stephen_s 23.05.08, 14:30 Tak trochę z nudów :) Co sądzicie o takich fikcyjnych bohaterkach, jak: - Ania Shirley? - Sarah Connor? - Ellen Ripley? - Emma Peel? - Kriss de Valnor? - Aaricia? - Księżniczka Leia? - Ais? Jakieś spostrzeżenia? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariusz_bolek Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:26 rpg.elx.pl/articles.php?id=244 Odpowiedz Link Zgłoś
goblin.girl Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:46 mariusz_bolek napisał: (...) mhm, ale i tak pewien autor fantasy wymarzył sobie armię panienek jeżdzących konno w krótkich skórzanych spodniczkach. Powinien taką spódniczkę załozyć i sprawdzić czy uda mu sie wsiąść do autobusu nie-niskopodłogowego. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_bolek Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:51 Ja akurat jestem zapalonym graczem RPG, ale i tak każdej nowej zawodniczce muszę tłumaczyć, że kilka stalowych płytek robiących za bieliznę nie powstrzyma ostrza. W takim wypadku, po co byłyby potrzebne zbroje, które przypominają raczej blok dwóch ton stali, skoro można by osiągnąć ten sam efekt budując zbroję po 5 puszkach Coli? Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:52 > Ja akurat jestem zapalonym graczem RPG, ale i tak każdej nowej zawodniczce musz > ę > tłumaczyć, że kilka stalowych płytek robiących za bieliznę nie powstrzyma > ostrza. Zaraz, to dziewczyny grające w RPG same chcą, by tak wygladały ich bohaterki? O rany... Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_bolek Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:56 Przychodzi do ciebie dziewczyna kolegi, który gra w RPG. A że jest, hmm... idealistką to stwierdziła, że da radę w takim pancerzyku. No i strasznie się zdenerwowała, gdy okazało się, że nóż przebił ten jej biedronkowy chłam i wbił sie w ciało. Następnie wściekła się, bo niby faworyzowałem facetów(latających we wspomnianych już stalowych blokach o masie tony). Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:58 Z ciekawości: w co grasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_bolek Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:11 Na początku było DnD, potem Cyberpunk 2020, Obecnie Neuroshima i autorskie horrory RPG(podobne do Zewu Chulthu). Bardzo przyjemną mechaniką jest FATE: docs.google.com/View?docid=dcg375tk_53crt53sq2 Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:22 FATE? No proszę, nigdy wcześniej o tym nie słyszałem... Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_bolek Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 20:33 FATE jest na tyle fajny, ze można go podpiąć pod każdy świat:) Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 00:53 stephen_s napisał: > FATE? No proszę, nigdy wcześniej o tym nie słyszałem... > Steph, pocieszę Cię, również o tym nie słyszałam;), zresztą o żadnej z wyżej wymienionych gier. Kompletnie się w tej tematyce nie łapię;) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 01:32 No to ja już wiem, o co chodzi :) Okazuje się, że FATE to odmiana FUDGE, które akurat znam :) Tylko się nie załamuj, Sasz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 08:17 Ja wyrosłem na WarhammerFRPG i w czasie wielu lat w roli MG nigdy nie miałem problemu z żeńskimi graczami. Choć przyznam, że zawsze były trochę wycofane w działaniach drużyny, pewnie wina dysproporcji, ale przynajmniej nie chciały rozdziewiczać ogrzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Nie, nie chcą 23.05.08, 17:00 pierwsze słyszę. Za moich czasów nie chciały. Mariusz - dziwne to jakieś co opowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Ale moze to kwestia czasów;) ? 23.05.08, 17:00 Albo ja dziwnych ludzi znam? Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Nie, nie chcą 23.05.08, 17:01 > Za moich czasów nie chciały. Grałaś w RPG? Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Nie, nie chcą 23.05.08, 17:46 Tak, jak najbardziej. Ostatnio wolę Warhammera. Ale właściwie nie gram - nie mam czasu za bardzo a poza tym to jest zabawa dla krezusów. Figurki strasznie drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_bolek Re: Nie, nie chcą 23.05.08, 17:12 Naoglądały sie Xeny, Czarodziejki z Ksieżyca czy innego Anime, w którym bohaterka ubrana jest w kilka płytek stali/pasków materiału, i chcą być takie same;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Nie, nie chcą 23.05.08, 17:15 Xeny to ja się też naoglądałam i wcale bym nie chciała tak wyglądać Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_bolek Re: Nie, nie chcą 23.05.08, 17:15 Ja w sumie też nie chciałbym tak wyglądać:p A ten serialowy Herkules to już prekursor dresa był;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Nie, nie chcą 23.05.08, 17:20 mariusz_bolek napisał: > Ja w sumie też nie chciałbym tak wyglądać:p Tak, ale Xena jest kobietą, gdybyś nie zauważył. Chyba że masz na myśli stalowe sexy slipki? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Nie, nie chcą 24.05.08, 00:56 Ja ze wspomnianych filmów(seriali chyba lepsze określenie) oglądałam jedynie "Czarodziejkę z Księżyca" i muszę przyznać, że spodobała mi się dlatego, że pokazywała, iż dziewczyny też mogą walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Nie, nie chcą 24.05.08, 14:23 Tez nigdy nie widzialam kobiety gracza ktorej postac przypominalaby xene wojownicza ksieznieczke. A i tak ostatnio niemal nie stracilam wnetrznosci mimo kolczugi :( Nie wiem czemu, ale nasz GM nadziwic sie nie moze ze staramy sie wszyscy spac w zbrojach,przykryci tarczami :) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:51 > mhm, ale i tak pewien autor fantasy wymarzył sobie armię panienek jeżdzących > konno w krótkich skórzanych spodniczkach. Tu przypomniał mi się "Szninkiel", gdzie Amazonki walczyły praktycznie nago (i już kompletnie nago chodziły poza bitwami). Co paradoskalnie miało spory sens wynikający z konstrukcji świata w tym komiksie... Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_bolek Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:53 Heh, ale to i tak nic w porównaniu do '300", gdzie dowiadujemy sie, że Spartanie latali prawie nago, a ich jedynym pancerzem był hełm i tarcza;) I dali radę się obronić;) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:56 > Heh, ale to i tak nic w porównaniu do '300", gdzie dowiadujemy sie, że Spartani > e > latali prawie nago, a ich jedynym pancerzem był hełm i tarcza;) I dali radę się > obronić;) Jak to mawia jeden mój znajomy Amerykanin: sukces "300" wykazał, że istnieje spora publiczność zainteresowana oglądaniem striptizerów :) Co do kobiet, to dodam, że kiedy ja wcielałem się w RPG w postać kobiecą, to wcale sie w żadne bikini nie ubierałem :) Moja bohaterka nosiła normalne kolczugi itd... Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_bolek Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:58 Z reguły wystarczy pokazać kilka tabelek, aby ostudziły swoje zapędy. Chyba trzy razy miałem sytuację, gdzie po wskazaniu stosownej rameczki dot. obrażeń dziewczyna odpowiedziała mi "no i?" Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 00:51 Odniosę się do bohaterki moich ulubionych książek z dzieciństwa, czyli Ani Shirley. Lubiłam ją za to, że miała w sobie chęć do rywalizacji, nie była typową grzeczną, poukładaną, siedzącą cicho dziewczynką. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 01:33 Jak już napisałem wcześniej, mnie Ania zawsze wkurzała... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 16:54 Bardzo prawdziwe :) Przypomniał mi się kiedyś list czytelnika w nieodżałowanej "Magii i mieczu", który w podobny sposób objechał jedną okładkę "MiM" z ilustracją Royo... Na okładce widoczna właśnie była "wojowniczka" w pancernym bikini walcząca z niedźwiedziem :)) Swoją drogą - Royo, fuuuu... Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_bolek Re: A co powiecie o wymienionych postaciach? 23.05.08, 17:15 Elen Ripley znam, Leilę też, a reszta skąd? Znaczy mamy w filmach/książkach/wszędzie taki antagonizm- albo kobieta jest pierdołą do sześcianu, albo super heroską(nie stosuję nigdy "heroiny";)). Nie może być po prostu normalną osobą z normalnym życiem, normalnymi problemami itd? Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: A co powiecie o wymienionych postaciach? 23.05.08, 17:21 > Elen Ripley znam, Leilę też, a reszta skąd? Służę: > Ania Shirley Ekhem... "Ani z Zielonego Wzgórza" już w lekturach nie ma? ;) > Sarah Connor Dwie pierwsze części "Terminatora". > Emma Peel Kultowy brytyjski serial "The Avengers", w Polsce znany jako "Rewolwer i melonik". Emmę Peel grała Diana Rigg. > Kriss de Valnor > Aaricia Obie z "Thorgala". > Ais Nie czytałeś nigdy klasyki polskiego komiksu SF, czyli "Bogów z Kosmosu" (potocznie znanego jako "seria wg Daenikena")? > Znaczy mamy w filmach/książkach/wszędzie taki antagonizm- albo kobieta jest > pierdołą do sześcianu, albo super heroską(nie stosuję nigdy "heroiny";)). Nie > może być po prostu normalną osobą z normalnym życiem, normalnymi problemami itd > ? A to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:19 stephen_s napisał: > Tak trochę z nudów :) Co sądzicie o takich fikcyjnych bohaterkach, jak: > > - Ania Shirley? Ciężka idiotka. Nie wytrzymałabym z nią kwadransa. > - Sarah Connor? > - Ellen Ripley? > - Emma Peel? > - Kriss de Valnor? > - Aaricia?> > - Ais? ekskiuze mła, pierwsze słyszę? - Księżniczka Leia? Tyle wiem, że to postać z "Gwiezdnych Wojen" Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:26 > Ciężka idiotka. Nie wytrzymałabym z nią kwadransa. Ja też nie :))) Nigdy jej nie lubiłem... > > - Sarah Connor? > > - Ellen Ripley? > > - Emma Peel? > > - Kriss de Valnor? > > - Aaricia?> > > - Ais? > > ekskiuze mła, pierwsze słyszę? Sarah Connor = "Terminator" 1 & 2. Ellen Ripley = "Obcy" (cała seria). Emma Peel = "Rewolwer i melonik" (niesamowity serial brytyjski z lat 60tych). Kriss i Aaricia = "Thorgal". Ais = "Bogowie z kosmosu". Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:30 Kriss zawsze lubiłam. A ta dziewczynka z komkisu "Strażniczka kluczy" , pamiętasz? Masakrycznie smutna postać. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:35 > A ta dziewczynka z komkisu "Strażniczka kluczy" , pamiętasz? Masakrycznie smutn > a > postać. Zaraz, która? Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:39 Zważ, że moge źle pamiętać. Dziewczynka nastoletnia zakochana w Thorgalu. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 18:08 A, to pamietam. Ale ona była z "Czarnej Galery" i "Ponad krainą cieni". Faktycznie, smutna postać. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:31 No i co? Nie znam niczego z tych. Ja preferuję dystopie i mogę cię zapytać, co sądzisz o postaci Oryks z "Oryksa i Derkacza". Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:36 > No i co? Nie znam niczego z tych. Ja preferuję dystopie i mogę cię zapytać, co > sądzisz o postaci Oryks z "Oryksa i Derkacza". Nie czytałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:52 > Nie czytałem :) > Marsz do biblioteki! Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:39 smuuuuuuuuuuuuuuuutne. Popłakałam się przy tej książce. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 17:52 sir.vimes napisała: > smuuuuuuuuuuuuuuuutne. > > Popłakałam się przy tej książce. A ja się zdrowo przeraziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 00:59 kochanica-francuza napisała: > stephen_s napisał: > > > Tak trochę z nudów :) Co sądzicie o takich fikcyjnych bohaterkach, jak: > > > > - Ania Shirley? > > Ciężka idiotka. Nie wytrzymałabym z nią kwadransa. > > > > > - Sarah Connor? > > - Ellen Ripley? > > - Emma Peel? > > - Kriss de Valnor? > > - Aaricia?> > > - Ais? > > ekskiuze mła, pierwsze słyszę? > > - Księżniczka Leia? > > Tyle wiem, że to postać z "Gwiezdnych Wojen" > Kochanico, ja też tych bohaterek poza Anią nie znam. A już myślałam, że coś przespałam i aż wstyd mi się zrobiło. Nie gustuję w takich filmach, o komiksach w ogóle nie wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 21:20 A co sądzicie o postaciach cmdr. Uhury, Deanny Troi, Kiry Neris i w końcu Kathryn Janeway? Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s O, Star Trek? 24.05.08, 23:12 To może po kolei: 1. O Uhurze nie mam zdania, zresztą oryginalny "ST" znam słabo i niespecjalnie lubię. 2. Deanna Troy - nawet lubię. 3. Kira Neris - lubię, choć nieco wredna jędza z niej :) 4. Kathryn Janeway - głupia hipokrytka z obsesją na temat Jane Austen. Autentycznie wkurza mnie ta postać na maksa... Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: O, Star Trek? 25.05.08, 11:31 1. Tak wrzuciłem, bo to forum jak żadne pasuje do poruszenia roli kobiet w ST. Uhura, w 1966 ST był pierwszym serialem, który umieścił kobietę w roli oficera i do tego czarnoskórą. Wkrótce też była bohaterką (strona :P ) pierwszego międzyrasowego pocałunku w TV. 2. Troi i Guinan (grana przez Whoopi Goldberg) były w TNG duszami i sumieniem kapitana. Nie przypominam sobie odcinka, w którym ważną decyzję kapitan podjął bez konsultacji z jedną z nich. 3. Kira to zupełnie inny profil - Taka heroina, z której się śmiejecie. Od dzieciństwa w partyzantce i obozach. Często najpierw robi, potem myśli. 4. Janeway - kobieta-kapitan. Faktycznie idealistka, ile razy próbowała dokonać autodestrukcji Voya i imię cnót, idei i dyrektyw federacji, nie zliczę. A ile razy lała na swoje ideały, bo ktoś ją przekonał płaczem, głupimi argumentami lub brakiem argumentów? Ale wspomniałem z innego powodu. Jest podział: kapitan na służbie i kapitan po. Herod-baba i troskliwa niańka w jednym:P Formuła ST się kończy, starych scenarzystów na emeryturę, nowi niech pokończą szkoły. 20 lat przerwy miedzi TOS i TNG dobrze zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: O, Star Trek? 25.05.08, 11:54 > 1. Tak wrzuciłem, bo to forum jak żadne pasuje do poruszenia roli kobiet w ST. > Uhura, w 1966 ST był pierwszym serialem, który umieścił kobietę w roli oficera > i > do tego czarnoskórą. Naprawdę? Nie wiedziałem... > Wkrótce też była bohaterką (strona :P ) pierwszego > międzyrasowego pocałunku w TV. Z ciekawości: z kim był to pocałunek? > 2. Troi i Guinan (grana przez Whoopi Goldberg) były w TNG duszami i sumieniem > kapitana. Nie przypominam sobie odcinka, w którym ważną decyzję kapitan podjął > bez konsultacji z jedną z nich. Guinan była ciekawą postacią, zgadzam się. Natomiast Troi... lubiłem ją, ale w sumie to nieco zabawny pomysł, by na statku kosmicznym tak wysoką funkcję sprawował terapeuta pokładowy :) > 3. Kira to zupełnie inny profil - Taka heroina, z której się śmiejecie. Ja się nie śmieję :) Natomiast z załogi DS9 wolałem Dax... > 4. Janeway - kobieta-kapitan. Faktycznie idealistka, ile razy próbowała dokonać > autodestrukcji Voya i imię cnót, idei i dyrektyw federacji, nie zliczę. A ile > razy lała na swoje ideały, bo ktoś ją przekonał płaczem, głupimi argumentami lu > b > brakiem argumentów? Mnie rozwalił ten wątek, kiedy Janeway wplątała Voyagera w wojnę między Borgami, a jakimiś Obcymi z innego wszechświata. Borgowie stanowili jedno z największych zagrożeń dla Galaktyki, a Janeway ich uratowała, by Voyager mógł dolecieć do domu... Potem był odcinek, gdzie jakiś inny Obcy próbował zemścić się za to na niej - i trudno było nie przyznać mu racji. > Formuła ST się kończy, starych scenarzystów na emeryturę, nowi niech pokończą > szkoły. Dokładnie. "TNG" bardzo lubiłem. "DS9" było OK. "Voyager" był fatalny. Próbowałem oglądać "Enterprise", ale uciekłem z krzykiem... A oglądałeś "Babylon 5"? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: O, Star Trek? 25.05.08, 12:03 stephen_s napisał: > Z ciekawości: z kim był to pocałunek? Z Kirkiem :P > A oglądałeś "Babylon 5"? Toć ba... Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: O, Star Trek? 25.05.08, 12:42 > Z Kirkiem :P A to ja nie wiedziałem :) > Toć ba... No to co sądzisz np. o Ivanovej? BTW. Jeśli ktoś się dziwi mojemu pozytywnemu stosunkowi do wojska, to mogę powiedzieć, że oglądanie "B5" na pewno miało na ten stosunek duży wpływ :)) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Sarah, Ripley i Emma :) 23.05.08, 18:05 Dla niezorientowanych, pomocne filmiki z Youtube :) Sarah Connor: www.youtube.com/watch?v=hHV6OzHjWV8 www.youtube.com/watch?v=jdtY0LxBCsg www.youtube.com/watch?v=6hMKX1ld-L8 www.youtube.com/watch?v=OjLne16FKmQ Ripley: www.youtube.com/watch?v=dgaofCnWiSE www.youtube.com/watch?v=U7YGl9iouTs Emma: www.youtube.com/watch?v=-gMewkX0-aw Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Oryks i Derkacz 23.05.08, 18:12 en.wikipedia.org/wiki/Oryx_and_Crake Uwaga! Zawiera streszczenie utworu. Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 18:13 a ja lubię anię. reszty nie znam oprócz ripley ale nie sądzę o niej nic szczególnego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
goblin.girl Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 21:53 Anię lubię. Moim zdaniem nie kwalifikuje sie ona jako pierdoła do kwadratu, bo chyba to było niejako zasugerowane. Ripley lubiłam w pierwszej częsci, bo wróciła po kota :) poza tym to była najbardziej sugestywna, ludzka kreacja we wszystkich częsciach. Potem już robokop się z niej robił, zresztą kolejne częsci to IMO równia pochyła. Do Sary Connor nic konkretnego nie mam. Aaricię lubiłam, w tych nielicznych sytuacjach, gdzie Van Hamme pozwalał się jej wykazać, radziła sobie nieźle. Sądzę, ze Kris de Valnor pierwsza by spękała :) Szkoda ze pierwszoplanową rola Aaricii było bycie dama w opresji... zresztą dawno czytałam i słabo pamiętam. Księżniczka Leia moim zdaniem pełniła funkcję ozdobnika i nic więcej sie o niej nie da powiedziec. Pozostałych dwóch nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 22:40 > Anię lubię. Moim zdaniem nie kwalifikuje sie ona jako pierdoła do kwadratu, bo > chyba to było niejako zasugerowane. Mnie w Ani wkurzało przede wszystkim to, że była egzaltowana i zarozumiała... > Ripley lubiłam w pierwszej częsci, bo wróciła po kota :) poza tym to była > najbardziej sugestywna, ludzka kreacja we wszystkich częsciach. Potem już > robokop się z niej robił, zresztą kolejne częsci to IMO równia pochyła. Ja lubię trzy pierwsze części tak samo. Dla mnie fajne jest to, że są to trzy dość odmienne filmy - i każdy ma swój klimat. Czwarta część natomiast... udaję, że jej nie nakręcono :)) > Do Sary Connor nic konkretnego nie mam. Sarah było trochę tak, jak z Ripley, tzn. w pierwszej części była kompletnie zagubioną dziewczyną, zaś w drugiej jest twardą babką z obsesją. > Aaricię lubiłam, w tych nielicznych > sytuacjach, gdzie Van Hamme pozwalał się jej wykazać, radziła sobie nieźle. > Sądzę, ze Kris de Valnor pierwsza by spękała :) Szkoda ze pierwszoplanową rola > Aaricii było bycie dama w opresji... Nie tak dawno zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że Aaricii nigdy tak naprawdę nie lubiłem. Kris zaś jest oczywiście specyficzną postacią... Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_bolek Coś mi się przypomniało... 23.05.08, 21:59 Kiedyś w WO był artykuł o dwóch bohaterkach komiksowych- Amerykańskiej i radzieckiej. Pamiętacie? Mnie zapadła w pamięć kreacja tej amerykańskiej heroski- latała we wspomnianych już kilku paskach materiału;) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Coś mi się przypomniało... 23.05.08, 22:41 Jak amerykańska, to pewnie Wonder Woman. Ja ją lubię :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 22:12 anię shirley to nawet 12-letni chłopcy skaczący w gumę lubią bo chłopcy teraz w gumę skaczą, jak by kto pytał;) Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_bolek Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 22:23 że tak perfidnie zapytam- w którą gumę skaczą;) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 00:31 w klasyczną od majtek kostki łydki kolanka itd. w wersji chłopięcej są to pewnie: kochy, łydy, kolana, muszę podpytać. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 23.05.08, 22:42 To jeszcze ktokolwiek bawi się w gumę..? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 24.05.08, 00:37 stan, w którym nie wiemy, czy ktoś jeszcze bawi się w to, co znamy z dzieciństwa, i nie mamy okazji ani chęci tego sprawdzić, nazywamy zdziadzieniem uogólnionym. i tym optymistycznym akcentem... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
goblin.girl Re: Co sądzicie o następujących postaciach kobiec 25.05.08, 10:04 six_a napisała: > stan, w którym nie wiemy, czy ktoś jeszcze bawi się w to, co znamy z > dzieciństwa, i nie mamy okazji ani chęci tego sprawdzić, nazywamy > zdziadzieniem uogólnionym. Oj. :D Ale przynajmniej wiem, ze w klasy się jeszcze gra ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Drodzy RPGowcy z FF... 24.05.08, 14:57 ... może pograjmy kiedyś razem? :) Odpowiedz Link Zgłoś