17.01.05, 22:57
Lekarz stwierdził u mnie PCO, podwyższoną prolaktynę i lekko podwższony
testosteronsad Uznał iż powinnam zacząć stosować tabletki jeanine. Czy któraś
z Was je stosowała? czytałam sprzeczne informacje na ich temat... będę
wdzięczna za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Caitlinn Re: jeanine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 10:15
      Podobnie jak Ty mam stwierdzony PCO i zalecone pigulki Jeanine na 3 miesiace.
      Wlasnie skonczylam pierwsze opakowanie i nie jestem zachwycona. Bole jajnika nie
      zmniejszyly sie ani troche, plamienie utrzymywalo sie przez cale 3 tygodnie a w
      zwiazku z zatrzymaniem wody w organizmie mam wrazenie, ze za moment utopie sie
      we wlasnych tkankach.
      Pozdrawiam.
      • Gość: mysz Re: jeanine - do Caitlinn IP: 57.66.193.* 18.01.05, 13:34
        Caitlinn, napisz mi proszę czy po skończeniu 1 opakowania dostałaś w ogóle
        okres, czy raczej było to w dalszym ciągu plamienio-krwawienie takie jak w
        czasie brania 21 tabletek?Mam podobnie i nie wiem co o tym mysleć. Pozdrawiam
        • Gość: Caitlinn Re: jeanine - do Caitlinn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:27
          Okres dostalam planowo, ale tez troche nietypowy jak dla mnie. Krwawienie nie
          jest zbyt obfite, za to bol - BARDZO konkretny... sad
    • teinti Re: jeanine 18.01.05, 16:20
      mam identyczna sytuacje....stwierdzone PCO i zapisane jeanine...ale ja na razie
      sie wstrzymuje.Ide do innego gina , bo z wczesniejszych doswiadczen wiem ze po
      pigulkach czuje sie beznadziejnie(jeanine jeszcze nie bralam ale mam opory...smile
      Pozdrawaim!!!
    • m.m.gosia Re: jeanine 18.01.05, 17:27
      Biorę jeanine od 4 miesięcy. Po 1. opakowaniu nie wystąpiło krwawienie, lekarz
      stwierdził, że jest ok. W trakcie drugiego opakowania bardzo pogorszyła mi się
      cera- przez tydzień miałam wypryski, zginęły równie niespodziewanie jak się
      pojawiły, ale pojawiło się też plamienie 19. dnia cyklu. Wyznaję zasadę, że to
      jednak hormony, organizm musi je zaakceptować. Mnie przestały boleć nogi,
      wróciło libido ( zerowe, gdy brałam logest). Nie przytyłam, cerę mam ładną.
      Jest ok, ale trochę to trwało.
      Pozdrawiam
      • teinti Re: jeanine 18.01.05, 18:04
        Fajnie że jakiś pozytywnypost sie pojawłsmile a mam jeszcze pytanie :nie masz
        problemów z zatrzymywaniem wody w organiżmie?
        • Gość: asia Re: jeanine IP: *.elpos.net 18.01.05, 18:14
          Biore jeanine od pol roku.Na poczatku mialam plamienie przez miesiac i
          straszne łaknienie,po prostu żarlam od rana do wieczora i nie moglam sie
          opanowac.Po miesiącu wszystko sie uspokoilo.Swietnie sie czuje,mam piekne wlosy
          i cere oraz dobre samopoczucie.
          asia
          • Gość: Dodka Re: jeanine IP: *.labedy.pl / *.crowley.pl 18.01.05, 18:26
            Ja również nie mam problemów po Jeanine, nie miałam plamień, cera i włosy
            ładne, samopoczucie w normie, libido o wiele lepsze niz przy poprzednich
            tabletkach, zatrzymywania wody w organiźmie nie zauważyłam. Ogolnie czuję się
            tak jakbym wogole tabletek nie brała. Pozdrawiam
        • m.m.gosia Re: jeanine 18.01.05, 20:14
          Nie mam problemów z zatrzymywaniem wody w organizmie. Trochę przytyłam po 1.
          opakowaniu, ale to nie tabletki. Dlaczego? Bo przed sylwestrem szybko udało mi
          się schudnąć. Więc to nie tabletki a nieposkromiony apetyt.
          • Gość: Marina Re: jeanine IP: *.chello.pl 18.01.05, 23:33
            Brałam Jeanine prze kilka miesięcy. W tym czasie przytyłam 7 kg - mimo diety i
            ruchu - tyłam chyba juz nawet od wody! Okresy jakby wstrzymane - tzn zamiast
            okresu mialam jeden dzien bardzo delikatnego plamienia. Wody nabralam tyle, że
            nie mieściłam się w nic. Czułam się ociężała i gruba. Do tego dochodziło
            okropne samopoczucie, drażliwość - jakieś wahania nastrojów jak w ciąży. Teraz
            odstawiłam, i mimo że na wadze nie mam jakiejś znaczącej róznicy w wadze, od
            razu zaczęłam wchodzić w stare spodnie. Czekam na wyczyszczenie organizmu z
            tego g...a, już nigdy więcej Jeanine!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka