Dodaj do ulubionych

endometrium

IP: 148.81.118.* 31.08.01, 08:05
Pani doktor, czy moglabym uzyskac wyjasnienie, co to jest endometrium linijne?
Jak interpretowac wynik USG narzadow rodnych, gdzie w opisie mam: endometrium
linijne o dl. 8 mm?
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: endometrium 31.08.01, 22:55
      To znaczy, że ma regularne zarysy i jest prawidłowe, cienkie.MA
      • Gość: est Re: endometrium IP: 148.81.118.* 03.09.01, 09:54
        Ulzylo mi, dziekuje, bo wszedzie, gdzie spotkalam pojecie endometrium, chodzilo
        o chorobe.
    • Gość: Inga Re: A propos endometrium IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 21:46
      A propos endometrium. Mój lekarz kiedyś powiedział, że moje endometrium jest
      zbyt "cienkie", aby mógł zagnieździć się w nim zarodek. Następnie przez długi
      czas brałam Proverę i za którymś tam razem lekarz stwiedził, że trochę się
      poprawiło ma 2 i teraz nie wiem: czy to jest możliwe, żeby moje endometrium
      miało tylko 2 mm grubości? Czy to jest w ogóle możliwe, żeby było takie
      cienkie?!
      • monika.antepowicz Re: A propos endometrium 06.09.01, 22:20
        Nie chce się wtrącać do Pasni leczenia, ale 2 mm- to mają Pnie po menopauzie i
        może byc to nastepstwo leczenia Proverą - takie endometrium to stadium zaniku!MA
        • Gość: Inga Re: A propos endometrium - ??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 22:27
          Ależ mój lekarz właśnie dlatego zapisał mi Proverę, żebym miała regularne
          miesiączki i żeby endometrium "przytyło"! Twierdził, że bez regularnych
          miesiączek "samo nie zgrubieje". Co ja mam o tym myśleć?! Wpadłam w popłoch.
          A poza tym powiedział, że ma 2, ale właśnie nie usłyszałam, czy 2 cm czy 2 mm,
          stąd moje pytanie. I powiedział, że jest poprawa! Uważa Pani, że to jest
          niemożliwe?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka