IP: 195.136.36.* 26.03.03, 08:54
Witam,

Drodzy forumowicze - stała się rzecz straszna. Dzienniki powtarzają
wiadomość, wobec której wojna w Iraku to drugorzędny incydent. Nasz ukochany
Minister Finansów w ramach programu uzdrawiania gospodarki chce
zlikwidować... Urząd pełnomocnika ds. Kobiet (tak napisali w "GW" i "Rz",
chodzi z pewnością o urząd ministry Jarugi-Nowackiej) przenosząc jego
uszczuplone funkcje do Rzecznika Praw Obywatelskich (nie dajmy sobie mylić
oczu - to żadne pocieszenie).

Co robić? Jak ratować równouprawnienie???

Jednyna nadzieja w doku, że pójdzie do szefa i wytłumaczy mu grzecznie, jak
to tylko on potrafi, że minister powinien zrewidować swój program...

pozdrawiam (pogrążony w smutku),

BD
Obserwuj wątek
    • Gość: tad Patriarchat kontratakuje! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 11:36
      Gość portalu: BD napisał(a):

> Witam,
      >
      > Drodzy forumowicze - stała się rzecz straszna. Dzienniki powtarzają
      > wiadomość, wobec której wojna w Iraku to drugorzędny incydent. Nasz ukochany
      > Minister Finansów w ramach programu uzdrawiania gospodarki chce
      > zlikwidować... Urząd pełnomocnika ds. Kobiet (tak napisali w "GW" i "Rz",
      > chodzi z pewnością o urząd ministry Jarugi-Nowackiej) przenosząc jego
      > uszczuplone funkcje do Rzecznika Praw Obywatelskich (nie dajmy sobie mylić
      > oczu - to żadne pocieszenie) (.......)

Jestem przerażony. To spisek męskich szowinistycznych świń, które poczuły się
      zagrozone!
      • Gość: Andrzej Re: Patriarchat kontratakuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.03, 13:45
        Tad, ty jestes chlopczyk czy dziewczynka? Chyba dziewczynka bo tak latwo cie
        przerazic. Pajaczkow tez sie boisz?
        • Gość: tad Re: Patriarchat kontratakuje! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 14:28
          Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Tad, ty jestes chlopczyk czy dziewczynka? Chyba dziewczynka bo tak latwo cie
          > przerazic. Pajaczkow tez sie boisz?

a co to za seksistowskie uwagi? Dlaczego rozpowszechniasz stereotyp, ze
          dziewczynki są bojaźliwe? Zlikwidowanie urzędu ministry Jarugi, to woda na młyn
          takich seksistów jak Ty!
    • losiu4 Re: horror... 26.03.03, 13:55

> Witam,
      >
      > zlikwidować... Urząd pełnomocnika ds. Kobiet (tak napisali w "GW" i "Rz",
      > chodzi z pewnością o urząd ministry Jarugi-Nowackiej) przenosząc jego
      > uszczuplone funkcje do Rzecznika Praw Obywatelskich (nie dajmy sobie mylić
      > oczu - to żadne pocieszenie).

Nawet niech wasc nie straszy. Co my biedni poczniemy bez tego urzedu... FF uwiednie niczym kwiat na pustyni

Pozdrawiam rowniez pograzony w smutku

Losiu
    • Gość: barbinator Nic się nie martwcie... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 14:51
      Śpieszę uspokoić wszystkich przerażonych - spoko, panowie. Grzesiowi Kołodce
      ktoś lada chwila wytłumaczy, ze z urzędem pełnomocnika jest podobnie jak z
      ustawą o molestowaniu w miejscu pracy: albo one, albo Unio Europejska pa, pa...
      Każdy zwolennik męskich klubów powinien to doskonale zrozumieć - unia to też
      taki elitarny klub w którym panują okreslone normy, pisane i niepisane. Seksizm
      jest w Europie zdecydowanie niemodny - to jeśli chodzi o normy niepisane.
      Natomiast umowy podpisane przez Polske nakładaja na nas obowiązek tworzenia
      urzędu pełnomocnika wraz z siecią delegatur terenowych.
      A więc: głowy do góry, jescze długo (i jałowo) będziecie mogli się czepiać min.
      Jarugi, nikt wam tej przyjemności nie odbierze.
      Pozdr. B.
      • Gość: tad Re: Nic się nie martwcie... IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 15:16
        Gość portalu: barbinator napisał(a):

> A więc: głowy do góry, jescze długo (i jałowo) będziecie mogli się czepiać
        >min.Jarugi, nikt wam tej przyjemności nie odbierze.

co do owej "jałowości". Czy możesz wymienić jakieś osiągnięcia ministry?
      • Gość: BD Re: Nic się nie martwcie... IP: 195.136.36.* 26.03.03, 15:59
        Witam,

> Śpieszę uspokoić wszystkich przerażonych - spoko, panowie. Grzesiowi Kołodce
        > ktoś lada chwila wytłumaczy, ze z urzędem pełnomocnika jest podobnie jak z
        > ustawą o molestowaniu w miejscu pracy: albo one, albo Unio Europejska pa

Jesteś bardzo naiwna. Wielki Grzegorz w ramach oszczędności budżetowych chce
        również zlikwidować Senat (drobiazg, nie?), gdzie zasiada kilkudziesięciu braci
        z SLD, a Ty uważasz, że jakaś tam hipotetyczna Unia Europejska go powstrzyma.
        Jakby od tego miały zależeć oszczędności budżetowe, nasz Minister Finansów nie
        zawahałby się postulować likwiadacji Unii Europejskiej!

pozdrawiam,

BD
      • maly.ksiaze Re: Nic się nie martwcie... 26.03.03, 16:15

> A więc: głowy do góry, jescze długo (i jałowo) będziecie mogli się czepiać
        min.
        > Jarugi, nikt wam tej przyjemności nie odbierze.
        Eee... Jak dla mnie to zbyt latwy cel. Wolabym cos bardziej ambitnego.

Pozdrawiam,

mk.
    • Gość: BRvUngern-Sterber horror...TO SKANDAL!!!NAJPIERW IRAK TERAZ TO!!! IP: *.bg.am.lodz.pl 26.03.03, 15:41
      Irak to tylkko zaslona dymna!!!Dalej do walki!!!Kamratki feministki nie oddamy
      ani jednego stolka!!!Gdzie sie bedziemy zatrudniac!!!Przeciez bez tych posad i
      pieniedzy rzadowych upadnie caly feminizm w Polsce,ktory i tak ledwie zipie!!!
      To nasze byc albo nie byc!!!STOLKI SA NASZE I RECE OD NICH PRECZ!!!
      A na powaznie lesiu miller kombinowal ze skoro feministki maja konflikt z
      kosciolem to trzeba je popierac zeby dowalic kosciolowi bo lesiu za bardzo to
      sie na niczym nie zna ale wie ze kosciolowi to trzeba dowalac czyli popierac
      wszystkich przeciwnikow.Nagle jednak okazalo sie ze kosciol jest potrzebny do
      zdobycia stolkow w UE a co tam jakies feministki gdy stolki zagrozone.Ponadto
      gdy komuna blizej sie zetknela z feministwem to stwierdzila ze to takie dno,ze
      nawet komuna tego nie zniesie:o))).Poza tym obecna komuna jest elastyczna i
      pozbywa sie twardoglowych feministek z beteno zwlaszcza gdy te swoim kopnietym
      zachowaniem kompromituja ich.I to dlatego Graff oskarzyla komune o ,,spisek z
      kosciolem w celu zniszczenia feminizmu''.Jak widac walka O STOLKI JEST OSTRA
      TYLKO FEMINIZM NIE BARDZO UMIE TO ROBIC.Na szczescie...
    • m_q DEFINICJA RÓWNOUPRAWNIENIA... 27.03.03, 18:37

> Witam,
      >
      > zlikwidować... Urząd pełnomocnika ds. Kobiet
      > Co robić? Jak ratować równouprawnienie???

Czy równouprawnienie to reklama homoseksualizmu na przystankach za pieniądze
      zabrane heteroseksualnym podatnikom?
    • Gość: megan.s Re: horror... IP: w3cache.* / 192.168.3.* 28.03.03, 19:52
      Moze się mylę, ale wydaje mi sie że równouprawnienie to bedzie właśnie jak nie
      będzie rzecznika ds kobiet... (albo jak będzie równiez taki do spraw
      mężczyzn...)
      Uprzedzając ewentualne ataki: nie mam nic przeciwko rzecznikowi, czepiam sie
      tylko ;)
      • Gość: barbinator Re: horror... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.03, 20:54
        Gość portalu: megan.s napisał(a):

> Moze się mylę, ale wydaje mi sie że równouprawnienie to bedzie właśnie jak
        nie
        > będzie rzecznika ds kobiet... (albo jak będzie równiez taki do spraw
        > mężczyzn...)
        > Uprzedzając ewentualne ataki: nie mam nic przeciwko rzecznikowi, czepiam sie
        > tylko ;)

Rozumiem cię swietnie, bo czepianie sie to bardzo miłe zajęcie - nic tak dobrze
        nie relaksuje...
        Dla jasności tylko wyjasnię, ze nie ma czegoś takiego jak pełnomocnik ds
        kobiet - min. Jaruga jest pełnomocnikiem ds równego statusu kobiet i mężczyzn.
        A więc jak widzisz, jej urzad równouprawnieniu nie zagraża...
        • Gość: tad Re: horror... IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.03, 11:03

> Gość portalu: megan.s napisał(a):
          >
          > > Moze się mylę, ale wydaje mi sie że równouprawnienie to bedzie właśnie jak
          >
          > nie
          > > będzie rzecznika ds kobiet... (albo jak będzie równiez taki do spraw
          > > mężczyzn...)
          > > Uprzedzając ewentualne ataki: nie mam nic przeciwko rzecznikowi, czepiam s
          > ie
          > > tylko ;)
          >
          >
          > Rozumiem cię swietnie, bo czepianie sie to bardzo miłe zajęcie - nic tak
          dobrze
          >
          > nie relaksuje...
          > Dla jasności tylko wyjasnię, ze nie ma czegoś takiego jak pełnomocnik ds
          > kobiet - min. Jaruga jest pełnomocnikiem ds równego statusu kobiet i mężczyzn.
          > A więc jak widzisz, jej urzad równouprawnieniu nie zagraża...

A czemu pracują tam na stanowiskach wyższych same kobiety?
          • Gość: barbinator Re: horror... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.03, 11:54
            Gość portalu: tad napisał(a):

> > Dla jasności tylko wyjasnię, ze nie ma czegoś takiego jak pełnomocnik ds
            > > kobiet - min. Jaruga jest pełnomocnikiem ds równego statusu kobiet i mężcz
            > yzn.
            > > A więc jak widzisz, jej urzad równouprawnieniu nie zagraża...

>
            > A czemu pracują tam na stanowiskach wyższych same kobiety?

Czy uważasz, że każda sytuacja gdy w jakiejś instytucji na wyższych
            stanowiskach pracują tylko kobiety lub tylko mężczyźni, z definicji zagraża
            równouprawnieniu? Jak to się ma z kościołem katolickim??
            • Gość: mmm Re: horror... IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 29.03.03, 12:03
              a czemu np w msz na stanowiskach wyzszych pracuja sami mezczyzni (sorki - nie
              sami - sa 2 kobiety - hubner i dzial promocji czy jakos tak). a czemu w innych
              ministerstwach jest podobnie jak w msz a nie jak w urzedzie jarugi? ja nie mam
              zielonego pojecia, moze tad mi wyjasni?
              • rob_i Re: horror... 29.03.03, 12:07
                Gość portalu: mmm napisał(a):

> a czemu np w msz na stanowiskach wyzszych pracuja sami mezczyzni (sorki - nie
                > sami - sa 2 kobiety - hubner i dzial promocji czy jakos tak). a czemu w
                innych
                > ministerstwach jest podobnie jak w msz a nie jak w urzedzie jarugi? ja nie
                mam
                > zielonego pojecia, moze tad mi wyjasni?

a czemu nie?
            • Gość: tad Re: horror... IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.03, 00:23

> Czy uważasz, że każda sytuacja gdy w jakiejś instytucji na wyższych
              > stanowiskach pracują tylko kobiety lub tylko mężczyźni, z definicji zagraża
              > równouprawnieniu? Jak to się ma z kościołem katolickim??

KK nie jest urzędem ds. równego statusu kobiet i mężczyzn.
              • Gość: barbinator Re: horror... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.03, 08:46
                Gość portalu: tad napisał(a):

> Gość portalu: barbinator napisał(a):
                >
                > > Czy uważasz, że każda sytuacja gdy w jakiejś instytucji na wyższych
                > > stanowiskach pracują tylko kobiety lub tylko mężczyźni, z definicji zagraż
                > a
                > > równouprawnieniu? Jak to się ma z kościołem katolickim??
                >
                >
                > KK nie jest urzędem ds. równego statusu kobiet i mężczyzn.

Aha, rozumiem juz - chodzi ci tylko o takie demagogiczne wytknięcie
                niezgodności nazwy ze stanem faktycznym. No to jedźmy dalej z tą demagogią: KK
                pochodzi od greckiego katholikos czyli powszechny, wspólny. Jak dobrze wiemy
                jednak powszechny i wspólny nie jest gdyż nie dopuszcza np kobiet do
                sprawowania w nim pewnych funkcji (co zresztą jest mi osobiście głęboko
                obojętne, to tylko przykład) Tak więc KK funkcjonuje w praktyce niezgodnie ze
                swoją nazwą.
                Pozdr. B.
    • Gość: BRvUngern-Sternber Nasze ministro wystapilo w telewizji!!! IP: *.bg.am.lodz.pl 01.04.03, 15:06
      W programie mlodzi kontra.Ktorz policzy te tony szminek i pudru zuzyte dla
      podkreslenia ze ministro jest kobieta?I niepotrzebnie.Rowny status
      zobowiazuje.Nasze ministro powinien byc przeciez rodzaju nijakiego.Wiec nie
      trzeba go upadabniac do kobiety.Nasze ministro Jarugo-Nowacko radzilo sobie
      dobrze to znaczy gadalo,gadalo,gadalo...Wcale nie widac bylo bliskiej kleski
      tego najwazniejszego urzedu w panstwie.To jak to z tym jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka