mgbor 09.11.05, 17:53 Witam wszystkich. Robiłam badania okresowe i w badaniu moczu wykryto śluz. Czy ktoś z was wie co może być tego przyczyną? Czy powinnam zgłosić się do ginekologa na dokładne badanie? Pomóżcie. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joisana Re: śluz w moczu 09.11.05, 18:28 To nic nie znaczy, jest to zanieczyszczenie przy pobieraniu próbki. Kobiety zawsze lub prawie zawsze na wyniku badania moczu w działce składniki mineralne, lub inne, mają adnotacje typu: liczne pasma śluzu, nie zapobiegnie takiemu zanieczyszczeniu nawet szorowanie się przed pobraniem próbki . Moja teściowa jest szefową analityki w ośrodku akademickim, więc wiem to na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
mgbor Re: śluz w moczu 09.11.05, 18:38 Dokładnie miałam napisane w uwagach " niel.bakteria". Lekarz przemysłwoy powiedział,że czasami występuje śluz w drogach rodnych i że powinnam się przebadać. Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: śluz w moczu 09.11.05, 18:59 Śluz zawsze występuje w drogach rodnych i musiałabyś się przebadać gdyby nie występował ! Niezależnie od wyniku badania w kwestii ew.infekcji dróg moczowych (o czym może świadczyć obecność bakterii) śluz w 99,99% pochodzi z okolic pochwy i dostał się do próbki w czasie jej pobierania. Nie ma żadnego znaczenia diagnostycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tunia Badanie IP: *.kablowka.net 09.11.05, 21:27 powtórz badanie, koszt zaden a wszystko sie wyjasni, przed pobieraniem próbki dokładnie się umyj i siknij najpierw poza pudełko, do pudełka pobieraj tylko mocz ze środkowego strumienia Odpowiedz Link Zgłoś