Gość: kasia IP: *.visp.energis.pl 10.12.04, 21:21 oastatnio wyskoczyl mi guzek za uchem co to moze byc???????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciotka klotka Re: guzek za uchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 21:41 nie wiem. ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszka_72 Re: guzek za uchem 11.12.04, 18:30 U mojej siostrzenicy( 1,5roku)też to jest.Lekarz powiedział że są to węzły chłonne.Dla pewności idź do internisty- rodzinnego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: guzek za uchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:11 jak pojawil mi sie guzek za uchem pobiegłam do internisty, stwierdził ze to wezęł chłonny i przepisał antybiotyk, ale nie zniknął. Póżniej wymogłam skierowanie na biopsję BAC węzła, i wyszło ok,że nie ma żadnych zmian. Patomorfolog mowila ,ze to nic groznego,ze mnostwo dzieci takie ma, tylko ja mam 30 lat. Mam go już od 2 lat, nie jest bolący, nie rośnie tylko zmienia kształt raz jest okrągły ,raz podłużny. Ale najlepiej idz do lekarza pierwszego kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: guzek za uchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 00:05 Też tak mam,mnie się nie udało wymóc biopsji ale jestem dobrej myśli.Mam to już 2 lata,też po antybiotyku nie przeszło.U laryngologa robili mi jakieś badania i dali skierwanie na wycięcie migdałków,ale nie poszłam do szpitala.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia301 Re: guzek za uchem IP: *.starostwo.puck.pl / 213.17.252.* 17.12.04, 11:17 Ja też mam takie coś i w dodatku przy dotyku boli, raz bardziej, raz mniej. Laryngolog stwierdził, że to nie jest węzeł (bo za wysoko) i że nie mam się przejmować. Dał antybiotyk i tyle, a ten wcale nie pomógł. O biopsji nie mam co marzyć, nawet nie chciał mi dać skierowania na badania krwi. A to cholerstwo ciągle tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: guzek za uchem IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 17.12.04, 11:49 Ja tez mialam guzka za uchem i tez bolal ,a najbardziej jak zmarzlam .Poszlam do chirurga. Chirurg powiedzial,ze to kaszak i na miejscu mi go wycial,trwalo to doslownie 10 minut,po wycieciu byl wielkosci orzecha wloskiego , co przedtem nie bylo tego widac.Wcale to nie bolalo a do dzis mam spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem ja miałem mniejszego kaszaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 12:00 fryzjerka powiedziala ze trzeba do chirurga, serie szczepionek na zoltaczke i takie pierdoly. tak sie pzrestraszylem ze go wycisnalem. wyciskalem ten smalec z niego ze 3 dni. slabo mi sie robi gdy to robilem ale wycisłem do konca jak tubke kolgejt. 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: ja miałem mniejszego kaszaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 13:45 ja od wczoraj mam powiększony węzeł chłonny i myślę, że po prostu mnie zawiało. Chyba łapię przeziębienie, bo drugi mi się powiększa(oba pobolewają) Odpowiedz Link Zgłoś