Dodaj do ulubionych

Kłucie w dole brzucha

06.02.05, 17:44
Od około dwóch tygodni mam pobolewania a właściwie kłucia w dole brzucha. To
ukłucie pojawia się od czasu do czasu, tak kilka razy dziennie, bez związku z
moją aktywnością. Miałam już tak kiedyś i wtedy przeszło mi jakoś tak samo z
siebie. Miałam zażywać jakieś czopki (chyba Tolargan) ale nie mogłam tego
nigdzie dostać w aptece i w międzyczasie ból ustąpił. Teraz kłuje mnie tak na
środku i trochę w lewo. Co to może być? Czy to jakiś stan zapalny czy może
dolegliwości związane z drugą połową cyklu? W tym cyklu też dziwnie mnie bolą
piersi. Są wielkie, bolesne przy dotyku i takie ciepłe. W ciąży nie jestem.
Mam 37 lat. Bardzo proszę o jakieś sugestie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: Kłucie w dole brzucha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 17:58
      Na twoim miejscu udałabym sie do lekarza ginekologa,on rozwieje wszelkie twoje
      obawy,zrobi usg.Mam pytanie w jakich dniach cyklu ten ból się pojawia?U mnie
      osobiscie wystepuje w połowie cyklu,wtedy kiedy mam owulacje,w wiekszosci
      pobolewa mnie lewy jajnik(ból kłujacy)ale tak jak mówie trwa to tylko kilka
      dni.Jesli boli cię codziennie to nie przypisywała bym tego bólu
      owulacji.Pozdrawiam
      • maryjanka34 Re: Kłucie w dole brzucha 06.02.05, 18:36
        Problem w tym, ze byłam u lekarza ginekologa 6 dni temu. Doktor zrobił mi USG.
        Stwierdził, ze nic tam się nie dzieje. Piersi nie zbadał. Wyniku badania USG
        nie chciał mi dać na piśmie. Właściwie całą wizytę namawiał mnie na rozpoczęcie
        łykania Cilestu. Nie stosuję żadnej antykoncepcji hormonalnej. Mam żylaki,
        problemy z wątrobą i woreczkiem żółciowym. Lekarz wypisał mi receptę na Cilest
        i stwierdził, że nie ma najmniejszego sensu wykonywania jakichkolwiek badań
        poziomu hormonów skoro mam w miarę regularne miesiączki. A w przypadku wątroby
        to "wyniki i tak wychodzą dobre. Jak już wyjdą złe to będzie oznaczać, że
        wątroba jest nieźle rozjechana..".Stwierdził, ze takie pobolewania to jest
        zespół napięcia przedmiesiączkowego i ten Cilest to doskonale wyleczy!! Ten
        doktor absolutnie nie wzudził mojego zaufania. To raczej akwizytor firmy
        produkującej Cilest a nie lekarz!
        No i zastanawia dlaczego nie dał mi tego wyniku USG na piśmie skoro jest
        wszystko OK. Kilka miesięcy temu miałam dowiedziałam się że mam małego
        mięśniaka (USG robiłam w innym gabinecie) do obserwacji. Ten lekarz nie widział
        tego mięśniaka. Chyba rzeczywiście muszę iść do jeszcze innego lekarza.
        A może to boli pęcherz albo jelita? No bo co tam może jeszcze pokłuwać tak na
        dole?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka