Dodaj do ulubionych

Gąbczaste nerki

IP: *.vx.pl 31.10.11, 18:01
Właśnie przez przypadek dowiedziałam się przez usg,że mam gąbczaste nerki i złogi w nerkach do 3 mm. Rodzinna dała mi skierowanie do urologa. Czekać muszę do środy. Czy wiecie może czym to grozi? W internecie mało jest napisane a jak już ze prowadzi do niewydolności nerek i nic wiecej, jak to leczyć? Czy moje dni są policzone? Mam 35 lat. Masakra
Obserwuj wątek
    • devilyn Re: Gąbczaste nerki 31.10.11, 19:05
      Na te pytania odpowie Ci lekarz.
      • Gość: kasia Re: Gąbczaste nerki IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.11, 19:17
        Spokojnie, nie szukaj w necie ... to źródło błędnych informacji - czasami!
        będzie dobrze - ja mając 41 latg dowiedziałam się, że mam tylko jedną nerkę ... też fajnie, ale po co się czymś martwić z czym żyłam i żyję tyle lat!
        głowa do góry
        • doral2 Re: Gąbczaste nerki 31.10.11, 19:47
          do środy na pewno nie umrzesz.... nie przejmuj się tak.
          • devilyn Re: Gąbczaste nerki 31.10.11, 19:55
            A skąd masz taka fajną babajagę? big_grin
          • Gość: magda Re: Gąbczaste nerki IP: *.vx.pl 31.10.11, 20:06
            no do środy nie umrę, ale stracha mi rodzinna napędziła. Poszłam po skierowanie na wycięcie kamienia z woreczka żółciowego a ta mi o tych nerkach, nawet w opisie nie zauważyłam ,ze są gąbczaste.
            Tak po prostu sie pytam, bo może któraś z Was ma tą przypadłość i nie jest tak źle.
    • Gość: magda Re: Gąbczaste nerki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.11, 10:20
      w Szczecinie do końca roku w żadnych poradniach urologicznych nie przyjmują. crying
    • Gość: myszka Re: Gąbczaste nerki IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.14, 09:40
      urolog ci nie pomoze, ja dzis bylam i powiedzial ze to sprawa dla nefrologa
      • doral2 Re: Gąbczaste nerki 14.03.14, 20:11
        myślisz, że czekała dwa lata na twoją światłą radę??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka