Gość: kobieta IP: *.range86-130.btcentralplus.com 05.12.05, 16:06 a co zrobic kiedy sie pozera tony jedzenia i nie moze sie prztyc w wieku dwudziestu paru lat?wiem najlepiej do lekarza,ale co to moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kobieta Re: niedowaga IP: *.range86-130.btcentralplus.com 05.12.05, 16:22 ale to naprawde jest problem moze to na tle nerwowym?a moze tarczyca?Do jakiego lekarza najlepiej sie udac?chyba do ogolnego a ten skieruje mnie do specjalisty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: niedowaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 19:06 a ile masz wzrostu i ile ważysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: niedowaga IP: *.range86-130.btcentralplus.com 07.12.05, 13:51 waze 49kg mam168 wzrostu,wszyscy mysla ze jestem anorektyczka Odpowiedz Link Zgłoś
adzi25 Re: niedowaga 07.12.05, 14:10 ja mam 173 a waze 51 i nikt nie mowi ze jestem anorektyczka-teraz to i tak waze ok, bo bylo jeszcze mniej. ale ja tak juz mam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miska Re: niedowaga IP: *.dip.t-dialin.net 07.12.05, 14:34 moja corka ma 175 cm i wazy 51 kg do tego jest zdrowa jak kon, normalnie miesiaczkuje,wiec z ta waga to sprawa indywidualna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: niedowaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:30 > waze 49kg mam168 wzrostu,wszyscy mysla ze jestem anorektyczka A jak się odżywiasz? Czy zjadasz 5 posiłków dziennie? Co np. jadłaś dzisiaj na pierwsze śniadanie, co na obiad i na kolację? I co oraz w jakich ilościach jesz pomiędzy posiłkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: niedowaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:33 Czy zawsze tyle ważyłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: niedowaga IP: *.range86-130.btcentralplus.com 07.12.05, 14:49 ALE JA wygladam zle jestem blada i mam since pod oczami,czasem wazylam53- 55kg.Jem bardzo duzo i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: niedowaga IP: *.range86-130.btcentralplus.com 07.12.05, 16:16 cwierc wieku Odpowiedz Link Zgłoś
ell9 Re: niedowaga 07.12.05, 16:46 Jeśli dobrze zrozumiałam to masz 25 lat. A co robisz na codzień? Czy uczysz się jeszcze? pracujesz? (jaki charakter ma Twoja praca?) Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: niedowaga 07.12.05, 16:55 > ALE JA wygladam zle jestem blada i mam since pod oczami,czasem wazylam53- > 55kg anemia, problemy z tarczycą, przemęczenie, depresja, tasiemiec? z takim wzrostem możesz tyle ważyć, pod warunkiem, że dobrze się z tym czujesz i masz dobre wyniki badań. wybierz się do internisty - połóż nacisk na samopoczucie, utratę wagi, nie na z niedowagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: niedowaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 18:50 Mam koleżankę, która ma podobny wzrost i wagę do Twojej. Ona schudła do tej wagi i moim zdaniem to widać i ona w moim odczuciu wygląda teraz na wychudzoną. Nie wiem jak to wygląda u Ciebie. Ona pracuje, uczy się, jest zabiegana, więc u niej utrata wagi jest "zrozumiała". A Ty co robisz na codzień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: niedowaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 19:16 ja mam 180 i 57 kg tez jestem chuda jem jem jem i nic juz sie przyzwyczailam..a tarczyce mam zdrową bo mialam badania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: niedowaga IP: *.range86-143.btcentralplus.com 09.12.05, 15:01 witajcie,ja od niedawna bardzo duzo pracuje a raczej bardzo ciezko ale to mam od dluzszego czasu ze nie moge przytyc,teraz czuje sie bardzo zmeczona po pracy,mam kiepskie samopoczucie zarowno fizycz.jak i psychicz.Na nic poza praca niemam sil.Szybko sie mecze.Tez myslalam o tasiemcu,ale jakie sa wtedy objawy? Pozdro dla wszystkich ktorzy odpisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: niedowaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 20:36 "teraz czuje sie bardzo zmeczona po > pracy,mam kiepskie samopoczucie zarowno fizycz.jak i psychicz" No to może zwolnij, zajmij się trochę sobą, zmień fryzurę, kup sobie nową bluzkę, spotykaj się z przyjaciólmi poza pracą. Tasiemczyca Otóż zakażenie następuje w przypadku spożycia surowego lub niedogotowanego mięsa. Jadłaś niedogotowane mięso? Najczęstszymi objawami są: spadek apetytu, ale to odpada, bo pisałas, że masz wilczy apetyt bóle w nadbrzuszu,masz coś takiego? osłabienie, (każdy ma lepsze i gorsze dni....) Masz zaburzenia snu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: niedowaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 20:39 Zarażenie tasiemcem może być przyczyną takich dolegliwości, jak: ból głowy, znużenie, bezsenność, nadmierna pobudliwość nerwowa, ogólne osłabienie, brak apetytu lub wilczy apetyt, spadek masy ciała, wysypki alergiczne, nudności, wymioty, biegunki, bóle w obrębie jamy brzusznej, anemia. Obecność bruzdogłowca szerokiego doprowadza zwykle do anemii z powodu awitaminozy B12. jeśli masz wątpliwości to idź do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: niedowaga IP: *.range86-130.btcentralplus.com 10.12.05, 16:00 dzieki za info,apetyt mam wilczy to fakt,ale spie raczej duzo jak nie musze isc do pracy to ciagle spie bo niemam na nic sil.Wiem,ze wizyta u lekarza jest niezbedna.To chyba nie jest tasiemiec,bo ob dawna to mam tylko to zmeczenie jest coraz wieksze,tasiemiec czyba by mnie zjadl juz,gdyby byl tego przyczyna.Niewiem jak dlugo mozna nosic w sobie tasiemca,jak dlugo organizm wyniszcza?Wiem ze moj kot kiedys mial,byl chudy i zwymiotowal go i zdechl powaznie.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: niedowaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 16:57 NIE martw się. Fakt, że jesteś taka chuda to nie koniec świata. Idz do lekarza, on Ci na pewno pomoze. POwodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś