IP: *.pomorzany.v.pl 12.09.04, 12:29
Mam miec usuwany polip z macicy w trakcie histeroskopii. Zabieg ma byc w
szpitalu. Czy ktos z obecnych na Forum to mial? Jak dlugo utrzymuje sie bol i
krwawienie, kiedy mozna wrocic do pracy?
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Polip 12.09.04, 12:58
      Ja nieco nie na temat.
      Żeby powstrzymać krawienie po zabiegu można wieczorem przed zabiegiem wziąć
      homeopatyczną kulkę PHOSPHORUS 15CH, i powtórzyć tę dawkę następnego dnia rano
      przed zabiegiem.
      Przez cały dzień przed zabiegiem można też wziąć 2- 3 razy ARNICA MONTANA 9CH,
      a potem kolejną dawkę jak najszybciej po zabiegu i powtarzać co 3 godziny przez
      następne 2 dni. Szybciej się zagoi, nie spuchnie i nie będzie ryzyka
      niepotrzebych skrzepów.

16%VOL
      22%VAT

Takie tam... Forum homeopatia
    • Gość: ela Re: Polip IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 12.09.04, 13:15
      Ja miałam usuwany polip, ale to było łyżeczkowanie (nie znam się na tej
      histerii...skopiiwink, może to to samo?

Miałam znieczulenie, czułam, jak narzędzie przesuwa się po tkance, ale nie
      czułam bólu. Zabieg był rano, wyszłam późnym wieczorem (chodziło o to
      znieczulenie). Dostałam 3 dni zwolnienia, w tym czasie było lekkie plamienie,
      coś tam bolało, ale nic szczególnego, bardziej dokuczało mi to durnowate
      znieczulenie.
      • Gość: polip Re: Polip IP: *.pomorzany.v.pl 12.09.04, 15:43
        Dziekuje, o to mi chodzilo. Lekarz powiedzial, ze przyjma mnie do szpitala
        jednego dnia, nazajutrz rano zabieg w znieczuleniu ogolnym, a po wybudzeniu,
        jezeli nie bedzie komplikacji to wypis do domu. W gabinecie nie pomyslalam o
        dalszych pytaniach, bo obecnosc polipa była dla mnie duzym zaskoczniemsad Wiem,
        ze histeroskopia polega na zabiegu pod kontrola wzroku. Wprowadza sie do macicy
        urzadzenie, takie jak przy gastroskopii (swiatlowod??).
    • Gość: bera Re: Polip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 10:11
      Jestem świeżo po histerioskopii macicy, czyli inaczej łyżeczkowaniu. Zabieg
      wykonano w znieczyleniu ogólnym. Tz. ja sobie spałam przez około 15 min. i
      obudziłam się już po wszystkim. Krwawienie takie jak po porodzie utrzumuje się
      przez kilka dni. Bóle takie jak przy dokuczliwej miesiączce przez 2-3 dni.
      Dwie godziny po zabiegu wstajesz i idziesz do domu, chyba że lekarz inaczej
      zadecyduje biorąc pod uwagę wspólistniejące schorzenia. Po dwóch tygodniach
      odbierasz wynik histopatologiczny, i najczęściej lekarz proponuje dalsze leczenie.
      Polipy acz uciążliwe w leczeniu -( lubią się powtarzać ) rzadko bywają złośliwe.
      Ja tak naprawdę porządnie doszłam do siebie dopiero po dwóch tygodniach, ale
      to z powodu anemii, w którą wpadam wcześniej z powodu polipów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka