Dodaj do ulubionych

Tabletki trójfazowe???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 09:35
Być moze był już podobny wątek, ale jakoś nie mogę go znaleźć. Zastanawiam
sie dlaczego lekarze tak niechętnie przepisują tabletki trójfazowe? Na
chłopski rozum, to własnie trójfazowe najbardziej upodobniają się do cyklu,
więc nie rozumiem skad ta niechęć? A Wy? Bierzecie trójfazówki?
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: Tabletki trójfazowe??? 20.04.05, 10:41
      zwiększają ryzyko raka jajnika, bodajże.
      • the_kami Re: Tabletki trójfazowe??? 20.04.05, 12:21
        A skądże?!
        Nie mylisz tabletek III generacji z trójfazowymi?
        Ja słyszałam raczej o tym, że o jakieś promile mniejszą skuteczność. Co mi
        wcale nie przeszkadza i od lat łykam właśnie trójfazówki, które dla mnie są
        zdecydowanie lepsze.
        • lilith76 Re: Tabletki trójfazowe??? 20.04.05, 13:09
          kiedy po gehennie z Cilestem poprosiłam giekologa (nie tego ulubionego,
          państwowego) i trójfazówki, to odmówił tłumacząc się właśnie rakiem jajnika.
          ale on był zagorzałym fanem Cilestu i nic innego w jego gabinecie nie wchodziło
          w rachubę...
          • the_kami Re: Tabletki trójfazowe??? 20.04.05, 13:10
            lilith76 napisała:

> kiedy po gehennie z Cilestem poprosiłam giekologa (nie tego ulubionego,
            > państwowego) i trójfazówki, to odmówił tłumacząc się właśnie rakiem jajnika.

Pierwsze słyszę... Nie omieszkam mojego zapytać, ale w życiu się z tym nie
            spotkałam.

> ale on był zagorzałym fanem Cilestu i nic innego w jego gabinecie nie
            > wchodziło w rachubę...

No to nie wiem, na ile jego odpowiedź była wiarygodna suspicious
            • lilith76 Re: Tabletki trójfazowe??? 20.04.05, 13:24
              dlatego nie jest już moim lekarzem smile
    • Gość: lilia-wanilia Re: Tabletki trójfazowe??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 11:15
      Kto się jeszcze wypowie??
      • lilith76 Re: Tabletki trójfazowe??? 20.04.05, 11:21
        w zeszłym roku było sporo ogromnych wątków o zaletach i wadach pigułek
        poszczególnych genracji. można spróbowac poszperać w archiwum zaawansowanym.
      • madeleine7 Re: Tabletki trójfazowe??? 20.04.05, 11:24
        Równie dobrze mogłabyś zapytac dlaczego najchetniej przepisują Cilest i
        Mercilon. Bo tabletki są dostosowywane do tzw. przeciętnej kobiety. Jesli
        jednofazowe sprawdzają się w 70% przypadków to po co eksperymentować?
        Tabletki dwu- i trójfazowe, jak i minipigułki są dla tych kobiet, które
        potrzebuja innego stężenia hormonów.
        Ja kiedys brałam trójfazowe ale mi nie służyły. Zreszta żadne mi nie służyły smile
    • anula.a1 Re: Tabletki trójfazowe??? 20.04.05, 13:37
      mnie lekarz przepisał, aby wyregulować organizm i żeby zniknęły plamienia,
      które pojawiły sie po dłuższym braniu innych pigułek. A po2 miesiącach mam
      wrócić do jednofazowych. Ale zobaczę jak je zniosę.
    • Gość: Agnieszka Re: Tabletki trójfazowe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:45
      Brałam Trinodiol - trójfazowy właśnie świetnie się na nim czułam w
      przeciwestwie do Cilestu (plamienia) i Femodenu (tycie) - obcecnie ze względów
      zdrowotnych biorę Microgynon, ale Trinodiol wspominam najlepiej.
    • Gość: ekler Re: Tabletki trójfazowe??? IP: *.kim.pl / *.kim.pl 20.04.05, 18:48
      nie przepisuja,bo wymagaja one troche wiecej zdyscyplinowania
      prawdopodobnie.trzeba przestrzegac kolejnosci i skomplikowane jest przesuwanie
      okresu wink lekarze maja niskie mniemanie o kobietach wink
      • Gość: baz Re: Tabletki trójfazowe??? IP: *.gv.shawcable.net 21.04.05, 04:59
        Zupelnie nie ma w nich nic skomplikowanego! smile Szczegolnie w porownaniu z mini
        (jednofazowe?), ktore bierze sie o tej samej godzinie. Biore Triquilar od 2 msc.
        i jest OK. smile Mysle, ze 3faz. sa lepiej tolerowane bo ida jakby z fala naszego
        cyklu.
      • Gość: lilia-wanilia Re: Tabletki trójfazowe??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 07:39
        Przesuwanie okresu? Czy przy trójfazowych to możliwe?? Słyszałam że nie...
        • Gość: ekler Re: Tabletki trójfazowe??? IP: *.kim.pl / *.kim.pl 21.04.05, 09:23
          jest mozliwe,ale tylko o tyle dni,ile masz pigulek z trzeciej fazy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka