anna_deszczowa 07.04.05, 09:46 czy sie zdarza? chodzi mi o ciaze podczas ktorej wystepuje normalny okres o standardowej obfitosci, kolorze, dlugosci... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joisana Re: ciaza mimo miesiaczki 07.04.05, 09:51 Może niezbyt często, ale to jest krwawienie w terminie miesiączki, a nie klasyczny okres, częściej jest skąpe, ale zdaża się obfite i trwające jak miesiączka. Jak każde krwawienie w ciąży jest wybitnie niepokojące i należy skonsultować z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: ciaza mimo miesiaczki 07.04.05, 09:55 chodzi mi bardziej o sytuacje w ktorej na samym poczatku ciazy, gdy kobieta jesczez o niej nie wie, ma normalny okres a za miesiac dowiaduje sie ze jest w 8 tc... Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: ciaza mimo miesiaczki 07.04.05, 10:41 Powtarzam to nie jest normalny okres! Miesiączka pojawia się po spadku progesteronu w cyklu, a w czasie ciąży ten rośnie. Nawet jeśli wydaje jej się, że to okres to medycznie jest to krwawienie śródciążowe, potencjalnie niebezpieczne dla zarodka, później płodu. Ja też miałam ten jeden raz mocne i długie krwawienie w terminie miesiączki, ciąża była i prawidłowo się rozwijała, ale do zapłodnienie doszło w 28 dniu cyklu, i generalnie lekarze nie potrafili wyjaśnić tego zjawiska i paru innych też . Mimo krwawienia test wyjdzie prawidłowy, zrób betę z krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: ciaza mimo miesiaczki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.05, 10:06 Słyszałam o takim przypadku: -babka brała tabl. anty i do 4-5 miesiaca nie wiedziała ze jest w ciazy. Na dodatek paliła i nie dbała o nic. Zauwazyła tylko powiekzjacy sie brzuch... Sprawa wydawała mi sie zmyslona, ale wiem o kogo chodzi-osoba otyła. Zastanawia mnie tylko jedno-czy nie czuła np. powiekszonego, bolacego biustu??Nie rozmawiłam z nią osobiscie wiec wydaje mi sie to dziwne. Dziecko urodziło sie zdrowe. Dlatego ja schizuje niezaleznie czy biore tabletki czy nie, czy je rzucam czy dostane okres czy nie. Jednak wydaje mi sie ze MUSZĄ wystapic oznaki typu: bolesny biust. A może sie mylę????? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: ciaza mimo miesiaczki 07.04.05, 10:17 niekoniecznie musi boleć biust... mnie bolał, ale znam przypadki, że nie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: ciaza mimo miesiaczki 07.04.05, 20:10 no bo mam wlasnie taka sytuacje, ciaza nie wydaje mi sie prawdopodobna, biore pigulki, ale od jakiegos czasu mam problemy z zoladkiem i kilka innych objawow ciazy. za tydzien okres to sie wyjasni... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: ciaza mimo miesiaczki 07.04.05, 20:14 jeśli miesiączkę masz dostać, za tydzień to za wcześnie na takie objawy, jak problemy żołądkowe i inne objawy, ale dla spokojności zrób teścior. będziesz wiedzieć. a krwawienia się zdarzają, ale tak jak pisała Josaina, one są skąpsze i krócej trwają. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: ciaza mimo miesiaczki 07.04.05, 20:19 ok miało być Joisana.... szacuneczek, ukłonik... wybaczenia upraszam.... Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: ciaza mimo miesiaczki 07.04.05, 20:40 jesli bylaby to ciaza to bylby to okolo 7tc bo takie objawy pojawily sie tydzien po ostatniej miesiaczce(stad moje pytanie czy moglam miesiaczkowac i byc w ciazy) wiec na test chyba nie jest za wczesnie. ale jakos sie boje. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: ciaza mimo miesiaczki 07.04.05, 20:46 eee tam nie ma czego się bać ) ta ostatnia miesiączka była inna? jeśli była "słabsza" to rób, coby dzieciakowi nie szkodzić, bo jak bierzesz tabletki to możesz niestety. uszy do góry i rób teścik. pozdrawiam i czekam na wyniki))) Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: ciaza mimo miesiaczki 07.04.05, 22:03 wlasnie nie, byla normalna, trwala tyle samo i wygladala tak samo jak zawsze. moje podejrzenia sie wziely tylko z tego samopoczucia. pszczolko, dzieki za troske, jak sie dowiem to dam znac ale nic nie obiecuje bo boje sie testow jak diabel swieconej wody i dodam jeszcze ze ciaza w moim przypadku nie bylaby mile widziana... wiec mam nadzieje ze to tylko schiza i wszytsko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: ciaza mimo miesiaczki 07.04.05, 22:12 tak czy inaczej powodzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: ciaza mimo miesiaczki 15.04.05, 18:43 pszczolko mialam sie odezwac, to sie odzywam. wszytsko w porzadku i mam od dzis normalny okres, wiec moje spostrzezenia to byla tylko glupia schiza. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: ciaza mimo miesiaczki 09.04.05, 04:55 Ja dostalam normalnego okresu bedac w ciazy, a przynajmniej wyladal jak normalny i towarzyszyly mu wszystkie objawy. Tego ze jestm w ciazy dowiedzialam sie dopiero w 5 tygodniu, kiedy juz miesiaczka nie pojawila sie. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: ciaza mimo miesiaczki 09.04.05, 11:20 a jakie mialas przy tym objawy? Pytam, bo ja wlasnie mam taki problem. Test dzien przed @ robilam - negatywny. przyszla @ bardzo dziwna, bo nie bolesna na początku i skąpa, o innym kolorze niz żywa krew. I caly czas w dole brzucha mnie pobolewa, pokluwa momentami Aha, no i tak od kilku tyg. bola mnei cycki i urosły Poki co nie mam mozliwosci zrobienia testu, ale moze uda mi sie kupic. I mam zrobic jeszcze w ciagu trwania @? i w ciagu dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: ciaza mimo miesiaczki 09.04.05, 11:22 tak możesz zrobić w ciągu trwania @ i chyba lepiej rano) p.s. wszędzie Cię wyśledze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie uciekniesz mi))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: ciaza mimo miesiaczki 09.04.05, 11:33 ale Ty jesteś...zajefajna Pszcozlaasia. To mi sie podoba! chyba zaczne zmieniac nicki, hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: ciaza mimo miesiaczki 09.04.05, 12:24 i tak cie znajdę... przepadam za tobą wszędzie Cię wyśledzę)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: ciaza mimo miesiaczki IP: *.jasna / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:53 Jest to mozliwe. Moja ciotka urodzila 5 dzieci i przy dwóch pierwszych ciążach przez 3 miesiace miala zupelnie normalny okres! Teraz jej córka urodzila synka i tez w pierwszym miesiacu ciazy miala okres. Moze to niewiarygodne, ale prawdziwe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eps Re: ciaza mimo miesiaczki IP: *.piotrkow.net.pl 09.04.05, 19:17 Dziewczyna mojego brata miała normalnie przez 3 miesiące misiączki, żadnych objawów. Pod koniec chyba 3 lub na poczatku 4 misiąca poszła do lekarza ogólnego bo bolały ją nerki (przynajmniej tak myslała). lekarz przy badaniu USG nerek stwierdził że nic szczególnego nie widzi ale za to słyszy bicie serca i czy wie że jest w ciąży. Dziewczyna mało zawału nie dostała i twierdziła że to niemożliwe. dopiero dał jej posłuchać i wróciła jako uświadomiona mama z 4 misiącem ciąży. szok! jaki mi to opowiedziała to byłam zszokowana. po wizycie u gina powtwierdziło się i dziś sam słodką bratanicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikiko Re: ciaza mimo miesiaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 20:00 można miec @ ja tak miałam (mam) dwie normalne @ a nawet dość obfite podczas gdy jestem już w 11 tc.Testy sikańce - beta hsg 0 i co o tym myślicie bo lekarz załamuje ręce i mówi ,że taka moja uroda a dzidzuś ma się świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: ciaza mimo miesiaczki 15.04.05, 20:39 Szkoda tylko, że za pomocą USG ogląda się narządy, a nie ich słucha . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: ciaza mimo miesiaczki IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.05, 20:48 Synestezja)) Odpowiedz Link Zgłoś