Dodaj do ulubionych

Pytanie do justy i innych o Cerazette

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 16:42
Jak to jest z Cerazette? Czy jeśli ja mam trochę nadmiernego owłosienia i
trochę pryszczy to czy Cerazette może ten stan jeszcze bardziej pogorszyć?
Pytam, bo innych pigułek brać nie mogę.
A ciekawi mnie to tym bardziej, bo przecież zazwyczaj mówi się, że
lewonorgestrel w pigułkach może mieć działąnie androgenne, a dezogestrel
(jest też w Cerazette) ma dobry wpływ na cerę i dlatego Regulon i Novynette
zaleca się przy problemach z pryszczami. Więc jak to jest z Cerazette?

I jeszcze jedno, czy jeśli bym miała leczyć nadmierne włoski (dużo ich na
szczęście nie ma) flutamidem lub czymś innych to czy bym mogła brać też
równocześnie Cerazette? Bardzo zależy mi na pewnej antykoncepcji i
równocześnie podleczeniu cery, a nie mogę przyjmować estrogenu.

Bardzo dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: ppp Re: Pytanie do justy i innych o Cerazette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 16:11
      .
    • Gość: ppp Justy, pomóż proszę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 10:44
      .
    • Gość: ppp Podnoszę temat. To ważne dla mnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 15:56
      .
    • Gość: justy Re: Pytanie do justy i innych o Cerazette IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 20.09.04, 22:29
      obawiam się, że jest to sytuacja z rodzaju: "jak nie sprawdzisz na własnej
      skorze, to sie nie dowiesz". niestety- problem z owłosieniem może sie
      pogorszyć, może tez nic suię nie zmienić. nie chcę sie bawić we wróżkę.
      • Gość: ppp Pytanie teoretyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 16:55
        A po czym teoretycznie może się bardziej pogorszyć cera i przybyć owłosienia?
        Po Cerazette czy Microgynonie, który jest pigułką o przewadze gestagennej?
        • Gość: justy Re: Pytanie teoretyczne IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 21.09.04, 21:44
          czysto teoretycznie i gdybająco:
          mimo że dezogestrel posiada (jednak) szczatkową aktywnośc antyandrogenową, jest
          ona jednak ponad dwa razy mniejsza (www.fpnotebook.com/GYN112.htm) niz w
          przypadku lewonorgestrelu. dlatego sądzę, ze przy takiej duzej różnicy,
          pigułek z lewonorgestrelem nie ratuje dodatek etinylestradiolu i jednak
          pigułka zawierająca sam dezogestrel będzie mniej androgenowa niz kombinacja
          lewonorgestrel-etinylestradiol. czyli teoretycznie raczej cerazette.
          • Gość: justy Re: Pytanie teoretyczne IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 21.09.04, 21:45
            tfu, pytanie brzmiało po czym się bardziej pogorszy. raczej po microgynonie.
            czyli cerazette może być lepsza pod tym względem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka