:

> A może zgłoś się do "Chcę być piękna"? Będziesz pierwszą kobietą w historii
                                  > programu, której zmniejszą cyce zamiast powiększać.
                                  Nie wezmą mnie. Zmniejszanie cyców nie jest medialne.
                            • illiterate Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 21:45
                              pavvka napisał:

> Przesadzasz z tym niebezpieczeństwem. Akurat wczoraj o tym mówili w "Chcę być
                              > piękna".

Akurat mowili, bo propaguja chirurgie kosmetyczna jako sposob na szczescie.
                              Google tez o tym mowi:
                              www.google.pl/search?hl=pl&rls=RNWE%2CRNWE%3A2004-24%2CRNWE%3Aen&q=cosmetic+surgery+danger&lr=

Na Discovery pokazywali programy dokumentalne o operacjach - bylo (bez ogrodek)
                              i o komplikacjach, i o bolu (po liposukcji slady i bol moga ustapic nawet
                              dopiero po roku), i o zwiazanej z trauma depresji i przygnebieniu.

A jesli sie wydaje, ze komplikacje pooperacyjne dotykaja tylko tych, ktorzy
                              chcieli zaoszczedzic na specjaliscie, dobrym szpitalu itd - news z zycia
                              celebrity, ktora nie musi sie szczypac z forsa:
                              "[Toni Braxton] disappeared from public view and was hospitalized, she says,
                              for removal of breast implants due to excessive scar tissue". Zainteresowanym
                              wyjasniamy, ze to sie zdarza, i - o czym nie wszyscy wiedza: po paru latach
                              noszenia implantow obrastaja one tkanka na tyle, ze (jesli zajdzie taka
                              potrzeba, a czasem zachodzi) usuwa sie je wraz z ta tkanka, co oznacza biust
                              jeszcze mniejszy niz przed operacja powiekszenia. Widzialam fantastyczny
                              program o piersiach (najrozniejsze kobiety, obnazone do pasa, opowiadaly o
                              swoich biustach) - byla wsrod nich kobieta po operacji usuniecia implantow.
                              Miala dwa paskudne sflaczale woreczki. Inna - z implantami - miala caly biust w
                              sinoblekitnych zylach (wygladal jak zrobiony z Gorgonzoli) - to tez sie
                              niektorym zaimplantowanym zdarza.
                              • pavvka Re: nowa akcja Dove 05.10.06, 08:57
                                illiterate napisała:

> pavvka napisał:
                                >
                                > > Przesadzasz z tym niebezpieczeństwem. Akurat wczoraj o tym mówili w "Chcę
                                > być
                                > > piękna".
                                >
                                > Akurat mowili, bo propaguja chirurgie kosmetyczna jako sposob na szczescie.

Zgoda. Ale mówili konkretnie o liposukcji jako o operacji, która ma jedno z
                                najniższych prawdopodobieństw powikłań, nie o operacjach plastycnych w ogóle.
    • bleman ale ty masz wiekszy biust ;-) 04.10.06, 15:42

• kochanica-francuza Re: ale ty masz wiekszy biust ;-) 04.10.06, 16:02
        bleman napisał:

>
        Blem co miałeś na mysli? Większy od czyjego? Notabene widziałam chłopa który
        miał podobny i to wcale nie była ginekomastia tylko zapasienie. Pilnuj figury!
        • bleman Pilnuje :) nie martw sie o mnie :) 04.10.06, 17:35

• pavvka Re: ale ty masz wiekszy biust ;-) 04.10.06, 17:38

> Notabene widziałam chłopa który
          > miał podobny i to wcale nie była ginekomastia tylko zapasienie.

Poleciłaś mu minimizery? :-P
          • bleman Pewnie chlop odmowil, nie chcial deformowac 04.10.06, 17:42
            sobie biustu rozplaszczajac go na klacie ;-)
            • kochanica-francuza Re: Pewnie chlop odmowil, nie chcial deformowac 04.10.06, 23:05
              bleman napisał:

> sobie biustu rozplaszczajac go na klacie ;-)
              Jaaasne. W wersji z biustem był bardziej sexy.
            • kochanica-francuza Bleman weźże się puknij w łeb 05.10.06, 15:16
              albo w główkę !

Wyglądam mniej więcej tak, a już na pewno TAK SIę CZUJę:

krant.telegraaf.nl/krant/ditjaar/hetjaar2000/fotos/jaar00.lolo.jpg
              • kochanica-francuza Re: Bleman weźże się puknij w łeb 05.10.06, 15:39
                dodam że przy obecnym rozmiarze spłaszczacz gó.. daje, bo biust mam nadal
                wielki , tyle że na całą klatę :-((((((((((((((((((((((((( wrrrrrrrrrrrrrr - i
                muszę kupować normalne staniki, dobierane w rzeczonym sklepie, gdzie kosztują
                one 160 lub 250 złotych za SZTUKę (na razie mam jeden taki i już była o niego
                awantura)
              • pavvka Re: Bleman weźże się puknij w łeb 05.10.06, 15:49

> Wyglądam mniej więcej tak:
                >
                > krant.telegraaf.nl/krant/ditjaar/hetjaar2000/fotos/jaar00.lolo.jpg

Chciałabyś :-P
                • kochanica-francuza Re: Bleman weźże się puknij w łeb 05.10.06, 15:54

> Chciałabyś :-P
                  Ta, pewnie. Doczekać się nie mogę.
          • kochanica-francuza Re: ale ty masz wiekszy biust ;-) 04.10.06, 23:03

>
            > Poleciłaś mu minimizery? :-P
            Nie mówiłam, że zostaliśmy sobie przedstawieni.
            • pavvka Re: ale ty masz wiekszy biust ;-) 05.10.06, 10:17

> Nie mówiłam, że zostaliśmy sobie przedstawieni.

Ale polecić mogłaś i bez przedstawienia.
    • turbomini Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 16:06
      Popieramy takie akcje - przynajmniej nie giną w tłumie.
      • illiterate Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 22:30
        No wlasnie o to chodzi producentowi: zeby poprzec jego szlachetny zamysl i
        kupic szamponiki oraz balsamy.

Pomysl fajny, ale to _tylko_ reklama, cos co ma sprzedac. Cynizm ma ostry swad.
        • kocia_noga Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 22:45
          illiterate napisała:

> No wlasnie o to chodzi producentowi: zeby poprzec jego szlachetny zamysl i
          > kupic szamponiki oraz balsamy.
          >
          > Pomysl fajny, ale to _tylko_ reklama, cos co ma sprzedac. Cynizm ma ostry
          swad.

E, no to jest jasne, ale mnie nie wadzi,że dove chce spzredac, a cieszy,że
          zauważyli grupę docelową.
          • evita_duarte Poza tym reklamy tez jakis obraz swiata propaguja 04.10.06, 23:18
            I maja calkiem spory wplyw na postrzeganie rzeczywistosci.
            • illiterate Re: Poza tym reklamy tez jakis obraz swiata propa 04.10.06, 23:36
              Nie maja zadnego wplywu na postrzeganie rzeczywistosci.

Czy kobieta, ktora jeczy przed lustrem, probujac obejrzec swoj tylek w nowych
              spodniach, przestanie jeczec, bo zobaczy reklame Dove? To nie jest akcja
              spoleczna, tylko reklama. Benetton nie sprzedawal 'rownosci i zaangazowania
              spolecznego', ale ciuchy, a Dove nie sprzedaje samoakceptacji, ale kremy.

Jedna reklama nie da sie odklamac miliona innych. Chwyt 'mam piegi i co z tego'
              sie zuzyje i przejdzie do lamusa.
              • evita_duarte Re: Poza tym reklamy tez jakis obraz swiata propa 05.10.06, 00:21
                Ja sie jednak upre, ze wplywaja. Zwlaszcza na mlodych. A co do piegow- ja mam :P
                • pavvka Re: Poza tym reklamy tez jakis obraz swiata propa 05.10.06, 10:18
                  evita_duarte napisała:

> A co do piegow- ja mam :
                  > P

Ile? Pewnie ze dwa ;-)
                  • evita_duarte Pafka szczypaffkaa widzial zdjecie przecie 05.10.06, 15:27
                    pavvka napisał:

> evita_duarte napisała:
                    >
                    > > A co do piegow- ja mam :
                    > > P
                    >
                    > Ile? Pewnie ze dwa ;-)

to wie, ze cala paszcze piegow mam :P
                    • pavvka Re: Pafka szczypaffkaa widzial zdjecie przecie 05.10.06, 16:01
                      No właśnie na zdjęciach żadnych piegów nie widać.
                      • evita_duarte Re: Pafka szczypaffkaa widzial zdjecie przecie 05.10.06, 16:11
                        pavvka napisał:

> No właśnie na zdjęciach żadnych piegów nie widać.

To co Ty za zdjecie dostales? Moeze jak sie opale to tak nie widac. dorysuj
                        sobie na nosie i troche na policzkach i juz wiesz jak wygladam :P
                        • evita_duarte Ja nie wiem jak oni te fotki robia 05.10.06, 17:58
                          bo ja mam piegi, a na zdjeciach rzeczywiscie nie widac. Mam zaledwie trzy na
                          ktorych costam widac. Posylam dwa bo trzecie jest plazowe :)
                          • pavvka Re: Ja nie wiem jak oni te fotki robia 05.10.06, 18:12
                            Na tych nie widać, poproszę plażowe :-P
                            • evita_duarte Re: Ja nie wiem jak oni te fotki robia 05.10.06, 18:18
                              pavvka napisał:

> Na tych nie widać, poproszę plażowe :-P

widac, widac klamczuchu!!!
                              Plazowego nie dostaniech chyba ze swoje przyslesz :P
                              • pavvka Re: Ja nie wiem jak oni te fotki robia 05.10.06, 18:23
                                Ja nie mam żadnego plażowego, nie bywam na plażach :-(
                                No dobra, niech będzie, że trochę widać, ale tylko na drugim.
                                • evita_duarte Re: Ja nie wiem jak oni te fotki robia 05.10.06, 18:26
                                  pavvka napisał:

> Ja nie mam żadnego plażowego, nie bywam na plażach :-(

Bardzo niedobrze- mojego tez nie dostaniesz

> No dobra, niech będzie, że trochę widać, ale tylko na drugim.

Nie wiem, ktore jest pierwsze a ktore drugie. Widac na kazdym.
              • kot_behemot8 Re: Poza tym reklamy tez jakis obraz swiata propa 05.10.06, 09:49
                > Czy kobieta, ktora jeczy przed lustrem, probujac obejrzec swoj tylek w nowych
                > spodniach, przestanie jeczec, bo zobaczy reklame Dove?

Nie przestanie. Ale popatrz na to szerzej: jeśli reklama Dove okaże sie
                skuteczna, to być moze inne firmy spróbuja podobnej. Jeśli w reklamie pojawi
                sie wystarczająco wiele normalnych kobiet zamiast anorektycznych nastolatek, to
                jest szansa ze jakaś młoda dziewczyna inaczej spojrzy na swoje ciało i nie
                wyrośnie z niej kobieta jęcząca przed lustrem bo nie mieści sie w rozmiarze 36.
                Przecież kiedyś kobiety były tęższe niż dzisiaj, co sprawiło że to sie
                zmieniło? Czy aby nie media i reklamy? No to chyba te same media moga teraz
                sprawić, by wrócił zdrowy rozsądek...
                • mordaruda Re: Poza tym reklamy tez jakis obraz swiata propa 05.10.06, 10:13
                  No właśnie. Mi ich reklamy poprawiają humor, te kobiety są piękne ze swoimi mikro piersiami, piegami, itd. Jeczeć nie przestanę, ale może troszkę mniej :)Idealne modelki, nad wizerunkiem których pracuje sztab specjalistów, wpędzają mnie w kompleksy, mimo że wiem, że jakbym niejedną z nich na ulicy zobaczyła, to pewnie bym sie zdziwiła.
                  • kochanica-francuza Re: Poza tym reklamy tez jakis obraz swiata propa 05.10.06, 15:44
                    To prawda, obejrzyjcie sobie dawne konkursy miss, a ja widziałam zdjęcia adeptek
                    Szkoły Baletowej lata 50. Istne klopsy!
          • illiterate Re: nowa akcja Dove 04.10.06, 23:33
            Zauwazyli nowy sposob na podejscie grupy docelowej.
        • turbomini Re: nowa akcja Dove 05.10.06, 14:14
          Bardzo dobrze, wiem, że to reklama, a nie akcja społeczna. Wolę manipulację, w
          którą uwierzę, niż tą, która robi ze mnie debila, bo dzięki używaniu kosmetyków
          nie pozbędę się zmarszczek, nie schudnę i nie będę wyglądać jak Naomi Campbell,
          a po prostu nie będę wyglądać tak źle :).
          Z dwojga złego wybieram mniejsze kłamstwo i tyle.
    • facet123 Re: nowa akcja Dove 05.10.06, 15:55
      Ja jednak uważam, że świat schodzi równo na psy i nic tego nie zmieni.
      Spece od marketingu z Dove stwierdzili poprostu, że istnieje spora grupa kobiet
      którą irytuje nachalnie lansowany wzór kobiecego piękna w formie idealnej,
      chudej modelki z kształtnym biustem i doskonałą cerą i że trzeba tę grupę
      sprawnie "zagospodarować".
      Wymyślili zatem skierowaną do tej grupy kampanie reklamową. Jednak nie czarujmy
      się - kobiety do zdjęć noe zostały (wbrew temu co mówią te reklamy) wzięte z
      ulicy. To modelki bardzo starannie dobrane do tego typu zdjęć i mimo że mają
      jakoby uchodzić za korpulętne czy piegowate tą prawdopodobnie mimo wszystko
      wyróżniają się na tle przeciętnych kobiet.
      Wszystko to tylko cyniczne zagrywki wielkiej korporacji.
      Na szczęście cynizm zawsze można pokonać większą i zdrowszą dawką cynizmu, a ja
      jestem w tym nie do pobicia :)
      • turbomini Szukacie demona tam, gdzie go nie ma 05.10.06, 16:11
        Nikt nie przypisuje Dove roli samarytanina, po prostu mieli taki pomysł na
        reklamę. Patrzcie, dyskutujemy o tym już po raz drugi, a czy ktoś prowadzi
        podobne dyskusje o kosmetykach Nivea, Avon, Garnier i co tam jeszcze? Czy ktoś
        w ogóle kojarzy te reklamy?
        Jeśli reklama dla reklamy używa "wzorców normalności" to ja to kupuję, nie jako
        produkt, ale pomysł na reklamę naturalnie, bo akurat Dove to dla mnie taki sam
        Timotei czy co tam.
    • tad9 odrażające 05.10.06, 16:00

To nie jest "pokazywanie normalności", to jest epatowanie brzydotą, patologią i
      kalectwem. Nie ma tam "piegowatej kobiety", ale kobieta z jakąś zaawansowaną
      chorobą skóry! Nie ma "kobiety z nadwagą", ale kobieta chorobliwie otyła! Nie ma
      "kobiety z małym biustem", ale kobieta bez biustu! Firma powinna zamieścić
      ostrzeżenie poprzedzające wejście na stronę!
      • pavvka Re: odrażające 05.10.06, 16:06
        tad9 napisał:

>
        > To nie jest "pokazywanie normalności", to jest epatowanie brzydotą, patologią
        i
        > kalectwem.

Świetny temat na pracę naukową - "Reklamy Dove jako przejaw turpimu w reklamie"
        • pavvka Re: odrażające 05.10.06, 16:07
          turpizmu
          • kochanica-francuza A gdzie tam jest patologia i kalectwo? 05.10.06, 16:13
            Pani piegowata - istotnie, za bardzo piegowata. Pani gruba - istotnie, za gruba,
            ale patologia to jeszcze nie jest. Pani bez biustu - nijaka twarz , śWIETNA
            figura. Rozumiem, że tad z domu nie wychodzi i ogląda same nieskazitelne modelki
            w necie, przygotowane przez sztab stylistów i podkręcone photoshopem ?
            • pavvka Re: A gdzie tam jest patologia i kalectwo? 05.10.06, 16:17

> Rozumiem, że tad z domu nie wychodzi i ogląda same nieskazitelne modelk
              > i
              > w necie, przygotowane przez sztab stylistów i podkręcone photoshopem ?

No i jeszcze pytanie: czy Tad sam też jest taki nieskazitelny, czy tylko nie ma
              w domu lustra?
            • stephen_s Re: A gdzie tam jest patologia i kalectwo? 05.10.06, 16:29
              > Pani bez biustu - nijaka twarz , śWIETNA figura.

Nijaka twarz? Ta dziewczyna jest super :)))))
              • pavvka Re: A gdzie tam jest patologia i kalectwo? 05.10.06, 16:33
                Jest ładna, ale chyba rozumiem o co chodzi KF - urody supermodelki to ona nie
                ma.
                • stephen_s Re: A gdzie tam jest patologia i kalectwo? 05.10.06, 16:35
                  I dobrze :)
                  • pavvka Re: A gdzie tam jest patologia i kalectwo? 05.10.06, 16:38
                    Nie wiem czy dobrze wyjaśniłem - chodzi mi o to, że jest ładna, ale w taki
                    zwyczajny sposób, czyli "girl next door". A mały biust mi osobiście nie
                    przeszkadza, raczej właśnie nie lubię za dużych.
                    • stephen_s Re: A gdzie tam jest patologia i kalectwo? 05.10.06, 16:41
                      Ja też nie lubię dużego biustu...

A typ "girl next door" lubię, dlatego bardzo podoba mi sie Magda Sakowska z
                      TVN24. I Claire Danes :)))
                      • tad9 Re: A gdzie tam jest patologia i kalectwo? 05.10.06, 16:45
                        stephen_s napisał:

> Ja też nie lubię dużego biustu...

zwracam uwagę, że "małe" czy "duże" można mówić o czymś, co W OGÓLE jest

>
                        • kochanica-francuza Zwracam uwagę tadowi, że ta pani MA BIUST 05.10.06, 16:50
                          O braku biustu mówimy wtedy, gdy biust został AMPUTOWANY oraz u niezapasionych i
                          niechorujących na ginekomastię mężczyzn.
                          • pavvka Re: Zwracam uwagę tadowi, że ta pani MA BIUST 05.10.06, 16:52

> O braku biustu mówimy wtedy, gdy biust został AMPUTOWANY oraz u
                            niezapasionych
                            > i
                            > niechorujących na ginekomastię mężczyzn.

Widocznie Tad porównuje ze sobą i ma nie mniejszy od tej pani.
                            • kochanica-francuza Re: Zwracam uwagę tadowi, że ta pani MA BIUST 05.10.06, 16:53
                              .
                              >
                              > Widocznie Tad porównuje ze sobą i ma nie mniejszy od tej pani.

O matko, ale się zaryknęłam ze śmiechu!
                              • pavvka Nie rycz, mała, nie rycz :-P n/t 05.10.06, 16:56

• kochanica-francuza Moje łzy lecą ci na koszulę? 05.10.06, 16:58
                      • kochanica-francuza Ona jest niepozorna 05.10.06, 16:49
                        tak ja ja, a girl next door nie są niepozorne
                        • stephen_s Re: Ona jest niepozorna 05.10.06, 16:52
                          Kto jest niepozorny?
                          • kochanica-francuza Re: Ona jest niepozorna 05.10.06, 16:55
                            stephen_s napisał:

> Kto jest niepozorny?
                            >
                            Ta pani z małym biustem.
                  • kochanica-francuza Nie masz gustu steph 05.10.06, 16:49
                    Jak ona jest super, to ja też jestem super (z twarzy).
                    • pavvka A skąd wiesz, że nie jesteś? n/t 05.10.06, 16:50

• kochanica-francuza Bo mam lustro w odróżnieniu od tada 05.10.06, 16:51
                        A jestem? Nie podlizuj mi się puffek tak ostentacyjnie. ;-)))
                        • pavvka Re: Bo mam lustro w odróżnieniu od tada 05.10.06, 16:53

> A jestem? Nie podlizuj mi się puffek tak ostentacyjnie. ;-)))

Ja tylko pytam, nie twierdziłem, że jesteś :-P
                    • evita_duarte KOchanico!!! 05.10.06, 18:09

> Jak ona jest super, to ja też jestem super (z twarzy).

Ja tam nie wiem jak wygladasz, ale skad Ci przyszlo do glowy, ze nie jestes
                      super z twarzy z nog, tylka czy czegokolwiek innego?
                      • tad9 Re: KOchanico!!! 05.10.06, 18:34
                        evita_duarte napisała:

> Ja tam nie wiem jak wygladasz, ale skad Ci przyszlo do glowy, ze nie jestes
                        > super z twarzy z nog, tylka czy czegokolwiek innego?

może w grę wchodzi realizm?
                        • evita_duarte A ten czego sie odzywa jak nie jego pytam? 05.10.06, 20:00
                          tad9 napisał:

> evita_duarte napisała:
                          >
                          >
                          > > Ja tam nie wiem jak wygladasz, ale skad Ci przyszlo do glowy, ze nie jest
                          > es
                          > > super z twarzy z nog, tylka czy czegokolwiek innego?
                          >
                          > może w grę wchodzi realizm?
                          >
              • evita_duarte I to wlasnie jest fajne 05.10.06, 16:39
                stephen_s napisał:

> > Pani bez biustu - nijaka twarz , śWIETNA figura.
                >
                > Nijaka twarz? Ta dziewczyna jest super :)))))
                >

Dla KF ona jest nijaka a dla Stepha jest swietna. Czy to nie super :)
                • stephen_s Re: I to wlasnie jest fajne 05.10.06, 16:40
                  W jakim sensie :))
                  • evita_duarte No ten tego 05.10.06, 16:41
                    ze kazdemu cos innego wydaje sie swietne.
                • pavvka Re: I to wlasnie jest fajne 05.10.06, 16:40
                  evita_duarte napisała:

> Dla KF ona jest nijaka a dla Stepha jest swietna.

Zapomniałaś dodać, że dla Tada jest odrażająca i patologiczna.
                  • evita_duarte A kto by sie tam tadem przejmowal 05.10.06, 16:42
                    a dla Ciebie pavvka?
                    • pavvka Re: A kto by sie tam tadem przejmowal 05.10.06, 16:46
                      evita_duarte napisała:

> a dla Ciebie pavvka?

Dla mnie coś pomiędzy. Bez wielkich zachwytów, ale jest w porządku.
                  • kochanica-francuza Re: I to wlasnie jest fajne 05.10.06, 16:51
                    pavvka napisał:

> evita_duarte napisała:
                    >
                    > > Dla KF ona jest nijaka a dla Stepha jest swietna.
                    >
                    > Zapomniałaś dodać, że dla Tada jest odrażająca i patologiczna.
                    Oraz kaleka.
          • turbomini Albo taki: "Traumatyczna wpływ reklam na jednostkę 05.10.06, 16:16
            • turbomini Nie skończyłam... 05.10.06, 16:17
              na przykładzie reklamy Dove i jej wpływu na tada9"
              Teraz skończyłam.
              • kochanica-francuza No jak to , nie wiecie, jak wygląda tad? 05.10.06, 16:20
                lawoufgazette.hautetfort.com/images/medium_1.jpg (mister world 2006)
                • tad9 Re: No jak to , nie wiecie, jak wygląda tad? 05.10.06, 16:28

można mi wiele zarzucić, ale nie to, że straszę ludzi w kampaniach reklamowych!
                  • turbomini Re: No jak to , nie wiecie, jak wygląda tad? 05.10.06, 16:41
                    Jasne, że nie, bo to kampanie reklamowe straszą Ciebie.
                    • kochanica-francuza No pewnie, że nie straszysz 05.10.06, 16:55
                      twórcy kampanii reklamowych uciekają na twój widok z krzykiem.
      • stephen_s Re: odrażające 05.10.06, 16:31
        Ciekawe, co byś powiedział na taką sesję zdjęciową, którą ktoś urzadził, gdzie
        fotografowano ludzi z albinizmem...

Pewnie też protestowałbyś przeciwko próbie pokazania, że albinos też może być
        atrakcyjny...
        • kochanica-francuza Re: odrażające 05.10.06, 16:52
          stephen_s napisał:

> Ciekawe, co byś powiedział na taką sesję zdjęciową, którą ktoś urzadził, gdzie
          > fotografowano ludzi z albinizmem...

Dawaj steph dawaj, nie bądź świnia...

>
          > Pewnie też protestowałbyś przeciwko próbie pokazania, że albinos też może być
          > atrakcyjny...
          >
      • bitch.with.a.brain Re: odrażające 05.10.06, 21:34
        Moim zdaniem te wszystkie kobiety są zdecydowanie powyżej średniej jesli chodzi
        o urodę. Jak kobieta bez biustu, to ma ładną twarz i jest drobna i
        proporcjonalna. jak pulchna to ma piekne włosy i regularne rysy twarzy.
        • bleman No wiesz, gdyby wzieli taki ponizej sredniej 05.10.06, 21:37
          to by reklama stracila sens ;-)
          • bitch.with.a.brain Re: No wiesz, gdyby wzieli taki ponizej sredniej 05.10.06, 21:50
            no a tak nie bardzo ma sens z tmy przekazem,że każda jest piekna.
            • bleman Ale ten tekst to taka sama bzdura jak 05.10.06, 21:53
              wszyscy ludzie sa rowni, kochajmy wszystkie dzieci, mily ale glupi jest rownie
              wartosciowy(albo i bardziej) co inteligentny cham itd.

To troche takie oszukiwanie samych siebie.
              Taka jest rpawda ze nie wszyscy ludzie sa atrakcyjni i prawie nic tego nie zmieni.
              • turbomini Re: Ale ten tekst to taka sama bzdura jak 05.10.06, 21:55
                To nie tak, każdy z nas ma w swojej urodzie coś takiego, co jest ładne i można
                to wyeksponować.
                • bleman Nie wiem, jak dlamnie to zbyt naciagana 05.10.06, 22:01
                  i "wspolczujaco-solidaryzujaca sie...ble ble ble..." teoria.
                  • bitch.with.a.brain Re: Nie wiem, jak dlamnie to zbyt naciagana 05.10.06, 22:06
                    jakbys sie ostrzygł to byś zrozumiał:)
                    • evita_duarte Otoz to 05.10.06, 22:11
                      > jakbys sie ostrzygł to byś zrozumiał:)
                    • bleman Ale ja ostrzyzony kiepsko wygladam :P 05.10.06, 22:15
                      Poza tym, roznym kobietom rozne wlosy sie podobaja.
                      np. te fryzurki ktore mi zaproponowalas kolezanka uznala za glupie...
    • wasza_bogini Re: nowa akcja Dove 10.10.06, 10:17
      co z tego, jesli sama masz schizy na punkcie rozstepow?
      • bleman Ale to sa jej shizy i jej galaretowate uda :P 10.10.06, 10:52

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka