Dodaj do ulubionych

problemy po Diane 35

IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 07.07.04, 10:31
Niedawno dowiedziałam się od kolezanki, że po dość długim zażywaniu Diane 35
miała problemy z zajściem w ciążę; ponoć nie jest to odosobniony przypadek i
podobno nawet lekarka potwierdziła,ze tak może być. Dziwne, bo przeciez po
odstawieniu tabletek powinno sie łatwiej zachodzić w ciążę...
Obserwuj wątek
    • ulli Re: problemy po Diane 35 07.07.04, 11:03
      Wszystko zalezy jak kto reaguje. Jesli tabletki nie zdazyly narobic szkod, to
      po odstawieniu plodnosc powinna wrocic natychmiast, cykle powinny byc regularne
      i owulacyjne. Jednak czesto zdarza sie inaczej - pigulki rozregulowuja nasze
      hormony. Czesto podnosza poziom prolaktyny, ktora z kolei obniza poziom
      estradiolu, Lh, Fhs i progesteronu. Przez to nie dochodzi do owulacji lub cykle
      sa dlugie, nieregularne, miesiaczki sie zatrzymuja, nie mozna zajsc w ciaze.
      Nawet jesli przy takim poziomie hormonow dojdzie do owulacji i ciazy, grozi to
      poronieniem. Dlatego po pigulkach zaleca sie odczekac, poobserwowac cykle,
      najlepiej zbadac poziom hormonow - szczegolnie prolaktyne. Jak jest za wysoka,
      to trzeba ja zbic lekami, wtedy podniesie sie poziom pozostalych hormonow i
      wszystko powinno wrocic do normy. Ale niestety takie historie po pigulkach
      (szczegolnie silniejszych, jak Diane) czesto sie zdarzaja.
      • Gość: limonka Re: problemy po Diane 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 13:21
        Ja bralam Diane35 kilka lat (z przerwami).Po odstawieniu nie mialam
        najmniejszych problemow z zajsciem w ciaze. Urodzilam cudna, zdrowa coreczke.
        Dzisiaj znowu bylam u giana aby przepisal mi Diane. Ja z niej bylam jak dotad
        b. zadowolona. Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka