Dodaj do ulubionych

bolą jajniki

24.02.04, 17:59
od kilku dni, czyli od 15 dnia cyklu bolą mnie jajniki, a właściwie nie bolą
ale lekko gniotą, ciągną...nie wiem co to oznacza. Lekarz twierdzi, że to nie
zapalenie przydatków, bo wtedy bardziej boli...Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • iii30 Re: bolą jajniki 24.02.04, 18:13
      mogą być np.: torbiele na jajnikach,ale to trzeba na USG sprawdzić
      • monika.antepowicz Re: bolą jajniki 24.02.04, 22:14
        Trudnopowiedziec- moze tonie jajniki a na przykład pęcherz moczowy?
    • morfa1 Re: bolą jajniki 25.02.04, 16:37
      ja tez tak mam wlasnie zacyna sie to w polowie cyklu i ten bol nie jest
      ciagly.chwyta w roznych moemnetach i zazwyczaj tylko po lewej stronie o na
      serio w okolicy jajnika a nie pecherza moczowegosmile
      • martynkaa_34 Re: bolą jajniki 25.02.04, 18:40
        Mam to samo, tyle, że mnie boli z prawej strony. Tylko mój ból jest bardziej
        kłujący i pojawia sie kilka razy na dzień. Po miesiączce ustepuje. Pojawia się
        w połowie cyklu, ale nie każdego. Byłam w takim okresie bólu na usg, ale nic z
        tego badania nie wyniknęło. Dostałam czopki rozkurczowe i przeciwbólowe.
        • karotka11 Re: bolą jajniki 25.02.04, 19:58
          ale mój ból jest ciągły...i nie jest silny, tylko ćmi i gniecie...
    • paradise_lost Re: bolą jajniki 26.02.04, 21:41
      Istnieje taka możliwość że odczuwasz jajeczkowanie smile) kiedyś moja Pani
      ginekolog tak mi wyjaśniła moje pobolewanie, a też byłam i na usg i próbie
      diagnozy wyrostka robaczkowego smile) Przy źle dobranych tzn. zbyt słabych
      pigułach takie pobolewanie również może wystąpić. Powyższe to mo przypadek.
      Mam nadzieję że choć trochę pomogłam.
      • martynkaa_34 Re: bolą jajniki 26.02.04, 22:41
        ale jak długo trwa jajeczkowanie? Do samej miesiączki? Ja nie biorę żadnych
        pigułek.
        • morfa1 Re: bolą jajniki 27.02.04, 08:39
          hmmm nie tak dlugo nie trwa jajeczkowanie.ja potrafie mniej wiecej wyczuc dzien
          owulacji bo mam wtedy uderzenia goroaca zwlaszcza wieczorme i serce mi szybciej
          bije.

a to ze nawet 14 dni przed miesiaczka bola nas brzuszki to jak gdzies
          przeczytaam zaczyna sie PMS i ja wiem ze ja to mam bo kilka miesiacy temu sie
          na to leczylam ale pigulki nie byly dla mnei wskazane i wystapily niemile
          skutki uboczne i je przerwalam.
          teraz na szczescie zostaly mi ino te pobolewania i napuchniecie piersi i z tym
          da sie zycsmile

pozdrawiam raz jeszczesmile
        • paradise_lost Re: bolą jajniki 27.02.04, 10:32
          Opiszę Ci mój przypadek przy czym nie będę się posługiwać terminami medycznymi:
          Wersja bez pigułek: bolało mnie coś z boku jakby jajnik, ból był uciążliwy i
          dość silny, u mojej Pani ginekolog okazało się że tak u mnie przebiega
          jajeczkowanie, 2-3 dni boli,(w sumie ból trwa ok. 5 dni i ma to miejsce między
          11 a 16 dniem cyklu) później po pęknięciu pęcherzyka jest ok. 2 dni spokoju a
          potem mój organizm szykuję się do okresu więc znowu coś tam pobolewa.
          Zaznaczam, że nie miałam tak kiedyś zmieniło się po urodzeniu dziecka ... na
          gorsze.
          Wersja przy braniu pigułek: pigułki były za słabe jak dla mnie i wytwarzał się
          pęcherzyk (tu potrzeba naukowej nazwy) który nie ulegał pęknięciu i to była
          przyczyna niewiadomego pobolewania - tu uwaga na niekompetentnych lekarzy,
          którzy coś takiego na badaniu usg biorą za torbiele, mnie nastraszono rakiem :-
          O
          Wszystko ustąpiła po zmianie pigułek na ,,silniejsze" o innym zestawie
          hormonów.
          Pozdrwaiam.
          Tyle udało mi się dowiedzieć od trzech różnych lekarz smile) razem wzięte coś tam
          wyjaśniają.
          • karotka11 Re: bolą jajniki 29.02.04, 12:24
            Bardzo dziękuję. Dodam jeszcze, że nie ma mowy o stanie zapalnym, poniewaz
            zrobiłam OB i CRP. Wyniki są w normie, co oznacza brak zapalenia...Nie biorę
            też tabletek i jestem 6 misięcy po poronieniu. Wcześniej jednak nic mnie nie
            bolało...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka