karotka11 24.02.04, 17:59 od kilku dni, czyli od 15 dnia cyklu bolą mnie jajniki, a właściwie nie bolą ale lekko gniotą, ciągną...nie wiem co to oznacza. Lekarz twierdzi, że to nie zapalenie przydatków, bo wtedy bardziej boli...Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iii30 Re: bolą jajniki 24.02.04, 18:13 mogą być np.: torbiele na jajnikach,ale to trzeba na USG sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: bolą jajniki 24.02.04, 22:14 Trudnopowiedziec- moze tonie jajniki a na przykład pęcherz moczowy? Odpowiedz Link Zgłoś
morfa1 Re: bolą jajniki 25.02.04, 16:37 ja tez tak mam wlasnie zacyna sie to w polowie cyklu i ten bol nie jest ciagly.chwyta w roznych moemnetach i zazwyczaj tylko po lewej stronie o na serio w okolicy jajnika a nie pecherza moczowego Odpowiedz Link Zgłoś
martynkaa_34 Re: bolą jajniki 25.02.04, 18:40 Mam to samo, tyle, że mnie boli z prawej strony. Tylko mój ból jest bardziej kłujący i pojawia sie kilka razy na dzień. Po miesiączce ustepuje. Pojawia się w połowie cyklu, ale nie każdego. Byłam w takim okresie bólu na usg, ale nic z tego badania nie wyniknęło. Dostałam czopki rozkurczowe i przeciwbólowe. Odpowiedz Link Zgłoś
karotka11 Re: bolą jajniki 25.02.04, 19:58 ale mój ból jest ciągły...i nie jest silny, tylko ćmi i gniecie... Odpowiedz Link Zgłoś
paradise_lost Re: bolą jajniki 26.02.04, 21:41 Istnieje taka możliwość że odczuwasz jajeczkowanie ) kiedyś moja Pani ginekolog tak mi wyjaśniła moje pobolewanie, a też byłam i na usg i próbie diagnozy wyrostka robaczkowego ) Przy źle dobranych tzn. zbyt słabych pigułach takie pobolewanie również może wystąpić. Powyższe to mo przypadek. Mam nadzieję że choć trochę pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
martynkaa_34 Re: bolą jajniki 26.02.04, 22:41 ale jak długo trwa jajeczkowanie? Do samej miesiączki? Ja nie biorę żadnych pigułek. Odpowiedz Link Zgłoś
morfa1 Re: bolą jajniki 27.02.04, 08:39 hmmm nie tak dlugo nie trwa jajeczkowanie.ja potrafie mniej wiecej wyczuc dzien owulacji bo mam wtedy uderzenia goroaca zwlaszcza wieczorme i serce mi szybciej bije. a to ze nawet 14 dni przed miesiaczka bola nas brzuszki to jak gdzies przeczytaam zaczyna sie PMS i ja wiem ze ja to mam bo kilka miesiacy temu sie na to leczylam ale pigulki nie byly dla mnei wskazane i wystapily niemile skutki uboczne i je przerwalam. teraz na szczescie zostaly mi ino te pobolewania i napuchniecie piersi i z tym da sie zyc pozdrawiam raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
paradise_lost Re: bolą jajniki 27.02.04, 10:32 Opiszę Ci mój przypadek przy czym nie będę się posługiwać terminami medycznymi: Wersja bez pigułek: bolało mnie coś z boku jakby jajnik, ból był uciążliwy i dość silny, u mojej Pani ginekolog okazało się że tak u mnie przebiega jajeczkowanie, 2-3 dni boli,(w sumie ból trwa ok. 5 dni i ma to miejsce między 11 a 16 dniem cyklu) później po pęknięciu pęcherzyka jest ok. 2 dni spokoju a potem mój organizm szykuję się do okresu więc znowu coś tam pobolewa. Zaznaczam, że nie miałam tak kiedyś zmieniło się po urodzeniu dziecka ... na gorsze. Wersja przy braniu pigułek: pigułki były za słabe jak dla mnie i wytwarzał się pęcherzyk (tu potrzeba naukowej nazwy) który nie ulegał pęknięciu i to była przyczyna niewiadomego pobolewania - tu uwaga na niekompetentnych lekarzy, którzy coś takiego na badaniu usg biorą za torbiele, mnie nastraszono rakiem :- O Wszystko ustąpiła po zmianie pigułek na ,,silniejsze" o innym zestawie hormonów. Pozdrwaiam. Tyle udało mi się dowiedzieć od trzech różnych lekarz ) razem wzięte coś tam wyjaśniają. Odpowiedz Link Zgłoś
karotka11 Re: bolą jajniki 29.02.04, 12:24 Bardzo dziękuję. Dodam jeszcze, że nie ma mowy o stanie zapalnym, poniewaz zrobiłam OB i CRP. Wyniki są w normie, co oznacza brak zapalenia...Nie biorę też tabletek i jestem 6 misięcy po poronieniu. Wcześniej jednak nic mnie nie bolało... Odpowiedz Link Zgłoś