Dodaj do ulubionych

zimne stopy i rece

IP: 79.97.164.* 29.04.10, 21:39
Od pewnego czasu jest mi ciagle zimno mimo ogolnie wysokich
temperatur.Mam stale zimne,rece,stopy a nawet nos.Zrobilam sobie
morfologie i jest o.k.Jakie jeszcze badania moglabym sobie wykonac ?
Obserwuj wątek
    • laatnala Re: zimne stopy i rece 29.04.10, 23:16
      Ciągłe zimne stopi i ręce to jest zazwyczaj problem z krążeniem. Wykonaj sobie
      badania pod tym kątem, nie wiem jakie to są dokładnie, ale moja znajoma jak
      miała słabe krążenie to wiecznie marzła i miała lodowate wręcz dłonie
      • railly Re: zimne stopy i rece 30.04.10, 09:05
        Najwidoczniej masz niskie ciśnienie, zmierz je ciśnieniometrem.
        • and-a Re: zimne stopy i rece 30.04.10, 09:16
          Sprawdź tarczycę, całe życie myślałam,że zimne ręce i stopy to
          krążenie, po leczeniu tarczycy ustąpiło od razu.
    • Gość: Kobieta Re: zimne stopy i rece IP: *.lodz.mm.pl 30.04.10, 10:34
      pl.wikipedia.org/wiki/Objaw_Raynauda
      To choroba reino (Raynauda) - niestety raczej będziesz się z nią
      męczyć do końca życia. Oczywiście możesz dostać leki, ale nie radzę
      brać, bo mają poważne skutki uboczne. Pocieszające jest to, że z tą
      chorobą można żyć 120 lat - bo nie skraca życia, tylko powoduje
      dyskomfort. Co możesz robić? - wszystko, co poprawia krążenie - pić
      herbatę z imbirem, stosować masaże, termofor itd.
    • Gość: smiechu warte Re: zimne stopy i rece IP: *.w90-42.abo.wanadoo.fr 30.04.10, 15:17
      chodz i spij w skarpetach nawet latem -a swoja droga zrob sobie
      dokladniejsze badania -madry lekarz napewno ci poradzi
      • Gość: mulka Re: zimne stopy i rece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 15:32
        Zawsze miałam zimne ręce i stopy.Mam też niskie cisnienie, tarczyca i inne
        podstawowe badania w normie. Lekarz zawsze mówił ,że to taki typ i niestety
        chyba miał rację. Uczucie zimna było okropne, czasem było nie do zniesienia -
        doskwierało mi tak jak dokucza ból. Teraz mam 47 lat, czasem mam uderzenia
        gorąca ( okropność) ale miedzy nimi i tak mi zimno. Cisnienie mimo czterech kaw
        niskie. Ot- niektórzy z nas tak mają , mozna oczywiście szukac przyczyny,
        stracisz jednak majątek i tak nic nie znajdziesz. Czasem jak przez dwa , trzy
        dni zdarza mi sie wypić dwie lampki wina jest lepiej-= no w tedy jest mi prawie
        ciepło. Ja już się przyzwyczaiłam, ba -stwierdzam nawet że taki problem to nie
        problem.
        • Gość: doradcaa Re: zimne stopy i rece IP: *.hsd1.il.comcast.net 01.05.10, 06:15
          Zimne stopy i ręce są też oznaką grzybicy organizmu, poczytaj o tym.
    • bracialwieserce Badania to podstawa 04.05.10, 22:49
      Najpierw ogólne

OB
      potem tarczyca:
      TSH i wolne hormony ft4 i ft3 oraz usg tarczycy.
      Jeśli chodzi o Reynaud -trzeba wpierw zrobić badania tarczycowe co zaś się tyczy
      tej drugiej choroby warto przejść się po wynikach tarczycowych do reumatologa
      -skieruje na kapilaroskopię - warto pamiętać, że normy dla TSH są zawyżane a
      więc to, że będzie w normie nie oznacza, że jest ok. Powyżej 2 +objawy może
      świadczyć o problemach z niedoczynnością.
    • Gość: Winczeta Re: zimne stopy i rece IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.15, 14:53
      Ciągłe zimne stopy i dłonie są wg mnie niepokojące. Czytałam o tym tutaj adamed.expert/ że przyczyn może być naprawdę wiele i ja bym tego nie bagatelizowała. Warto zwrócić się do lekarza i zrobić sobie niezbędne badania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka