Dodaj do ulubionych

Włoski na brodzie

IP: *.devs.futuro.pl 09.06.05, 13:15
Mam problem taki, że rosną mi włoski na brodzie, czarne jest ich kilkanaście,
nie biore tabletek anty. okres mam w miare regularny, od jakiegoś czasu
zaczeły rosnąc i co to ma niby być? i z jakiego powodu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pestka Re: Włoski na brodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 14:00
      Może zmiany hormonalne?
    • Gość: kar_ma Re: Włoski na brodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 14:17
      Ja niestety miałam podobnie - nie miałam żadnych problemów zdrowotnych, aż
      pewnego dnia odkryłam, że zaczynają mi rosnąć czarne grube włosy na szyi i to z
      czasem zaczęło ich się pojawiać coraz więcej. Endokrynolog zlecił badanie
      poziomu testosteronu i okazało się, że mam podwyższony sad. Od trzech lat leczę
      się tabletkami antyandrogenymi Diane 35, ale jest mi po nich niedobrze, więc co
      kilka miesięcy robię 3 mieś.przerwę. Na razie bez rezultatu, włosy nadal rosną,
      testosteron nie spada. Radzę sobię w ten sposób, że włosy wyrywam pęsetką. Nie
      wiem co będzie dalej - mam 23 lata. Mama nadzieję, że Tobie lepiej pójdzie
      zwalczenie tych włosków. Pozdrawiam kar_ma
      • Gość: aska Re: Włoski na brodzie IP: *.elpos.net / *.elpos.net 09.06.05, 14:28
        Ja tez mam takie na brodzie i na szyi,wszystkie wyniki mam w super
        normie,lekarka powiedziala ze jedyne co mi pozostaje to wyrywanie wloskow
        depilatorem na brodzie i obcinanie na szyi bo na szyi depilatorem podobno nie
        mozna bo za cienka skora i moga sie zrobic krostki-stany zapalne
    • Gość: mika Re: Włoski na brodzie IP: *.devs.futuro.pl 09.06.05, 16:45
      Ale dziewczyny wyrywanie nic nie daje bo odrasta mi ich więcej i sa grubsze.
      Więc nie chce tego robić. pozostaje mi wizyta u endokrynologa
      • Gość: kar_ma Re: Włoski na brodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:46
        Teoretycznie po wyrywaniu włoski nie powinny odrastać grubsze (co innego po
        goleniu). Więc wydaje mi się, że Twój organizm musi sam reguluje ich zwiększony
        wzrost niezależnie od wyrywania. Co niestety może być jak najbardziej
        spowodowane zaburzeniami hormonalnymi.
        Pozdrawiam kar_ma
        • Gość: weana Re: Włoski na brodzie IP: 81.219.88.* 10.06.05, 20:45
          Ja też mam takie włoski na brodzie, ale na szyi nie mam wcale. Sa podobne do
          tych w brwiach. Wyrywam je sobie pensetą. Nie wiem czym jest to spowodowane.
    • Gość: Kamila Re: Włoski na brodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 14:16
      Polecam forum"hirsutyzm"tam znajdziesz wiele informacjii i przekonasz się ze
      nie jestes jedna...
      • anula36 Re: Włoski na brodzie 12.06.05, 00:10

moja kolezanka tak miala - kepki czarnych wlosow na brodzie - a wyniki w
        normie. Usunela elektroliza- boli ale wynik 100% towy
        • anusienka1 Re: Włoski na brodzie 12.06.05, 09:05
          ja tez mam kilka na brodzie, ale tez kilka wokol sutkow?tyle , ze bralam
          pigulki wiec to moze od tego?pozdrawiam
          • Gość: ayya Re: Włoski na brodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 10:31
            Mam takei włoski przy sutkach i na brodzie... te na brodzie usuwam pensetą...
            Juz sie przyzwyczailam, ze taka moja uroda... sad
            • Gość: monika Re: Włoski na brodzie IP: *.nsk-rhp.com 14.06.05, 14:39
              Dziewczyny nie wyrywajcie włosków pensetą!!!!! Niestety robiłam to samo!!!
              Byłam z tym problemem u kosmetyczki, przestrzegła mnie przed pensetą - odrosną
              grubsze, ciemniejsze i w większej ilości, a z biegiem lat zmienią się w
              plackowate plamy ze szczeciną, i to już jest choroba. Od pewnego czasu chodzę
              na usuwanie wąsików i włosków z brody WOSKIEM, w skrajnych przypadkach
              rewelacyjny jest laser. Po wosku ( zabieg nie drogi, kilkuminutowy )włosków
              jest mniej, są cieńsze i wolniej rosną, naprawdę polecam. Pozdrawiam.
    • Gość: tofik Re: Włoski na brodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 12:56
      Ja mam podobny problem z którym borykam się już ładnych parę lat sad i nie wiem
      czy mogę liczyć na poprawę. Mi rosną włoski na brodzie i jest ich tam niestety
      sporo, kilka w okolicy wąsika i wokół sutków też od jakiegoś czasu zaczęły mi
      wyrastać. Jest to dla mnie bardzo kłopotliwe i krępujące i bardzo źle się z tym
      czuję, tnz. czuję się gorsza od innych dziewczyn i jest mi czasami bardzo wstyd
      bo zdaję sobie sprawę z tego że te włoski na twarzy są widoczne. Może z daleka
      nie ale jak ktoś stoi blisko mnie to na pewno to zauważa. Włoski na twarzy
      (szczególnie te na brodzie)muszę usówać codziennie pensetą, żeby jakoś
      wyglądać sad
      W moim przypadku jest to spowodowane podwyższonym poziomem hormonów głównie
      testosteronu. Dodatkowo mam PCO (zespół policystycznych jajników) w którym
      m.in. objawia się hirsytyzm.
      Jak widzisz takie wyrastające włoski czasem są oznaką bardziej skomlikowanego
      schorzenia więc wydaję mi sie że powinnaś udać się jak najprędzej do lekarza
      endokrynologa i ginekologa. Czasem faktycznie jest tak że dziewczyna ma
      taką "urodę" ale wydaje mi się że raczej żadko tak się dzieje i raczej na pewno
      ma to jakieś inne podłoże - hormonalne.
      Mi te włoski zaczęły się już pojawiać jak chodziłam jeszcze do liceum a teraz
      mam juz 28 lat i cięgle borykam się z tym problemem. Na początku nie były takie
      widoczne i było ich dużo mniej. Były to raczej pojedyńcze cieniutkie włoski.
      Całkowicie to zbagatelizowałam bo nie miałam pojęcia że może to byc coś
      poważnego. Niestety z czasem włoski robiły się bardziej widoczne i było ich
      więcej. Doszło do tego że musiałam zacząc je usówać i nie wiem czy to dobrze
      czy nie , bo po ich usunieęciu odrastały znowu następne i było ich więcej (tak
      mi sie wydawało). Teraz wiem że to usówanie pensetą nie było główną przyczyną
      odrastania włosków (no może trochę sie przyczyniło do tego że są bardziej
      widoczne i grubsze) Główną przyczyną był podwyższony poziom hormonów. Może
      jakbym wcześniej poszła do lekarza to nie nasiliło by się to tak bardzo sad
      Trudno powiedzieć. Jakiś czas brałam tabletki antykoncepcyjne Diane 35 ale nic
      mi nie pomogły i włoski jak były tak są a nawet wydaje mi się że po odstawieniu
      tabletek nasilił się ich wzrost i własnie po odstawieniu tabletek za jakiś czas
      zaczeły mi się pojawiać włoski wokół sutków sad Od czasu do czasu je tam też
      usówam pensetka ale nie wiem czy dobrze robię?
      Z tego co się orientuję to jeżeli wyrastające włoski mają podłoże hormonalne to
      raczej wątpliwe że da się ich pozbyć. Można tylko regulować poziom hormonów
      żeby problem sie nie nasilał. No ale może się mylę...
    • Gość: MaTi włosy na szyi u dziewczyny IP: *.adsl.online.nl 21.08.13, 19:13
      Moja dziewczyna też ma ale nie przeszkadza mi to bo powiedziała mi że te włoski odpadna jej jak zajdzie w ciaze bo jej lekarz tak powiedział a jej matka potwierdziła bo też tak miała ale jak nie zejdą jej po ciaży to spróbujemy elektrycznego depilatora.
    • Gość: Tez owlosiona Re: Włoski na brodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.16, 00:07
      Halo czy jest jakaś dziewczyna co leczenie hormonalne pomogło ?????? Bo czytam juz dużo forów i jakoś żadnej do ten pory nic nie pomoglo. Szkoda nerwów na tych debili endokrynologow bo nic nie potrafią pomoc jak widzę
      • Gość: Snooki Re: Włoski na brodzie IP: *.centertel.pl 19.06.16, 03:58
        2lata leczylam sie diana. Procz tego ze przybylo mi 20kg na wadze to wlosy jak byly tak sa i jest ich coraz wiecej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka