robbaczek 02.04.04, 20:02 Mam problem z uplawami.Sa obfite i maja kolor mleczno bialy- gsty!A poza tym w okolicy narzadów rodnych czuje pieczenie i swiad? Co moge zastosowa? Prosze o diagnoze. Z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martini_very_bianco Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:10 Pani doktor Ci raczej nie odpowie, bo jej tu nie ma(((. Jak na mój gust, to masz grzybka albo bakteryjsko jakieś. Ale to może zdiagnozować tylko lekarz. Jeśli chcesz jakiegoś doraźnego środka (leki anty są tylko na receptę), zajrzyj na forum zioła na forach prywatnych. 16%vol Odpowiedz Link Zgłoś
nicol-e Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:16 Masz najprawdopodobniej grzybice- bo przy zakażeniu bakteryjnym sa uplawy bez świadu i pieczenia. Zanim trafisz do lekarza- bo leki dopochwowe, ktre moga Ci pomóc sa na receptę- ,=możesz przez 2 dni np podmywac się tantum Rosa w saszetkach- w aptece bez recepty. Nie każdemu pomaga, ale przynosi ulgę na jakis czas. Zewnętrznie dostepna jest maśc clotrimazoluim bez recepty. Mozna też kupic czopki propolisowe. natomiast o lekarza musisz iśc, gdyz grzybica tkwi głęboko wewnątrz, smarując na zewnątrz tylko zaleczysz objawy jak pieczenie, swędzenie, natomiast źródło uplawów nie zniknie. pozdrawiam- Nicol-e Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:16 no to Ci wklejam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12345&w=11571791&v=2&s=0 sposób górnickiej jest bardzo dobry - wypróbowałam, chociaż tampon na noc trąci herezją. Zadziałało, a jest bez chemii i nie trzeba brać nic osłonowego na inne syfki 16%VOL Odpowiedz Link Zgłoś
robbaczek Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:28 Dzikuje za porady Mam nadziej ze to nic groznego i minie!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:32 samo to raczej nie mija, bo grzybki w związku z rozwojem chemii się wycwaniły i tak łatwo się nie dają. Możesz spróbować homeopatycznie, ale musiałabyś się stawić u specjalisty, a nie leczyć buteleczkami z dagomedu. Powodzenia! 16%vol Odpowiedz Link Zgłoś
robbaczek Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:36 Czy grzybica lub jakias bakteria sa grozne???? Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:43 jakby nie było, to zawsze jakiś obcy byt w organizmie... Czy groźne, hmmm. Wszystko, co nie wyleczone, jest groźne. Umrzeć nie umrzesz na pewno, ale do lekarza idź koniecznie. Niedoleczone może w przyszłości spowodować na przykład problemy z zajściem w ciążę albo i przyczynić się do rozwoju nadżerki (o nadżerce mowa jest w którymś z wątków niżej). Ale nie panikuj! Bo stres osłabia organizm i grzybkom jest jeszcze lepiej wtedy. Idź do lekarza, bo wyleczyć to można w 10 dni. OK? 16%vol Nie wierzcie, jeśli ktoś wam powie, że połowy zawsze muszą być równe. A połowa jabłka i połowa dyni???? (za kasicą) Odpowiedz Link Zgłoś
robbaczek Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:50 Bardzo dziękuje za odpowiedz Napewno po niedzieli pójde do lekarza na razie stosuje Clotrimazolum Mam jeszcze pytanie z innej beczki zwizane z brakiem pojecia: czy po dwukrotnym zrobieniu testu cizowego<po terminie oczekiwanej miesiczki> mozna wykluczyc ciaze?i czy brak miesiczki moze spowodowa zapalenie o którym wspomnialam????? Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:59 na temat testu to Ci nic nie powiem, możesz poczekać na kogoś bardziej oblatanego w tej kwestii. A z tym brakiem miesiączki... Też nie wiem. Ja zaliczyłam w życiu setki grzybów i bakterii, a okres zawsze miałam. Ale tak Ci powiem - lepiej dla Ciebie by było, żeby brak miesiączki nie był spowodowany zapaleniem albo grzybem. Idź do lekarza, a w kwestii dzidziusia to ja Ci naprawdę nie pomogę. 16%VOL Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Do Pani doktor!!!!! 10.04.04, 22:40 ojej- moze być to grzybica- na razie tantum rosa i chyba lepiej skonsultowac z lekarzem ginekologiem aby zastsował skuteczne leczenie cio zapobiegnie nawrotowi dolegliwosci Odpowiedz Link Zgłoś