Gość: kama IP: *.osiedle.net.pl 07.04.05, 13:03 Tak lek rzypisal mi wczoraj lekarz ze wzgledu na brak okresu. Jakie sa wasze doswiadczenia z tym lekiem??? Prosze o pomoc!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kama Re: Provera?? IP: *.osiedle.net.pl 07.04.05, 14:01 dziewczyny podtrzymuje watek, czy ktoras z was przymowala ten lek??? Odpowiedz Link Zgłoś
zawada39 Re: Provera?? 10.04.05, 14:55 ja tak, ale dostalam go na zmniejszenie blony sluzowej (mialam akis przerost) niestety skonczylo sie prawie miesiecznym okresem, ale moj lekarz nazwal to lekkim krwawieniem, jak zwal tak zwal zwolenniczka provery nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Provera?? IP: *.osiedle.net.pl 10.04.05, 17:31 u mnie nic nie wspominal o błonie śluzowj.Min powiedziała lekarz ze mi sie okres rozregulowaj i powinnam brac 10 dni i czekac na okres a potem od 16 do 25 dnia cylku i tak 3 miesiące. Nastraszyłaś mi trochę, nie wiem co robić. Cały czas mam bóle brzucha w dole i bój w piersiach. dzieki za twoje doświadczeniaa Odpowiedz Link Zgłoś
agcia_j Re: Provera?? 10.04.05, 17:36 Bez obawy Kama! Ja bralam to juz kilka razy wlasnie na wywolanie okresu, Lekarka kazala brac 7 dni (1 tabletka rano, 2ga wieczorem) i powiedziala ze w ciagu siedmiu dni po ostatniej tabletce powinnam dostac okres. Okres pojawial sie u mnie zawsze 3-4go dnia po ostatniej tabletce. Trwal 4-5 dni i niczym nie roznil sie od okresow "normlanych". Nie mialam tez zadnych innych dolegliwosci. Pozdrawiam, Jak masz jeszcze jakise pytania, to pisz na maila gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
zawada39 Re: Provera?? 10.04.05, 18:28 wybacz, nie chcialam cie nastraszyc ja poprostu mialam takie niemile przygody z prowera, ale moze to odosobniony przypadek, jezeli inne dziewczyny braly inic im nie bylo to moze ja mam pecha. pozdrawiam i nie martw sie bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Provera?? IP: *.menos.org / *.menos.org 10.04.05, 22:22 Provera jest ok jesli nie chcesz zajść w ciążę! ten lek hamuje prawidłową owulacjęPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Provera?? IP: *.osiedle.net.pl 11.04.05, 00:29 agacia, dziękuję za twoja wypowiedz, ale mam pytanie jeszcze jedno:a czy przy przyjmowaniu tych tabletek mialaś boloące piersi tak jak przed okresem? czy buło wszytko normalnie jak dotąd?? Co spowodowalo ze spózniał ci sie okres. czy stres? Mi lekarz wpierał ze strez wyjazdy. Ale ja to mam juz od 2 lat : stres i wyjazdy ciagle. Nie wiem juz!!! A moze jestem chora jakaś?? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka243 Re: Provera?? 17.04.05, 13:36 ja tez zażywam provere na okres.Bo normalnie moglam niedostawać nawet przez pare miesięcy,powodów tego nie znam.Zażywałam też progesteron ale dostawałam za wcześnie ,był tez jakiś inny bardzo drogi lek który na mnie nie działał.po proverze dostawałam prawie normalnie.zdażały mi się bolące piersi przed okresem,ale u mnie to norma.Tylko w tym miesiącu cos jest nie tak,bo zażyłam jak zwykle,a tu od 2 tyg. nic,a w ciąży nie jestem.może już to za długo zażywam? Niewiem,zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś