Dodaj do ulubionych

Do Pani doktor!!!!!

02.04.04, 20:02
Mam problem z uplawami.Sa obfite i maja kolor mleczno bialy- gsty!A poza tym
w okolicy narzadów rodnych czuje pieczenie i swiad? Co moge zastosowa?
Prosze o diagnoze.
Z góry dziekuje smile
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:10
      Pani doktor Ci raczej nie odpowie, bo jej tu nie masad(((. Jak na mój gust, to
      masz grzybka albo bakteryjsko jakieś. Ale to może zdiagnozować tylko lekarz.
      Jeśli chcesz jakiegoś doraźnego środka (leki anty są tylko na receptę), zajrzyj
      na forum zioła na forach prywatnych.

16%vol
      • nicol-e Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:16
        Masz najprawdopodobniej grzybice- bo przy zakażeniu bakteryjnym sa uplawy bez
        świadu i pieczenia. Zanim trafisz do lekarza- bo leki dopochwowe, ktre moga Ci
        pomóc sa na receptę- ,=możesz przez 2 dni np podmywac się tantum Rosa w
        saszetkach- w aptece bez recepty. Nie każdemu pomaga, ale przynosi ulgę na
        jakis czas. Zewnętrznie dostepna jest maśc clotrimazoluim bez recepty. Mozna
        też kupic czopki propolisowe. natomiast o lekarza musisz iśc, gdyz grzybica
        tkwi głęboko wewnątrz, smarując na zewnątrz tylko zaleczysz objawy jak
        pieczenie, swędzenie, natomiast źródło uplawów nie zniknie.
        pozdrawiam- Nicol-e
    • martini_very_bianco Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:16
      no to Ci wklejam
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12345&w=11571791&v=2&s=0
      sposób górnickiej jest bardzo dobry - wypróbowałam, chociaż tampon na noc trąci
      herezją. Zadziałało, a jest bez chemii i nie trzeba brać nic osłonowego na inne
      syfkismile

16%VOL
      • robbaczek Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:28
        Dzikuje za poradysmile
        Mam nadziej ze to nic groznego i minie!!!
        pozdrawiam
        • martini_very_bianco Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:32
          samo to raczej nie mija, bo grzybki w związku z rozwojem chemii się wycwaniły i
          tak łatwo się nie dają. Możesz spróbować homeopatycznie, ale musiałabyś się
          stawić u specjalisty, a nie leczyć buteleczkami z dagomedu. Powodzenia!

16%vol
          • robbaczek Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:36
            Czy grzybica lub jakias bakteria sa grozne????
            • martini_very_bianco Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:43
              jakby nie było, to zawsze jakiś obcy byt w organizmie... Czy groźne, hmmm.
              Wszystko, co nie wyleczone, jest groźne. Umrzeć nie umrzesz na pewnosmile, ale do
              lekarza idź koniecznie. Niedoleczone może w przyszłości spowodować na przykład
              problemy z zajściem w ciążę albo i przyczynić się do rozwoju nadżerki (o
              nadżerce mowa jest w którymś z wątków niżej). Ale nie panikuj! Bo stres osłabia
              organizm i grzybkom jest jeszcze lepiej wtedy. Idź do lekarza, bo wyleczyć to
              można w 10 dni. OK?

16%vol

Nie wierzcie, jeśli ktoś wam powie, że połowy zawsze muszą być równe. A połowa
              jabłka i połowa dyni????
              (za kasicą)
              • robbaczek Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:50
                Bardzo dziękuje za odpowiedzsmile
                Napewno po niedzieli pójde do lekarza smile
                na razie stosuje Clotrimazolum
                Mam jeszcze pytanie z innej beczki zwizane z brakiem pojecia: czy po dwukrotnym
                zrobieniu testu cizowego<po terminie oczekiwanej miesiczki> mozna wykluczyc
                ciaze?i czy brak miesiczki moze spowodowa zapalenie o którym wspomnialam?????
                • martini_very_bianco Re: Do Pani doktor!!!!! 02.04.04, 20:59
                  na temat testu to Ci nic nie powiem, możesz poczekać na kogoś bardziej
                  oblatanego w tej kwestiismile. A z tym brakiem miesiączki... Też nie wiem. Ja
                  zaliczyłam w życiu setki grzybów i bakterii, a okres zawsze miałam. Ale tak Ci
                  powiem - lepiej dla Ciebie by było, żeby brak miesiączki nie był spowodowany
                  zapaleniem albo grzybemsmile. Idź do lekarza, a w kwestii dzidziusia to ja Ci
                  naprawdę nie pomogę.

16%VOL
    • monika.antepowicz Re: Do Pani doktor!!!!! 10.04.04, 22:40
      ojej- moze być to grzybica- na razie tantum rosa i chyba lepiej skonsultowac z
      lekarzem ginekologiem aby zastsował skuteczne leczenie cio zapobiegnie
      nawrotowi dolegliwosci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka