IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 12:12
Mam prośbę, może ktoś to już przechodził, prawdopodobnie będę się rozwodzić i
chcę się dowiedzieć jak to wygląda w praktyce. W chwili obecnej nie chcę
tego, ale nie mogę dojśc do porozumienia z mężem.
Obserwuj wątek
    • Gość: luiza idź do spowiedzi i walcz IP: 217.96.29.* 13.06.03, 13:30
      z czystym sercem o własna rodzinę. Całe życie przed toba- jeszcze z tysiąc razy
      sama się zmienisz i Twój mąż też sie zmieni. Miłość i cierpliwość to mądrość.
      • Gość: kobieta Re: idź do spowiedzi i walcz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 13:42
        nie mam już siły... walczyć,
        • Gość: luiza A długo IP: 217.96.29.* 13.06.03, 13:44
          juz sie męczysz jeśli wolno zapytać?
          • Gość: kobieta Re: A długo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 13:46
            3,5 roku i to nie jest tak że ciągle jest źle, przynajmniej ja tego tak nie
            widzę ale niestety on tak...
            • Gość: Martyna Re: A długo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.03, 09:37
              Gość portalu: kobieta napisał(a):

> 3,5 roku i to nie jest tak że ciągle jest źle, przynajmniej ja tego tak nie
              > widzę ale niestety on tak...

oj ludzie......po co sobie nawzajem zatruwać życie?
              nie lepiej się rozwieść
              i iśc każde w swoja stronę?

• Gość: p Re: rozwód IP: 217.96.29.* 13.06.03, 13:42
      g
    • Gość: Maciej odpowiedź feministyczna ;-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 12:03
      Patriarchalne społeczeństwo wmówiło Ci, że potrzebujesz małżeństwa. To
      nieprawda - małżeństwo to współczesna forma niewolnictwa kobiet! Nie daj
      przykuć się łańcuchem do zlewozmywaka! Realizuj się zawodowo w pracy, a w domu -
      ew. w wolnym związku! Rozwiedź się i wymień męża na lepszy model!

Jeśli mimo wszystko chcesz utrzymać mażeństwo, warto, bys wiedziała, że nie
      powodują Tobą Twoje autentyczne potrzeby lecz tzw. fałszywa świadomość - bedąca
      skutkiem nacisków opresyjnego patriarchatu. Tak naprawdę jesteś z natury
      biseksualna (jak to dowiodły feministyczne uczone) i marzysz skrycie o związku
      z wrażliwą lesbijką.

Pozdrawiam -
    • k_oliwia Re: rozwód 18.11.17, 23:32
      Fajnie w takiej sytuacji zasięgnąć porady prawnika. Mogę tu polecić kancelarię JST i Panią Iwonę Sztubecką- doświadczona, rzeczowa i empatyczna, na pewno wszystko wyjaśni i podpowie co dalej robić.
    • dagmar25 Re: rozwód 05.08.18, 19:12
      W takich przypadkach warto zasięgnąć porady u dobrego radcy prawnego, który przeprowadzi Cię przez cały proces. Warto mieć kogoś takiego, bo profesjonalna pomoc, którą od niego dostaniemy bardzo ułatwia cały proces. Polecam Kancelarię Hilarowicz z Opola, są naprawdę świetni! tutaj podaję ich stronę internetową. Nawet jeśli to tylko 'prawdopodobne' warto wcześniej skorzystać z usług radcy i po prostu dowiedzieć się co ewentualnie Cię czeka :)
    • bene_gesserit Re: rozwód 15.08.18, 20:49
      W praktyce wygląda to tak, że powinnaś zabezpieczyć własne interesy. Akty własności, wyciągi z konta (waszego wspólnego i męża, jeśli ma osobne, również), cokolwiek w tym stylu. Najlepiej oryginały. I idź do adwokata, a nie pytaj się forum. Adwokat widział takich spraw tysiące.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka