kasia18kasia18 17.06.10, 16:00 moja córka ma ponad 2 miesiące.pech chciał ze wczoraj pękła nam gumka i trochę się boje.karmie wyłącznie piersią.do tego dzisiaj dostałam krawaienia-chyba to okres.nie wiem co myśleć,za wcześnie na drugie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_gabaja Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 17.06.10, 16:09 tabletka po wchodzi w gre??? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia18kasia18 Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 17.06.10, 16:11 chyba nie... Odpowiedz Link Zgłoś
zona_gabaja Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 17.06.10, 16:14 jak mala miala pare miesiecy to tez raz mielismy taka wpadke, tzn ponioslo nas bez zadnego zabezpieczenia..no ale wszytsko na sczescie sie dobrze skonczylo. w ciaze nie zachodzi sie tak latwo a okrez 2 m-ce po porodzie to chyba nie bardzo....to raczej nie byl okres. no nie wiem nic innego nie pozostaje raczej.. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia18kasia18 Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 17.06.10, 16:19 w pierwszą ciąże zaszłam prawdopodobnie od pierwszego stosunku bez zabezpieczenia i dlatego się schizuje Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 18.06.10, 20:02 zona_gabaja napisała: >> w ciaze nie zachodzi sie tak latwo Powaznie? Ja dwukrotnie zaszlam w ciaze doslownie po jednorazowym "pozwoleniu sobie", zreszta drugi raz w wieku, kiedy to, wedlug mitow z forow internetowych, w ciaze juz zajsc sie nie da, czyli majac 35 lat. Nie szerz bajek. Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 11:06 Hehehe. Z autopsji "wlasnej" jak i "cudzej" tez wiem cos na temat tego przedziwnego zjawiska - takie jednorazowe szalenstwo, kiedy przez glowe przebiega ci uspakajajaca mysl, ze eee tam, w ciaze to nie tak latwo, ze eeee tam, w MOIM wieku takie cuda wianki sie nie zdarzaja etc. skutkuje niemal 100% ciaza. To mozna chyba tylko luzem psychicznym wytlumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_gabaja Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 11:27 ja moglam zajsc w ciaze i jakos nie zachodzilam przez 4 lata. moze niektore kobiety sa bardziej plodne, moze to kwestia przypadku, moze szczescia lub nieszczescia.... Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 21:22 Ja w pierwsza ciaze zaszlam po jednej probie w 9 dniu cyklu, a w druga tez po jednej w 8 dniu, a wiec nawet nie w dni plodne. Na szczescie obie planowane Staranie sie 4 lata jesli wszystko jest w normie medycznie zdecydowanie nie jest standardem. Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 20.06.10, 12:10 To byly dni plodne. Tylko w Twoim przypadku to oznacza, ze owalucja nastepuje bardzo szybko po miesiaczce. Rzadkie to, ale sie zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 20.06.10, 12:09 No, ja jestem w takim wieku, ze chodzaca plodnoscia na pewno nie jestem . Zalezy jak intensywnie myslalas o zajsciu w ciaze w ciagu tych czterech lat... Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 17.06.10, 17:08 Niezbadane sa wyroki boskie ... Moja znajoma zaszla 4 m-ce po porodzie. Zorientowala sie, ze jest w ciazy jak poczula ruchy plodu . Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 17.06.10, 17:52 Jeżeli dzisiaj dostałaś okres, to albo owulację miałaś ok. 2 tygodnie temu (i albo zaszłaś w ciążę wtedy, albo wcale - w szczególności nie z wczorajszej pękniętej gumki), albo wcale nie miałaś jeszcze owulacji (i tym bardziej w ciążę nie zaszłaś). Chyba, że to jednak nie okres. Odpowiedz Link Zgłoś
nvera Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 17.06.10, 18:26 W ciąże zajść mogłaś, proponuję się wybrać do lekarza i sprawdzić czy jesteś już płodna, zanim będziesz mogła zrobić test będziesz już cokolwiek wiedzieć... A co do okresu to byłaś może szyta przy porodzie?? czasem zostają takie "ciałka" niedoszyte i w którymś momencie mogą odpaść przy tarciu...ale okres też to oczywiście mógł być... ginekolog prawdę ci powie Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka09 Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 17.06.10, 20:03 z dupa nie ma zartów biegnij na dyżur/pogotowie niech ci wypiszą tabletkę "po"mozna ja żarzyć do 72h po stosunku powiedz co sie stało i juz no chyba ze wolisz osiwiec od domysłów najpierw sie ma owolucje dopiero okres Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 11:15 Skoro dostałaś miesiączki to raczej nie zaszłaś w ciążę. Nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
noin20 Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 11:21 joshima i podczas okresu mozna w ciaze zajść. Wszystko zalezy od długości cykli. 2mc po porodzie to juz moze byc okres. Ewentualnie jeszcze się macica może oczyszczać - wiadomo, sex, orgazm, nasienie okstytocyna wywołuje skurcze macicy i resztki wylatuja. Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 13:17 noin20 napisała: > 2mc po porodzie to juz moze byc okres. Ewentualnie jeszcze się > macica może oczyszczać - wiadomo, sex, orgazm, nasienie okstytocyna > wywołuje skurcze macicy i resztki wylatuja. Jakie to resztki mogą wylatywać 2 miesiące po porodzie na Boga? Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 21:08 nie wiem jakie resztki, ale ja po porodzie przez pół roku miałam krwawienia po seksie, badaniu ginekologicznym itp. więc najwyraźniej jakieś mogą wylatywać Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 22:24 mgd3 napisała: > nie wiem jakie resztki, ale ja po porodzie przez pół roku miałam krwawienia po > seksie, badaniu ginekologicznym itp. więc najwyraźniej jakieś mogą wylatywać Sugerujesz, że przez pół roku "coś" będące fragmentem popłodu przebywało w Twojej macicy/pochwie i żaden lekarz tego nie zauważył? Krwawienia mogły być spowodowane kruchą śluzówką wyściełającą wnętrze pochwy, która reagowała w taki sposób po interwencji mechanicznej. Czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 20.06.10, 14:56 mgd3 ma dość ciekawe poglądy Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 21.06.10, 11:55 Ta... Mam poglądy, że po stosunku mogła po prostu krwawić - bo ja np. tak miałam po porodzie. i w związku z tym, mogła mieć dni płodne - bo to nie ma żadnego związku, a dni płodne spokojnie można mieć 2 m-ce po porodzie. i w związku z tym spokojnie mogła zajść w ciążę. Zaiste - mam szokująco dziwne poglądy. Wy macie za to poglądy, że nie mogło z niej nic wylatywać tylko mogła mieć kruchą śluzówkę, i będąc w ciąży nie mogłaby mieć miesiączki tylko inne krwawienie. A to rzeczywiście zasadniczo zmienia postać rzeczy i istotę problemu Litości. Jak można być tak upierdliwym i odpowiadać zupełnie nie na temat czepiając się nomenklatury. Nie każdy ma obowiązek być lekarzem (najlepiej jeszcze ginekologiem) i fachowo opisywać przyczyny powstania problemów. Dla mnie istotnie jest, że się krwawi - a czy to delikatne ścianki - czy coś wylatuje - naprawdę mnie nie obchodzi - po prostu faktem jest, że krwawienie po stosunku po porodzie jest normalne - przepytałam koleżanki - na 6 sztuk 4 tak miały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna mgd3 IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 08:43 mgd3 napisała: Zaiste - mam szokująco dziwne poglądy. > Wy macie za to poglądy, że nie mogło z niej nic wylatywać tylko mogła mieć > kruchą śluzówkę, i będąc w ciąży nie mogłaby mieć miesiączki tylko inne > krwawienie. A to rzeczywiście zasadniczo zmienia postać rzeczy i istotę problem > u Tępa kobieto- gdyby 2 miesiące po porodzie miała coś w macicy, to dawno dostałby poważnej infekcji i zgniłaby ta nieszczęsna macica- kapujesz? Nie, w trakcie ciąży nie można mieć żadnej miesiączki, która jest DOWODEM na działanie hormonów innych niż ciążowe. Jak twój lekarz twierdzi inaczej, to znaczy że jest tak ciemny jak ty. Dla mni > e > istotnie jest, że się krwawi - a czy to delikatne ścianki - czy coś wylatuje - > naprawdę mnie nie obchodzi - po prostu faktem jest, że krwawienie po stosunku p > o > porodzie jest normalne Tak, krwawienie po porodzie jest normalne przez krótki czas a nie po kilku miesiącach. Jesteś głupsza niż ustawa przewiduje- weź nie kompromituj się więcej. >- przepytałam koleżanki - na 6 sztuk 4 tak miały. Na pewno chodziłyście do jednej klasy Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: mgd3 22.06.10, 09:38 Wymiękłam. Po pierwsze - bardzo proszę nie pisać do mnie tym tonem. Po drugie jestem kobietą powyżej 30, z wyższym wykształceniem technicznym (więc logika nie jest mi obca) i pochlebiając sobie - z iq sporo powyżej średniej krajowej. Co do miesiączki w trakcie ciąży - tak można mieć krwawienia w trakcie ciąży i to aż do porodu - i piszę tylko o tym, że czy nazwiesz to miesiączką (faktycznie - nomenklaturalnie tak się tego nazywać nie powinno), czy inaczej - nie zmienia faktu, że krwawienia w ciąży można mieć. Co do krwawień po porodzie - faktycznie nie ma co "wylatywać" kilka m-cy po porodzie, ale krwawienia - spokojnie można mieć. Ja miałam nawet pół roku po urodzeniu - widocznie mam wyjątkowo delikatne i wrażliwe ścianki pochwy - i mój lekarz nie widział w tym problemu. Jak już wspomniałam - znajome też tak miały. To, że akurat Ty nie miałaś takich objawów nie oznacza, że nie istnieją. A określenia "tępa kobieto" "jesteś głupsza niż ustawa przewiduje" itp. .... Nawet komentować się nie chce. Czy na tym forum jest jakiś moderator?? Wcześniej tu nie zaglądałam ale tego typu posty powinny chyba być usuwane? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_gabaja Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 11:29 ja bedac w ciazy mialam w pierwszym miesiacu okres- normalny, w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 13:09 zona_gabaja napisała: > ja bedac w ciazy mialam w pierwszym miesiacu okres- normalny, w terminie. No własnie słyszałam o takich przypadkach.Jednakże szperając w necie wyczytałam że "NIE MOŻE BYĆ OKRESU W CIĄŻY".Może wystąpić krwawienie,ale lekkie,nie takie jak normalny okres. Nie twierdzę,że nie miałaś okresu bo słyszałm o kilku przypadkach kiedy kobiety będące w ciąży MIAŁY OKRES i nie wiedziały że są w ciąży.Tak więc myślę sobie,że jednak internet nie jest tak bardzo wiarygodny jak czasem się wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 15:08 a wiecie wogóle co to jest okres??? Przecież jest to krwawienie spowodowane złuszczaniem się i wydalaniem przez pochwę fragmentów błony śluzowej jamy trzonu macicy, w której nie zagnieździło się zapłodnione jajo płodowe. Jakim więc cudem w ciąży po zagnieżdżeniu się jaja płodowego wystąpić ma okres? litości dziewczyny Owszem miałam krwawienie w ciąży, nie wiedziałam jeszcze że w niej jestem, wzięłam to za okres, ale okresem to to nie było Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 16:24 zoofka napisała: > Jakim więc cudem w ciąży po zagnieżdżeniu się jaja płodowego > wystąpić ma okres? > litości dziewczyny Prawdę mówiąc to nie wiem, ale znane są przypadki kobiet, które takie krwawienia miały na tyle regularnie przez cały okres ciąży, że o ciąży dowiadywały się tuż przed rozwiązaniem. Wiem, że to głupie i sensu stricto okresem nie jest, ale jak widać występuje w przyrodzie i można się pomylić. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 20:00 zoofka napisała: > a wiecie wogóle co to jest okres??? > Przecież jest to krwawienie spowodowane złuszczaniem się i > wydalaniem przez pochwę fragmentów błony śluzowej jamy trzonu > macicy, w której nie zagnieździło się zapłodnione jajo płodowe. > > Jakim więc cudem w ciąży po zagnieżdżeniu się jaja płodowego > wystąpić ma okres? > litości dziewczyny Nic dodać, nic ująć. To że mogą byc krwawienia przypominające miesiączkę i w jej terminie, nie oznacza, że jest to "normalny okres." Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 21:11 ta... no broń boże nie można tego nazwać okresem. przecież to tylko krwawienia występujące w terminie miesiączki i o jej nasileniu nie mylmy pojęć nazywające je okresem - nazywajmy je prawidłowo 'krwawieniami o nasileniu podobnym do miesiączki w terminach, w których przypadałby okres gdyby się nie było w ciąży' Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 20.06.10, 14:54 nazywaj to jak chcesz, ale to nie jeste miesiączka ani okres. Miesiączka czy okres to krwawienie występujące z innego powodu niż krwawienie w ciąży. Nie rozumiesz istoty tematu, ale to Twój problem jest Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 21.06.10, 11:49 zoofka napisała: > nazywaj to jak chcesz, ale to nie jeste miesiączka ani okres. > Miesiączka czy okres to krwawienie występujące z innego powodu niż > krwawienie w ciąży. No i co z tego??? Jaka różnica jak to się nazwie?? Mój ginekolog też to nazywa, ze "miesiączka" może występować nawet przez całą ciążę. Pewnie uprawnienia do wykonywania zawodu powinni mu za to odebrać. > Nie rozumiesz istoty tematu, ale to Twój problem > jest Jasne że rozumiem - z mojego punktu widzenia istotą tematu jest Twoja upierdliwość dotycząca nomenklatury i nie wnosząca nic do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna mgd3 IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 08:34 mgd3 Ty jesteś tak bezdennie głupia, czy tylko udajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
symbolica Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 14:47 Ja sądzę, że teraz z tym okresem na drugi dzień to po prostu wam się udalo uniknąć wpadki... Forumka z innego forum raz sobie zaszała 6 tyg. po porodzie... i dwa tyg. póżniej odkryła że jest wciąży (objawy)... zrobiła usg (niby co jest ale nie wiadomo, trzeba czekać)... ale test z krwi beta dwa razy w odstępie dwudniowym (w ciągu 48h liczba beta się podwoiła) potwierdził domysły.. no i testy ciązowe pozytywne... Młoda mama 2mies. dziecka była i jest w szoku. Takie sytuacje się zdrzają!!! p.s. karminie piersią nie jest żadna metoda antykoncepcyjną dla tych co tak sądzą Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 16:26 symbolica napisał: > p.s. karminie piersią nie jest żadna metoda antykoncepcyjną dla tych co tak sądzą Autorka wątku raczej tak nie myśli. Inaczej nie używała by prezerwatywy Odpowiedz Link Zgłoś
symbolica Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 20:46 no ja mysle.... dlatego napisałam "dla tych co tak sądzą"... bo ginekolodzy się zdarzają tacy którzy nie przepisują tabletek anty bo matka karmiąca więc po co.. a potem co rok to prorok Odpowiedz Link Zgłoś
eelenaa Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 19.06.10, 23:13 Ja po każdym zajściu w ciąże miałam krwawienia i to zaraz parę dni po stosunku.Okres miałam dostać ale ok.2 tyg później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 20.06.10, 20:51 Moja znajoma pierwsze dziecko urodzila w styczniu a drugie w grudniu tego samego roku wiec wszystko jest mozliwe,dzieci chodzily do jednej klasyjak blizniaki.Ja okres dostalam 2 miesiace po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 20.06.10, 20:55 moja koleżanka ma córcie 2 miesiace i tydzien i własnie dowiedziała sie ze jest w ciazy, wiec wszystko jest mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowana Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 11:18 że też ludzie nie umieją wytrzymać bez seksu tych parę tygodni( 8 tyg.po porodzie i już? a feeee Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy 21.06.10, 11:59 zbulwersowana aleś Ty chora albo nie masz sie z kim bzykac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sami Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 21.06.10, 21:34 Jak ludzie sie kochaja to sie bzykajaciezko wytrzymac te 6 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afek Re: prawdopodobieństwo drugiej ciązy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 22:39 Popieram zbulwersowaną. Chociaż aż taka zbulwersowana nie jestem, ale jednak uważam, że powinno się dać cipce dojść do siebie. Miłość miłością, bzykanie bzykaniem, ale to jednak poród, przeróżne zmiany fizjologiczne w organiźmie. Uważam, że można sobie dać na wstrzymanie chociaż przez te 6 tyg. Z reguły przez okres połogu kobieta krwawi. No ludzie! Nie mówice, że nie można z tymi dupami wytrzymać! Odpowiedz Link Zgłoś