Dodaj do ulubionych

diane 35 a dermatolog

18.05.05, 19:36
Mam problem. Otóż od kilku lat nieustannie probuje walczyc z tradzikiem.
Stosowalam juz wiele preparatow, specyfikow. Mam 17 lat i zalezy mi na
pieknej cerze.Lecze sie u dermatologa. Niestety mimo ze sam nie widzi
jakichkolwiek oznak poprawy nie chce mi przepoisac tabletek. Co radzicie? Czy
sprobowac tabletek?Czy jestem za mloda?
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: diane 35 a dermatolog IP: *.mikolow.net 18.05.05, 22:07
      ja w twoim wieku dostałam tabletki na trądzik..te o których piszesz...zapisał
      mi je dobry ginekolog...rozmawiał o tym z moja mamą...nie kazał mi nawet robić
      rzadnych badań...kazał spróbowac i nie używac w tym czasie niczego innego na
      skóre...żeby zobaczyć efekty....efekty były super...wiesz ja uważam,że jest to
      idealny specyfik dla mnie - szczególnie jeżeli chodziło o psychike - jednak
      tradzik rujnuje i skóre i psyche...a to sa najpiekniejsze lata...teraz żałuję ,
      ze wogule robiłąm przerwy w ich braniu ( sama je sobie ustalałam- niby, ze tak
      bezpieczniej)...teraz jestem kilka lat starsza...i nadal je biorę czasem, bo
      tradzika tymi lekami nie wyleczysz- zawsze po odstawieniu jest nawrót
      choroby...ale tego nie zmienisz, a przynajmniej te najpiekniejsze młode lata
      przezyjesz bez trądzika...ja odstawiam czasem ze wzglkędu na żołądek...zcasem
      mi dokucza....

ja polecam diane35 osoba których bardzo nęka tradzik i utrudnia życie...ale jak
      ktoś ma pare pryszczyków na czole to lepeij niech nie bierze, bo nie
      gwarantuje, ze po odstawieniu się mu nie zwiększą....

musze stwierdzić , ze dianie zawdzięczam wiele pięknych chwil w życiu...które
      by mnie minęły gdyby nie ten lek...
      • marcysia51 Re: diane 35 a dermatolog 18.05.05, 23:26
        Ja zaczełam brac dianę gdy miałam 17 lat i jako jedyny lek mi pomogła,ale to nie
        są typowe pigułki antykoncepcyjne,musisz porozmawiac i z dermatologiem i z
        ginekologiem.
        Należy jednak stosowac Dianę z przerwami,w Anglii natomiast Diana uznawana jest
        za bombę hormonalną.Ja brałam Diane długo i miałam problemy z zajściem w
        ciążę,nie mogłam zajść prawie rok.
        Ale na tradzik-rewelacja.
        • Gość: kaja7 Re: diane 35 a dermatolog IP: *.osiedle.net.pl 19.05.05, 00:02
          Odwieczny problem, mam, a raczej mialam go tez. Tez zostaly mi przypisane Diane
          35. Bralam rok. Niestety je odstawilam, bo strasznie zle sie psychicznie
          czulam. Wiec stwierdzilam nie ma juz ratunku. Ginekolog nie chciala bym je
          odtawiala, bo nie za ładna była moja twarz. I trafilam bedac w stanach na
          pewnien srodek. Nie wierzylam bo juz mnostwo takich rzeczy smarowalam i bralam.
          Kupilam pod namowa swego chlopaka, ktory jest amerykaninem i jego siostra tez
          to stosowała. Ja myslalam, glupis srodek, reklamowany itd. Ale coz pomogł.
          Wygladam rewelacyjnie, swietnie. po raz pierwszy od x lat nie kryje twarzy,
          ciesze sie, niedowiary!!!!!!!!Nazywa sie to "Proactiv" (srodek do mycia, tonik,
          substancja w formie kremu, by nie wysuszla twarzy, maseczka).

www.proactive.com/
          Jestem zadowolona, srodki anty.. maja mnostwo skutkow ubocznych, czego
          dowiaduje sie z tego forum.

Nie wiem czy mozna to kupic w Polsce, wiem ze w Niemczech. Ale przesyłka
          kosztuje nie za duzo!!!!

Pozdrwaiam
          • Gość: ewa Re: diane 35 a dermatolog IP: 81.219.88.* 19.05.05, 01:03
            w składzie nadtlenek benzoilu. Substancja podrażniajca delikatną skórę. Taki
            skład jest w polskich kremach od trądziku- BENZACNE, AKNEROXID, BREVOXYL i nie
            koniecznie to jest jakieś cudo.
            • Gość: kaja7 Re: diane 35 a dermatolog IP: *.osiedle.net.pl 19.05.05, 10:41
              jak do tej pory kremy zadne nie dzialaly na mnie. Pisze tylko ze jestem
              szczesliwa ze ładnie wygladam, wreszcie.!! Trwa to juz od stycznia i sie
              utrzymuje. Tabletki antykoncepcyjne jeszcze bardziej "podrazniają"
              organizm. "Proactive" nie jest dobre dal wszystkich, zawiera ta substancje,
              ale tez i inne. Tak jak kazdy lek czy krem nie jest dobre dla wszytkich!!

Ja znalzalam swoj srodek, a myślalam ze bede nosic jakąś maske na twarz bo sie
              wstydziłam.
              Pozdrwaiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka