Dodaj do ulubionych

Wypadanie włosów.

IP: *.cheeloo.net 08.11.14, 17:15
Może znalazłoby się lepsze forum ale, cóż wybrałam to.
Okropnie wypadają mi włosy. Od zawsze miałam ten problem. Nasilał się po stresie lub w okresie jesiennym ale to nasilenie nie trwało dłużej niż miesiąc. Teraz idzie 3 i problem nadal jest i zaczynam się martwić. Ale tak mocno.
Kupiłam sobie już szampony z pokrzywy, czarnej rzepy, z łopianu. itp. Nie suszę i nie prostuję. Mam olejek z łopianu do wcierania. Zdrowiej się odżywiam, biorę leki i dalej nic. Ja wiem że może potrzebuje więcej czasu ale czy macie jakieś sprawdzone preparaty do wcierania koniecznie zakupione w aptece? Mogą w ostateczności być te doustne. Polecicie coś? Chciałabym się jakoś wspomóc.

Aha leki są na niedoczynność tarczycy. Wiem ze objaw niedoczynności to wypadanie włosów itp.
Obserwuj wątek
    • nigolla Re: Wypadanie włosów. 08.11.14, 17:45
      rany mam ten sam problem i to jest jakaś masakra, czuję nawet wyraźnie, że jest mniej włosów na głowie i nie wiem czy to przejdzie czy sie martwic....
    • lidek0 Re: Wypadanie włosów. 09.11.14, 11:12
      Mnie przy po ciążowym wypadaniu włosów czyli też na tle hormonalnych pomogła Skrzypo Vita i szampon z czarnej rzepy
      • Gość: Beybe Re: Wypadanie włosów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 14:27
        Proponuję zrobić morfologię, u mnie pierwszym sygnałem ANEMII były wypadające włosy, z którymi nie mogłam sobie w zaden sposob poradzić.
        • Gość: ja Re: Wypadanie włosów. IP: *.as13285.net 09.11.14, 14:44
          Racja.A niedoczynnosc i anemia to dwie przyjaciolki.Na Twoim miejscu zbadala bym poziom ferrytyny,b12,d3.
          • Gość: hh Re: Wypadanie włosów. IP: *.cheeloo.net 09.11.14, 15:49
            Z tego to czytałam nt choroby to niedoczynność koleguje się z wieloma chorobami.
            W gwoli ścisłości mam zdiagnozowane hashimoto w sierpniu tego roku a samą niedoczynność w maju tego roku.
            W związku z diagnozowaniem miałam robioną morfologię nic tam nipokojącego nie wyszło. Ale może faktycznie powinnam zrobić ferratynę i B12
            • Gość: ja Re: Wypadanie włosów. IP: *.as13285.net 09.11.14, 17:04
              forum.gazeta.pl/forum/f,94641,Choroby_tarczycy_i_hashimoto.html I tu forum.gazeta.pl/forum/f,24712,Tarczyca_doroslych_i_dzieci.html Kopalnia wiedzy smile
    • lidek0 Re: Wypadanie włosów. 05.12.18, 06:09
      A ile czasu zajęło Ci wyszukiwanie wątku sprzed 4 lat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka