bri 29.11.06, 09:42 Ktoś coś słyszał? www.polskajestkobieta.org/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
illiterate Re: Partia kobiet Manueli Gretkowskiej 29.11.06, 09:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=52761707&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Partia kobiet Manueli Gretkowskiej 29.11.06, 09:46 Przepraszam w takim razie. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Partia kobiet Manueli Gretkowskiej 29.11.06, 09:48 A czy ktoś oglądał ostatni program "Teraz my"? imme.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Partia kobiet Manueli Gretkowskiej 29.11.06, 09:53 Ja oglądalam. Gretkowska nie powiedziała nic konkretnego a Mandaryna wiła się, że nie wiem, żeby nie wyszło, że chce do polityki albo że jest feministką. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Partia kobiet Manueli Gretkowskiej 29.11.06, 09:54 bri napisała: > Mandaryna wiła się, > że nie wiem, żeby nie wyszło, że chce do polityki albo że jest feministką. A to Mandaryna też się zapisuje do tej partii??? :-o Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Partia kobiet Manueli Gretkowskiej 29.11.06, 10:43 Ewentualnie dopiero jak się zapozna z programem. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Partia kobiet Manueli Gretkowskiej 29.11.06, 10:49 Z punktu widzenia szans wyborczych przyjęcie Mandaryny byłoby dobrym ruchem. Gdyby wszystkie tipsiary zagłosowały na tę partię, byłyby szanse na niezłą reprezentację w parlamencie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Partia kobiet Manueli Gretkowskiej 29.11.06, 10:58 Mandaryna chyba już nie ma tipsów. Nie ma też dredów. Wczoraj miała krótkie, zaczesane gładko do tyłu włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Partia kobiet Manueli Gretkowskiej 29.11.06, 11:09 Słyszałam jak gdzieś mówiła, że wszystkie zmiany jej wizerunku wynikają z jej wewnętrznej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Partia kobiet Manueli Gretkowskiej 29.11.06, 11:09 To lepiej niech przyjmą Dodę. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Partia kobiet Manueli Gretkowskiej 29.11.06, 09:48 Alez nie ma za co. Uklony. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Jaki jest program tej partii? 29.11.06, 11:25 Ukladanie budzetu wedlug horoskopu?? Obowiazkowe 12-godzin telenowel w telewizji publicznej?? Pedikur,manikur i trwala na koszt panstwa? Minimum 10 sklepow z butami na 100 mieszkancow? Zakaz krytyki wygladu feministek? Cos w tym stylu? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Jaki jest program tej partii? 29.11.06, 12:40 Nie masz problemu z pisaniem, a masz z czytaniem? Ugrupowaniu zalezy na: opiece medycznej nad kobietami ( zwlaszcza w okresie ciąży, porodu, badań okresowych) przywróceniu funduszu alimentacyjnego przyznaniu nie jałmużny, ale godnych zasiłków wystarczających na wychowanie dziecka w ubogich rodzinach zlikwidowanie domów dziecka na rzecz domów rodzinnych wyrówananie płac z mężczyznami zaostrzenie kar w przypadku maltretowania kobiet, gwałtu czy zmuszania do prostytucji realnej polityce prorodzinnej opiece nad samotnymi matkami edukacji seksualnej refundacji środków antykoncepcyjnych i leczenia niepłodności możliwości samostanowienia w kwestiach planowania rodzin Co w tym - tak konkretnie - jest smiesznego? Odpowiedz Link Zgłoś
bob_der_baumeister Re: Jaki jest program tej partii? 29.11.06, 13:06 > opiece nad samotnymi matkami A co z samotnymi ojcami? Niewielu takich, ale przecież są i chyba też należała by im się pomoc równa tej jaką otrzymają samotne matki. > przywróceniu funduszu alimentacyjnego Czyli znowu podatnicy maja robić zrzute bo komuś nie chce się płacić alimentów? Czy partia feministyczna musi być partią socjalistyczną? Nie da się tworzyć feminizmu nie opartego na wyzysku? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Jaki jest program tej partii? 29.11.06, 13:17 Grupa ludzi skrzyknela sie, zeby we wlasciwy w ich przekonaniu sposob zawalczyc o to, co dla nich wazne. Jesli boli Cie co innego, moze skrzyknij grupe innych osob i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
bob_der_baumeister Re: Jaki jest program tej partii? 29.11.06, 13:34 > Grupa ludzi skrzyknela sie, zeby we wlasciwy w ich przekonaniu sposob zawalczyc > > o to, co dla nich wazne. Jesli boli Cie co innego, moze skrzyknij grupe innych > osob i po problemie. Ja nie mam nic przeciwko skrzykiwaniom kogokolwiek w jakimkolwiek celu. Moga nawet zbrojną rewolucje przeprowadzić też będę miał to w d.... Chodziło mi raczej o to, czemu wszystkie problemy po przez socjalizm są rozwiązywane? Wiem, że tak jest najprościej, ale czy najlepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Jaki jest program tej partii? 29.11.06, 13:43 Też mi się to nie podoba w założeniach tej partii. Znałam kilka osób, które w Szwecji korzystały z pomocy społecznej. Super im się żyło i nie miały zamiaru "niepotrzebnie" szukać pracy. Zadowalali się sporadycznym szmuglowaniem z Polski papierosów i alkoholu jako źródłem dodatkowego zarobku. Nie było żadnych przeszkód, żeby Ci ludzie pracowali. Mieli nawet propozycje. Oczywiście dzieci nie powinny być głodne i należy im się opieka. Ale dawanie pieniędzy rodzicom na dłuższą metę nie poprawi ich losu. Im więcej pieniędzy do rozdysponowania przez Państwo tym więcej się ich zmarnuje. Im dłużej się dostaje zasiłek tym mniejsze prawdopodobieństwo, że kiedykolwiek podejmie się pracę. Dzieci niepracujących rodziców w ogóle sobie nie wyobrażają innego życia niż na bezrobociu. W Anglii nastolatki zachodzą w ciążę tylko dla darmowego mieszkania i pomocy społecznej. Wolę sama zdecydować kogo wspomogę niż żeby za mnie robiło to państwo. Itp. To jest trudna sprawa i nie wiem jak to rozwiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
bob_der_baumeister Re: Jaki jest program tej partii? 29.11.06, 14:22 > Oczywiście dzieci nie powinny być głodne i należy im się opieka. Ale dawanie > pieniędzy rodzicom na dłuższą metę nie poprawi ich losu. Dlatego może zamiast pieniędzmy lepszą pomocą były by darmowe objady oraz ubrania dla dzieci. W ten sposób uniknęło by się sytuacji, w której "kochani" rodzice przepijają pieniądze, które dostali na dziecko. Wolę sama zdecydować kogo wspomogę niż żeby za > > mnie robiło to państwo. Itp. Też chciałbym móc sam o tym decydować. Dlatego uważam, że dobrym rozwiązaniem były by prywatne fundacje, na które ludzie, którzy chcą kogoś wspierać mogli by wpłacać jakies kwoty. W ten sposób też socjaliści mogli by się wykazać wpłacając ogromne kwoty. Plusem tego rozwiązania było by też to, że każdy wpłacając np.100zł wiedziałby, że te 100zł trafi do głodnych dzieci, a nie na zasiłek dla jakiegoś pijaka, który ciągnie kase z państwa choć mógłby znaleźc sobie pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Re: Jaki jest program tej partii? 01.12.06, 07:46 <<wyrówananie płac z mężczyznami>> ciekawe jak mogą zmusić prywatnego pracodawcę aby płacił tak jak sobie ta partia umysli. Odpowiedz Link Zgłoś