Gość: xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 20:33 Jak długo żyją plemniki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lipa55 Re: jak długo żyją plemniki? 26.03.05, 20:35 to zależy, zeńskie są bardziej żywotne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: jak długo żyją plemniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 20:51 Juz mam odpowiedź!!! Nie wiedizałam,zę tak długo!!!!!!!!!!!!!!! "Długość życia plemników uzależniona jest od temperatury otoczenia oraz od jego wilgotności i odczynu. Poza organizmem, w temperaturze 37 st. C plemnik żyje do 18 godzin, zaś w temperaturze 20 st. C może przetrwać nawet do 70 godzin. W środowisku zasadowym plemniki żyją dużo dłużej niż w kwaśnym, dlatego jeśli znajdą się w pochwie (środowisko kwaśne) wyginą po dwóch godzinach. Natomiast w szyjce macicy i w jajowodach (środowisko zasadowe) mogą przetrwać do 48 godzin." Odpowiedz Link Zgłoś
lipa55 Re: jak długo żyją plemniki? 26.03.05, 21:13 a niby dlaczego miałyby żyć krótko? w końcu musza być żywotne, zeby wypełnić Misję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <marta> Re: jak długo żyją plemniki? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 26.03.05, 22:28 nie wierz w to ze plemniki zyja do 72 h, w moim przypadku plemniki partnera przezyły tydzien czasu! no i oczywiscie zakończyło sie to ciąza... Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: jak długo żyją plemniki? 26.03.05, 22:36 W życiu nie uwierzę, że plemnik jest w stanie w dość niekorzystnym dla siebie środowisku przeżyć 7 x 24 czyli ponad 150 godzin! No może jestem staroświecka, ale nie uwierzę, żeby nie wiem co. Musiałby chyba być z azbestu. 16%VOL 22%VAT takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka8 Re: jak długo żyją plemniki? 26.03.05, 22:47 very_martini napisała: > W życiu nie uwierzę... ty nie ale faceci we wszystko uwierzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: jak długo żyją plemniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 00:16 Jak niby to możliwe żeby plemniki na zewnątrz przezyły tydzień?? Przecież mężczyźni tez ludzie-chyba biorą prysznic??!! Odpowiedz Link Zgłoś
uprise Re: jak długo żyją plemniki? 27.03.05, 00:48 > Jak niby to możliwe Na tak zwanej płytce Petriego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: jak długo żyją plemniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 11:24 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <marta> do very_martini IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 27.03.05, 13:11 a jednak, kochałam sie z facetem bez zabezpieczenia tydzien przed owulacja bo tez myslalam ze plemniki zyja niedłuzej niz 3 dni... po 3 tygodniach wynik testu ciazowego dwie kreski, hcg 5000, w usg ciaza - wiec jednak wyjatki tez sie zdarzają.... Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: do very_martini 27.03.05, 15:00 Może po prostu miałaś owulację wcześniej. Plemnik jest w stanie przeżyć 3 dni w sprzyjającym środowisku, to znaczy takim, jakie nasz organizm zapewnia mu dość krótko przed i dość krótko po owulacji. 16%VOL 22%VAT takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <marta> Re: do very_martini IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 27.03.05, 15:45 No wlasnie ze nie, dokładnie po 6 dniach miałam owulacje, wiem bo mam ja bolesna i od roku zawsze po 6 dniach... cóż wyjatki sie zdarzaja. Ale ciąza i tak okazała sie zagrozona i w 6 tygodniu poroniłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: jak długo żyją plemniki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.05, 19:12 droga very_martini, tak, przy korzystnych okolicznościach (a taką jest śluz szyjkowy) plemniki mogą przezyć do 7 dni (zależy też od jakości nasienia). I to nie bajka, lecz fakty, są z tego dzieci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: jak długo żyją plemniki? IP: 212.122.214.* 27.03.05, 12:39 W sprzyjających warunkach tzn. w śluzie typu płodnego do 7 dni (co prawda tak żywotne zdarzają się dosyć rzadko, tym niemniej się zdarzają). Przeciętnie 3-4 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: jak długo żyją plemniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 13:21 Przerażające,że te małe stworzonka tak długo żyją!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: jak długo żyją plemniki? 27.03.05, 14:58 Lepiej one niż tasiemce... 16%VOL 22%VAT takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: jak długo żyją plemniki? IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.05, 20:05 do 7 dni Odpowiedz Link Zgłoś