monika_irl 08.08.05, 20:10 kiedy najwczesniej a kiedy najpózniej pojawiaja sie symptomy ciazy pozamacicznej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pszczolaasia Re: pytanie 08.08.05, 22:29 6-7 tydzień jednodniowe brązowe plamienie i prawie do samego końca żadnych innych objawów. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bami_ol Re: pytanie 08.08.05, 23:05 najwsześniej miałam silny ból podbrzusza, potem krwawienie jasne, żywo- czerwone, po kilku dniach byłam słaba i miałam mroczki przed oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
rybcia.rybcia Re: pytanie 09.08.05, 09:00 u mnie plamienie 26 dc tydizen pozniej bol ostry brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
kask77 Re: pytanie 09.08.05, 09:05 w pierwszej ciazy juz kilka dni po zaplodnieniu mialam bole brzucha-taki tępy ból jelit. Trwal przez kilka tygodni, ale dopiero w 6,7 tygodniu ciazy pojawil sie ostry kolkowy bol i plamienia.Acha i zawroty glowy. W drugiej ciazy nie mialam zadnych objawow wczesniej, dopiero po terminie @ pojawily sie niepokojace plamienia i krwawienia, i ostry bol brzucha nagle, w 7 tygodniu.No i tradycyjnie zawroty glowy (taki "pływający" obraz).W tej ciazy, tylko raz, przed terminem @, jakies 5-6 dni od zaplodnienia pojawil sie na krotko taki kolkowy bol z jednej strony(wskazujacy na zagniezdzanie w jajowodzie).A potem wlasnie cisza, do 7 tygodnia. W trzeciej ciazy zadnych objawow oprocz plamien, ktore zaczely sie tuz przed terminem @. I zawroty glowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
akasz12 Re: pytanie 09.08.05, 09:33 Cześć Dziewczyny!!! Nie wiem czy zauważyłyście ale przełomowy jest dla c.pozam. 7-8 tydzień. U mnie też mniej więcej zaczęło się w okolicach tych tygodni. A potem miałam sobie za złe, że to moja wina, bo za bardzo sobie wszystko planowałam ( w sierpniu miałam urodzić, od października zacząć kolejny semestr na studiach). U mnie był tylko okropny ból brzucha (trudno mi było nawet chodzić)i żadnego krwawienia. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aga2811 Re: pytanie 09.08.05, 10:06 U mnie z kolei miesiączka w terminie, a 5 dni po jej zakończeniu pojawiło się plamienie, ból brzucha, gorączka i dreszcze. Chodziłam z takimi objawami dwa tygodnie, bo ginekolodzy twierdzili, że to zaburzenia hormonalne. Jeszcze antykoncepcję mi wciskali. Trafiłam na szczęście na lekarza, który nie wiedział co mi jest ale na wszelki wypadek skierował mnie na oddział. Po tygodniu doszli, że to ciąża pozamaciczna ( wcześniejsze diagnozy to torbiel, nowotwór uszypułowany itp). Mam bardzo przykre wspomnienia z tego okresu, nie tylko dlatego, że nie doczekałam się dzieciątka i straciłam jajowód oraz został mi uszkodzony jajnik, co niestety odebrało mi część szans, ale też podejście naszych lekarzy i ich fachowość dała mi dużo do myślenia. Z wielką ostrożnością podchodzę teraz do lekarzy tej specjalności, a w związku z moimi staraniami często u nich bywam, patrzę im na ręce i dokładnie sprawdzam co od nich usłyszę. Pozdrawiam, Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: pytanie 09.08.05, 13:01 ja do spziala trafiłam w 20dc.-plamiania i ból, ale lekarze zdiagnozowali, ze do zaplodnienia doszło w poprzednim cyklu, poźniej miałam normalną @... - reasumując obajwy też pojawiły się ok. 7 tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: pytanie 09.08.05, 14:58 dziekuje Wam za odpowiedzi. Chcialam zapytac Was juz (niemile)doswiadczone bo caly czas czuje prawy bok, tak jakby skórcze w srodku ale ostre a do usg jeszcze daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
kask77 Re: pytanie 09.08.05, 16:04 pamietaj, ze w prawidlowej ciazy na poczatku tez pojawiaja sie skurcze, kolki, wzdęcia czy kłucie jajników. Nie martw sie, na pewno bedzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Dziekuje 09.08.05, 18:57 dziekuje za Wasze odpowiedzi, ja jestem oczywiscie dobrej mysli ze wszystko jest i bedzie super ale napewno same wiecie po sobie ze jednak sie mysli o tych wszystkich przykrych zdazeniach i nikt nie jest na 100% pewny co bedzie. Oj jak mi tutaj brakuje polskiego lekarza) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś