Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o następujących postaciach kobiecych?

23.05.08, 14:30
Tak trochę z nudów :) Co sądzicie o takich fikcyjnych bohaterkach, jak:

- Ania Shirley?
- Sarah Connor?
- Ellen Ripley?
- Emma Peel?
- Kriss de Valnor?
- Aaricia?
- Księżniczka Leia?
- Ais?

Jakieś spostrzeżenia? ;)
Obserwuj wątek
    • mariusz_bolek Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:26
      rpg.elx.pl/articles.php?id=244
      • goblin.girl Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:46
        mariusz_bolek napisał: (...)

mhm, ale i tak pewien autor fantasy wymarzył sobie armię panienek jeżdzących
        konno w krótkich skórzanych spodniczkach. Powinien taką spódniczkę załozyć i
        sprawdzić czy uda mu sie wsiąść do autobusu nie-niskopodłogowego.
        • mariusz_bolek Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:51
          Ja akurat jestem zapalonym graczem RPG, ale i tak każdej nowej zawodniczce muszę
          tłumaczyć, że kilka stalowych płytek robiących za bieliznę nie powstrzyma
          ostrza. W takim wypadku, po co byłyby potrzebne zbroje, które przypominają
          raczej blok dwóch ton stali, skoro można by osiągnąć ten sam efekt budując
          zbroję po 5 puszkach Coli?
          • stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:52
            > Ja akurat jestem zapalonym graczem RPG, ale i tak każdej nowej zawodniczce musz
            > ę
            > tłumaczyć, że kilka stalowych płytek robiących za bieliznę nie powstrzyma
            > ostrza.

Zaraz, to dziewczyny grające w RPG same chcą, by tak wygladały ich bohaterki? O
            rany...
            • mariusz_bolek Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:56
              Przychodzi do ciebie dziewczyna kolegi, który gra w RPG. A że jest, hmm...
              idealistką to stwierdziła, że da radę w takim pancerzyku. No i strasznie się
              zdenerwowała, gdy okazało się, że nóż przebił ten jej biedronkowy chłam i wbił
              sie w ciało. Następnie wściekła się, bo niby faworyzowałem facetów(latających we
              wspomnianych już stalowych blokach o masie tony).
              • stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:58
                Z ciekawości: w co grasz?
                • mariusz_bolek Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:11
                  Na początku było DnD, potem Cyberpunk 2020, Obecnie Neuroshima i autorskie
                  horrory RPG(podobne do Zewu Chulthu). Bardzo przyjemną mechaniką jest FATE:
                  docs.google.com/View?docid=dcg375tk_53crt53sq2
                  • stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:22
                    FATE? No proszę, nigdy wcześniej o tym nie słyszałem...
                    • mariusz_bolek Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 20:33
                      FATE jest na tyle fajny, ze można go podpiąć pod każdy świat:)
                    • saszenka2 Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 00:53
                      stephen_s napisał:

> FATE? No proszę, nigdy wcześniej o tym nie słyszałem...
                      >

Steph, pocieszę Cię, również o tym nie słyszałam;), zresztą o żadnej
                      z wyżej wymienionych gier. Kompletnie się w tej tematyce nie łapię;)
                      • stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 01:32
                        No to ja już wiem, o co chodzi :) Okazuje się, że FATE to odmiana FUDGE, które
                        akurat znam :)

Tylko się nie załamuj, Sasz. :)
                        • dzikowy Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 08:17
                          Ja wyrosłem na WarhammerFRPG i w czasie wielu lat w roli MG nigdy nie miałem
                          problemu z żeńskimi graczami. Choć przyznam, że zawsze były trochę wycofane w
                          działaniach drużyny, pewnie wina dysproporcji, ale przynajmniej nie chciały
                          rozdziewiczać ogrzyc.
            • sir.vimes Nie, nie chcą 23.05.08, 17:00

pierwsze słyszę.

Za moich czasów nie chciały.

Mariusz - dziwne to jakieś co opowiadasz.
              • sir.vimes Ale moze to kwestia czasów;) ? 23.05.08, 17:00
                Albo ja dziwnych ludzi znam?
              • stephen_s Re: Nie, nie chcą 23.05.08, 17:01
                > Za moich czasów nie chciały.

Grałaś w RPG?
                • sir.vimes Re: Nie, nie chcą 23.05.08, 17:46
                  Tak, jak najbardziej.

Ostatnio wolę Warhammera.

Ale właściwie nie gram - nie mam czasu za bardzo a poza tym to jest zabawa dla
                  krezusów. Figurki strasznie drogie.
              • mariusz_bolek Re: Nie, nie chcą 23.05.08, 17:12
                Naoglądały sie Xeny, Czarodziejki z Ksieżyca czy innego Anime, w którym
                bohaterka ubrana jest w kilka płytek stali/pasków materiału, i chcą być takie same;)
                • kochanica-francuza Re: Nie, nie chcą 23.05.08, 17:15
                  Xeny to ja się też naoglądałam i wcale bym nie chciała tak wyglądać
                  • mariusz_bolek Re: Nie, nie chcą 23.05.08, 17:15
                    Ja w sumie też nie chciałbym tak wyglądać:p

A ten serialowy Herkules to już prekursor dresa był;)
                    • kochanica-francuza Re: Nie, nie chcą 23.05.08, 17:20
                      mariusz_bolek napisał:

> Ja w sumie też nie chciałbym tak wyglądać:p

Tak, ale Xena jest kobietą, gdybyś nie zauważył.

Chyba że masz na myśli stalowe sexy slipki? hehehe
                  • saszenka2 Re: Nie, nie chcą 24.05.08, 00:56
                    Ja ze wspomnianych filmów(seriali chyba lepsze określenie) oglądałam
                    jedynie "Czarodziejkę z Księżyca" i muszę przyznać, że spodobała mi
                    się dlatego, że pokazywała, iż dziewczyny też mogą walczyć.
              • melmire Re: Nie, nie chcą 24.05.08, 14:23
                Tez nigdy nie widzialam kobiety gracza ktorej postac przypominalaby xene
                wojownicza ksieznieczke. A i tak ostatnio niemal nie stracilam wnetrznosci mimo
                kolczugi :(
                Nie wiem czemu, ale nasz GM nadziwic sie nie moze ze staramy sie wszyscy spac w
                zbrojach,przykryci tarczami :)
        • stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:51
          > mhm, ale i tak pewien autor fantasy wymarzył sobie armię panienek jeżdzących
          > konno w krótkich skórzanych spodniczkach.

Tu przypomniał mi się "Szninkiel", gdzie Amazonki walczyły praktycznie nago (i
          już kompletnie nago chodziły poza bitwami). Co paradoskalnie miało spory sens
          wynikający z konstrukcji świata w tym komiksie...
          • mariusz_bolek Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:53
            Heh, ale to i tak nic w porównaniu do '300", gdzie dowiadujemy sie, że Spartanie
            latali prawie nago, a ich jedynym pancerzem był hełm i tarcza;) I dali radę się
            obronić;)
            • stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:56
              > Heh, ale to i tak nic w porównaniu do '300", gdzie dowiadujemy sie, że Spartani
              > e
              > latali prawie nago, a ich jedynym pancerzem był hełm i tarcza;) I dali radę się
              > obronić;)

Jak to mawia jeden mój znajomy Amerykanin: sukces "300" wykazał, że istnieje
              spora publiczność zainteresowana oglądaniem striptizerów :)

Co do kobiet, to dodam, że kiedy ja wcielałem się w RPG w postać kobiecą, to
              wcale sie w żadne bikini nie ubierałem :) Moja bohaterka nosiła normalne
              kolczugi itd...
              • mariusz_bolek Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:58
                Z reguły wystarczy pokazać kilka tabelek, aby ostudziły swoje zapędy. Chyba trzy
                razy miałem sytuację, gdzie po wskazaniu stosownej rameczki dot. obrażeń
                dziewczyna odpowiedziała mi "no i?"
        • saszenka2 Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 00:51
          Odniosę się do bohaterki moich ulubionych książek z dzieciństwa,
          czyli Ani Shirley. Lubiłam ją za to, że miała w sobie chęć do
          rywalizacji, nie była typową grzeczną, poukładaną, siedzącą cicho
          dziewczynką.
          • stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 01:33
            Jak już napisałem wcześniej, mnie Ania zawsze wkurzała... ;)
      • stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:54
        Bardzo prawdziwe :)

Przypomniał mi się kiedyś list czytelnika w nieodżałowanej "Magii i mieczu",
        który w podobny sposób objechał jedną okładkę "MiM" z ilustracją Royo... Na
        okładce widoczna właśnie była "wojowniczka" w pancernym bikini walcząca z
        niedźwiedziem :))

Swoją drogą - Royo, fuuuu...
    • stephen_s A co powiecie o wymienionych postaciach? (n/t) 23.05.08, 17:03

• mariusz_bolek Re: A co powiecie o wymienionych postaciach? 23.05.08, 17:15
        Elen Ripley znam, Leilę też, a reszta skąd?

Znaczy mamy w filmach/książkach/wszędzie taki antagonizm- albo kobieta jest
        pierdołą do sześcianu, albo super heroską(nie stosuję nigdy "heroiny";)). Nie
        może być po prostu normalną osobą z normalnym życiem, normalnymi problemami itd?
        • stephen_s Re: A co powiecie o wymienionych postaciach? 23.05.08, 17:21
          > Elen Ripley znam, Leilę też, a reszta skąd?

Służę:

> Ania Shirley

Ekhem... "Ani z Zielonego Wzgórza" już w lekturach nie ma? ;)

> Sarah Connor

Dwie pierwsze części "Terminatora".

> Emma Peel

Kultowy brytyjski serial "The Avengers", w Polsce znany jako "Rewolwer i
          melonik". Emmę Peel grała Diana Rigg.

> Kriss de Valnor
          > Aaricia

Obie z "Thorgala".

> Ais

Nie czytałeś nigdy klasyki polskiego komiksu SF, czyli "Bogów z Kosmosu"
          (potocznie znanego jako "seria wg Daenikena")?

> Znaczy mamy w filmach/książkach/wszędzie taki antagonizm- albo kobieta jest
          > pierdołą do sześcianu, albo super heroską(nie stosuję nigdy "heroiny";)). Nie
          > może być po prostu normalną osobą z normalnym życiem, normalnymi problemami itd
          > ?

A to fakt.
    • kochanica-francuza Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:19
      stephen_s napisał:

> Tak trochę z nudów :) Co sądzicie o takich fikcyjnych bohaterkach, jak:
      >
      > - Ania Shirley?

Ciężka idiotka. Nie wytrzymałabym z nią kwadransa.

> - Sarah Connor?
      > - Ellen Ripley?
      > - Emma Peel?
      > - Kriss de Valnor?
      > - Aaricia?>
      > - Ais?

ekskiuze mła, pierwsze słyszę?

- Księżniczka Leia?

Tyle wiem, że to postać z "Gwiezdnych Wojen"

• stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:26
        > Ciężka idiotka. Nie wytrzymałabym z nią kwadransa.

Ja też nie :))) Nigdy jej nie lubiłem...

> > - Sarah Connor?
        > > - Ellen Ripley?
        > > - Emma Peel?
        > > - Kriss de Valnor?
        > > - Aaricia?>
        > > - Ais?
        >
        > ekskiuze mła, pierwsze słyszę?

Sarah Connor = "Terminator" 1 & 2. Ellen Ripley = "Obcy" (cała seria). Emma
        Peel = "Rewolwer i melonik" (niesamowity serial brytyjski z lat 60tych). Kriss i
        Aaricia = "Thorgal". Ais = "Bogowie z kosmosu".
        • sir.vimes Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:30
          Kriss zawsze lubiłam.

A ta dziewczynka z komkisu "Strażniczka kluczy" , pamiętasz? Masakrycznie smutna
          postać.
          • stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:35
            > A ta dziewczynka z komkisu "Strażniczka kluczy" , pamiętasz? Masakrycznie smutn
            > a
            > postać.

Zaraz, która?
            • sir.vimes Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:39
              Zważ, że moge źle pamiętać.

Dziewczynka nastoletnia zakochana w Thorgalu.
              • stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 18:08
                A, to pamietam. Ale ona była z "Czarnej Galery" i "Ponad krainą cieni".

Faktycznie, smutna postać.
        • kochanica-francuza Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:31
          No i co? Nie znam niczego z tych. Ja preferuję dystopie i mogę cię zapytać, co
          sądzisz o postaci Oryks z "Oryksa i Derkacza".
          • stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:36
            > No i co? Nie znam niczego z tych. Ja preferuję dystopie i mogę cię zapytać, co
            > sądzisz o postaci Oryks z "Oryksa i Derkacza".

Nie czytałem :)
            • kochanica-francuza Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:52

> Nie czytałem :)
              >
              Marsz do biblioteki!
          • sir.vimes Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:39
            smuuuuuuuuuuuuuuuutne.

Popłakałam się przy tej książce.
            • kochanica-francuza Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:52
              sir.vimes napisała:

> smuuuuuuuuuuuuuuuutne.
              >
              > Popłakałam się przy tej książce.

A ja się zdrowo przeraziłam.
      • saszenka2 Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 00:59
        kochanica-francuza napisała:

> stephen_s napisał:
        >
        > > Tak trochę z nudów :) Co sądzicie o takich fikcyjnych
        bohaterkach, jak:
        > >
        > > - Ania Shirley?
        >
        > Ciężka idiotka. Nie wytrzymałabym z nią kwadransa.
        >
        >
        >
        > > - Sarah Connor?
        > > - Ellen Ripley?
        > > - Emma Peel?
        > > - Kriss de Valnor?
        > > - Aaricia?>
        > > - Ais?
        >
        > ekskiuze mła, pierwsze słyszę?
        >
        > - Księżniczka Leia?
        >
        > Tyle wiem, że to postać z "Gwiezdnych Wojen"
        >

Kochanico, ja też tych bohaterek poza Anią nie znam. A już myślałam,
        że coś przespałam i aż wstyd mi się zrobiło. Nie gustuję w takich
        filmach, o komiksach w ogóle nie wspominam.
        • dzikowy Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 21:20
          A co sądzicie o postaciach cmdr. Uhury, Deanny Troi, Kiry Neris i w końcu
          Kathryn Janeway?
          • stephen_s O, Star Trek? 24.05.08, 23:12
            To może po kolei:

1. O Uhurze nie mam zdania, zresztą oryginalny "ST" znam słabo i niespecjalnie
            lubię.

2. Deanna Troy - nawet lubię.

3. Kira Neris - lubię, choć nieco wredna jędza z niej :)

4. Kathryn Janeway - głupia hipokrytka z obsesją na temat Jane Austen.
            Autentycznie wkurza mnie ta postać na maksa...
            • dzikowy Re: O, Star Trek? 25.05.08, 11:31
              1. Tak wrzuciłem, bo to forum jak żadne pasuje do poruszenia roli kobiet w ST.
              Uhura, w 1966 ST był pierwszym serialem, który umieścił kobietę w roli oficera i
              do tego czarnoskórą. Wkrótce też była bohaterką (strona :P ) pierwszego
              międzyrasowego pocałunku w TV.
              2. Troi i Guinan (grana przez Whoopi Goldberg) były w TNG duszami i sumieniem
              kapitana. Nie przypominam sobie odcinka, w którym ważną decyzję kapitan podjął
              bez konsultacji z jedną z nich.
              3. Kira to zupełnie inny profil - Taka heroina, z której się śmiejecie. Od
              dzieciństwa w partyzantce i obozach. Często najpierw robi, potem myśli.
              4. Janeway - kobieta-kapitan. Faktycznie idealistka, ile razy próbowała dokonać
              autodestrukcji Voya i imię cnót, idei i dyrektyw federacji, nie zliczę. A ile
              razy lała na swoje ideały, bo ktoś ją przekonał płaczem, głupimi argumentami lub
              brakiem argumentów? Ale wspomniałem z innego powodu. Jest podział: kapitan na
              służbie i kapitan po. Herod-baba i troskliwa niańka w jednym:P

Formuła ST się kończy, starych scenarzystów na emeryturę, nowi niech pokończą
              szkoły. 20 lat przerwy miedzi TOS i TNG dobrze zrobiło.
              • stephen_s Re: O, Star Trek? 25.05.08, 11:54
                > 1. Tak wrzuciłem, bo to forum jak żadne pasuje do poruszenia roli kobiet w ST.
                > Uhura, w 1966 ST był pierwszym serialem, który umieścił kobietę w roli oficera
                > i
                > do tego czarnoskórą.

Naprawdę? Nie wiedziałem...

> Wkrótce też była bohaterką (strona :P ) pierwszego
                > międzyrasowego pocałunku w TV.

Z ciekawości: z kim był to pocałunek?

> 2. Troi i Guinan (grana przez Whoopi Goldberg) były w TNG duszami i sumieniem
                > kapitana. Nie przypominam sobie odcinka, w którym ważną decyzję kapitan podjął
                > bez konsultacji z jedną z nich.

Guinan była ciekawą postacią, zgadzam się. Natomiast Troi... lubiłem ją, ale w
                sumie to nieco zabawny pomysł, by na statku kosmicznym tak wysoką funkcję
                sprawował terapeuta pokładowy :)

> 3. Kira to zupełnie inny profil - Taka heroina, z której się śmiejecie.

Ja się nie śmieję :) Natomiast z załogi DS9 wolałem Dax...

> 4. Janeway - kobieta-kapitan. Faktycznie idealistka, ile razy próbowała dokonać
                > autodestrukcji Voya i imię cnót, idei i dyrektyw federacji, nie zliczę. A ile
                > razy lała na swoje ideały, bo ktoś ją przekonał płaczem, głupimi argumentami lu
                > b
                > brakiem argumentów?

Mnie rozwalił ten wątek, kiedy Janeway wplątała Voyagera w wojnę między Borgami,
                a jakimiś Obcymi z innego wszechświata. Borgowie stanowili jedno z największych
                zagrożeń dla Galaktyki, a Janeway ich uratowała, by Voyager mógł dolecieć do
                domu... Potem był odcinek, gdzie jakiś inny Obcy próbował zemścić się za to na
                niej - i trudno było nie przyznać mu racji.

> Formuła ST się kończy, starych scenarzystów na emeryturę, nowi niech pokończą
                > szkoły.

Dokładnie. "TNG" bardzo lubiłem. "DS9" było OK. "Voyager" był fatalny.
                Próbowałem oglądać "Enterprise", ale uciekłem z krzykiem...

A oglądałeś "Babylon 5"?
                • dzikowy Re: O, Star Trek? 25.05.08, 12:03
                  stephen_s napisał:
                  > Z ciekawości: z kim był to pocałunek?
                  Z Kirkiem :P

> A oglądałeś "Babylon 5"?
                  Toć ba...
                  • stephen_s Re: O, Star Trek? 25.05.08, 12:42
                    > Z Kirkiem :P

A to ja nie wiedziałem :)

> Toć ba...

No to co sądzisz np. o Ivanovej?

BTW. Jeśli ktoś się dziwi mojemu pozytywnemu stosunkowi do wojska, to mogę
                    powiedzieć, że oglądanie "B5" na pewno miało na ten stosunek duży wpływ :))
    • stephen_s Sarah, Ripley i Emma :) 23.05.08, 18:05
      Dla niezorientowanych, pomocne filmiki z Youtube :)

Sarah Connor:
      www.youtube.com/watch?v=hHV6OzHjWV8
      www.youtube.com/watch?v=jdtY0LxBCsg
      www.youtube.com/watch?v=6hMKX1ld-L8
      www.youtube.com/watch?v=OjLne16FKmQ

Ripley:
      www.youtube.com/watch?v=dgaofCnWiSE
      www.youtube.com/watch?v=U7YGl9iouTs

Emma:
      www.youtube.com/watch?v=-gMewkX0-aw
      • kochanica-francuza Oryks i Derkacz 23.05.08, 18:12
        en.wikipedia.org/wiki/Oryx_and_Crake
        Uwaga! Zawiera streszczenie utworu.
    • nekomimimode Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 18:13
      a ja lubię anię. reszty nie znam oprócz ripley ale nie sądzę o niej
      nic szczególnego ;)
      • goblin.girl Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 21:53
        Anię lubię. Moim zdaniem nie kwalifikuje sie ona jako pierdoła do kwadratu, bo
        chyba to było niejako zasugerowane.
        Ripley lubiłam w pierwszej częsci, bo wróciła po kota :) poza tym to była
        najbardziej sugestywna, ludzka kreacja we wszystkich częsciach. Potem już
        robokop się z niej robił, zresztą kolejne częsci to IMO równia pochyła.
        Do Sary Connor nic konkretnego nie mam. Aaricię lubiłam, w tych nielicznych
        sytuacjach, gdzie Van Hamme pozwalał się jej wykazać, radziła sobie nieźle.
        Sądzę, ze Kris de Valnor pierwsza by spękała :) Szkoda ze pierwszoplanową rola
        Aaricii było bycie dama w opresji... zresztą dawno czytałam i słabo pamiętam.
        Księżniczka Leia moim zdaniem pełniła funkcję ozdobnika i nic więcej sie o niej
        nie da powiedziec. Pozostałych dwóch nie znam.
        • stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 22:40
          > Anię lubię. Moim zdaniem nie kwalifikuje sie ona jako pierdoła do kwadratu, bo
          > chyba to było niejako zasugerowane.

Mnie w Ani wkurzało przede wszystkim to, że była egzaltowana i zarozumiała...

> Ripley lubiłam w pierwszej częsci, bo wróciła po kota :) poza tym to była
          > najbardziej sugestywna, ludzka kreacja we wszystkich częsciach. Potem już
          > robokop się z niej robił, zresztą kolejne częsci to IMO równia pochyła.

Ja lubię trzy pierwsze części tak samo. Dla mnie fajne jest to, że są to trzy
          dość odmienne filmy - i każdy ma swój klimat. Czwarta część natomiast... udaję,
          że jej nie nakręcono :))

> Do Sary Connor nic konkretnego nie mam.

Sarah było trochę tak, jak z Ripley, tzn. w pierwszej części była kompletnie
          zagubioną dziewczyną, zaś w drugiej jest twardą babką z obsesją.

> Aaricię lubiłam, w tych nielicznych
          > sytuacjach, gdzie Van Hamme pozwalał się jej wykazać, radziła sobie nieźle.
          > Sądzę, ze Kris de Valnor pierwsza by spękała :) Szkoda ze pierwszoplanową rola
          > Aaricii było bycie dama w opresji...

Nie tak dawno zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że Aaricii nigdy
          tak naprawdę nie lubiłem. Kris zaś jest oczywiście specyficzną postacią...
    • mariusz_bolek Coś mi się przypomniało... 23.05.08, 21:59
      Kiedyś w WO był artykuł o dwóch bohaterkach komiksowych- Amerykańskiej i
      radzieckiej. Pamiętacie? Mnie zapadła w pamięć kreacja tej amerykańskiej
      heroski- latała we wspomnianych już kilku paskach materiału;)
      • stephen_s Re: Coś mi się przypomniało... 23.05.08, 22:41
        Jak amerykańska, to pewnie Wonder Woman. Ja ją lubię :)))))
    • six_a Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 22:12
      anię shirley to nawet 12-letni chłopcy skaczący w gumę lubią
      bo chłopcy teraz w gumę skaczą, jak by kto pytał;)
      • mariusz_bolek Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 22:23
        że tak perfidnie zapytam- w którą gumę skaczą;)
        • six_a Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 00:31
          w klasyczną
          od majtek
          kostki
          łydki
          kolanka
          itd.

w wersji chłopięcej są to pewnie: kochy, łydy, kolana, muszę
          podpytać.
      • stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 22:42
        To jeszcze ktokolwiek bawi się w gumę..?
        • six_a Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 00:37
          stan, w którym nie wiemy, czy ktoś jeszcze bawi się w to, co znamy z
          dzieciństwa, i nie mamy okazji ani chęci tego sprawdzić, nazywamy
          zdziadzieniem uogólnionym.
          i tym optymistycznym akcentem...
          ;)
          • goblin.girl Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 25.05.08, 10:04
            six_a napisała:

> stan, w którym nie wiemy, czy ktoś jeszcze bawi się w to, co znamy z
            > dzieciństwa, i nie mamy okazji ani chęci tego sprawdzić, nazywamy
            > zdziadzieniem uogólnionym.

Oj. :D
            Ale przynajmniej wiem, ze w klasy się jeszcze gra ;)
    • stephen_s Drodzy RPGowcy z FF... 24.05.08, 14:57
      ... może pograjmy kiedyś razem? :)
      • mariusz_bolek Re: Drodzy RPGowcy z FF... 24.05.08, 16:07
        Ja jestem za:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka