Dodaj do ulubionych

jak długo żyją plemniki?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 20:33
Jak długo żyją plemniki?
Obserwuj wątek
    • lipa55 Re: jak długo żyją plemniki? 26.03.05, 20:35
      to zależy, zeńskie są bardziej żywotne
      • Gość: xxx Re: jak długo żyją plemniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 20:51
        Juz mam odpowiedź!!!

Nie wiedizałam,zę tak długo!!!!!!!!!!!!!!!

"Długość życia plemników uzależniona jest od temperatury otoczenia oraz od jego
        wilgotności i odczynu. Poza organizmem, w temperaturze 37 st. C plemnik żyje do
        18 godzin, zaś w temperaturze 20 st. C może przetrwać nawet do 70 godzin. W
        środowisku zasadowym plemniki żyją dużo dłużej niż w kwaśnym, dlatego jeśli
        znajdą się w pochwie (środowisko kwaśne) wyginą po dwóch godzinach. Natomiast w
        szyjce macicy i w jajowodach (środowisko zasadowe) mogą przetrwać do 48 godzin."
        • lipa55 Re: jak długo żyją plemniki? 26.03.05, 21:13
          a niby dlaczego miałyby żyć krótko?
          w końcu musza być żywotne, zeby wypełnić Misję wink
    • Gość: <marta> Re: jak długo żyją plemniki? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 26.03.05, 22:28
      nie wierz w to ze plemniki zyja do 72 h, w moim przypadku plemniki partnera
      przezyły tydzien czasu! no i oczywiscie zakończyło sie to ciąza...crying
      • very_martini Re: jak długo żyją plemniki? 26.03.05, 22:36
        W życiu nie uwierzę, że plemnik jest w stanie w dość niekorzystnym dla siebie
        środowisku przeżyć 7 x 24 czyli ponad 150 godzin! No może jestem staroświecka,
        ale nie uwierzę, żeby nie wiem co. Musiałby chyba być z azbestu.

16%VOL
        22%VAT

takie tam... forum homeopatia
        • poziomka8 Re: jak długo żyją plemniki? 26.03.05, 22:47
          very_martini napisała:

> W życiu nie uwierzę...

ty nie wink
          ale faceci we wszystko uwierzą...
          • Gość: xxx Re: jak długo żyją plemniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 00:16
            Jak niby to możliwe żeby plemniki na zewnątrz przezyły tydzień?? Przecież
            mężczyźni tez ludzie-chyba biorą prysznic??!!
            • uprise Re: jak długo żyją plemniki? 27.03.05, 00:48
              > Jak niby to możliwe

Na tak zwanej płytce Petriego.
              • Gość: xxx Re: jak długo żyją plemniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 11:24
                ??
        • Gość: <marta> do very_martini IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 27.03.05, 13:11
          a jednak, kochałam sie z facetem bez zabezpieczenia tydzien przed owulacja bo
          tez myslalam ze plemniki zyja niedłuzej niz 3 dni... po 3 tygodniach wynik
          testu ciazowego dwie kreski, hcg 5000, w usg ciaza - wiec jednak wyjatki tez
          sie zdarzają....
          • very_martini Re: do very_martini 27.03.05, 15:00
            Może po prostu miałaś owulację wcześniej. Plemnik jest w stanie przeżyć 3 dni w
            sprzyjającym środowisku, to znaczy takim, jakie nasz organizm zapewnia mu dość
            krótko przed i dość krótko po owulacji.

16%VOL
            22%VAT

• Gość: <marta> Re: do very_martini IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 27.03.05, 15:45
              No wlasnie ze nie, dokładnie po 6 dniach miałam owulacje, wiem bo mam ja
              bolesna i od roku zawsze po 6 dniach... cóż wyjatki sie zdarzaja. Ale ciąza i
              tak okazała sie zagrozona i w 6 tygodniu poroniłam...
        • Gość: beta Re: jak długo żyją plemniki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.05, 19:12
          droga very_martini, tak, przy korzystnych okolicznościach (a taką jest śluz
          szyjkowy) plemniki mogą przezyć do 7 dni (zależy też od jakości nasienia). I to
          nie bajka, lecz fakty, są z tego dzieci!!!
    • Gość: Kasia Re: jak długo żyją plemniki? IP: 212.122.214.* 27.03.05, 12:39
      W sprzyjających warunkach tzn. w śluzie typu płodnego do 7 dni (co prawda tak
      żywotne zdarzają się dosyć rzadko, tym niemniej się zdarzają). Przeciętnie 3-4
      dni.
      • Gość: xxx Re: jak długo żyją plemniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 13:21
        Przerażające,że te małe stworzonka tak długo żyją!!!!
        • very_martini Re: jak długo żyją plemniki? 27.03.05, 14:58
          Lepiej one niż tasiemce...

16%VOL
          22%VAT

• Gość: ela Re: jak długo żyją plemniki? IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.05, 20:05
      do 7 dni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka