Gość: adka18 IP: 188.33.122.* 31.03.10, 20:35 czy to normalne, że podczas miesiączki ma się biegunki?? ja od kilku miesiecy mam je przy kazdej miesiączce, ale boje się iść do ginekologa, żeby mi nie wykryli jakiejs choroby , albo nie robili usg itp... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: miesiaczka 31.03.10, 20:46 a to dalej sie boj zeby Ci czasem jakiejs choroby nie wykryli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: miesiaczka IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 03.04.10, 20:33 u mnie okres jest kompletnie rozregulowany,łaziłam po dochtorach ale nic to nie dało ale paradoksalnie tu znalazłam odpowiedz Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: miesiaczka 31.03.10, 20:46 masz wybor - albo sie meczyc z biegunka (ktora nie jest obojetna, bo np odwadnia organizm)a w przypadku (twojej obawy wykrywania) chorob - umrzec - kto wie co ci dolega, mowiac ogolnie. - albo pokonac wstyd, udac sie do lekarza i wyleczyc, albo poprawic sytuacje moj znajomy ost mowil ze jego dziewczyna wymiotuje w czasie miesiaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: miesiaczka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.10, 21:21 taaaa, takie USG to potrafi człowieka wykończyć i rozszarpać, jest po prostu straszne! a giee, a ty przestań bredzić - poczytajcie sobie obie trochę mądrych artykułów o reakcjach całego organizmu w czasie miesiączki agiee, a może koleżanka znajomego ma np. bulimię? i on radośnie i publicznie opowiada o jej objawach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adka18 Re: miesiaczka IP: 188.33.122.* 31.03.10, 22:24 czytałam, że usg przepochwowe jest bardzo bolesne więc wolałabym unikać takich badań gdy nie są konieczne.. ale już sama nie wiem czy to są normalne te biegunki.. czy mogą być jakieś zaburzenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Re: miesiaczka 31.03.10, 22:51 Nie będziesz wiedzieć, czy te badania są konieczne, jeżeli nie pójdziesz do lekarza. I nie dopytuj się na forum, bo na odległość nikt ci nic sensownego nie poradzi. Oprócz jednej rady, która zawsze ma sens: DO LEKARZA! Odpowiedz Link Zgłoś
yula Re: miesiaczka 01.04.10, 00:41 u lekarza konowała wszystko będzie bolesne u normalnego nic nie boli. Miałam robione kilka razy w tym w celu potwierdzenia ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maskotkaaa Re: miesiaczka IP: *.chello.pl 31.03.10, 22:57 no super. nie chcesz zeby ci wykryli jakas chorobe. wolisz sie meczyc, nie wiedziec co ci jest i byc moze zyc z jakas niezdiagnozowana choroba, ktora moze miec powazne konsekwencje i z ktorej pozniej moze byc ciezko sie wyleczyc??? lepiej wiedziec na czym sie stoi, nawet jesli prawda jest bolesna, bo przynajmniej wiadomo jak z tym walczyc. nie ma na co czekac. ziolka moga nie wystarczyc... a usg nie musi wcale bolec, zalezy jaki to rodzaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: miesiaczka 31.03.10, 23:23 Ale panikujecie! To sa normalne objawy okolomiesiaczkowe - biegunka, wymioty, omdlenia. Czy 18 przy Twoim niku to Twoj wiek? Duzo mlodych dziewczyn tak ma, jest duze prawdopodobienstwo, ze po urodzeniu dziecka przejdzie. Jesli masz tez silne bole, oblewa Cie pot mozesz poprosic lekarza o recepte na jakies srodki przeciwbolowe i rozkurczajace. Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: miesiaczka 31.03.10, 23:25 Ps. To "panikujecie"to nie do Ciebie Adka18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adka18 Re: miesiaczka IP: 188.33.122.* 31.03.10, 23:30 Mam 18 lat i mam bóle brzucha, ale po kilku tabletkach ibumu mijają, tylko ta biegunka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: miesiaczka IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.10, 01:19 Porozmawiaj z lekarzem! USG dopochwowe nigdy w zyciu mnie nie bolalo, a mam je robione co 6 miesiecy...od laaat. P.S. Mi dopiero przed 40-tka pojawila sie biegunka, ale przytrafia sie raz na kilka miesiecy i ide na toalete tylko RAZ! Z reguly pierwszego dnia, kiedy mam najsilniejsze bole. Nie biegam co chwile... Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: miesiaczka 03.04.10, 22:19 "To sa normalne objawy okolomiesiaczkowe " normalne jest jedynie to, że głupoty wypisujesz. Z takimi problemami chodzi się do lekarza i leczy, to że chyba Twój lekarz uważa to za normę normy nie oznacza. wręcz przeciwnie powód do leczenia. Niestety coraz częściej lekarze coś częstego uznają za normalne bo są zwyczajnie lewniwi i nie chce się im leczyć. Jęzlei jużteraz zacznie faszerować się środkami przeciwbólpwymi to ciekawe jak będzie wyglądaćjej wątroba i żółądek za lat 15 czy 20? Czy po ciązy coś się zmieni? Nie dasz nikomu gwarancji bonie zawsze się zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: miesiaczka IP: *.146.163.198.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.04.10, 21:13 Wzrost poziomu prostaglandyn w okresie okołomiesiaczkowym jest fizjologią a nie chorobą i może skutkować zaburzeniami rytmu wypróznien (zaparcia, biegunki). Jesli nie przybiera to jakiejś skrajnej formy to nalezy zaakceptować i polubić. Zwykle częściej doświadczają tego młode dziewczyun ale nie tylko. Co do ginekologa to 18 lat to taki wiek kiedy dobrze byłoby poszukać sobie stałego lekarza do którego będziesz miała zaufanie, będziesz mogła u niego rozwiać swoje wątpliwości i spokojnie zreobić potrzebne badania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: miesiaczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 23:37 oczywiscie ze normalne ja w pierwszych 2 dniach mam takie uciski ze praktycznie od momentu kiedy pokawia sie miesiaczk ajuz musze usisc na kibelku Odpowiedz Link Zgłoś
pannagroszka Re: miesiaczka 08.04.10, 11:55 normalne normalne mi lekarz wytłumaczył to tak: skurcze miesni gladkich brzucha siegaja rowniez jelita grubego i stad zmiana przemiany materii. Mi zalecił lek rozkurczowy- Galospe, ktory wspomaga miesnie. Jak ustana intensywne kurcze, to ustanie biegunka i tak bylo jak chcesz, to moge polecic ginekologa Odpowiedz Link Zgłoś