28.02.04, 05:12
Panika mnie ogarnela. Wczoraj myjac szyje, wyczulam guzek po jej prawej
stronie. Guzek jest raczej gleboko, ale dobrze wyczuwalny. Wiem, ze na tym
forum odpowiedzi udziela Pani ginekolog, ale nie wiem kogo moge sie
poradzic.....Prosze Pania doktor, moze Pani moze mi napisac coz to moze byc,
bo mi do glowy przychodzi tylko jedna rzecz.... Moze tez ktoras z Pan
zagladajacych na to forum moze mi cos podpowiedziec.
Obserwuj wątek
    • cordosa Re: panika 28.02.04, 12:29
      witaj
      rozumiem Cie, sama mialam podobna sytuacje 2 lata temu. Tyle ze po lewej
      stronie na szyi. Wyczułam guzka, tak sie bałam ze przez pol roku zylam wz tym w
      stresie i nikomu nie pwoiedziałam. ale w koncu sie przelamałam. Poszlam od razu
      do onkologa (nie trzeba skierowania) bo oni najlepiej sie znają na roznych
      takich rzeczach. lekarka to zobaczyła, podotykała, stwierdziła ze sama ma cos
      takiego na szyi i prawodpodobnie jest to jakas "wada" węzła chłonnego. Zbadała
      mnie dokładnie- wszystkie wezły chłonne i na wszelki wypadek skierowała na
      badania krwi (pełna morfologia + wzór krwinek białych +OB), badania były ok, na
      tym sie skonczyła sprawa. Mam to do tej pory, ale ufam lekarce z tyt. dr med.,
      tym bardziej ze tez cos podobnego ma sama, wiec tez to musiała gruntownie
      przebadac. Ja sie balam oczywiscie ze to tłuszczak albo cos gorszego. Lepiej
      isc do lekarza sprawdzic, ale nie zamartwiaj sie na zapas smile Bedzie dobrze
      • matchbox Re: panika 29.02.04, 19:07
        witam!!!rowniez mialam cos podobnego na szyi, poszlam odrazu do lekarza
        internisty ktory po obejrzeniu guza wyslal mnie na badanie krwi poniewaz
        podejrzewal swinke.badania nic nie wykazaly wiec stwierdzil ze to samo
        zniknie.poszlam wiec do prywatnego lekarza, ktory stwierdzil ze moze byc to
        spowodowane zmianami skornymi ktore wowczas mialam na brodzie i przepisal mi na
        nie masc:/jakos rowniez w ta wersje nie chcialo mis ie wierzyc...do tej pory
        nie wiem co to bylo, w kazdym razie zniknelo i jestem zdrowasmile
    • bozenka12 Re: panika 28.02.04, 16:13
      Dziekuje Ci za pocieszajacy list. Wlasciwie nie wiem czemu, ale zrobilam blad
      piszac, ze mam guzek po prawej stronie. Tez on jest po lewej stronie, jak Twoj.
      Moze to zabrzmi smiesznie ale tez ciesze sie....ze nie ja jedna tak szybko
      wpadam w panikesmile
      Pozdrowienia
      • pytanie123 Re: panika 28.02.04, 21:36
        U mnie tez sie cos takiego pojawilo, tyle ze na gornej czesci plecow. Poszlam do
        internisty, ten dal mi skierowanie do chirurga. Okazalo sie, ze to tylko kaszak.
        Niedlugo bede miec go wycietego.

Idz do lekarza. Zapewne to nic groznego, ale zawsze warto sprawdzic.
    • monika.antepowicz Re: panika 29.02.04, 13:38
      najprawdopodonbniej powiekszony wezel chonny co sie zdarza tutaj w tej okolicy
      czesto( na przykład od zepsutego zęba)
    • bozenka12 Re: panika 29.02.04, 18:07
      Dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka