Dodaj do ulubionych

tabletki i owulacja???????????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 10:18
biore tabletki, teraz drugi miesiac (po kilkumiesiecznej przerwie) i
zauwazylam u siebie cos jak owulacje. To przeciez niemozliwe!!!!! O co
chodzi? Co to moze byc, jesli nie owulacja? Tabletki biore regularnie (dwa
spoznienia po godzine kazde to nie jest duzo, biore normalne tabletki, a nie
mini), lekarstw nie lykam, alkohol sporadycznie i malo (max dwa kieliszki
wina). Co to moze byc?????
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: tabletki i owulacja??????????? 02.10.05, 10:19
      Ale jak tę nibyowulację zauważyłaś?
      • Gość: gigi Re: tabletki i owulacja??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 10:25
        sluz, po prostu, taki jak zwykle mam przy owulacji, jesli nie biore tabletek.
        Ja wiem, ze niektore kobiety moga nie zauwazac owulacji, ale ja, jesli mam
        cykle naturalne, a nie na tabletkach, zawsze dokladnie wiem, kiedy mam owulacje
        i moge z dokladnoscia co do dnia przewidziec wtedy pojawienie sie okresu. Teraz
        mam te same objawy, ale jestem na tabletkach, wiec nie rozumiem...
        • kocio-kocio Re: tabletki i owulacja??????????? 02.10.05, 10:28
          To ja Ci, moja droga, nie pomogę.
          Ja na tabletkach nie miałam śluzu w ogóle.
          Ale jestem przekonana, że nie masz się czym martwić :o)
          • Gość: gigi Re: tabletki i owulacja??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 10:31
            no wlasnie o to chodzi. Ja do tej pory na tabletkach tez nic takiego nie
            mialam. A jestem pewna, ze zadnej nie pominelam, ze wzielam w pierwszym dniu
            krwawienia itd, zreszta to drugie opakowanie... No nic, jakby ktos mial jakis
            pomysl...
    • Gość: ala Re: tabletki i owulacja??????????? IP: *.leczkowanet / *.limes.com.pl 02.10.05, 10:41
      Ja biore tabletki okolo pol roku.Tez w ktoyms momencie cyklu pojawia mi sie sluz
      podobny do owulacyjnego.Moze taka uroda poprostu??Wydaje mi sie,ze nie masz sie
      czym martwic.
      • Gość: anna_deszczowa Re: tabletki i owulacja??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 11:05
        ja tez na pocztaku brania, mialam czasem sluz jakby owulacyjny i bylam
        przerazona, ale lekarz powiedzial mi ze pigulka zageszcza sluz szyjkowy a nie
        pochwowy!
        • Gość: gigi Re: tabletki i owulacja??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 11:09
          czyli ogolnie- nie ma sie czym martwic?

Ja sie zmartwilam, bo przedtem bralam tabletki i nic takiego nie wystepowalo...
          • Gość: gig Re: tabletki i owulacja??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 18:54
            ciagle sie martwie. Eh, a niestety gin najwczesniej za dwa tygodnie...
            • Gość: gosia Re: tabletki i owulacja??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 19:57
              nie martw się. ja mam śluz owulacyjny od początku brania tabletek non stop. i to prawda co ania napisała że tabletki zagęszczają śluz szyjkowy nie pochwowy, więc ten w pochwie nie ma znaczenia.
    • Gość: aggi Re: tabletki i owulacja??????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 22:30
      A mi gin powiedział, że na tabletkach owulacja może wystąpić! czasami dawka
      hormonów jest za mała albo one poprostu nie działają. Kiedy tak sie stanie to
      tabletki anty działają wtedy poronnie...
      • florencja29 Re: tabletki i owulacja??????????? 04.10.05, 09:17
        Wiesz co, nie strasz dziewczyn. Tak, owulacja może wystapić, ale jedynie przy
        minipigułce np. cerazette. Wtedy jednak tabletki dzialają antykoncepcyjnie
        poprzez zageszczanie śluzu i też nie dochodzi do zapłodnienia, bo plemniki nie
        mogą się przebić przez ten śluz.
        To w końcu zdecyduj sie czy tabletki nie działają, czy działją poronnie?
        Może się także zdarzyć, że tabletki są za słabe, ale dotyczy to dziewczyn, które
        mają znaczną nadwgę, jeśli biorą one najsłabsze tabletki. Odnośnie tej wagi,
        jaka to jest dokładnie waga, to nie wiem, ale myśle, że chodzi tu o wagę powyżej
        80 kg.
        Jak słyszę takie brednie, że tabletki brane prawidłowo nie działają, to mi się
        nóż w kieszeni otwiera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka